2022-10-05 586 浏览
🌃 餐廳位於太子站西洋菜北街, 鄰近太子站A出口只需一分鐘,主打歐陸菜式, 係一間#黃店 💛,餐廳設計以木系為主調, 四周圍都擺滿貓頭鷹擺設,仲佈滿了不少乾花, 而牆壁及餐枱上仲有啲波希米亞嘅圖案,感覺身處在歐美小木屋中共享美食,好warmly。.🍝 北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉💲 128👉 北海道軟殼蟹都幾大隻,炸得外脆內軟, 黑松露醬幾creamy, 意大利粉富有彈性, 係一個唔錯嘅fusion菜。.🥘 龍蝦汁海鮮意大利飯💲 118👉 海鮮有青口、鮮蝦、蜆肉等,加上洋蔥青瓜等雜菜配料, 配上龍蝦汁, 味道幾香濃, 仲有索汁而口感煙韌嘅意大利飯, 感覺幾正。.🍟 炸甜薯條💲 58👉 甜薯條即係地瓜條, 分量都有唔少, 炸得幾脆口, 食到甜甜嘅地瓜味, 食完仲想叫多一份😍. 👉 最後小編叫了一杯 熱情個菠蘿梳打🍹($38)同埋 鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打🍹($48),兩款賣相都非常適合打卡, 有一個漸層嘅顏色變化, 打卡後可以將飲品攪勻才去飲用, 兩款飲品都帶出一個夏日嘅感覺, 飲落都幾fresh, 而熱情果嘅味道就會較甜, 為呢一餐美食作一個完美嘅作結。.📍 Hami Harmony太

🍝 北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉

💲 58

📍 Hami Harmony
太子西洋菜北街161號地下A舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2022-10-05 40 浏览
🏠輕鬆休閒小店❤️⭐️ 蒜香西班牙牛肉粒配香草燒肉汁惹味香口,份量足,濃香黑椒蒜香汁配洋蔥炒牛肉粒,肉質鮮嫩,令人一吃不停口的送酒小食😋⭐️ 香煎刺身帶子青醬麻花捲意粉帶子鮮甜味美,意粉掛汁有咬口,份量適中,配以香濃忌廉青醬,整體感覺十分配合,如加多帶子會更好👍🏻⭐️ Banoffie Pie甜點有驚喜,whipped cream加上拖肥sauce、合桃、crumbles、香蕉,不會過甜,配搭十分 refreshing!很滿足😍🍹 凍雜錦水果茶🍹 熱情果菠蘿梳打兩個特飲不太甜,帶有香濃水果味,清新解膩☺️環境氣氛不俗,是輕鬆晚飯 / coffee time不錯之選!
🏠輕鬆休閒小店❤️

⭐️ 蒜香西班牙牛肉粒配香草燒肉汁

⭐️ 香煎刺身帶子青醬麻花捲意粉

⭐️ Banoffie Pie

🍹 凍雜錦水果茶
🍹 熱情果菠蘿梳打
兩個特飲不太甜,帶有香濃水果味,清新解膩☺️

2022-10-02 39 浏览
太子舒適良心小店💛裝修好有歐陸風情,適合情侶及三五知己去聚一聚💕甜品好有驚喜,值得試‼️主菜:香煎刺身帶子醬麻花捲意粉 $118菠菜意大利飯🍃 $98啲主菜好夠汁,汁料充滿洋蔥蒜香,好惹味🌸😚特別推薦個帶子😚好大粒,又有鮮味、淋同彈性嘅程度好balance💕第一次試麻花捲意粉,好似幼身嘅長通粉咁,好索味好影食呀。飲品:凍抹茶拿鐵🌿 $42鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打🍓 $48食完意粉緊係要飲翻杯凍飲,咁先夠爽。兩杯都好清新✨️甜品:伯爵紅茶焦糖燉蛋🍮 $45超推薦甜品‼️平時第二度食伯爵茶味嘅甜品多數都唔出味。呢度嘅伯爵茶味一食就充滿全個口腔🤝😍面層脆脆嘅焦糖同入面綿滑嘅燉蛋形成好大嘅對比,好食呀。市區西餐嚟講,咁舒適服務又咁好,呢個價錢都算幾抵架啦💟可以支持嘅💛店‼️

主菜:
香煎刺身帶子醬麻花捲意粉 $118
菠菜意大利飯🍃 $98

飲品:
凍抹茶拿鐵🌿 $42
鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打🍓 $48
食完意粉緊係要飲翻杯凍飲,咁先夠爽。兩杯都好清新✨️

甜品
伯爵紅茶焦糖燉蛋🍮 $45

講到cafe,位於太子嘅Hami Harmony真係好得我心,無論係裝潢定食物我都咁喜歡,而且仲係大家大大力支持嘅💛💛!餐廳走木系小清新風格,感覺好warm,雖然餐廳面積唔大,但座位間空間感都夠,坐得舒服。另外好欣賞店員會主動介紹及推薦餐點,好貼心!🥰龍蝦湯配蟹肉($98)龍蝦湯係2人份量,龍蝦味道幾濃郁,質感都滑溜,蟹肉份量唔少,而且用茶壺裝住上菜呢個賣相幾有趣。😝蟹肉芝士大啡菇 ($85)一份有2件,大啡菇好厚身好juicy,加上釀咗滿滿蟹肉,口感唔錯,調味亦剛好,個人好喜歡呢個前菜。💖😊白酒忌廉煮青口 ($98)青口幾鮮甜,醬汁好creamy帶少少稠身,味道亦唔會太濃蓋過青口味道,配料仲有好多意大利青瓜、紫洋蔥等,唔錯!👍😉西班牙黑毛豬扒 ($198)呢個豬扒真係好大件,好厚身,配埋炸薯條,成個埋盤好有氣勢!豬排調味唔錯,配埋燒汁幾好食,不過略嫌肉質有少少嚡影響咗口感。😣蛋白脆餅 ($58)& 熱情果菠蘿梳打 ($48)食飽飽都要試埋餐廳自家製甜品,呢個蛋白脆餅真係好好味呀!餅底脆得黎帶少少煙韌,同時加入士多啤梨味道好香甜,配上酸酸甜甜嘅熱情果醬汁,幾夾喎!另外都點咗杯特飲,感覺

龍蝦湯配蟹肉($98)

蟹肉芝士大啡菇 ($85)

白酒忌廉煮青口 ($98)

西班牙黑毛豬扒 ($198)

蛋白脆餅 ($58)& 熱情果菠蘿梳打 ($48)
食飽飽都要試埋餐廳自家製甜品,呢個蛋白脆餅真係好好味呀!餅底脆得黎帶少少煙韌,同時加入士多啤梨味道好香甜,配上酸酸甜甜嘅熱情果醬汁,幾夾喎!另外都點咗杯特飲,感覺幾清新,味道亦唔算太甜,解解油膩感。😋😋

餐廳整體食物質素都幾高,價錢亦合理,佢地嘅2人餐亦好吸引!想約三五知己傾計食好西,嚟呢度都唔錯呀!😊😉
2022-09-27
2022-09-27 42 浏览
西班牙黑毛豬扒 $198北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 $128伯爵紅茶無糖燉蛋 $45玫瑰拿鐵 $38黑加侖子薄荷熱情果梳打 $48另加一服務費 呢間不嬲多人話好食,我都食過,今次朋友話去食,一段時間無食,都無失水準。黑毛豬整得好好,我一切開個陣,我真喺好驚訝,好淋 輕輕一切就切開咗。食落都幾淋吓 。 而松露意粉真喺好好食,佢嘅醬同意大粉 好夾,濃度啱啱好,軟殼蟹同意粉都幾夾。燉蛋淡淡滲出伯爵茶仲要無糖 又唔大件 好啱女仕食。兩杯飲品都好靚,都唔錯。

西班牙黑毛豬扒 $198

北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 $128

伯爵紅茶無糖燉蛋 $45

玫瑰拿鐵 $38

黑加侖子薄荷熱情果梳打 $48

另加一服務費

燉蛋淡淡滲出伯爵茶仲要無糖 又唔大件 好啱女仕食。
兩杯飲品都好靚,都唔錯。
1K
2022-09-26 39 浏览
“二人晚餐”($468)太子有間開業多年嘅cafe,仲係黃店💛外面用上白色,入面就好似歐洲小木屋咁☺️仲有唔少乾花同貓頭鷹做裝飾🦉呢道食物選擇幾多唔想諗嘅我地就叫咗份2人晚餐😆包咗是日餐湯,前菜,2份主菜,2個甜品☺️落完單後先上咗香甜濃郁嘅甘荀湯🥕前菜就揀咗車打芝士蔥餅🧀餅皮食落香脆,加埋芝士同蔥好香口😋主食首先揀咗煙三文魚飛魚子意大利飯意大利飯食落好creamy☺️煙三文魚魚香十足,加上飛魚子口感更豐富第二份就叫咗意式蕃茄醬炒長通粉長通粉充滿住濃濃蕃茄醬汁🍅入面仲有唔少煙肉🥓夠哂惹味😚甜品方面要咗是日甜品芒果椰子奶凍🥭奶凍質地幼滑,散發住淡淡芒果香☺️另一個就+$18要咗香蕉拖肥批🍌食落香蕉味香濃,拖肥味又唔會太甜太膩加上核桃粒粒,整體又幾特別☺️跟餐會有埋茶/咖啡我地就用半價轉咗1杯做芒果菠蘿梳打🍍飲落清清甜甜又爽口☺️
“二人晚餐”($468)

太子有間開業多年嘅cafe,仲係黃店💛

外面用上白色,入面就好似歐洲小木屋咁☺️

仲有唔少乾花同貓頭鷹做裝飾🦉

呢道食物選擇幾多

唔想諗嘅我地就叫咗份2人晚餐😆

包咗是日餐湯,前菜,2份主菜,2個甜品☺️

落完單後先上咗香甜濃郁嘅甘荀湯🥕

前菜就揀咗車打芝士蔥餅🧀

餅皮食落香脆,加埋芝士同蔥好香口😋

主食首先揀咗煙三文魚飛魚子意大利飯

意大利飯食落好creamy☺️

煙三文魚魚香十足,加上飛魚子口感更豐富

第二份就叫咗意式蕃茄醬炒長通粉

長通粉充滿住濃濃蕃茄醬汁🍅

入面仲有唔少煙肉🥓夠哂惹味😚

甜品方面要咗是日甜品芒果椰子奶凍🥭

奶凍質地幼滑,散發住淡淡芒果香☺️

另一個就+$18要咗香蕉拖肥批🍌

食落香蕉味香濃,拖肥味又唔會太甜太膩

加上核桃粒粒,整體又幾特別☺️

跟餐會有埋茶/咖啡

我地就用半價轉咗1杯做芒果菠蘿梳打🍍

飲落清清甜甜又爽口☺️
2022-09-22 65 浏览
今天去了一家很特別的餐廳 如果你喜歡貓頭鷹 那就不要錯過了 因為這家黃店就用上大量的貓頭鷹擺設來裝飾 餐廳又會播放很好聽的音樂 坐下來吃午餐真的非常享受 午餐MENU一共有8個選擇 最後我點了香煎刺身帶子配自家製青醬貓耳朵粉 煎香了的帶子呈半熟的狀態 非常鮮嫩香甜 很少餐廳會有貓耳朵粉 其實它的口感蠻有趣的 很Q彈的彈牙口感 配上Pesto Sauce非常清新的味道 大小姐就選擇了飛魚子鮮蝦扁意粉 超級多的飛魚子 滿滿地舖在意粉上 意粉軟硬度適中 每一條意粉都沾上美味的忌廉汁 還有大大隻的鮮蝦 大小姐讚不絕口 只是洋蔥有點太多了, 哈哈 午餐可以選擇配湯或是飲料 我們就選擇了黑咖啡及玫瑰荔枝爆珠梳打 黑咖啡很香濃 玫瑰荔枝爆珠梳打口感很特別 漂亮的外型 喝下去甜甜的 很適合女孩子哦 總結 如果你對食物品質有要求 又想安靜RELAX地享受一個下午 不妨來這邊試試看哦
今天去了一家很特別的餐廳

意粉軟硬度適中

每一條意粉都沾上美味的忌廉汁
還有大大隻的鮮蝦
大小姐讚不絕口
只是洋蔥有點太多了, 哈哈

午餐可以選擇配湯或是飲料

又想安靜RELAX地享受一個下午
不妨來這邊試試看哦
  • 香煎刺身帶子青醬意粉
2022-09-19 65 浏览
呢間喺太子嘅Cafe環境幾溫馨,入到去嘅感覺好似去咗歐洲啲小木屋咁,平時晏晝同三五知己嚟吹吓水都幾開心二人晚餐$468🌝白酒忌廉煮青口青口份量幾多,食落一啲都唔腥而且都夠鮮甜🌖西班牙黑毛豬扒豬肉味好香濃好出,而且夠大塊夠厚,夠三至四人share,不過可以唔使焗咁耐,咁肉質都可以滑啲🌝日本帶子黑松露什菌意大利飯帶子煎得幾好,外邊少少脆香入邊仲好嫩滑而米飯軟硬適中,食落幾 creamy🌝香蕉拖肥批外貌幾得意係用個細罐裝住,香蕉味幾出,入邊仲有幾塊香蕉,而面頭仲有拖肥同核桃,係非常滿足嘅甜品🌖芒果椰子奶凍正正常常,食落有淡淡芒果味🌝紫薯拿鐵 紫薯味好真,唔會好似飲藥水咁🌝士多啤梨鮮奶飲落好creamy

呢間喺太子嘅Cafe環境幾溫馨,
入到去嘅感覺好似去咗歐洲啲小木屋咁,
平時晏晝同三五知己嚟吹吓水都幾開心

二人晚餐$468

🌝白酒忌廉煮青口
青口份量幾多,
食落一啲都唔腥而且都夠鮮甜

🌖西班牙黑毛豬扒
豬肉味好香濃好出,
而且夠大塊夠厚,夠三至四人share,
不過可以唔使焗咁耐,
咁肉質都可以滑啲

🌝日本帶子黑松露什菌意大利飯
帶子煎得幾好,
外邊少少脆香入邊仲好嫩滑
而米飯軟硬適中,
食落幾 creamy

🌝香蕉拖肥批
外貌幾得意係用個細罐裝住,
香蕉味幾出,入邊仲有幾塊香蕉,
而面頭仲有拖肥同核桃,
係非常滿足嘅甜品

🌖芒果椰子奶凍
正正常常,食落有淡淡芒果味

🌝紫薯拿鐵
紫薯味好真,唔會好似飲藥水咁

🌝士多啤梨鮮奶
飲落好creamy
2022-09-19 68 浏览
今日好友生日,我們往太子Hami Harmony食晚餐,我們點了三份西班牙黑毛朱扒,2份鮮什菌配牛肝菌汁意大利飯,小食拼盤,2杯凍焦糖latte和鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打,西班牙黑毛朱扒食落啖啖肉,肉質美味有油花,沙律菜新鮮爽口,車厘茄食落開胃,薯條炸得金黄香脆,整伤西班牙黑毛朱食落美味,口感十足,鮮什菌配牛肝菌汁意大利粉什菌食落彈牙,牛肝菌汁味道香濃,意粉食落爽口,小食拼盤賣相吸引,有甜薯條,芝士條,芝士葱餅和牛油雞翼,甜薯條甜度適中,芝士條炸得金黃,食落香濃,芝士葱餅食落香脆,配上香濃芝士醬,佐酒一流,最後凍焦糖latte自家製焦糖甜度適中,咖啡味濃,餐廳座位舒適,適合慶祝生日和朋友聚會 ,餐廳食物美味,份量十足,職員很細心講解食物,壽星很滿意,食了一頓盡興生日晚餐
西班牙黑毛朱扒
凍焦糖latte
西班牙黑布朱,小食拼盤和鮮什菌配牛肝菌汁意大利粉
2022-09-18
庆祝纪念
生日
2022-09-18 48 浏览
我係🦉貓頭鷹嘅愛好者~ 見餐廳係用貓頭鷹佈置為主🦉 當然要去食野打卡啦~ 餐廳地方唔算大~座位佈置都幾舒適!侍應招呼有禮~ 她見我身上飾物係小貓頭鷹~ 便好熱情取出餐廳準備新掛貓頭鷹我睇…我約朋友兩個食午餐, 叫咗蘋果慢煮黑毛豬扒,鰻魚意大利飯! 份量唔算大豬扒乾味道一般!唔包飲品食野會半價~ 咖啡飲品比較細杯! 待應介紹$48伯爵茶焦糖布甸有新意~ 又試吓啦! 比平時嘅焦糖布甸細個! 食完這餐後感😅只能夠講句試下無妨囉!
2022-09-08
2022-09-16 43 浏览
Ooo太子小清新Cafe小店ooO店內放滿貓頭鷹的擺設,空間雖小但用心佈置👍🏻每個小角落都有花心思設計,小店就是感覺用心!OooooO巴馬火腿藜麥柚子醬汁雜菜沙律 $88沙律菜非常新鮮爽口,巴馬火腿質素亦很好😋不太醎亦油脂適中,配上藜麥柚子汁好味!OooooO日本帶子黑松露什菌意大利飯 $145Risotto 好Creamy😊 味道質素都幾好,意大利飯中加入了洋蔥🧅,黑松露味也混在各啖飯中幾好!OooooO蟹肉芝士焗大啡菇 (2件)$85芝士大啡菇有驚喜,芝士中間有大量蟹肉😍,第一次食配蟹肉,幾好食讚👍🏻OooooO哈密瓜菠蘿梳打 $38玫瑰荔枝爆珠梳打 $43餐廳推介所有梳打以鮮果茸製作,點了兩杯試吓,飲品顏色配搭幾靚!
Ooo太子小清新Cafe小店ooO

巴馬火腿藜麥柚子醬汁雜菜沙律 $88

日本帶子黑松露什菌意大利飯 $145

蟹肉芝士焗大啡菇 (2件)$85

哈密瓜菠蘿梳打 $38
玫瑰荔枝爆珠梳打 $43
2022-09-14 756 浏览
放假同媽媽行完街,就響太子揀左間黃店食,餐廳以貓頭鷹🦉為主題,枱面、木架、凳上都有貓頭鷹公仔,好得意影相好靚。而且野食幾高質,我地都食得好開心。>龍蝦湯配蟹肉:龍蝦湯用茶壺上,可以倒落有好多蟹肉既碗仔度,個湯味道香濃又鮮甜,配埋一絲絲既蟹肉一齊飲,好味!>白酒忌廉煮青口:青口細細粒份量算多,忌廉汁味道又香又滑,青口唔洗加鹽都好夠鮮味,底下既洋蔥甜甜地又軟腍。>西班牙黑毛豬扒:黑毛豬扒肉味香濃,肉質較瘦,肥膏唔太多,食落嫩滑又juicy,不得不讚係有好多新鮮沙律菜,食完覺得自己好健康🤣>煙三文魚飛魚籽意大利飯:Risotto飯軟硬度適中,好有芝士既鹹香味,口感creamy,食完會好易滯🥺煙三文魚色澤鮮豔,口感肥美豐滿。>香蕉拖肥批:跟餐係細細罐版,香蕉味濃,忌廉有淡淡青檸味,面頭有海鹽拖肥配核桃,口感豐富,味道清新,絕對係必試既甜品😍>芒果椰子奶凍:呢款就較為失色,不過都唔錯,有淡淡芒果+椰汁味,味道唔太甜,食完唔覺好膩。
放假同媽媽行完街,
就響太子揀左間黃店食,
餐廳以貓頭鷹🦉為主題,
枱面、木架、凳上都有貓頭鷹公仔,
好得意影相好靚。

而且野食幾高質,
我地都食得好開心。

>龍蝦湯配蟹肉:
龍蝦湯用茶壺上,
可以倒落有好多蟹肉既碗仔度,
個湯味道香濃又鮮甜,
配埋一絲絲既蟹肉一齊飲,好味!

>白酒忌廉煮青口:
青口細細粒份量算多,
忌廉汁味道又香又滑,
青口唔洗加鹽都好夠鮮味,
底下既洋蔥甜甜地又軟腍。

>西班牙黑毛豬扒:
黑毛豬扒肉味香濃,
肉質較瘦,肥膏唔太多,
食落嫩滑又juicy,
不得不讚係有好多新鮮沙律菜,
食完覺得自己好健康🤣

>煙三文魚飛魚籽意大利飯:
Risotto飯軟硬度適中,
好有芝士既鹹香味,
口感creamy,食完會好易滯🥺
煙三文魚色澤鮮豔,口感肥美豐滿。

>香蕉拖肥批:跟餐係細細罐版,
香蕉味濃,忌廉有淡淡青檸味,
面頭有海鹽拖肥配核桃,
口感豐富,味道清新,
絕對係必試既甜品😍

>芒果椰子奶凍:呢款就較為失色,
不過都唔錯,有淡淡芒果+椰汁味,
味道唔太甜,食完唔覺好膩。
  • 香蕉拖肥批
  • 西班牙黑毛豬扒
  • 煙三文魚飛魚子意大利飯
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑—————————————————————📍HK 太子 - Hami Harmony 💛🔸智利藍青口忌廉汁扁意大利粉 $118 | 7/10好creamy 嘅意粉🍝 扁意粉 Linguine 麵條厚身幾有咬口( ´▽`) 藍青口有6-7隻,每一隻都有肉唔太腥 ~ 🔸日本帶子黑松露什菌意大利飯 $145|7/10兩粒帶子煎得好好👍🏻外脆內嫩,risotto各黑松露味都明顯兼好食!cafe小店煮到呢個質素都抵讚,怪唔之得有咁多人幫襯 ✨🔹士多啤梨鮮奶 $54|8/10睇個樣幾靚✨ 原來飲落到唔差,底層用咗榨新鮮士多啤梨而成 (。・ω・。) 味道唔太甜,唔怕有藥水味🔹雜錦水果茶 $48 |6/10用貓頭鷹🦉杯裝住咗! 非常kawaii ( ´▽`)✏️ 餐廳晚市人氣好高,有好多貓頭鷹擺設🦉 打卡都幾得意~ 晚上有$468二人套餐,包做前菜+主菜x2 + 甜品x 2+ 飲品x 2,見到好多情侶都過嚟撐枱腳 🫶🏻🥢 @hamiharmony📍地址:太子西洋菜北街161號地下A舖-地區:#laymao_太子分類:#laymao_西式-

推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
—————————————————————
📍HK 太子 - Hami Harmony 💛
🔸智利藍青口忌廉汁扁意大利粉 $118 | 7/10

🔸日本帶子黑松露什菌意大利飯 $145|7/10

🔹士多啤梨鮮奶 $54|8/10

🔹雜錦水果茶 $48 |6/10
用貓頭鷹🦉杯裝住咗! 非常kawaii ( ´▽`)

🥢 @hamiharmony
📍地址:太子西洋菜北街161號地下A舖
地區:#laymao_太子
分類:#laymao_西式
  • 日本帶子黑松露雜菌意大利飯
  • 黑松露帶子什菌意大利飯
  • 智利藍青口忌廉汁扁意大利粉
前幾日即興約朋友食飯,揀咗公司附近嘅 Hami harmony cafe,一齊撐起黃店💛呢間Cafe 店內環境好文青✨,最大特色係店內放滿好多唔同大小、花紋嘅貓頭鷹🦉,明顯店主應該係好熱愛貓頭鷹人士,另外枱面嘅花磚亦為cafe 中增添一點民族原素🧡♥ 🦞龍蝦湯配蟹肉🦀($98/2)店員奉上兩碗蟹肉同一大壺龍蝦湯,比我地慢慢倒出龍蝦湯,幾有儀式感💓🦞龍蝦湯同蟹肉份量都幾多,龍蝦湯偏厚身,味道香濃,蟹肉有鮮味♥ 黑松露薯條🍟($78)平時唔會叫薯條嘅我,今次遇著好鍾意食薯條嘅朋友,就順佢意一次🙈幸運地,黑松露醬料好有驚喜❗️質地較輕身,但黑松露味道香濃,帶點奶既柔滑質感,輕易掛係每條薯條上,食極都唔覺得漏,好出色🌟♥ 芝士醬雞翼($58)雞翼一共5隻,大小細中,略嫌瘦削🙈芝士醬香濃得好邪惡🤣,好彩配隔離嘅沙律菜幫助解膩👍🏻♥ 智利藍青口忌廉汁意大利粉🍝($118)估唔到有7隻青口,好抵食🤩青口好新鮮,味道清甜意粉質地剛好,忌廉汁偏薄,唔會濟;味道甜甜地好好食😋,配有洋蔥粒同洋蔥條,增加香味;另有青瓜同黃瓜增加口感🥒,整體水準高質💫♥ Mocha ($42)係一杯偏濃郁嘅朱古力咖啡,質地偏薄,

♥ 🦞龍蝦湯配蟹肉🦀($98/2)

♥ 黑松露薯條🍟($78)

♥ 芝士醬雞翼($58)
雞翼一共5隻,大小細中,略嫌瘦削🙈

芝士醬香濃得好邪惡🤣,好彩配隔離嘅沙律菜幫助解膩👍🏻

♥ 智利藍青口忌廉汁意大利粉🍝($118)
估唔到有7隻青口,好抵食🤩
青口好新鮮,味道清甜

♥ Mocha ($42)
係一杯偏濃郁嘅朱古力咖啡,質地偏薄,有香甜嘅可可粉味道,後段飲到回甘,味道幾有層次🤩

總結,個人覺得除左雞翼撻Q之外,其餘野食都唔錯~重點推介黑松露薯條同青口忌廉汁意大利粉❣️
  • 黑松露薯條
  • 智利藍青口忌廉汁意大利粉
2022-09-03 113 浏览
空間雖小但周圍都有各式各樣佈置 有一排貓頭鷹🦉係d座位個度 全間木風cafe 💗岩哂打卡 見到佢牆上生活既心靈雞湯忍唔住影左幅相😂朋友既士多啤梨鮮奶🍓我叫左罐啤酒 🍺Mexican Lager Carbon Brews好易入口 小小苦味都冇 下次過去要再叫😂朋友都停唔到口要試飲配埋個小食拼盤 超幸福🫶🏻中間果芝士醬好好味 香濃芝士味又唔膩芝士條上起既時候會拉絲🧀蕃薯條既炸粉恰到好處😆外脆內軟綿綿仲有蕃薯薯香味 1d都唔膩雞翼唔會係腌制到好咸既個種 👍🏻 nice 入坐時店員推介食藍青口所以揀主食見到有意粉都叫黎試下味道唔錯 同埋都唔少青口 2個share都夠🥰大啡菇🍄非常juicy 💦💦💦但蟹肉芝士味就唔係好出最後叫埋熱推既甜品☺️完滿呢個香蕉拖肥批食得出日日新鮮製造唔會太甜☺️啖啖都有香蕉&cream&拖肥nuts唔係拖肥醬實在太好 nuts有咬口 整體都好fresh雖然有cream 但食落唔太有罪惡感 haha😂
空間雖小但周圍都有各式各樣佈置
有一排貓頭鷹🦉係d座位個度