2022-09-22 37 浏览
呢間人氣爆燈三文治店原來係觀塘都有分店🤩 餐廳以白,灰為主調,格局簡約又文青🫶🏻 今日終於買咗外賣返屋企食,除咗有爆餡三文治之外仲有健康沙律餐,選擇種類繁多,值得推介俾想keepfit嘅朋友😎🤩蝦兵蟹將鐵板三文治(套餐價)$103🍟自家手切薯條(M)🍹凍檸茶(錫蘭)三文治真係好足料,外皮焗到啱啱好,軟殼蟹同蝦餅炸得好香脆,仲有酸酸甜甜嘅沙律醬,減膩又開胃🫶🏻🌟遊日懶人鐵板三文治(套餐價)$108🍟自家手切薯條(M)🍹凍檸茶(錫蘭)呢款三文治必食推介👍 用咗吉列和牛漢堡,用料講究,漢堡好juicy有牛味,肉質軟冧,食完好滿足🥰🌟奧利奧Croffle$34甜品窩夫有幾款口味,呢款經典奧利奧果然冇失望,窩夫配忌廉同朱古力醬,邪惡得來唔太甜,好啱口味👍下次經過再試埋其他款式嘅三文治同甜品先🥰

🤩蝦兵蟹將鐵板三文治(套餐價)$103
🍟自家手切薯條(M)
🍹凍檸茶(錫蘭)

🌟遊日懶人鐵板三文治(套餐價)$108
🍟自家手切薯條(M)
🍹凍檸茶(錫蘭)

🌟奧利奧Croffle$34

下次經過再試埋其他款式嘅三文治同甜品先🥰
2022-09-18
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
2022-09-21 401 浏览
尖沙咀高質鐵板三文治🤍-👀沒有立場資訊-🌶️Oppa炸雞鐵板三文治 ($52)望落好厚好足料,中間夾住塊炸雞好厚之餘,雞肉多汁嫩滑,外皮夠酥脆,而且仲有拉絲芝士🥰另外個麵包烘得好脆,咬落幾鬆化,鐵板三文治嘅包比起普通嘅包會更加脆🤩至於調味方面,入面都有好多泡菜,再加埋芝士同埋佢哋特製嘅韓式醬料,食落好夾,好有韓式風味~呢個價錢有呢個份量真係超級抵!🥫日本溫泉蛋大蝦蕃茄芝士燉飯 ($88)蕃茄味可以再濃啲,不過芝士味幾濃,溫泉蛋熟度適中,做到流心效果🍳燉飯嘅口感會偏軟身,至於蝦都有好多隻,成個飯嘅份量都唔細!🧆脆炸西班牙燴飯球 ($33)望落好新鮮,所以同朋友忍唔住叫咗嚟試吓,咬落外脆內軟,裏面嘅餡幾煙靭,而且充滿飯香,加埋獨特嘅紅椒香味,食落幾惹味🥳☕️伯爵茶鮮奶咖啡 ($42 cold)咖啡味、伯爵茶、同埋奶味配合得幾好,口感幾絲滑,味道配合得好好嘅一杯咖啡!-🍑日本白桃乳酪沙冰 ($42)飲落乳酪味幾濃,同白桃好夾,而且口感細膩,份量都唔少,小編一個人都飲唔晒🤨餐廳主要係以自助形式,喺吧枱落單之後喺座位度等拎餐就可以🫶🏻裝修幾簡潔,鋪面嘅位置比想像中大好多,而且座位幾舒服,食物嘅質素同
尖沙咀高質鐵板三文治🤍
👀沒有立場資訊
🌶️Oppa炸雞鐵板三文治 ($52)
呢個價錢有呢個份量真係超級抵!

🥫日本溫泉蛋大蝦蕃茄芝士燉飯 ($88)
燉飯嘅口感會偏軟身,至於蝦都有好多隻,成個飯嘅份量都唔細!

🧆脆炸西班牙燴飯球 ($33)

☕️伯爵茶鮮奶咖啡 ($42 cold)
🍑日本白桃乳酪沙冰 ($42)

裝修幾簡潔,鋪面嘅位置比想像中大好多,而且座位幾舒服,食物嘅質素同埋價錢都唔錯,幾推薦大家去食個快飯🤣
如果唔想食三文治,舖頭裏面亦都有自助沙律吧可以選擇👀

味道 8.5/10
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226號舖
(其他分店:
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖
中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖
觀塘開源道64號源成中心地舖)

#米食多國菜 #米食快餐 #米食三文治 #米食尖沙咀 #米食旺角 #米食中環 #米食觀塘 #旺角 #旺角美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
2022-09-19
做嘢都攰了,Lunch想有啲Me time,於是自己去咗食好食Lunch,日日返工都經過,決定試試佢!😁遊日懶人鐵板三文治 - $73唔知點解要叫自己懶人咁Hea 🤣 但呢個三文治一啲都唔Hea,入面有 吉列和牛漢堡,芝士,蛋黃醬,菜佢仲收埋咗隻帆立貝係入面!之前睇過一次個Menu,今次叫之前冇認真睇食食吓食到原隻帆立貝都真係幾驚喜!吉列和牛漢堡味道不過不失,質地偏軟熟(個人更偏愛有咬口啲嘅漢堡)整體都好食。加咗40蚊跟餐有嘢飲有小食炸魷魚圈夠脆味道正常,但份量偏少,唔夠喉。🥺總結:三文治雖然價錢貴,但係好食嘅小食正常,份量大啲就好了!Lunch嚟講好好坐,如果個日有心情想食貴Lunch同Me Time ,都會再Encore
做嘢都攰了,Lunch想有啲Me time,
於是自己去咗食好食Lunch,
日日返工都經過,決定試試佢!😁
遊日懶人鐵板三文治 - $73

唔知點解要叫自己懶人咁Hea 🤣
但呢個三文治一啲都唔Hea,
入面有 吉列和牛漢堡,芝士,蛋黃醬,菜
佢仲收埋咗隻帆立貝係入面!
之前睇過一次個Menu,今次叫之前冇認真睇
食食吓食到原隻帆立貝都真係幾驚喜!
吉列和牛漢堡味道不過不失,
質地偏軟熟(個人更偏愛有咬口啲嘅漢堡)
整體都好食。
加咗40蚊跟餐有嘢飲有小食
炸魷魚圈夠脆味道正常,但份量偏少,唔夠喉。🥺

總結:
三文治雖然價錢貴,但係好食嘅
小食正常,份量大啲就好了!
Lunch嚟講好好坐,
如果個日有心情想食貴Lunch同Me Time ,
都會再Encore
2022-09-06
2022-09-18 270 浏览
HAND3AG 咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 ($62)係餐廳特別推介嘅三文治🌟有咕嚕buttermilk炸雞塊、燒菠蘿、芝士、蕃茄、生菜、他他醬、奇妙醬,一睇就知呢個combination 脆卜卜加酸甜甜, 而加咗菠蘿、蕃茄同生菜之後成件事又fresh咗,唔會太heavy🍍歐陸監獄鐵板三文治 ($58)真係超級特別同邪惡嘅三文治,份量勁重磅, 鐵板烤得熱辣辣咁上🔥入面有卡邦尼通心粉、蕃茄肉丸🍅、炸薯餅、熔岩芝士、荷包蛋、生菜、燒烤醬同埋蛋黃醬🥪 食落口嘅味道都好豐富,好似一次過試哂Ikea啲嘢食🤣 一開頭以為又卡邦尼又蕃茄又燒烤醬又蛋黃醬,會好奇怪🫣 但食落又唔會,層次都好分明,而且加埋芝士呢個超級配料,夾到爆炸🧀 唯一嘅缺點可能係太大份,好難一口食哂,所以好容易食到污糟貓咁🙈芝士焦糖洋蔥薯條 ($38)係有三個配料嘅薯條,包括咸咸地嘅芝士🫕甜甜地嘅焦糖,同埋炒到淋哂嘅洋蔥🧅三個配料係分開咁上,算係正常發揮🙆🏻‍♀️而佢哋啲薯條算係外脆,加入面係綿綿嘅薯蓉🍟份量好多,食落超級飽肚🤰🏻自家製蟹肉忌廉餅($38)個蟹肉忌廉餅就冇其他食物咁熱熱辣💨忌廉味亦都唔算好重,主要都係食到蟹肉,比較一般🙈日
HAND3AG
咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治

咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 ($62)

歐陸監獄鐵板三文治

歐陸監獄鐵板三文治 ($58)

芝士焦糖洋蔥薯條

芝士焦糖洋蔥薯條 ($38)

自家製蟹肉忌廉餅

自家製蟹肉忌廉餅($38)

日本白桃乳酪沙冰

日本白桃乳酪沙冰($42)
呢杯沙冰真係有驚喜,唔係用果汁混出黎,feel到係鮮榨🍹因為有唔少白桃肉碎,而且同乳酪嘅味道balance得好好,酸酸甜甜🍑唔會因為沙冰去到最尾得返死甜,值得一戰🎉

Extra comment 🖍
•我哋星期日晏就去餐廳,但好多吐司同飲品都賣哂,所以大家可能要早少少去🕰
咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治
芝士焦糖洋蔥薯條
自家製蟹肉忌廉餅
日本白桃乳酪沙冰
2022-09-18 43 浏览
呢間人氣鐵板燒三文治專門店,主打招牌嘅爆餡三文治、沙津、Croffle🥐同小食,食物種類高質多元化,食lunch定食tea都一定有嘢食啱!佢嘅三文治包用鐵板烘過黎,麵包厚身外脆內軟🥴,仲帶啲牛油香味!小店裝修得好似cafe咁,仲有霓虹燈,打卡啱曬📸!------------------------------🧆◖歐陸監獄鐵板三文治◗ $58呢款入面有通心粉、蕃茄肉丸、薯餅、荷包蛋、流心芝士、生菜,配料超多!通心粉呢個餡真係幾特別,仲要係卡邦尼汁,加上彈牙嘅肉丸同香脆嘅薯餅,口感好豐富!仲要有荷包蛋,一咬開啲蛋汁就流曬出黎,加埋半溶芝士,好邪惡好吸引!🍖◖咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治◗ $62見佢寫住推介即管試試佢!酸酸甜甜嘅他他醬同特製奇妙醬配上邪惡炸雞,超開胃!炸雞好嫩滑多肉汁,外皮好脆口,有燒菠蘿中和返,食落一啲都唔油膩!呢個真係要盡快食,唔係雞扒就會索左啲醬淋曬!🍟◖H3自家手切薯條(M)◗ $25個個都話好食嘅粗切薯條,炸得好酥脆香口,但味道略為鹹咗少少🍗◖照燒蘑菇釀雞翼◗ $38原隻雞翼裏面釀咗啲蘑菇同cream,蘑菇同個cream配合得幾好,芝士味好出。雞翼本身再淋咗啲杰身嘅燒汁

🧆◖歐陸監獄鐵板三文治◗ $58

🍖◖咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治◗ $62

🍟◖H3自家手切薯條(M)◗ $25
個個都話好食嘅粗切薯條,炸得好酥脆香口,但味道略為鹹咗少少

🍗◖照燒蘑菇釀雞翼◗ $38
原隻雞翼裏面釀咗啲蘑菇同cream,蘑菇同個cream配合得幾好,芝士味好出。雞翼本身再淋咗啲杰身嘅燒汁,微燶脆口,食落偏鹹咗少少。

☕️◖伯爵茶鮮奶咖啡◗ $38
飲到淡淡的伯爵茶味,奶泡打得都幾厚,但口感就唔太棉滑,而且伯爵茶嘅香味濃啲會更好

☕️◖檸檬錫蘭紅茶◗ $28

🌟Encore指數:8/10
小店裝修好佢嘅自選沙律好吸引,可以揀菜底同配料,配料仲要有吞拿魚粒、豬手呢啲揀,下次一定會試!
2022-09-12 40 浏览
HAND3AG🥪有日行開觀塘,比我發現咗,原來HAND3AG係觀塘都開咗分店。所以決定帶埋🐣去試下。咁我哋就叫咗外賣,番我地屋企慢慢品嘗🥰🏆🏆🏆🏆咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治🐣表示食落去嘅口感,好似將咕嚕骨嘅口感放咗落包入面,酸酸甜甜嘅醬令人好開胃,入面仲有細細粒菠蘿,食落佢有d層次。份量對女仔嚟講都好夠,食完一份,少食都唔洗再加😂佢嘅脆雞係好似咕嚕骨咁,有少少脆粉,就唔似人地真係炸到好熱氣個隻。所以食落去 少咗好多罪惡感。🏆🏆🏆蝦兵蟹將鐵板三文治🦦今次就試咗呢個海鮮三文治,咁呢個包嘅賣點係蝦餅係手打嘅🙂咁的確都幾彈牙,同埋都幾豐富口感,唯一不足嘅地方係醬太少...軟殼蟹有D腥。但整體都算唔錯😎🏆🏆炸魚薯條炸魚薯條呢個價錢....得兩粒麥樂雞般嘅size..真唔太接受到🥲雖然佢係厚粒炸魚....但得兩粒就🫠🫠不過外賣拎番屋企食..都仲keep到佢嘅脆。薯條係鍾意食嘅粗薯嚟。咁佢提供兩個醬汁。一個茄汁,一個沙律醬。咁呢個都基本嘢。不過呢個炸魚薯條...就可以唔食..試下其他😂😂🥪HAND3AG (源成中心) (觀塘)觀塘開源道64號源成中心地舖味道:3.8/5環境 : 4/5服務:4/5衛生
HAND3AG🥪

🏆🏆🏆🏆咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治

🏆🏆🏆蝦兵蟹將鐵板三文治

🏆🏆炸魚薯條

🥪HAND3AG (源成中心) (觀塘)
觀塘開源道64號源成中心地舖

味道:3.8/5
環境 : 4/5
服務:4/5
衛生:4/5
價錢:3.5/5
外卖送餐
2022-09-12 54 浏览
係短時間內原來呢間主打鐵板三文治既舖頭已經有4間分店👍🏼果然十分厲害🤩而今日終於有機會可以一試呢間唔少人share既HAND3AG🥪。去到嗰陣都已經有唔少野沽清,同埋舖頭都8成滿,果然名不虛傳🤣所以我都嗌左外賣拎番屋企慢慢嘆🥤。🐒OPPA炸雞鐵板三文治💰$52首先佢包裝好好,係用袋包住而表面就有張貼紙方便我地分翻係邊款三文治🥪🐥炸雞入面係有芝士同泡菜,食落酸酸辣辣好開胃,拎到番屋企自己切果然係無店員專業效果,但都睇到炸雞塊肉有幾厚💦仲要好juicy。🐒慢調斯理食肉獸鐵板三文治💰$58🐷呢款手撕豬肉驚喜更大,因為佢啲豬十分軟嫩,同我想像中完全係2碼子既事,配埋啲醬,好特別,如果熱辣辣咁食相信會更出色🔥。🐒野菌雞肉卡邦尼燉飯💰$88另外見到隔離枱碟飯好吸引,於是我地都嗌左🍛拎到翻去依然keep到warm🤤啲芝士仲有拉絲🧀勁幸福。🐒韓式甜辣雞搥💰$38(3隻)小食就試雞搥仔🍗食得出係店家自己研發既韓式醬而唔係坊間既甜辣醬,所以食落係有層次啲同後勁會有少少辣which I love🌶。呢間好岩去野餐/去Car camping/outdoor activities既時候外賣拎去海邊望住個靚境食🌄

🐒OPPA炸雞鐵板三文治💰$52

🐒慢調斯理食肉獸鐵板三文治💰$58

🐒野菌雞肉卡邦尼燉飯💰$88

🐒韓式甜辣雞搥💰$38(3隻)

呢間好岩去野餐/去Car camping/outdoor activities既時候外賣拎去海邊望住個靚境食🌄因為佢外賣除左包裝得好之外,仲完全唔會失色,依然keep到個水準👍🏼對於三文治呢類product真係好勁💯強烈建議大家要外賣配埋個靚境慢慢嘆🥪
2022-09-06 57 浏览
位於觀塘開源道的輕食店, 店舖提供三文治、自選沙律、多士、窩夫🧇等輕食。已今次我試食佢地既自選沙律,自選配料約有30種,選擇十分多,宜且一啲都唔hea有德式烤豬手、烤雞肉等性價比高的配料,亦有不同生果密柑、蘋果、菠蘿等等🫶🏻我揀左5款配料都係$58,平時係cafe 食沙律都要過百。▪️自製雞胸肉、德式豬手、水煮日本蛋、白桃🍑、通心粉等配混合沙律菜🥗-高蛋白質也是健康之選▪️ 自製雞胸肉、蟹柳、蜜柑、通心粉配混合沙律菜🥗

我揀左5款配料都係$58,平時係cafe 食沙律都要過百。

-高蛋白質也是健康之選

▪️ 自製雞胸肉、蟹柳、蜜柑、通心粉配混合沙律菜🥗

• 自選沙律
2022-09-04 42 浏览
♡♡♡📍 HAND3AG (源成中心) (觀塘)觀塘開源道64號源成中心地舖日日返工都會經過呢間舖頭,呢次搵到人同我去試下啦😙~舖頭入邊嘅裝修都幾簡約,喺牆身會有一啲可以少少打卡嘅圖案都幾靚嘅,坐嘅位置都OK😜,都唔會覺得迫😎~🍽遊日懶人鐵板三文治三文治係有烘過既😝😝!真係勁香脆!就咁睇個名就會唔係好諗到入邊會有啲咩,睇完Menu先至知原來入邊係有吉列和牛漢堡同埋有帆立貝🫣😆🤣!本身呢兩樣都勁吸引,加埋一齊真係超正!成個口感真係勁豐富😎🥰~🍽日本溫泉蛋大蝦蓄茄芝士燉飯蝦身比較彈牙,番茄🍅味道好濃好香,裏面還有一粒粒蓄茄粒係份面,芝士令到整體飯粒好juicy好香滑😆😆~🍼日本白桃乳酪沙冰好有乳酪味😋,會有種健康既應感覺,好岩夏天飲勁消暑🤣!🍼Kiwi. Lime and Mint好fresh好清新😜,擁有濃烈薄荷味道!唔會太甜🤪~
♡♡♡
📍 HAND3AG (源成中心) (觀塘)
觀塘開源道64號源成中心地舖

🍽遊日懶人鐵板三文治

🍽日本溫泉蛋大蝦蓄茄芝士燉飯

🍼日本白桃乳酪沙冰
好有乳酪味😋,會有種健康既應感覺,好岩夏天飲勁消暑🤣!

🍼Kiwi. Lime and Mint
好fresh好清新😜,擁有濃烈薄荷味道!唔會太甜🤪~
2022-09-02 36 浏览
各式各樣三文治🥪 三文治人人都食過,要做到吸引到班食客並唔容易!觀塘最近開左間Hand3ag 次次行過都好想試下。今日約埋班同事lunch time 去試食😋見到menu 已經花多眼亂,樣樣都想食歐陸監獄鐵板三文治🥪 $58由通心粉、肉丸、薯餅、芝士、蛋 組合而成!通心粉出奇地好食,搞到我下次想試下佢嘅粉類食物😋加多$35 upgrade 做set , 配汽水及薯條
各式各樣三文治🥪

歐陸監獄鐵板三文治🥪 $58

加多$35 upgrade 做set , 配汽水及薯條
2022-09-01 32 浏览
今天經過見到這間鋪幾特別,就入去試試,睇返原來都有好多like,店內環境一般,座位都唔算太迫。$68蝦兵蟹將鐵板三文治+$35有薯條,紅茶,薯條新鮮炸起,很熱很脆,紅茶不會太甜,加塊檸檬,薄荷葉,令杯紅茶更好睇。入面有半隻軟殼蟹,吉烈蝦,生菜,青木瓜沙律,香蒜檸檬蛋黃醬,咬落去口感非常豐富,有脆的蝦蟹,加咪有蒜味既蛋黃醬,令口感更加不得了。不過價錢就偏貴,一個餐需要$100,估計下次經過都不會再試
店內環境一般,座位都唔算太迫。

不過價錢就偏貴,一個餐需要$100,估計下次經過都不會再試
《歐陸監獄鐵板三文治》我估呢個名係講緊歐陸監獄食嘅嘢對埋一齊變成三文治餡吧有勁邪惡既卡邦尼通心粉、蕃茄肉丸、炸薯餅、熔岩芝士總之唔邪惡嘅都唔擺落嚟 🥫🧆🧀最重要香港人最愛嘅荷包蛋都扮埋入去畫龍點睛🍳配燒烤醬同韓式蛋黃醬 份外惹味.《蝦兵蟹將鐵板三文治》話明有蝦有蟹 所以有吉列手打蝦餅同軟殼蟹手打蝦餅帶爽彈 軟殼蟹就酥脆🦐🦀青木瓜沙律加山菜 去油膩感配香蒜檸檬蛋黃醬同泰式酸辣蛋黃醬酸酸甜甜都幾開胃唔怕食濟.《H3自家手切薯條🍟》去野餐除左三文治 都少不了小食呢到既薯條係粗條的.《日本白桃乳酪沙冰🍑》夏日熱辣辣飲呢個爽爆外賣去野餐 去到目的地都仲係冰凍🧊🍧白桃同益力多好夾 清甜中帶微酸 感覺怡人啖啖沙冰中仲有桃果肉 可以慢慢飲慢慢食.《橙沙冰》橙色嘅沙冰包含咗香橙🍊、蘋果🍎、紅蘿蔔🥕所以唔會好似舊式嗰啲剩係得啲死甜嘅藥水假橙味有橙汁嘅甜 亦有紅蘿蔔的蔬果香氣同清甜

《歐陸監獄鐵板三文治》
我估呢個名係講緊歐陸監獄食嘅嘢對埋一齊變成三文治餡吧
有勁邪惡既卡邦尼通心粉、蕃茄肉丸、炸薯餅、熔岩芝士
總之唔邪惡嘅都唔擺落嚟 🥫🧆🧀

白桃同益力多好夾 清甜中帶微酸 感覺怡人
啖啖沙冰中仲有桃果肉 可以慢慢飲慢慢食
《橙沙冰》
橙色嘅沙冰包含咗
香橙🍊、蘋果🍎、紅蘿蔔🥕
所以唔會好似舊式嗰啲剩係得啲死甜嘅藥水假橙味
有橙汁嘅甜 亦有紅蘿蔔的蔬果香氣同清甜
2022-08-29 437 浏览
時不時去觀塘 都會行經HAND3AG今日終於入去食返次一次過試足4款招牌鐵板三文治🥪烘得香脆嘅麵包 加上不同嘅配搭 同充足嘅醬料款款都包你食得飽🤤蝦兵蟹將鐵板三文治 ($68)有軟殻蟹🦀永遠冇得輸 加上香口嘅吉列手打蝦餅配以青木瓜沙律 減輕油膩感加上檸檬蒜香蛋黃醬、泰式酸辣蛋黃醬 帶出與眾不同嘅風味遊日懶人鐵板三文治 ($73)作為定價最貴💰嘅一款 究竟佢有幾巴閉?咪就係有大大塊吉列和牛漢堡囉🤣仲有照燒北海道帆立貝加上澎湃嘅熔岩芝士🧀 喺視覺同味覺上帶嚟雙重衝擊慢調撕理食肉獸鐵板三文治 ($58)比起上兩款 呢款就冇咁突出不過食肉獸🥩朋友都可以試下佢嘅慢煮手撕豚肉配上芝士、烤番茄、墨西哥辣椒醬、芥末籽蛋黃醬等味道亦不會令人失望黃金煙肉芝士鐵板三文治 ($48)呢款係輕量級 有炒得好靚嘅厚滑蛋、煙肉 仲有熔岩芝士、凱撒沙律、芥末籽蛋黃醬配料相對上冇咁heavy 早餐同下午茶食都好啱大甲香芋麻薯Croffle ($38)香芋蓉食落甜咗少少 但質感綿滑加上面頭3粒煙韌麻薯一齊食 又幾過癮至於croffle 就略嫌可以再脆身少少🤏除咗香芋 仲有Oreo、士多啤梨🍓等口味選擇
時不時去觀塘 都會行經HAND3AG
今日終於入去食返次

一次過試足4款招牌鐵板三文治🥪
烘得香脆嘅麵包 加上不同嘅配搭 同充足嘅醬料
款款都包你食得飽🤤

蝦兵蟹將鐵板三文治 ($68)

有軟殻蟹🦀永遠冇得輸 加上香口嘅吉列手打蝦餅
配以青木瓜沙律 減輕油膩感
加上檸檬蒜香蛋黃醬、泰式酸辣蛋黃醬 帶出與眾不同嘅風味
蝦兵蟹將鐵板三文治

遊日懶人鐵板三文治 ($73)

作為定價最貴💰嘅一款 究竟佢有幾巴閉?
咪就係有大大塊吉列和牛漢堡囉🤣
仲有照燒北海道帆立貝
加上澎湃嘅熔岩芝士🧀 喺視覺同味覺上帶嚟雙重衝擊
遊日懶人鐵板三文治

慢調撕理食肉獸鐵板三文治 ($58)

比起上兩款 呢款就冇咁突出
不過食肉獸🥩朋友都可以試下佢嘅慢煮手撕豚肉
配上芝士、烤番茄、墨西哥辣椒醬、芥末籽蛋黃醬等
味道亦不會令人失望

黃金煙肉芝士鐵板三文治 ($48)

呢款係輕量級 有炒得好靚嘅厚滑蛋、煙肉
仲有熔岩芝士、凱撒沙律、芥末籽蛋黃醬
配料相對上冇咁heavy 早餐同下午茶食都好啱
黃金煙肉芝士鐵板三文治

大甲香芋麻薯Croffle ($38)
香芋蓉食落甜咗少少 但質感綿滑
加上面頭3粒煙韌麻薯一齊食 又幾過癮
至於croffle 就略嫌可以再脆身少少🤏

除咗香芋 仲有Oreo、士多啤梨🍓等口味選擇
大甲香芋麻薯Croffle
2022-08-28
蝦兵蟹將鐵板三文治
大甲香芋麻薯Croffle
呢間人氣鐵板三文治專門店終於都係觀塘開左😋之前見到幾間係k11, 朗豪坊嘅分店都好受歡迎🤪所以一定要黎試下!係觀塘廣場附近人流好旺,下午茶時間黎就冇咁多人,等一陣就有得食😆間舖枱櫈都係銀色為主,地方好寬敞,等外賣期間都好舒適😛🔻🥪咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62真係要試下佢嘅三文治😍係真係爆餡架😍😍呢個一打開就超香超吸引,入面勁足料,有好大塊雞肉、菠蘿同蕃茄,食落酸酸甜甜咁好開胃😛呢個可以+$35 變套餐,有H3自家手切薯條同指定飲品😙薯條好大條好脆,飲品就揀左洋甘菊薰衣草茶,亦可以揀其他茶/汽水😆🔻🍅芝士焗蕃茄肉丸 $32共有6粒肉丸,全部都包係大大塊芝士入面,茄汁味好濃,咬開有好多肉汁🤩👍🏼🔻🦀自家製蟹肉忌廉餅 $38好脆,食落仲係熱辣辣,入面有充滿蟹肉同忌廉,好香口🤭🔻🦐日本温泉蛋鮮蝦蕃茄芝士燉飯 $88呢個飯嘅份量都好多,可以幾個人share食,撈勻粒温泉蛋同啲飯一齊食超正,飯粒硬度適中,食落好似食緊risotto咁,充滿左蕃茄芝士味,令人開胃😚
🥪咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62
🍅芝士焗蕃茄肉丸 $32
🦀自家製蟹肉忌廉餅 $38
好脆,食落仲係熱辣辣,入面有充滿蟹肉同忌廉,好香口🤭
🦐日本温泉蛋鮮蝦蕃茄芝士燉飯 $88
2022-08-23
下午茶
2022-08-23 32 浏览
幫公司買東西路過,睇到個Tea Set 好吸引。入到去,睇到好多打卡位,還有其他食品可揀我叫咗個日本白桃吉士忌廉法式吐司($58),職員話:大約要等10至15分鐘。職員比咗個號碼燈,完成會亮燈,表示可以取餐,好方便。餐具和汽水要自取。取餐,食得!呢個吐司,用叉都可以切開黎食,口感軟乎乎,冰火交集,雪糕係呍,好適合甜控嘅我,跟個Tea Set+$20一杯忌廉汽水。汽水,仲有洗手嘅位置。
幫公司買東西路過,睇到個Tea Set 好吸引。

入到去,睇到好多打卡位,

還有其他食品可揀

取餐,食得!
呢個吐司,用叉都可以切開黎食,口感軟乎乎,冰火交集

日本白桃吉士忌廉法式吐司

汽水,仲有洗手嘅位置。

日本白桃吉士忌廉法式吐司