2020-10-28 87 浏览
Openrice訂座有9折, 就來試下!先講甜品, 睇菜單好吸引喎, 點了自選兩款口味的椰子雪糕和3款配料, 失望!  配料全部在雪糕底部, 椰皇得個殼, 芒果味係雪芭, 椰子雪糕一般, 3款配料各一茶匙份量, 總之唔好味啦~超濃朱古力味切餅, 喜歡黑朱古力的人士是一個不錯選擇泰式奶茶千層蛋糕, 雖然口感都算軟滑, 只可惜cookies偏甜, 而且附帶之奶荼醬汁太濃稠, 茶味較淡菠蘿炒飯, 兩塊燒過的菠蘿比炒飯更出色, 腰果不脆使整個飯更失色脆脆小春卷, 用菜葉包裹來吃不會太油膩, 春卷細細粒容易食tom yum kung大蝦河粉, 味道不太辣易入口, 岩香港人口味, 成碗湯飲晒, 一塊塊的河粉夠特別, 大蝦好大隻夠鮮味燒豬頸肉配沙嗲醬, 份量少了點, 豬頸肉和脆多士都好味道
Openrice訂座有9折, 就來試下!

超濃朱古力味切餅, 喜歡黑朱古力的人士是一個不錯選擇

脆脆小春卷, 用菜葉包裹來吃不會太油膩, 春卷細細粒容易食

, 一塊塊的河粉夠特別, 大蝦好大隻夠鮮味

燒豬頸肉配沙嗲醬, 份量少了點, 豬頸肉和脆多士都好味道

2020-10-23
2020-10-24 130 浏览
有時又好想食泰國菜今日就約咗朋友嚟試呢間新開嘅泰國餐館🤪其實之前都有喺其他分店食過都覺得質素好高 😗因為我哋兩個都好餓嘅關係 叫咗好多嘢🎈薄切三文魚配泰式辣汁三文魚配上泰式酸辣汁 刺激味蕾 食慾大增♥️蒜香辣椒青檸白酒汁煮青口青口分量多 味道不太難 青檸味突出 令到青口更加鮮味☺️原隻龍蝦冬陰功火鍋上枱是非常震撼 😯一大隻原隻龍蝦在鮮艷十足的湯底上 🥰龍蝦非常厚肉同彈牙 😄湯底酸辣刺激 用上香茅及多種香料熬製而成 份量夠多飲到好多碗😋泰式蒜蓉虎蝦配白飯 蝦非常爽口彈牙 配上特色蒜蓉 很好送飯非常飽肚🤗班蘭千層蛋糕千層蛋糕~每一層夾滿cream ~望到都開心 班蘭味道十足非常香甜美味😋呢間餐廳水準一如以往的高,十分推薦大家哦
有時又好想食泰國菜

原隻龍蝦冬陰功火鍋

泰式蒜蓉虎蝦配白飯
蝦非常爽口彈牙 配上特色蒜蓉 很好送飯非常飽肚🤗

班蘭千層蛋糕
千層蛋糕~每一層夾滿cream ~
望到都開心 班蘭味道十足非常香甜美味😋

呢間餐廳水準一如以往的高,十分推薦大家哦

2020-10-24 92 浏览
Greyhound Cafe @ 時代廣場,非傳統泰菜style,帶點新潮/fusion味,整體感覺亦好年輕。餐廳門口係蛋糕櫃,賣相好吸引。香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁($158)有西式味道的沙律前菜,味道清爽開胃。泰式香燒原隻魷魚筒($138)原隻魷魚份量足,魷魚新鮮彈牙,泰式醬汁既香且辣,好食!啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦配印度煎餅($228)泰國菜通常都有黃咖喱,呢度用蟹肉及虎蝦做主角,但我認為煎餅索滿咖喱汁最好食!泰式河蝦冬蔭功湯河($138)冬蔭功湯底加原隻河蝦,蝦肉彈牙有蝦膏,河粉順滑索湯。飲品必點greyhound 最出名的iced lemon tea ($42),連冰粒都係檸檬冰,唔會越飲越淡!Coconut shake ($58) 充滿椰子香!最後的甜品係自選椰子雪糕($78)雪糕係芒果及椰子味,椰子味濃而芒果雪芭就酸酸甜甜好清新;仲有3款toppings,椰果、珍多同蘭香子,滿滿一杯好飽肚呢!

餐廳門口係蛋糕櫃,賣相好吸引。

香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁($158)

有西式味道的沙律前菜,味道清爽開胃。

泰式香燒原隻魷魚筒($138)

原隻魷魚份量足,魷魚新鮮彈牙,泰式醬汁既香且辣,好食!

啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦配印度煎餅($228)

泰式河蝦冬蔭功湯河($138)

冬蔭功湯底加原隻河蝦,蝦肉彈牙有蝦膏,河粉順滑索湯。

Coconut shake ($58) 充滿椰子香!

最後的甜品係自選椰子雪糕($78)

2020-10-22 433 浏览
自從年頭疫症前去了泰國一轉,到現在都很想念泰國的味道,於是今天午餐跟同事來到這間泰國有很多分店的泰國菜餐廳回味一下。餐牌上有多款不同的泰菜,而且這裡的泰菜跟傳統的有少許不同,好有創意!泰式柚子沙律,柚子肉粒粒都好大粒而且清甜多汁,醬汁帶點酸酸辣辣,是一個十分開胃的前菜。原隻龍蝦冬蔭火鍋,這個冬蔭功湯用火熱住,保持著湯的溫度。龍蝦都幾大隻而且多肉,還有不少蝦膏。冬蔭功湯酸辣度剛剛好,內裡還有草菇、香茅、南薑等香料,而湯大概每人飲到兩碗。泰式香燒原隻魷魚筒,魷魚筒塗上了燒汁才燒,味道惹味!魷魚爽口彈牙,而且魷魚鬚的位置燒到有點脆口,特別惹味!再點上附有的辣醬汁,味道更鮮!香草辣椒炒豬肉碎配白飯,香草辣椒豬肉碎味道非常惹味,好香羅勒葉的味道,帶有微辣,而且份量很多,個人覺得可以供兩個人食!飯還附上辣魚露,加多一點點味道更正!而這個飯會配上湯,湯是清雞湯,食完辣辣的肉碎後再飲上這個雞湯清清口內的味道一流!斑蘭千層蛋糕,估唔到這裡的蛋糕也很好吃!有好濃厚的斑蘭味,蛋糕不會很甜,感覺不會很甜!coconut shake ,香濃的椰奶味,入面還有椰肉,清甜又解辣!lemongrass drink,有
lemongrass drink,有淡淡的香茅味,加上是梳打的原故,有種很fresh的感覺!
2020-10-19
午餐
2020-10-19 71 浏览
每次路過新城市廣場,都會看見這間泰式咖啡,不過最近知道時代廣場開了一間新的分店,今天便來到了,店內裝修帶點泰式風情。泰式柚子沙律,柚子味道鮮甜,配上泰式香料和蒜汁,味道更加開胃。香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁,帶子煎到剛熟,鮮甜味道被帶起了,混合了蜜糖和黑醋,味道層次豐富。鹽烤鱸魚,鹽的鹹味帶起了鱸魚的鮮味,鱸魚的肉質鮮嫩,配合泰式海鮮酸辣汁,味道更佳。和牛金面,金面就是有部份的全蛋粗面炸了,另一半放湯,一脆一腍,吸收了咖喱湯底的味道,是一款創意又美味的泰式fusion菜。泰式凍咖啡,咖啡味道甘香,帶些椰香味道,是正宗泰式的咖啡食。雪糕,可選擇雪糕的味道,和配料的款式。綠茶、芒果、紅寶石、馬蹄、椰果。綠茶說好味道十足,芒果雪糕甜度適中,混合配料,口感豐富。

2020-10-18 97 浏览
番工做嘢咁辛苦,搵間好少少嘅餐廳chill 一chill 先對得住自己。係時代廣場嘅greyhound 就啱晒心水。冬陰功湯配意大利雲吞,fusion菜式將兩者結合,又岀奇地夾,就特別係冬陰功湯加入新元素,個湯係辣中帶甜,雲吞用原隻蝦加上起薄皮。香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁,大大粒帶子食落新鮮彈牙,醬汁略帶酸甜又唔搶走帶子鮮味。啖啖蟹肉黃咖哩虎蝦配印度煎餅,聽個名已經夠吸引,見到真係啖啖蟹肉,仲有大大隻虎蝦,成個醬汁稀稠度啱啱好,配埋香酥嘅印度薄餅,完全唔覺漏,追住食。香辣金不換和牛飯,一部分係炸乾金不換,另一部分就同牛肉一齊汁煮,令成個牛都帶有金不換嘅香味,和牛食落軟腍唔黏牙,仲配有中式老火湯。Lemongrass drink,有青檸清甜,微酸Coconut shake,椰子沙冰,上面有條狀椰子肉。椰子千層蛋糕,呢個蛋糕唔平,原來裡面真係粒粒新鮮椰子,千層皮薄,個cream 打得柔滑細緻,食完唔會濟住嘅感覺。
係時代廣場嘅greyhound 就啱晒心水。

Lemongrass drink,有青檸清甜,微酸

Coconut shake,椰子沙冰,上面有條狀椰子肉。

2020-10-16 153 浏览
我好鍾意食嘅泰國菜🇹🇭開咗喺time Square ar.佢哋出名選擇多,而家除咗本身嘅Menu之外,仲多咗另一個Seafood Menu🦐🦑🐟,真係有選擇困難症啊.幾經辛苦終於揀咗以下食物薄切三文魚配泰式辣汁🌶 - 話說我平時唔多食三文魚,但係呢個菜式由我幾年前開始食呢間野嘅時候,每次都會嗌佢,因為佢嗰個泰式辣汁真係好正🤤.招牌炸單骨雞翼 🍗- 懶人之選,雞翼都變埋單骨,仲邊有唔食雞翼嘅理由.啖啖蟹肉🦀黃咖喱虎蝦🦐配印度煎餅🥞 - 鍾意食蟹嘅我,好少係街食,因為要拆殼好麻煩,但係呢個啖啖蟹肉就幫你起晒啲蟹肉,食蟹冇難度,咖喱配埋印度薄餅超正😋.泰式河蝦冬陰功湯金邊粉🍜- 呢個本身係配河粉的,但係因為我唔係好鍾意食河粉,所以我就轉左去做金邊粉,河蝦勁大隻,成隻碗咁大呀🦞.椰子雪糕🥥 - 以前次次黎親都係食千層蛋糕🍰,今次發現有新野,成個椰子裝住嘅雪糕,勁吸晴,有兩球雪糕可以自己揀味道,另外仲有三款toppings都可以自己揀㗎,我就揀咗彩色木薯珍珠、菠蘿蜜同海底椰,好有泰國style 㗎🤗
我好鍾意食嘅泰國菜🇹🇭開咗喺time Square ar
幾經辛苦終於揀咗以下食物

2020-10-14 157 浏览
炸魚配青芒果沙律 炸魚香口,份量夠多,差d食唔哂青木瓜成日食,青芒果好少,配上泰式辣汁開胃之選泰式香燒原隻魷魚筒大大條,嫩滑魷魚,唔會燒到干哂,有水準鮮蝦帶子墨魚汁麵 難得墨汁面,泰式制作,少有之作,值得一試啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦配印度薄餅加蛋既泰式咖喱,本來已經好好味,加埋拆好既蟹肉,虎蝦,難得。。配上印度薄餅,好鬼惹味Coconut Shake 椰子沙冰,配上一絲絲椰肉,心機制作,值得一試泰式奶茶茶味香,泰式少奶,中意既朋友要試下椰子雪糕(2球雪糕+3款配料)芒果雪糕,似係芒果干打成,口味特別椰汁雪糕,香,少甜,good評價可以再戰,下次試其他
炸魚配青芒果沙律
炸魚香口,份量夠多,差d食唔哂

青木瓜成日食,青芒果好少,配上泰式辣汁開胃之選

泰式香燒原隻魷魚筒
大大條,嫩滑魷魚,唔會燒到干哂,有水準

鮮蝦帶子墨魚汁麵
難得墨汁面,泰式制作,少有之作,值得一試

啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦配印度薄餅
配上印度薄餅,好鬼惹味

Coconut Shake
椰子沙冰,配上一絲絲椰肉,心機制作,值得一試

泰式奶茶
茶味香,泰式少奶,中意既朋友要試下

椰子雪糕(2球雪糕+3款配料)
芒果雪糕,似係芒果干打成,口味特別
椰汁雪糕,香,少甜,good

評價
可以再戰,下次試其他
2020-10-14
  • 鮮蝦帶子墨魚汁麵
  • 泰式香燒原隻魷魚筒
  • coconut shake
2020-10-14 86 浏览
呢日同妹妹出去銅鑼灣行街,見到時代廣場新開咗間 Greyhound Cafe,決定試一試先。香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁: 帶子鮮味,煎得剛剛好,配合沙律一起食,感覺好清新。泰式炸蒜頭魷魚:炸得岩岩好,彈牙口感加外脆,配合起醬汁一起食,更可帶出魷魚鮮味。炸鱸魚配甜酸醬:爐魚起肉炸得香脆不油膩,配合甜酸醬汁更見惹味,簡直係送飯之選。鮮蝦炒金邊粉:蝦爽口彈牙,金邊粉炒得有穫氣,加埋芽菜花生粉同青檸汁,完全係泰式風味。Thai Iced Milk Tea: 奶茶口感順滑,茶味香濃,甜度岩岩好。Coconut Shake: 飲到清新的椰子味,除椰子奶外,更食到椰子蓉,沙冰質地入口透心涼。自選椰子雪糕:椰子及芒果雪糕生果味香濃,加埋亞答子、椰果及珍多,煙煙韌韌,為呢餐畫上完美句號。

2020-10-06
2020-10-12 96 浏览
依排由於疫情關係實在餓左好耐,好耐到無出街食好野,今日就相約2個朋友黎依間出名創新又好食既泰菜,食翻個夠本香煎帶子沙律帶子新鮮夠滑有口感配埋酸汁非常開胃冬蔭功湯配意大利雲吞冬蔭功湯底味道夠酸,少少辣而濃郁,好開胃,配上一隻極鮮甜既大蝦,夠哂誠意,仲有意大利小雲吞配冬蔭功湯底,特別得黎味道又非常夾,岩哂用黎做前菜開胃蟹肉黃咖哩虎蝦配印度薄餅咖哩同蟹可以話係極為搭配,咖喱味濃郁炒得夠哂香,滿滿一盤蟹肉黃咖哩同原隻虎蝦,拿印度薄餅醮汁料,令人欲罷不能,如果用黎拌飯就更加一流和牛金麵金麵我到係第一次食,湯低應該係咖哩同椰漿調製而成的湯咖哩,味道香濃,配搭口感煙韌既蛋麵,再加埋仲有和牛粒,吸盡哂咖啡湯底既精華,好食到停唔到椰子雪糕配木薯珍珠,亞答子,椰果好耐冇去旅行於是叫返個椰子雪糕止下癮配料佢畀得非常多,足料椰子雪糕味道夠濃郁但芒果味更加驚豔芒果的酸味非常解渴,一流!

香煎帶子沙律

帶子新鮮夠滑有口感
配埋酸汁非常開胃

冬蔭功湯配意大利雲吞

蟹肉黃咖哩虎蝦配印度薄餅

和牛金麵

椰子雪糕
配木薯珍珠,亞答子,椰果
好耐冇去旅行
於是叫返個椰子雪糕止下癮
配料佢畀得非常多,足料
椰子雪糕味道夠濃郁
但芒果味更加驚豔
芒果的酸味非常解渴,一流!

• 和牛金麵
  • 冬陰功湯配意大利雲吞
Greyhound cafe 是我一向沒想好吃甚麼就會去的地方最近好像在擴充版圖K11 Musea之外 Times Square也開了新店今天工作關係有幾小時空檔過了午飯時間人不算多翻看餐牌原來跟平常的差不多反正今天想試的都是平常不點的一直都很喜歡Greyhound的裝潢灰灰的加上黃光 位置也很闊落Times Square這家廚房特別加入了泰國市場的冰鎮海鮮櫃平常泰國海鮮檔口都可以在冰上挑想吃的即叫即煮雖然不知道是不是只是裝飾不過風味十足還沒有吃早餐我們點了2個starter 因為starter有好幾款都很喜歡點了我一直很喜歡的辣汁三文魚cappaccio 他點了炸魚木瓜沙律薄切三文魚還是一貫的美味香草與泰式酸辣汁對味蕾的刺激比一般西式薄切使用油醋我比較喜歡泰式呢炸魚上菜時是鹹魚木瓜沙律因為拍照誤將所有醬汁加入沙律中木瓜沙律變超酸請避開我的失誤鹹魚倒是很香脆也沒有鹹魚的死鹹是鹹香之餘配上沙律的驚喜口感很特別主菜是我很喜歡的蟹肉黃咖喱虎蝦配印度煎餅還有金不換和牛炒飯黃咖喱是必點的好不好滿滿的配料有蝦肉蟹肉香茅香草滿有口感的食材加上焦香的印度煎餅是100分通常問題是醬汁太多煎餅很快就沒了下

Greyhound cafe

椰子雪糕不是椰子味雪糕
是任選2球雪糕+3款配料

放在椰子上這樣

選了椰子跟綠茶味雪糕
加上糯米飯 (泰式嘛)
跟紅豆 (不是很搭綠茶嗎)
還有阿答子(自己覺得很泰式的水果)

味道卻離奇地超。搭
椰子雪糕加紅豆加糯米飯
現在是我favorite 了

當去了泰國
也是可以的
仿如隔世的chillax
是我喜歡greyhound的原因
(沒有因為在播泰文版草蜢)
(真的)

可以變飯堂的餐廳 快收藏!
2020-10-08
  • 三文魚Cappaccio
  • 蟹肉黃咖哩虎蝦配印度煎餅
2020-10-09 77 浏览
放工約咗朋友去銅鑼灣時代廣場行街食飯餐廳裝修環境舒適休閒啱哂成班朋友吹水炸魚配青芒果沙律炸魚酥脆香口配搭青芒幼絲酸甜清爽加上醬汁酸辣醒胃泰式香燒原隻魷魚筒魷魚都幾大隻而且肉質柔韌鮮嫩唧啲青檸檬汁蘸埋醬料香辣惹味原隻龍蝦冬蔭火鍋冬蔭功湯選用香矛以及南薑多種香料以及龍蝦菇菌熬煮辛辣酸香同時龍蝦肉質保持緊緻彈牙和牛咖喱金麵蛋麵煙韌同時掛湯力強而且部份麵條經過油炸金黃香脆配搭咖哩湯汁濃香稠厚層次豐富招牌椰子千層蛋糕千層蛋糕相對大件比較適合二人分食;餅皮厚薄平均而且椰奶忌廉香甜幼滑配搭椰肉清甜唔覺甜膩Coconut Shake椰子奶昔質感綿密椰香清新配埋椰肉爽甜解辣
放工約咗朋友去銅鑼灣時代廣場行街食飯

椰子奶昔質感綿密椰香清新配埋椰肉爽甜解辣
2020-10-07
  • 原隻龍蝦冬蔭火鍋
2020-10-08 643 浏览
已經成年沒有去泰國,今晚和太太來這家位於時代廣場的泰國老字號過江龍Greyhound Café ,試一試這裡的泰菜水準。餐廳裝潢十分型格醒目,感覺摩登時尚,座位亦寬敞舒適,有不少卡座,十分適合慢慢邊食邊傾。餐廳泰菜選擇頗多,小食、沙律、主菜、咖哩、粉麵飯類、甜品各種各樣都有,不單有傳統經典的泰式食品,亦有不少新式泰菜,更有多種特色飲品。Coconut Shake/Thai Iced Milk Tea先點兩杯飲品解解渴,Coconut Shake一吸入口,頓然遍體生涼,暑氣全消,椰子味道清甜可喜,泰式奶茶十分正宗,富有獨特的茶香,同時腴而不膩,是夏日佳饌。炸魚配青芒果沙律前菜點了香港比較少見的青芒果沙律,青芒果味道比青木瓜甜,同時甜中帶酸,口感清爽,配上泰式沙律汁酸甜香辣,而炸魚是外脆內嫩,十分香口,兩者互相配撘,胃口大開。泰式香燒原隻魷魚筒原隻魷魚筒切件上枱,表面烤得香焦惹味,而魷魚肉質仍保持爽口彈牙,鮮味十足,蘸上一旁的泰式辣汁,更有酸辣提鮮的效果。原隻龍蝦冬蔭火鍋一上枱看見湯頭顏色就知道水準高,而原隻龍蝦厚肉彈牙,甘腴可口,先呷一口湯底,味道酸辣刺激但不嗆喉,檸檬葉、香茅、青檸、紅

原隻龍蝦冬蔭火鍋
一上枱看見湯頭顏色就知道水準高,而原隻龍蝦厚肉彈牙,甘腴可口,先呷一口湯底,味道酸辣刺激但不嗆喉,檸檬葉、香茅、青檸、紅辣椒味道層次分明,只是比泰國地道的少了一分辣度。
鮮蝦炒金邊粉
Pad Thai是最經典的泰菜之一,金邊粉入口味道不單一死實,酸甜調味有層次,同時重本用上十分大隻的鮮蝦,金邊粉鑊氣十足,伴入花生碎及青檸汁,令人一口接一口。
招牌椰子千層蛋糕
最後以一客招牌的椰子千層蛋糕作結,層層的蛋糕夾雜濃郁的椰子奶油,加上啖啖的新鮮椰子肉,增添口感,香甜美味。
2020-10-08
2020-10-07 103 浏览
今日同朋友約咗去咗銅鑼灣行街咁我地搭地鐵一出就已經係Times Square 咁啱就肚餓啦已經咁就提議想去「Greyhound Cafe」食野啦 因為個feel都幾唔錯我地簡左Set餐 一定要揀「招牌炸脆單骨雞翼」、「香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁」、「泰式辣椒膏炒大頭蝦」、「鮮蝦炒金邊粉」、「香蕉朱古力千層蛋糕」招牌炸脆單骨雞翼招牌菜真係招牌菜唔食都唔得 首先份量多 仲要多肉又嫩香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁一上碟覺得勁誇張,見到個擺盤已經覺得值回票價帶子爽口彈牙泰式辣椒膏炒大頭蝦蝦!蝦!蝦!蝦!蝦!都係好巨型有五隻 又唔會太辣超中意食 d蝦好爽口同埋蝦膏勁甜d汁仲可以撈飯添啊鮮蝦炒金邊粉因為兩個人已經食左太多野 呢個粉嘅份量啱啱好唔會太多香蕉朱古力千層蛋糕女仔通常都係兩個胃 話食飽都一定要食甜品!依個都勁推介仲有必叫泰式奶茶啊🥤🥤 食到真係勁飽啊
今日同朋友約咗去咗銅鑼灣行街

招牌炸脆單骨雞翼

招牌菜真係招牌菜唔食都唔得 首先份量多 仲要多肉又嫩

香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁

一上碟覺得勁誇張,見到個擺盤已經覺得值回票價
帶子爽口彈牙

香蕉朱古力千層蛋糕

女仔通常都係兩個胃 話食飽都一定要食甜品!依個都勁推介

仲有必叫泰式奶茶啊🥤🥤 食到真係勁飽啊
2020-10-05 96 浏览
Greyhound Café - 型格泰菜之選上次試過K11 Musea 的旗艦店,今日要介紹的都係Greyhound Café旗下的新店,最近進駐了時代廣場,主打型格、舒新的過江龍泰菜。蒜香辣椒青檸白酒汁煮青口厚肉的青口,配上白酒汁煮後十分鮮甜,加上蒜香、辣椒和青檸,開胃之餘又惹味。泰式香燒原隻魷魚筒原條切件的魷魚筒,魷魚燒得彈牙不老,肉肉不韌,配上醬汁一起吃更配搭。原隻龍蝦冬蔭火鍋賣相相當吸引的冬蔭功火鍋,冬蔭功湯濃郁,加入各種海鮮如魷魚、青口、魚片、帶子粒和香料,還有原隻龍蝦在內,令湯底更加鮮甜。香辣金不換和牛飯利用砂鍋作器皿的飯類,受熱平均,充分令金不換的香味四溢,和牛粒油脂夠、肉質腍身,還有最加分的荷包蛋。千層蛋糕餐廳提供超多款口味的千層蛋糕,蛋糕餅皮和忌廉是偏硬身的質感,令蛋糕企身,很喜歡這種口感的千層蛋糕,這次選了泰式奶茶味,香甜特濃奶茶香。Longan Juice in Crushed Ice、Coconut Shake雪白色混合着椰子冰沙的椰子特飲和超爽超解渴的龍眼冰。
Greyhound Café - 型格泰菜之選

蒜香辣椒青檸白酒汁煮青口

香辣金不換和牛飯

千層蛋糕

雪白色混合着椰子冰沙的椰子特飲和超爽超解渴的龍眼冰。