2022-07-15 423 浏览
呢日已經係第二次黎呢間餐廳,因為上次黎過之後覺得呢間餐廳個環境真係非常舒適,光線柔和舒適,音樂亦唔會吵耳,呢點係我對於一間bar and restaurant喜愛的重點之一。首先會送上麵包,麵包柔軟,點上橄欖油非常美味。香炸魷魚($138):魷魚份量好多,配上經過調味嘅沙律醬,非常開胃,而且魷魚炸得好脆,職員仲主動走黎問我地需唔需要多一個醬,非常細心。黑松露蘑菇芝士燴意大利飯($188):呢個飯非常高質,真係要大讚!黑松露夠曬香,而且最重要係食完唔會覺得佢好溜嘅感覺,反而係有種想追住食嘅感覺。而且蘑菇份量亦都好多。香烤原隻法國春雞($218):春雞一上枱已經聞到好香,而且望得出烤得好靚,皮薄又脆,而且肉汁嫩滑,雖然係春雞,不過兩個人分黎食啱啱好,而且雞有小小咸咸地嘅調味,非常滋味,配菜款式亦都好多,亦香口美味。得黎呢啲地方,當然要叫番支啤酒,今次點左呢支啤酒嘅牌子Peroni($68),我從來未飲過,不過覺得好易入口,好啱我。呢度不論環境,氣氛,食物,服務,全部都好好,即使係第二次黎,一樣覺得呢度冇令我失望。

首先會送上麵包,麵包柔軟,點上橄欖油非常美味。

香炸魷魚($138):

黑松露蘑菇芝士燴意大利飯($188):

香烤原隻法國春雞($218):

2022-07-13
2022-07-13 129 浏览
本人都喺呢間嘢度食咗一段時間亦都知道佢轉咗廚房嘅team質素比以往確實需要好大嘅進步空間燒雞spring chicken 真係soso pasta 擺盤真係需要改進 我亦都發現到 lunch set pizza is much bigger than the one you order from the ala cart menu ,侍應都好好同manager 好專業,唯獨是廚房希望可以改進 🤫🤫🤫🤫🤫 love the location close to my work .期待再一次放工過嚟食好嘢飲啤酒 😉

期待再一次放工過嚟食好嘢飲啤酒 😉
2022-07-13 120 浏览
之前去過幾次,而家日夜都有折真係抵,生蠔有時其中1隻可能唔夠新鮮,甜品一定要試,真係唔錯,其他都唔錯。另外,記得酒水無折,雞鎚小食都好,2至4人6人聚會都合適,sofa有少少矮,夜晚氣氛都好好,而家有d嘢無咗,唔知係咪轉咗手定換咗廚tapas都無晒。
2022-07-11
用餐优惠
信用卡優惠
  • Tiramisu
放工想同朋友搵個地方chill下,又想飲D酒,朋友介紹來Gusto。🍺🍻🥂🍷🥃🍸🍹🍾Gusto位於尖東站P2出口,地點非常方便。店內大部份都係梳化位,配上輕快音樂,氣氛唔錯,可以好好relax一下。🎵🎶一坐低,侍應就奉上餐包。外脆內軟的麵包配橄欖油同醋食,酸酸地,幾開胃。😜我叫左杯Gusto Fizz - Rose and lychee syrup, fresh lychee, house Prosecco杯邊黐上玫瑰花瓣作裝飾,配襯香檳金色嘅有氣酒,好靚吖。味道都唔錯🌹🥰朋友叫左Fantasia - Gin, fresh lychee, lychee liquor, triple sec外表好夢幻、充滿少女心的一杯飲品。朋友話幾好飲,甜甜地有茘枝味。生蠔🦪配自家製生蠔醬汁外表肥味脹卜卜。食落有海水嘅鹹味,鮮甜美味。$198有6隻都幾抵食。香烤安格斯牛柳配鵝肝(6安士牛肉及50克鵝肝)我哋叫咗五成熟。牛柳烤得唔錯,香煎脆面,肉質嫩滑唔會韌、冇咩肥膏同筋。薯仔都好creamy,吸收左牛肉嘅精華,幾好食😋我哋今晚食下、傾下、飲下,不經不覺享受左兩個鐘,差足電明天又再努力過💪🏻

Gusto位於尖東站P2出口,地點非常方便。

Fantasia

Fantasia
香烤安格斯牛柳配鵝肝(6安士牛肉及50克鵝肝)
My friend and I went to a bar called "Gusto - Taste Italian" located in Shop 3A, 5 & 6, G/F, Mirror Tower, 61 Mody Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀麼地道61號冠華中心地下3A, 5及6號舖There are outside setting and indoor red velvet couches!!"Grilled Angus rib eye 10 oz"香烤安格斯肉眼HKD$338The rib eye is tender and soft.Loveeeeeee the grilled heritage veggie such as purple broccoli,asparagus with nice smoky flavour with parmigiano reggiano flakea on top!!"Seafood pizza"海鮮薄餅HKD$228With scallops,squid,clam,mussel,crab seasoned wi

尖沙咀麼地道61號冠華中心地下3A, 5及6號舖

"Grilled Angus rib eye 10 oz"
香烤安格斯肉眼
HKD$338

"Seafood pizza"
海鮮薄餅
HKD$228

With scallops,squid,clam,mussel,crab seasoned with sweet and sour thousand island sauce.

Crispy with oozy cheese.Yummmmmm

Red

"Vini Rossi"
Montepulciano d‘Abruzzo Larinum 2018
Chianti Cecchi 2018

Loveeeeee the ambience and decor!
2022-07-09 84 浏览
今日天氣不錯,正好出外走走。老公提議去尖東找間靚靚的餐廳Hea一Hea。一出尖東地鐵站,見這間餐廳裝修很華麗,以紅色為主,有高貴的感覺,便入去試試。意大利巴馬火腿pizza($218)巴馬火腿十分美味,不會過鹹,與我火箭菜配在一起,可減去火腿的油膩。芝士味濃,餅底鬆脆,不會像港式Pizza那般厚厚的皮。雖然是簡單一個Pizza,但層次分明,可見廚師的精湛廚藝!虎蝦扁意粉🦐($228)擺盤很精緻,虎蝦新鮮且甜,煎得很香。扁意粉不會弄得個「冧」,弄得剛剛好,配以香草,更是錦上添花🎊平日工作忙碌,在這間餐廳聽着悠揚的音樂,吃着美味的食物,望一下出面的街景,欣賞城市的風景,碹是寫意,輕鬆渡過了一個愉快的週末!😀🎊

意大利巴馬火腿pizza($218)

虎蝦扁意粉🦐($228)

• PRma  ham  pizza
  • Tiger  prawn  linguine
2022-07-09 83 浏览
其實價錢唔算便 每碟都要一百尾以上好彩經OpenRice book有折 就抵好多D嘢食勁快到嘅咁叫咗ravioli 坦白好一般😂可能因為我好怕芝士味好重 佢嘅餡係個種「臭」嘅芝士 所以如果你本身係一般 甚至唔鍾意芝士 千奇唔好叫呢個 個汁係好似加咗南瓜 夾埋有d怪Parma ham pizza 我覺得幾好味嘅 個底偏薄同脆 如果多d料就更好😎😂Tiramisu 呢個千奇唔好叫 死甜 好似淨cream 無層次🌚我同fd食咗一啖 已經無再食😂Overall 如果無折 就偏貴嘅 同幾個fd share食都幾開心 我偏向recommend pizza🤣🤣
其實價錢唔算便 每碟都要一百尾以上
好彩經OpenRice book有折 就抵好多
D嘢食勁快到嘅

咁叫咗ravioli 坦白好一般😂

2022-07-08
2022-07-08 61 浏览
餐廳位於尖東站出口,一出即見到好方便。 ▶️foie gras and duck confit鹅肝配油封鴨薄餅 未試過呢個配搭,一於試下。都幾特色,它是薄身pizza, 有些鴨肉和鹅肝陪襯, 連同醬汁不錯,仲有火箭菜中和油膩。 ▶️Vongole Linguine蜆肉扁意粉 蜆肉新鮮,冇沙,一讚!下面炒意粉則正常,滿意。 ▶️Grilled suckling pig roll烤乳豬卷 四大塊份量好多。肉質較瘦,係健康的好選擇。烤得好乾身,吃下冇負擔,我自己就比較多肥肉的。碟上有好多蔬菜,烤得剛好,好啱口胃。 ▶️Poretti喜歡試未飲過的draught beer, 這一隻係來自意大利的,味道似藍妹啤酒。
餐廳位於尖東站出口,一出即見到好方便。

▶️foie gras and duck confit
鹅肝配油封鴨薄餅

▶️Vongole Linguine
蜆肉扁意粉

蜆肉新鮮,冇沙,一讚!
下面炒意粉則正常,滿意。

▶️Grilled suckling pig roll
烤乳豬卷

▶️Poretti
2022-07-08 34 浏览
今日準時收工後趕得到出尖東happy hour,然後我們點了5成熟的烤安格斯肉眼扒10士安士,足夠2個人share, 肉質嫩口多汁,5成真的恰到好處,以前在別的餐廳說了5成都總會變成6成或者全熟,但這一間不會,是我理想的程度,不會好血水或過熟👍🏻; 我們還點了黑松露薯條,薯條都沾上了黑松露來炸,貼心的也會附上兩個醬,分別是茄汁和松露醬,份量都好多,送酒一流!另外點了女士必愛的甜品-tiramisu, 不會很甜而且好滑!
今晚happy hour 陪好友,尖東p2出口超方便,環境超好,今晚6點半都有一半客人。所以要早點來,先來意大利包,配黑醋,滿分。再來一杯1664,再加mojito ,每人一杯有傾有講。正再點選黑松露薯條,新鮮熱辣,黑松露醬好口,一啖一啖好過引,再來安格斯肉眼扒10安士,點了5成,上碟時好細心已經切好,配上沙律火箭菜,金金地,好好味,牛扒超正,肉質鮮嫩多汁無比,唔靭,份量夠2位女生,最後點了tiramisu,好滑身,好creamy,又不甜,超好味。今晚果然好滿足,超正🥰🥰
滿分。
再來一杯1664,
再加mojito ,每人一杯有傾有講。
  • Tiramisu
2022-07-04 111 浏览
想找一間可以吃晚飯也可以飲酒的地方,畢竟和朋友已隔了一段時間沒見,想好好閑談一番。找到了尖東站P2出口上蓋的意菜酒吧餐廳;裝修優雅有氣氛,多個梳化卡座,還有露天吧枱,可以慢慢傾談,不需要趕頭趕命⋯⋯每枱均有意式香草小餐包附上橄欖油及黑醋先來round happy hour飲一飲,🌋 Ice volcano$128🔥火上加冰🧊,火燒熱情果有視覺效果;rum / frangelico 甜味意大利榛子酒加菠蘿汁 / 青檸汁 / 菠蘿/熱情果等,酸酸甜甜的感覺🍻Poretti意大利啤酒$98 口感輕盈,保留麥味🦑香炸魷魚$138佐酒一流, 細細圈一口魷魚圈配上蒜蓉蛋黃醬,個人喜歡一半點醬汁,一半只灑檸檬汁已經很美味🐮安格斯牛肉串燒$238這個開胃前菜不錯,組合很有氣勢,沙律連串燒架;喜歡這個的沙律醬油,酸甜度很足夠,蔬菜新鮮而且有黃色車厘茄比較特別✨牛柳燒得很香,本身牛柳粒已經醃了味道,所以燒起上來特別香濃,如果想再濃味一點可以再另點燒烤醬🦞波士頓龍蝦會意大利飯$288原身龍蝦頭加兩隻蟹鉗,龍蝦肉繪在飯裡; 這個意大利飯的口感剛剛好,不會太生,感受到龍蝦湯熬製出來及香料的味道🍬 Tiramis
意式香草餐包

每枱均有意式香草小餐包附上橄欖油及黑醋

先來round happy hour飲一飲,
Ice  Volcano

波士頓龍蝦會意大利飯

🦞波士頓龍蝦會意大利飯$288

🍬 Tiramisu $98
這個手指餅的比例比較少

這間餐廳很多菜式也有不同的醬料,是濃味人最愛

2022-06-27
意式香草餐包
Ice  Volcano
炸魷魚
安格斯牛肉串燒
波士頓龍蝦會意大利飯
2022-06-30 80 浏览
今日在尖沙咀開完會放工,便約了朋友一起在附近吃個晚餐。找到這家在尖東的酒吧式西餐店 Gusto - Taste Italian, 半開放式的門口,環境很寬敞,座位舒適,氣氛很chill, 適合朋友聚會聊天。Gusto Fizz一坐下當然要先叫杯Cocktail,顏色很美,有荔枝和玫瑰味,香甜可口,味道清新,有淡淡的酒香味。Truffle Risotto香氣撲鼻,黑松露味很香濃,意大利飯軟綿滑溜,吸收醬汁的精華,忌廉香甜奶香,入味而濃稠,而且鋪上芝士粉,更加香濃。Suckling Pig Roll乳豬皮很香脆,外脆內軟,豬肉十分嫩滑多汁,肥瘦適中,入口油脂香味散發,一點也不騷味,醬味惹味香濃。配有雜菜條和薯蓉等,美味清新。Triple Choco Cake 層次豐富,有朱古力慕斯,芝士cream, 脆餅底等,滑溜香甜,朱古力味得香甜濃郁。

Truffle Risotto

Suckling Pig Roll

Triple Choco Cake
2022-06-29 346 浏览
同朋友去「九龍公園」探索神秘恐龍BB,迷宮種滿了很多靚靚嘅賞葉植物同豔麗時花,打完卡,又係時候食晏。選了冠華中心地下呢間設有室內及戶外座位嘅酒吧餐廳,開放式門面,配以一室紅黑及灰藍裝潢,色澤沉穩,格調高雅。餐廳以一系列精美意大利菜作招徠,除了主食、薄餅、意粉及意大利飯外,還有時令生蠔、海鮮拼盤、串燒、甜點及各式酒水等供應。我哋點咗炸魚薯條同香煎挪威三文魚。炸魚薯條 ($148)  炸魚份量不少,足足有成 5 件,外層嘅粉漿唔厚,食落超脆口。魚肉雪白,結實不韌,而且肉質好嫩滑,入口豐盈多汁。薯條水準亦不俗,炸至金黃色,薯肉香甜綿密,蘸點茄醬同吃,十分滋味。香煎挪威三文魚 ($208)  魚扒嘅賣相好吸引,有手掌般長,而且好厚肉地。外皮煎至微脆,入口帶點油香。魚肉只係輕輕調過味,肉質細嫩,加上火候控制得宜,啱啱夠熟就上碟,所以每一啖都超級滑。伴吃嘅配菜也不欺場,有玉米筍、紫椰菜花、法邊豆、小米飯、薯仔、甘筍等,好豐富,有口感之餘,亦令整體味道大大提升。
我哋點咗炸魚薯條同香煎挪威三文魚。
2022-06-27 86 浏览
今日咁靚既陽光☀️, 去左間黎襯尖東都好大機會會食既餐廳食Lunch, 平時黎多數都係夜晚, 而今日黎係下午時間陽光好靚, 整個感覺都唔同哂! 好Chill好寫意! 😎岩哂我地2人行叫兩樣野食傾下計咁!呢到既侍應都十分友善而且感覺十分輕鬆!👍🏾1/ 意大利四色芝士餛飩🥟 $168意大利餛飩有唔同既形狀, 我地食既係Cappelli, 外觀程圓帽形👒, 其實坊間仲有5-6款唔同既形狀, 我地呢個餛飩 熱騰騰上枱, 醬汁選用新鮮南瓜蓉, 而餛飩內有4種芝士🧀口味, 我食到既有Blue Cheese, Parma Cheese, 其他兩種就唔太出,  但就非常Creamy!2/ 黑松露蘑菇芝士意大利飯🍚 $188平時食意大利飯好中意加Cheese Powder, 本人為芝士腔! 而呢個完全夠味, 蘑菇亦夠香口, 食落啖啖Creamy!! 雖然外觀小小, 但完全夠2個人食!👍🏾3/ Acqua Panna🚰 $68呢排好中意飲Sparkling water, 次次食西餐都會開支黎飲😄
呢到既侍應都十分友善而且感覺十分輕鬆!👍🏾
1/ 意大利四色芝士餛飩🥟 $168
2/ 黑松露蘑菇芝士意大利飯🍚 $188
3/ Acqua Panna🚰 $68
2022-06-26 56 浏览
又到Weekend可以同男朋友拍下拖嘅時間 今日去咗尖東呢間Gusto Taste - Italian食Lunch我哋叫咗個大蝦蕃茄扁意粉同埋意大利辣肉腸芝麻菜Pizza大蝦蕃茄扁意粉食意粉我最鍾意就係食扁意粉 因為通常扁意粉都係比較有咬口 而呢度嘅扁意粉同樣係夠曬煙韌 每條意粉裹滿濃濃嘅蕃茄醬 加上呢度嘅大蝦超新鮮 蝦肉超級爽彈鮮甜 除咗兩隻連蝦殼嘅大蝦之外 意粉裏面仲會有剝咗殼嘅蝦炒埋一齊 都算幾足料意大利辣肉腸芝麻菜Pizza呢度嘅Pizza係薄脆批 超級Crispy 配上辣肉腸同火箭菜 仲有好拉芝嘅芝士 簡直係絕配呢度環境都算係幾好坐 下次可以同朋友嚟試下Happy Hour黎飲酒先

我哋叫咗個大蝦蕃茄扁意粉同埋意大利辣肉腸芝麻菜Pizza

大蝦蕃茄扁意粉