2024-11-02
又係開心果💚 土瓜灣人氣Cafe😍 甜品出名之外,食物質素都唔錯,平日午市套餐會更抵食!環境餐牌 手打雞肉漢堡配薯條 $138 手打牛肉食得多,手打雞肉真係少有啲,有煙韌外層裹住免治雞肉,口感彈牙,最特別係佢個醬!係帶微辣嘅千島醬咁,有啲似題拉差醬但又唔係純辣,好惹味😻 香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328 羊膝雖然價錢唔算平,但係2人份量,加上真係好大隻🫣 平時食羊配Mint Jelly,呢到就將其改良變成加入香草嘅乳酪醬,另一款就係本身醃羊膝所用嘅香草Mustard ,沾乳酪好搭,頓時Balance油膩感有清新感覺,羊膝羊羶味輕之餘,肉質柔軟而肉味濃郁,配上大量瓜類配菜,小店都做到西餐水準👍🏻 開心果茉莉花醬日式梳乎厘班㦸 $104 唔少得招牌甜品🥞,揀咗呢排爆紅嘅開心果味梳乎厘班㦸,配以茉莉茶醬,蛋香有,口感較濕,鬆軟啲會更好。 Pour Over 每款不同價錢是日Pour Over☕️ 揀咗酸度較低嘅巴拿馬產豆,附上兩種杯,窄身杯可突出甜感,而闊身杯就會突出茶感及酸度,按個人喜好享用。
餐牌
手打雞肉漢堡配薯條 $138