餐厅: Grill Tajimaya
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
灣仔日式西餐Grill Tajimaya 🐮熱辣辣鐵板手打漢堡🔥餐廳裝修好打卡,大玻璃窗加上綠色植物、紅色磚牆,地方闊落,絕對適合家庭、朋友聚會。原來最近仲有Semi Buffet Dinner,近門口位置有自助餐枱,任食新鮮沙律、冷盤、炸物、洋食料理、鮮果及甜品,成人每位$139,小童$69‼️主食有八個選擇,意粉、豬、牛、羊、魚等等,都幾多元化👍🏻除咗可以享用自助區域,仲包餐湯、飲品,鍾意飲酒嘅朋友更加可以加錢揀Free Flow🍹🍸性價比極高‼️是日餐湯係蘑菇湯,味道香濃😋主菜我哋要左必試的招牌 100%日本產黑毛和牛漢堡扒💯黑毛和牛漢堡扒先煎香兩邊再放入焗爐烤焗,最後用錫紙包住放喺鐵板上上菜,店員會幫忙打開錫紙,切開漢堡扒,小心塊鐵板真係好熱😳🔥漢堡扒充滿肉汁,肉味香濃,質感係超級鬆軟🤩加埋啲燒汁好好食,直程可以送一碗白飯🤣旁邊有配菜,例如馬鈴薯🥔蕃茄🍅西蘭花🥦餐廳都出名食牛扒,另一款日本產國產牛西冷扒🥩要咗五成熟,呢款都有驚喜,切落去嘅時候感覺有啲硬,但係入口好鬆軟,中間五成熟恰到好處,肉質相當軟嫩😍果然係一分錢一分貨💯‼️講吓自助區域🍽️前菜有芝士、Parma Ham等,沙律賣相都

是日餐湯係蘑菇湯,味道香濃😋

講吓自助區域🍽️前菜有芝士、Parma Ham等,沙律賣相都好好,有凱撒沙律、薯仔沙律、黑醋沙律等等,小食有洋蔥圈、炸番薯條、炸雞、芝士焗西蘭花、肉丸等。
甜品有各式蛋糕🍰水果🍉🍍
其實都幾豐富,同場都有好多一家大細嚟食飯,小朋友自己出去拎嘢食,價錢唔貴,都幾開心🏘️

🔸招牌 100%日本產黑毛和牛漢堡扒
🔸日本產國產牛西冷扒

📍#GrillTajimaya @grill_tajimaya (#灣仔美食)
#灣仔 港灣道30號新鴻基中心2樓2A-1號舖
2024-12-05 700 浏览
今晚約了相識多年的好朋友晚餐。😋目的是慶祝其中一位好友榮休呢!🤩在社交平台見到這裡食半自動晚餐是不限時,另一方面價錢也相宜,地點也算方便,在Openrice 訂座簡單快捷方便,於是決定去試一試。😍西餐廳在會展站A出口,上扶手電梯後,沿途有前往新鴻基中心的指示牌,很容易就揾到了。有八款主菜任君選擇,包埋出面任食自助餐。慢煮北海道產 四元豚扒 配 甜酸蘋果醬味道正正常常,份量不多,少吃多滋味。😋寶雲酥羊架 配 自家製燒汁羊架七成熟 肉質鮮嫩 調味OK,合格的。😋香煎比目魚 配 薯蓉魚肉很滑,菜品裝修有心思,色香味俱全。😋肉腸有兩款,芝士有三款,還有梳打餅乾。😋沙律菜有好幾款,全部都好新鮮呀!😋薯條、洋蔥圈、炸雞、pizza,款款美味。😋水果只有菠蘿和火龍果兩款菠蘿很清甜,火龍果很新鮮。😋甜品糕點有四款,勝在細細件,飽也吃得落。味道也是水準之上。😋還有蕃茄肉丸、炒翠肉瓜紅蘿蔔等。。。😋餐湯是紅蘿蔔蓉湯,湯煮得很綿,好味道。😋最後我們叫了餐茶但就忘記影相。😅補充:整體來說,餐廳環境和食物質素都很好。如果下次再去,打電話訂位時,說明要預留坐梳化位置,用餐時就會更舒適。😍🥰
今晚約了相識多年的好朋友晚餐。😋
目的是慶祝其中一位好友榮休呢!🤩

有八款主菜任君選擇,包埋出面任食自助餐

慢煮北海道產 四元豚扒 配 甜酸蘋果醬
味道正正常常,份量不多,少吃多滋味。😋

寶雲酥羊架 配 自家製燒汁
羊架七成熟 肉質鮮嫩 調味OK,合格的。😋

香煎比目魚 配 薯蓉
魚肉很滑,菜品裝修有心思,色香味俱全。😋

肉腸有兩款,芝士有三款,還有梳打餅乾。😋

沙律菜有好幾款,全部都好新鮮呀!😋

薯條、洋蔥圈、炸雞、pizza,款款美味。😋

水果只有菠蘿和火龍果兩款
菠蘿很清甜,火龍果很新鮮。😋

甜品糕點有四款,勝在細細件,飽也吃得落。
味道也是水準之上。😋

還有蕃茄肉丸、炒翠肉瓜紅蘿蔔等。。。😋

餐湯是紅蘿蔔蓉湯,湯煮得很綿,好味道。😋

最後我們叫了餐茶但就忘記影相。😅

補充:整體來說,餐廳環境和食物質素都很好。

2024-12-04
🤩性價比超高嘅半自助晚餐,$139起可享自助新鮮沙律、冷盤、炸物、洋食料理、鮮果及甜品🥗🥓🍤🧁🍰🍍🍉🍎真係勁吸引😍 @grill_tajimaya 全新推出 semi buffet dinner, 有多款主食選擇,由$168 - $398不等,有🇯🇵西冷牛扒、黑毛和牛漢堡扒、北海道豚扒、羊架、比目魚等等….另加$139就可以食埋選擇豐富嘅自助吧👍🏻👍🏻 仲要係不限時😍👏🏻 #超筍👉🏻👉🏻如果唔選擇主菜,單食自助吧都得,即係$139就可以享用自助吧,都可以食得飽飽🤩

試食活動
2024-11-17 1580 浏览
Lunch time同朋友一行七人搵餐廳, 12點去到嘅時候其實餐廳冇咩人諗住喺門口望吓餐牌先決定入唔入去食,畢竟七個人口味比較不同,當時有一位外籍侍應有禮地同我哋介紹緊餐牌,突然之間,有一位銀髮侍應無啦啦行出嚟插嘴,講嘢冇尾音咁樣問我哋「啱唔啱?食唔食?」當時我哋已經覺得有少少奇奇怪怪,但係見佢冇人唔使等位就入去啦入到去餐廳得一兩台客,佢安排咗門口位俾我哋,但係張枱係非常之大,講緊我同對面距離應該大概有80 cm有多,我哋七個人一嚟想近少少方便傾偈,二來亦都想share下唔同嘅食物,所以都有問佢可唔可以坐其他位置,但係佢就聲稱唔得坐唔落咁多個人,但係友人有行過入去睇,其實窗邊嘅位係可以坐到七個人之後介紹Menu嘅時候,同一位侍應嘴臉有一份厭世感,彷彿我哋得罪咗佢阻住佢收工咁樣,非常之冇禮貌最後我哋決定離開,無謂俾錢買難受,亦都無辦法忍受咁冇禮貌。結果我哋離開嘅時候佢仲踢凳。呢一個舉動,令我哋覺得走就係非常正確嘅決定。唔小心影到呢個外籍員工,佢係有禮貌的。

呢一個舉動,令我哋覺得走就係非常正確嘅決定。

唔小心影到呢個外籍員工,佢係有禮貌的。
2024-11-12 1619 浏览
今晚睇openrice,即興去食半自助餐主菜由$139至33百幾出面小食,甜品任食6點至8點半咁啱去到,citybank 信用卡做特色,食滿$400減$100咁啱今日我有帶citibank 信用卡。因為我唔再用,會cut 我張卡一定要6點去食,因為有啲食物只出一次主菜好味,又有decoration 坐得舒服侍應服務好

今晚睇openrice,即興去食半自助餐

主菜由$139至33百幾

出面小食,甜品任食

6點至8點半

一定要6點去食,因為有啲食物只出一次

主菜好味,又有decoration

坐得舒服

侍應服務好
2024-11-12
信用卡優惠
🍽️食物方面:🥇法式千層焗薯💲189最好食呢樣 可惜新餐牌冇咗🥈比目魚配薯蓉💲229普普通通 冇乜味🥉蒜橄欖油意粉💲169唔算太油 少少辣味🐽慢煮四元豚扒💲229有啲失望 唔嫩冇乜調味🧀自助吧多款火腿芝士沙律🧆熟食有肉丸同小菜🍤炸物首推洋蔥圈夠脆夠大🍰甜品麻麻 好多cream 生果👌🏻淨食沙律吧💲159📷打卡方面:燈光靚 大玻璃🔈環境方面:提早訂位 比較fullStaff爽直快手type💬其他資訊: Grill Tajimaya (灣仔)灣仔港灣道30號新鴻基中心2樓2A-1號舖
🍽️食物方面:

🔈環境方面:
提早訂位 比較full
Staff爽直快手type

💬其他資訊:
Grill Tajimaya (灣仔)
灣仔港灣道30號新鴻基中心2樓2A-1號舖
2024-09-29 4713 浏览
同事揀咗呢間睇落唔錯嘅Dinner Semi-buffet ,決定Happy Friday會一會佢其實個Main我都諗咗一陣,唔知要「招牌100%日本產和牛漢堡扒」定係「香煎比目魚配薯蓉」好走一圈望吓出面有咩食先生果兩款甜品四款熱食兩款另一邊沙律四款,有pizza、炸物兩款,另外有芝士同cold cut食碟沙律先是日餐湯~甘筍湯比目魚煎到魚皮邊帶少少焦香脆,魚肉嫩滑結實,下面嘅薯蓉好幼滑,果然冇揀錯同事揀咗黑毛和牛漢堡扒,佢哋都話好食,另一同事揀咗慢煮北海道產四元豚扒配甜酸蘋果醬,佢話好失望豬扒韌同埋有筋唯有出去夾多兩碟嘢食啦甜品時間,左邊嗰兩件唔係好食到係咩味,右邊朱古力同芝士都好味飲品我哋揀咗青檸梳打總括嚟講食物、服務同環境都好好好啱朋友聚會,真係快樂不知時日過,傾到人哋收工先散場

走一圈望吓出面有咩食先

生果兩款

甜品四款

熱食兩款

食碟沙律先

是日餐湯~甘筍湯

唯有出去夾多兩碟嘢食啦

飲品我哋揀咗青檸梳打
總括嚟講食物、服務同環境都好好
好啱朋友聚會,真係快樂不知時日過,傾到人哋收工先散場
2024-09-27
  • 香煎比目魚配薯蓉
岩岩好番 食欲大增朋友搵到Grill Tajimaya 新推出左晚市半自助套餐 一於去食餐勁既😎餐廳位於灣仔會展站附近 出口行去5分鐘就到非常方便內裡裝修磚牆為主 開放式廚房座位寬敞 窗邊位置仲可以睇到海景😀晚市半自助套餐價錢勁抵 😇$139 就有任食自助吧有各式新鮮沙律 冷盤 炸物 洋食料理 鮮果 甜品加$30起 有一份主菜☺️套餐包餐湯同飲品一杯另加$89 可以任飲飲品 包埋紅白酒😆重點無限時 呢個地段呢個質素真係無可挑剔😎💥任食自助吧沙律: 苦白葉合桃沙律 雞肉凱撒沙律 德國薯仔沙律 煙三文魚沙律冷盤: 火腿片 莎樂美腸 辣肉腸 各式芝士炸物: 炸雞 洋蔥圈 薯條洋食料理:手工Pizza 意大利肉丸 芝士通粉鮮果 甜品 多款選擇店員不時補充食物 熱食仲keep到溫度添呀😀💥主菜八選一 我地揀左唔同款兩款主菜 擺盤都好精緻😉🔸日本產國產牛西冷扒牛香突出 香噴噴一切開肉色粉嫩 約五成熟油花分佈均勻食落嫩滑 脂油感滿滿 入口即溶😋🔸慢煮北海道產 四元豚扒配甜酸蘋果醬豚扒外皮煎得香脆不油膩上碟嘅時候已經幫我地切開咗肉質緊緻 帶肉汁配上原個烤蒜頭 酸甜蘋果醬 風味十足☺️

岩岩好番 食欲大增

上碟嘅時候已經幫我地切開咗
肉質緊緻 帶肉汁
配上原個烤蒜頭 酸甜蘋果醬 風味十足☺️

2024-08-14 6045 浏览
再次到訪,因為食物唔錯加上環境舒服,好岩同朋友傾計啊!今次又係食佢地既和牛漢堡扒餐,同樣地配上黑椒蘑菇汁。套餐包括湯、麵包,主菜及飲料:今日個湯是洋蔥湯,都幾好飲既!主菜漢堡扒係用錫箔包裝,店員會為您打開食物,即時聞到好香既牛味啊,配上黑椒汁蘑菇汁真係超正。
再次到訪,因為食物唔錯加上環境舒服,好岩同朋友傾計啊!

今次又係食佢地既和牛漢堡扒餐,同樣地配上黑椒蘑菇汁。

套餐包括湯、麵包,主菜及飲料:
今日個湯是洋蔥湯,都幾好飲既!

2024-08-14
  • 招牌漢堡扒
2024-08-11 5719 浏览
在灣仔返工,查看下有冇抵食既晚餐,細看之下,發現呢間餐廳,半自助餐都ok啦,不過不失,可選一個餐,再食出面既半自助餐,若吾食餐牌既食品,就只是$139加一食半自助餐既野,抵食!薯條咸左點,薯仔沙律既薯仔🥔口感較實,煮耐少少會較好😅,餐牌上既食物較細份,但食埋出面既野食,一定都飽既。職員有禮,環境舒服,同朋友傾計聚下既好地方。扣分位,位置較難搵,係新鴻基中心既匯豐銀行與Super Sandwich中間那位置行入,再上自動電梯,先見到呢間餐廳。
職員有禮,環境舒服,同朋友傾計聚下既好地方。
📸 Grill Tajimaya聽同事講公司附近有餐廳新推出半自助餐價錢仲低至$139添為食妹收工即刻約男朋友去試試佢一入門口就見到自助吧冷熱盤 炸物甜品都有得揀🥗沙律煙鴨胸橙肉沙律苦白菜合桃沙律雞肉凱撒沙律德國薯仔沙律🧀冷盤火雞片辣肉腸莎樂美腸各式芝士🍟炸物炸薯條炸雞炸洋蔥圈🍝熱盤Mac n cheese 蕃茄肉丸🍽️主菜方面都有幾款選擇為食妹就叫咗寶雲酥羊架日本國產牛西冷另外仲包咗餐湯同飲品📍Grill Tajimaya灣仔港灣道30號新鴻基中心2樓2A-1號舖
📸 Grill Tajimaya

📍Grill Tajimaya
灣仔港灣道30號新鴻基中心2樓2A-1號舖
  • 日本產黑毛和牛扒
2024-07-26 7434 浏览
網上見到好似好吸引.就生日去試下.但 不似預期,自助吧食品可以,但主菜就有些失望!我order咗一個牛柳 ,一個豬,一個魚, 一個漢堡扒, 個牛扒叫咗五成熟但都係好韌!個豬又是一樣!出面自助吧小食, 仲好食到主菜, 試一次就夠喇
2024-07-26
庆祝纪念
生日
2024-07-10 9406 浏览
上網見好多人比,今晚就上去試下。5點打電話去book7點,可能假期後無乜人,即時book到😅,到門口侍應生好好禮貌好好笑容(係香港食市好耐無見過)地方唔大,一入門口已經見到將放自助餐食物既枱。一眼望哂😅枱仔細細(無想像中大)但食物都好齊。整體來講無論主食同自助餐食物都幾好食,唯一係主食既洋蔥湯同自助既薄餅差少少。其他都係中上(以價錢計),但餐廳既服務真係好好,每位員工都好有禮貌呢個真係值得再讚下佢地。總結:兩個大人兩個晚餐埋單$504真係幾抵食。呢
上網見好多人比
呢個真係值得再讚下佢地。
總結:兩個大人兩個晚餐埋單$504真係幾抵食。

2024-07-02
2024-06-29 8973 浏览
灣仔Grill Tajimaya最新推出 「晚市半自助套餐」無主菜淨食自助區$139 😍套餐價錢抵食,性價比極高。最令人驚喜仲要無限時,環境舒服,真係岩哂傾計食飯Semi Buffet Dinner增設一個自助吧,供應各式新鮮沙律、冷盤、炸物、洋食料理、鮮果以及甜品。今日菜色有⬇️🥗沙律:苦白菜合桃沙律、徳國薯仔沙律、煙鴨胸橙肉沙律、雞肉凱撒沙律🧀冷盤:莎樂美腸、火雞片、辣肉腸、芝士🍟炸物:炸洋蔥圈、炸雞、炸薯條🍕洋食料理:瑪格麗塔披薩、蕃茄肉丸、芝士通心粉除咗自助吧精彩選擇,主菜揀咗日本產國產牛西冷扒,肉質鮮嫩多汁。而法式千層焗薯,以層層疊疊薯片為基底,搭配芝士和奶油,濃郁香滑🤤。仲有餐湯同餐飲,真係食到好滿足😋。
無主菜淨食自助區$139 😍
套餐價錢抵食,性價比極高。
最令人驚喜仲要無限時,環境舒服,真係岩哂傾計食飯

今日菜色有⬇️
🧀冷盤:莎樂美腸、火雞片、辣肉腸、芝士
🍟炸物:炸洋蔥圈、炸雞、炸薯條
🍕洋食料理:瑪格麗塔披薩、蕃茄肉丸、芝士通心粉

2024-06-27 6685 浏览
聽同事講最近灣仔Grill Tajimaya 新推出「晚市半自助套餐 Semi Buffet Dinner」 ,價錢仲低至$139起🤤咁抵?梗係要去試吓啦😌哩個Semi Buffet Dinner 主打無限時,如果你想一邊食嘢一邊慢慢傾計,哩度就岩哂你啦😎而佢哋嘅自助吧都有幾多選擇架😎炸物方面有炸雞、薯條、洋蔥圈、薄餅,熱食有蕃茄肉丸、芝士通心粉😚新鮮沙律仲有四款口味咁多添😎當然唔少得嘅就係甜品同埋新鮮水果啦😌覺得都仲未夠嘅,可以加錢食主食😌每一個煮食都會有跟湯同埋飲品!澳洲產穀飼封門柳扒同日本產國產牛西冷扒🐮兩款牛嘅感覺真係好唔同呀!封門柳扒牛味香濃有咬口,日本產國產牛西冷扒就肉質嫩滑入口即溶😚兩款牛都好好味啊😌

試食活動