2022-09-30
黃色暴雨警告下⛈️,午餐都唔知食咩好,有同事見我話上次食和牛漢堡扒嗰間好正😋,佢又想去試下喎😅。雖然兩星期前先去過,但其實我自己都心郁郁想食多次...😆和牛漢堡扒(清新自加製和風醬汁配紫蘇大根) $169和牛扒🐂照舊入口鬆軟,牛味重,肉汁多,完全保持上次水準👍。另外蘿蔔漬酸酸甜甜,非常開胃😋,正好可以中和和牛的油膩感🥰。濃郁紅醬意大利麵配香煎大蝦 $169大蝦🦐真係好大隻🤣,而且蝦肉爽脆彈牙,配上濃濃的蕃茄醬,味道一流👍。Taleggio Cheese Hamburger $209在special menu 📕上發現了芝士和牛漢堡扒,身為芝士🧀控的我當然不會放過😍。首先將和牛漢堡扒放在鐵板上,然後職員🧑💼將軟芝士倒在和牛上,熱力令芝士🧀快速溶化,滲入和牛🐂中,濃郁的香味馬上撲鼻而來。Taleggio Cheese 口感如奶油🥛般滑順,帶有淡淡的牛奶糖🍬香味。經加熱🔥後,融化成美味的醬汁,增加了和牛的層次感😋。總括而言,和牛漢堡扒非常高質👍,絕對值得再三回頭再食,我亦決心一定要試勻全部和牛漢堡扒的款式😊。
和牛漢堡扒(清新自加製和風醬汁配紫蘇大根) $169
濃郁紅醬意大利麵配香煎大蝦 $169