2022-09-02 81 浏览
太子Cafe「Hami Harmony」經常爆場要排隊,今次好好彩唔使點排隊就入到可以試試💕.餐廳裝修成歐陸小鎮風格,俾人種好溫暖嘅感覺☺️店員好積極推介唔同嘅菜式,所以好快就揀好😌.🌟二人晚餐💰$468🔸餐湯、前菜、兩款主菜、甜品、飲品.🍴龍蝦湯配蟹肉💰$38(加購價)用茶壺上夠晒精緻💖熱騰騰嘅龍蝦湯味道濃郁,好creamy😙內裡蟹肉為龍蝦湯增添鮮味😋.🍴白酒忌廉煮青口青口份量都幾多,鮮嫩青口肉蘸上忌廉汁格外香甜😚.🍴西班牙黑毛豬扒💰$48(加購價)黑毛豬扒成吋厚啖啖肉😍肉質軟腍且重肉味😋底下亦有沙律、薯條配搭,薯條炸得金黃香脆🍟.🍴黑松露帶子什菌意大利粉入口好香黑松露味,意大利飯粒粒分明相當有口感😌配埋鮮甜帶子、洋蔥粒、蘑菇等配料夠晒豐富🤓.🍴香蕉拖肥批💰$18(加購價)招牌甜品🌟果然冇令人失望😍主要係忌廉、焦糖、香蕉配搭,面頭再放上焦糖果仁增添口感😛好邪惡嘅甜品,食完非常滿足🥰.🍺 Stone Hazy IPA💰$38(加購價)質感順滑,入口好香菠蘿、橙、芒果氣息,充滿熱帶風情嘅啤酒🍍.🍵Earl Grey

🌟二人晚餐
💰$468
🔸餐湯、前菜、兩款主菜、甜品、飲品
🍴龍蝦湯配蟹肉
💰$38(加購價)

🍴白酒忌廉煮青口
青口份量都幾多,鮮嫩青口肉蘸上忌廉汁格外香甜😚

🍴西班牙黑毛豬扒
💰$48(加購價)

🍴黑松露帶子什菌意大利粉

🍴香蕉拖肥批
💰$18(加購價)

🍺 Stone Hazy IPA
💰$38(加購價)
質感順滑,入口好香菠蘿、橙、芒果氣息,充滿熱帶風情嘅啤酒🍍
🍵Earl Grey

2022-09-01 418 浏览
Hami Harmony 係一間精緻而有個性嘅餐廳。踏入門口嘅一刻,仿如步進咗歐洲小鎮嘅店舖一樣。四周有各種不同大小嘅貓頭鷹擺設,十分可愛。裝修充滿歐陸風情,顏色配搭和諧,令人感覺舒適又溫暖。我同朋友叫咗兩個午市套餐,加$8可配新鮮沙律,亦可用半價換其他餐牌上嘅飲品。💖香煎刺身帶子配自家製青醬貓耳朵粉($95)店員特別介紹佢哋自家製嘅青醬。Pesto Sauce用新鮮嘅羅勒葉,加松子仁及芝士,味道清香又不會過鹹。配方平衡各種食材嘅味道所製,非一般預先準備罐裝味道可比美。貓耳朵粉煮得軟硬適中,帶子鮮味,加上磨菇及其他蔬菜,美味滿分。💖炭燒鰻魚意大利飯($88)意大利飯香口煙韌,忌廉味香濃,配以洋蔥同意大利青瓜粒更加口感同層次。上面放左炭燒嘅鰻魚及木魚片,滋味有特色。💖紫薯拿鐵 ($54)夢幻粉紫色, 杯面灑上少許乾花瓣,非常IG-able。紫薯口感綿密,味道濃郁,牛奶香醇順滑,每一啖都充滿甜蜜感覺。💖Dirty ($42)視覺效果做得好好,分層眀顯。咖啡香濃,牛奶夠凍,飲嘅時候可以慢慢感受咖啡與鮮奶不同融合嘅味道變化。值得一提嘅係,午市套餐供應時段由中午12:00-17:00,時間頗長🕰

💖香煎刺身帶子配自家製青醬貓耳朵粉($95)

💖炭燒鰻魚意大利飯($88)

💖紫薯拿鐵 ($54)

💖Dirty ($42)

值得一提嘅係,午市套餐供應時段由中午12:00-17:00,時間頗長🕰就算行街睇戲玩晏左,依然可以食到既豐富又美味嘅午餐。
炭燒鰻魚意大利飯  +沙律
香煎刺身帶子配自家製青醬貓耳朵粉
Dirty
紫薯那鐵
2022-08-28 92 浏览
呢日放假去完太子聯合行街,朋友帶路去了這間💛Cafe晚餐,望落唔錯,充滿小清新感覺。.🍄蟹肉芝士焗大啡菇 $85大啡菇菇味香濃又多汁,配上鮮味的蟹肉和芝士,十分惹味。.🍟黑松露醬薯條 $78薯條新鮮炸起非常香脆,而且仲係粗薯條,點上黑松露醬,忍不住一條接一條。.🐥芝士醬雞翼 $58雞翼外皮香脆,入邊嫩滑,配上芝士醬很美味。.🍝卡邦尼麻花捲意粉 $105麻花捲意粉食落彈牙,口感煙煙韌韌,每條都沾滿卡邦尼醬汁,食落好creamy,加上惹味的煙肉,是不敗的配搭。.🍌香蕉拖肥批 $52這個是店員推薦的招牌甜品,估唔到又幾好味,食落唔會太甜,蕉味香濃,而且口感層次豐富。
🍄蟹肉芝士焗大啡菇 $85
大啡菇菇味香濃又多汁,配上鮮味的蟹肉和芝士,十分惹味。

🍟黑松露醬薯條 $78

🐥芝士醬雞翼 $58
雞翼外皮香脆,入邊嫩滑,配上芝士醬很美味。

🍝卡邦尼麻花捲意粉 $105

🍌香蕉拖肥批 $52
要係九龍區搵間好味嘅cafe唔容易🥹 唔知大家明唔明我講咩 試過好多次都小中伏 大家寫開食評都知咩事 所以今次比我試到間真係有質素又有料嘅cafe真係好開心 唔洗再被標「樓上cafe」質素!小食拼盤 (芝士條、蕃薯條、雞翼、蔥油餅) 老實講食之前期望不大 因為睇落都係個啲野~但係!!! 我地食第一條芝士條就知佢咩料😂 居然係拉到絲~食過好多好多間賣芝士條嘅餐廳 有小店有連鎖 冇咩邊間拉到絲 但佢居然做到!而且~ 味道不錯👍🏻 蕃薯條外表穌脆!入面熱辣辣又綿滑嘅蕃薯質感 最後味道亦帶小小甜~ 剛剛好❤️軟殼蟹黑松露扁意粉原隻軟殼蟹!唔會炸到過火 又唔會腥~ 黑松露味夠 唔算超濃扁意粉軟硬適中!醬汁唔會太濃稠唔夠撈 同埋全部都係熱辣辣 食落加唔小分~伯爵茶焦糖燉蛋個人更喜愛原味燉蛋 伯爵茶有小小搶左焦糖味~Matcha latte正常水準!適中抹茶味~荔枝爆爆珠梳打 打卡able! 淡淡粉紅色~飲落唔會太甜 冇瘋狂落糖漿! 爆爆珠好正 荔枝味唔算藥水唔假!值得一試呀呀💛Overall 打破左我對cafe 嘅印象🥹🥹 真係要支持下 因為真係好味 冇講大話 見我打咁長就知啦!環境:☁️☁️☁️抵食:🐷

小食拼盤 (芝士條、蕃薯條、雞翼、蔥油餅)

軟殼蟹黑松露扁意粉
原隻軟殼蟹!唔會炸到過火 又唔會腥~ 黑松露味夠 唔算超濃

伯爵茶焦糖燉蛋
個人更喜愛原味燉蛋 伯爵茶有小小搶左焦糖味~

Matcha latte
正常水準!適中抹茶味~

荔枝爆爆珠梳打

環境:☁️☁️☁️
抵食:🐷🐷🐷🐷
2022-08-23 105 浏览
上一年黎過食all day breakfast,心心念念想再食多次,終於抽倒時間去😳 假日下午去唔洗等位,即刻叫返個all day ($108)嘆下,但好可惜質素明顯差左,炒滑蛋係好滑,但唔知係唔係冇落鹽,味道非常淡🧐 牛肉腸得一條,似乎overcook左🫠 最大分別係焦糖香蕉🫣 上一次食係脆皮,今次再食係就咁焦糖煮,已經唔脆🥶 另外叫左帶子青醬意粉($89好似),反而意粉唔差🤪 建議店家可以送埋餐湯麵包會更好😃
2022-08-23 98 浏览
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.6/5💜上網見到有間黃店Cafe,以貓頭鷹做主題🦉而且擺放咗好多畫作、乾花等裝飾☺️位置唔算太多,但環境佈置充滿心思,打卡非常靚😍✅白酒忌廉煮青口$98青口煮得好入味,完全無沙味道鮮甜,餐廳非常細心,安排咗碗仔俾我地裝殼💕✅蝦米蟹肉白酒忌廉汁扁意粉$135 扁意粉比普通意粉更有口感,掛滿忌廉汁🤤仲有淡淡蝦米香味,而且蟹籽份量非常多,每一啖都有😍整體配搭和味道都好出色👍🏻✅龍蝦汁海鮮意大利飯$118海鮮份量都幾多,配料有青口、蝦肉、蘑菇,意大利飯配龍蝦汁口感creamy☺️餐廳嘅份量都幾多,本身仲諗住叫甜品,點知太飽🙈🙈✅宇治抹茶拿鐵$38latte有心型拉花💚抹茶味香濃,唔算好甜,比較適合喜歡濃抹茶味嘅人🍵✅玫瑰拿鐵$38除咗拉花仲有玫瑰花瓣🌹好適合女仔打卡☺️而且latte甜度適中,帶出淡淡的玫瑰香味👍🏻🐻總結意粉和玫瑰latte值得一試👍🏻餐廳地段方便,適合打卡💕但位置唔算太多🙈📍Hami Harmony (太子)太子西洋菜北街161號地下A舖
💛好味指數:4.6/5💛

✅宇治抹茶拿鐵$38
✅玫瑰拿鐵$38

🐻總結
意粉和玫瑰latte值得一試👍🏻
餐廳地段方便,適合打卡💕但位置唔算太多🙈

📍Hami Harmony (太子)
太子西洋菜北街161號地下A舖
2022-08-20 87 浏览
呢間係我好喜歡嘅Cafe,每次入嚟都好似去咗歐洲小鎮嘅小店咁,牆上好多好靚嘅掛畫,周圍都充滿著貓頭鷹🦉嘅裝飾,總有一隻喺左近,桌上牆上都有好多波希米亞圖騰😍真係好靚,感覺好舒服除咗環境,食物質素都唔錯燒一口鵝肝多士(2件)$98鵝肝大大件,味道濃郁,入口即溶,配埋脆卜卜多士😋仲有黑醋沙律👍🏻芝士醬雞翼 $58金黃Juicy嘅雞翼配惹味芝士汁😋北海道軟殼蟹配黑松露意粉$128味道其實好食,可惜呢晚隻蟹唔多夠脆,可能係我影相影耐左🥲意粉都淋咗啲Banoffee Pie $52 招牌甜品真係冇得輸,香滑嘅Cream 加埋甜甜拖肥,仲有熟熟嘅香蕉,加埋餅底,完美配合鮮果士多啤梨薄荷檸檬梳打 $48用上新鮮士多啤梨、檸檬同埋薄荷,再加入梳打水,清新嘅味道鬧市之中搵到間咁有feel 咁舒服嘅Cafe 😌真心唔錯!離太子站只係2分鐘路程咋

除咗環境,食物質素都唔錯
燒一口鵝肝多士(2件)$98

芝士醬雞翼 $58
金黃Juicy嘅雞翼配惹味芝士汁😋

北海道軟殼蟹配黑松露意粉$128

Banoffee Pie $52

鮮果士多啤梨薄荷檸檬梳打 $48
用上新鮮士多啤梨、檸檬同埋薄荷,再加入梳打水,清新嘅味道

• 鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打
  • 香蕉拖肥批
2022-08-19 89 浏览
龍蝦汁海鮮意大利飯蟹肉芝士大啡菇2014法國Merlot紅酒*Time : AUG 2022, Dinner*Price : $298-HKD *Place : Hami Harmony*Review : 行完花墟,想搵地方飲杯酒休息一下,見呢間餐廳裝修歐陸風,又有紅酒,所以試試。- 龍蝦汁海鮮意大利飯 :海鮮份量不小,幾隻大蝦爽口又鮮甜,配上淡淡的龍蝦汁,入口creamy,意大利飯煮得比較軟,易入口,愈食愈開胃,可以如同狂風一般大大口地吃- 蟹肉芝士大啡菇 : 大啡菇厚身又多汁,完全蓋過了蟹肉及芝士的味道,但蟹肉及芝士為軟身的啡菇提升咬口,送酒不錯- 2014年法國Merlot紅酒 :平時飲啤酒多,紅酒我不是十分有認識,這款飲落順喉就是了入店時只有我是一個人的,其他不是情侶就是女子會,都在吃甜品,賣相好像不錯,但我不吃甜,其他人有興趣可以試試,整體裝修又食物合乎水準

龍蝦汁海鮮意大利飯

蟹肉芝士大啡菇

2014法國Merlot紅酒

*Time : AUG 2022, Dinner
*Price : $298-HKD
*Place : Hami Harmony

2022-08-19 65 浏览
《飛魚子鮮蝦忌廉意粉》成個意粉都好多料首先有蝦 煎香至帶薄薄一層焦脆 牛油香突出 肉質爽彈然後有爽口又有營養既青瓜、黃翠玉瓜 仲有蘑菇菇係creamy既忌廉意粉中 食到另一層鮮嫩爽滑的口感飛魚子就提升整體鮮味.《炭燒鰻魚意大利飯》上碟時面頭大量木魚 飄下飄下賣相平凡 其實揭開就會見到鰻魚底下有軟綿煙韌的risotto同樣有青瓜、黃翠玉瓜、蘑菇 充滿奶油香 .Lunch set 都包餐湯今日係南瓜湯🎃飲得出唔係罐頭開出黎.《紫薯拿鐵》💟美美的玻璃杯 呈現美美的粉紫色用上日本紫薯粉調配紫薯味香濃唔會太甜 唔會遮蓋奶味暖笠笠有一份窩心既感覺

《飛魚子鮮蝦忌廉意粉》
成個意粉都好多料
首先有蝦 煎香至帶薄薄一層焦脆 牛油香突出 肉質爽彈
然後有爽口又有營養既青瓜、黃翠玉瓜 仲有蘑菇菇
係creamy既忌廉意粉中 食到另一層鮮嫩爽滑的口感
飛魚子就提升整體鮮味

《炭燒鰻魚意大利飯》
上碟時面頭大量木魚 飄下飄下
賣相平凡 其實揭開就會見到鰻魚
底下有軟綿煙韌的risotto
同樣有青瓜、黃翠玉瓜、蘑菇 充滿奶油香

Lunch set 都包餐湯

用上日本紫薯粉調配
紫薯味香濃唔會太甜 唔會遮蓋奶味
暖笠笠有一份窩心既感覺
2022-08-15 132 浏览
今日同朋友買波鞋,順便係附近搵野食,見到Hami Harmony裝橫很雅致,就咁睇出面門面已經覺得簡潔高雅⭐ 餐枱都幾特別,用左民族圖騰做裝飾 🔱🍟 黑松露薯條 $78薯條係即叫即炸😎 上到枱熱辣辣脆卜卜,個黑松露醬好濃😋 配埋薯條食冇得彈!🍝 蝦米蟹肉白汁忌廉汁扁意粉 $135黎到既賣相好好,食落味道亦唔錯👏🏻配料份量很足,有蟹籽、蝦米、蟹肉、黃瓜、翠肉瓜,爽口之餘又健康🫰🏻另外,個白汁唔會好稀,連埋啲意粉一齊入口,正😄🍴 鰻魚意大利飯 $135嘩,佢呢個擺盤好靚🤩 Risotto上面灑左木魚絲同鰻魚汁做點綴😳 鰻魚都幾有咬口~ 而個𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰唔會淋到一𝘱𝘢𝘵咁,加左唔少食材去調味,層次感滿滿😄🍹 鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打 $48行街行到出曬汗,當然要飲返杯梳打水涼下先!好香嘅士多啤梨味🍓 配上檸檬薄荷葉,清清涼涼咁,超fresh!總括而言 (5個💜係最高)好味指數 : 💜💜💜💜💜服務態度 : 💜💜💜💜🤍環境打卡 : 💜💜💜💜🤍回頭指數 : 💜💜💜💜🤍 📍Hami Harmony🏢太子西洋菜北街161號地下A舖🕗星期二至日 12:00 - 22:00

🍟 黑松露薯條 $78

🍝 蝦米蟹肉白汁忌廉汁扁意粉 $135

🍴 鰻魚意大利飯 $135

🍹 鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打 $48

總括而言 (5個💜係最高)
好味指數 : 💜💜💜💜💜

2022-08-10
🍴 鰻魚意大利飯
🍟 黑松露薯條
🍝 蝦米蟹肉白汁忌廉汁扁意粉
Intro: 太子裡面都收埋左唔少cafe等我地去發掘,而呢一間嘅環境睇落好舒服,好適合打卡同朋友歎番個靚全日早餐阿~___________________🍽流心牛角英式早餐 ⭐️8.5/10(留心芝士牛角包/黑松露炒蛋/煙三文魚/牛仔腸/焦糖香蕉/雜菜沙律)💰108 (餐湯及熱美式咖啡另加$5)✍🏻 牛角包芝士流心好出色,有兩細舊✍🏻 好多黑松露,同蛋嘅配搭唔會太鹹✍🏻 焦糖香蕉有少少苦澀嘅味道✍🏻 三文魚同牛仔腸正常發揮✍🏻 餐湯南瓜味濃,咖啡就似中藥味___________________🏠 Hami Harmony📍 太子西洋菜北街161號地下A舖⭐️Score: 8/10 (cafe)
___________________
🍽流心牛角英式早餐 ⭐️8.5/10
💰108 (餐湯及熱美式咖啡另加$5)
✍🏻 牛角包芝士流心好出色,有兩細舊
✍🏻 好多黑松露,同蛋嘅配搭唔會太鹹
✍🏻 焦糖香蕉有少少苦澀嘅味道
✍🏻 三文魚同牛仔腸正常發揮
✍🏻 餐湯南瓜味濃,咖啡就似中藥味
___________________
🏠 Hami Harmony
📍 太子西洋菜北街161號地下A舖
⭐️Score: 8/10 (cafe)
流心牛角英式早餐
流心牛角英式早餐
2022-08-13 85 浏览
由門面都入面木系設計都好別緻,門外佈滿曬好多花花,感覺去咗個小庭園🌿💐🌹🌷舖頭入面採用咗大量嘅木系設計,影相打卡都好不錯📸🔸香煎新鮮嘅大仔刺身帶子青醬貓耳朵粉 $89好耐都冇食過貓耳朵,出面好多餐廳嫌麻煩所以都冇呢樣嘢選擇🤭🤭🤭好難得見到呢度有淡淡既青醬,配上新鮮嘅帶子,貓耳朵都好煙韌,每一粒都掛到汁✨👍🔸伯爵紅茶 $18紅茶味好出,不過俾佢吸引咗係個杯好得意係貓頭鷹設計😻🔸鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打 $48入口好fresh, 好多鮮果🍋🍓,而且天氣咁熱,飲返杯梳打,個人即刻透心涼😉😏🔸是日餐湯 +$5

🔸香煎新鮮嘅大仔刺身帶子青醬貓耳朵粉 $89

🔸伯爵紅茶 $18
紅茶味好出,不過俾佢吸引咗係個杯好得意係貓頭鷹設計😻

🔸鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打 $48

🔸是日餐湯 +$5
2022-08-12 734 浏览
雨下要食飯,俾我哋搵到間黃店cafe💛入到去似去咗歐陸鄉村風小店,而且內部有好多好得意嘅貓頭鷹、乾花擺設,感覺到好chill,好放鬆。同朋友仔望住個menu,係度諗緊食咩嘅時候,問職員有咩推介嘅時候,佢地都好nice,態度好好咁咁答我哋👍🏻成個氛圍都幾好☺️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 蟹肉芝士焗大啡菇 $85一上嚟,已經被香濃嘅啡菇香氣不斷引誘,啡菇非常多汁,表面層鋪有焗到焦香嘅芝士同鮮味十足嘅蟹肉🦀得兩件唔夠食😋❥ 車打芝士蔥餅 $68兩塊夾餅嘅中間夾有車打黃白相間嘅雙色芝士。除咗濃濃芝士味,仲有啖啖蔥嘅香氣,整體口感軟糯,配啤酒一流👍🏻❥ 西班牙黑毛豬扒 $198豬扒好厚身!好大塊!(佔咗半隻碟)🤭入面煮到啱啱好,唔鞋多汁!配埋又甜又濃嘅洋蔥汁都唔會搶晒豬扒嘅味。隔離嘅沙律新鮮爽脆,底層嘅薯條又粗又脆,味道似食緊Jagabee原味😋❥ 香蕉拖肥批 $52表層灑滿晒自家炒嘅焦糖合桃,香而不漏🤩中間層嘅cream打到入口即溶,食落去感覺好輕身,底層係滿滿新鮮香甜香蕉同少少牛油餅碎,整體味道唔算好甜,口感唔會令人有罪惡感。最後食到呢個甜品好滿足呀☺️❥
雨下要食飯,俾我哋搵到間黃店cafe💛

❥ 蟹肉芝士焗大啡菇 $85

❥ 車打芝士蔥餅 $68

❥ 西班牙黑毛豬扒 $198
豬扒好厚身!好大塊!(佔咗半隻碟)🤭

❥ 香蕉拖肥批 $52

❥ Carbon Brews Crazy Rich Lupulins Double Hazy IPA $63
一開就有濃濃嘅熱情果香撲鼻而嚟,口感順滑,味道先香後甘,邊食嗰個芝士蔥餅,邊飲呢款,果然配芝士類嘅好夾👍🏻呢款攞獎嘅香港手工啤酒精濃度相對較高,同埋要留意番夠18歲先好飲呀🚨🚨

• 香蕉拖肥批
2022-08-11 85 浏览
太子清新木系Cafe🪵座位充滿田園風 桌面有色彩豐富嘅圖騰花紋另一邊牆有掛畫裝飾 加上柔和嘅燈光 感覺溫馨主打西餐 食物選擇都幾多 無論單叫或套餐 價格非常良心💛蒜香西班牙牛肉粒配香草燒肉汁 $98好大份量嘅餐前小食!牛肉粒大塊肉嫩 多蒜又多汁 蟹肉芝士焗大啡菇 $88鋪上滿滿蟹肉絲同芝士焗成嘅大啡菇鮮味多汁香辣意式茄醬蟹肉長通粉配松葉蟹棒 $108長通粉幾有趣 捲起來好似鵝腸酸甜嘅意式茄醬好開胃 入口好似飲濃湯咁正松葉蟹棒有兩大條 仲有蘑菇同瓜菜粒完全唔會覺得辣 可以加多啲辣椒都唔怕哈密瓜菠蘿梳打 $38真係有鮮哈密瓜同菠蘿肉 真材實料冲調!德國檸檬芝士餅 $42尼度嘅甜品有好多好評 當然要試吓!入口先感受到好香滑嘅芝士味 後勁就散發出檸檬嘅酸味 即時醒一醒 伴碟有少許檸檬醬 沾埋更加有料到👍🏻 正!
太子清新木系Cafe🪵
座位充滿田園風 桌面有色彩豐富嘅圖騰花紋
另一邊牆有掛畫裝飾 加上柔和嘅燈光 感覺溫馨
主打西餐 食物選擇都幾多
無論單叫或套餐 價格非常良心💛

蒜香西班牙牛肉粒配香草燒肉汁 $98
好大份量嘅餐前小食!
牛肉粒大塊肉嫩 多蒜又多汁

酸甜嘅意式茄醬好開胃 入口好似飲濃湯咁正
松葉蟹棒有兩大條 仲有蘑菇同瓜菜粒
完全唔會覺得辣 可以加多啲辣椒都唔怕

哈密瓜菠蘿梳打 $38
真係有鮮哈密瓜同菠蘿肉 真材實料冲調!

德國檸檬芝士餅 $42
尼度嘅甜品有好多好評 當然要試吓!
入口先感受到好香滑嘅芝士味
後勁就散發出檸檬嘅酸味 即時醒一醒
伴碟有少許檸檬醬 沾埋更加有料到👍🏻 正!
2022-08-07 154 浏览
星期六下午去完花墟買花,嚟到呢間cafe見裝修好清新舒服,裡面又坐滿客人,應該唔錯,便入去試試。好好彩,剛好有張望街又自成一角嘅四人枱,我地坐得舒服之餘又可以望到街景。午餐有好幾款,我地揀左7oz. 牛扒同All day breakfast 另外加多份雞翼配芝士醬牛扒好大份,有牛肉味又juicy ,黑椒汁唔會太鹹,幾好。薯條份量多又熱。All day breakfast 有驚喜係焦糖脆面嘅香蕉,仲要係原條。另外佢嘅迷你流心牛角包都有兩個黑松露炒蛋,我比較欣賞佢唔太香,感覺唔落太多牛油,佢夠清香蛋味好似健康少少。雞翼配芝士醬不過不失,但5隻雞翼裡有一兩隻特別細,感覺唔會太好,如果佢嘅雞翼比較大隻少少,應該會好啲。咖啡無咩特別,但價錢相對唔貴。呢間cafe 食物質素整體唔錯,價錢又唔貴,又無限時,空間感又唔太逼,可以消磨一個下午,係一間會回頭嘅cafe。

牛扒

另外佢嘅迷你流心牛角包都有兩個
All Day Breakfast

雞翼配芝士醬

咖啡無咩特別,但價錢相對唔貴。

2022-08-06
午餐