2023-03-01
happy friday就係要飲番杯🍻居酒居自然係不二之選👍睇youtube大島san都熱烈推介呢間,黎到果然有驚喜。門口推介餐牌用日文、入座時聽到幾張檯都係講日文、偷窺到廚房師傅手握飯團三兩下手勢搞掂,全部都令我心心眼😍可惜嘅係,晚市第二輪檯已經無左幾款我想試嘅熱賣菜式🥲山芋泥吞拿魚-山芋泥本身無咩味,但配搭鮮甜魚生粒,加少少芥末同紫菜絲,味道雖然唔算突破,但口感確實係幾得意😝豆腐沙律- 豆腐豆味香濃幼滑係正嘅,面頭櫻花蝦咸香酥脆,咁嘅配搭都正常發揮。但略厭沙律菜份量太少。蓮藕脆片雖然有d格格不入,但當佢另一款小食,都幾香口😌雜錦天婦羅- 三隻蝦、一件南瓜、一件甜薯、一件菇、一件茄子頭、兩條豆。炸粉ok, 天婦羅汁ok,但茄子頭係咩玩法🥹感覺不被尊重,扣分🥲不過其實我不嬲都唔鍾意食天婦羅菇同茄子,吸油太多,搞唔掂🤮呢度都無做到咩突破令我挖目😶串燒- 雞頸肉、雞皮- 香口得黎juicy, 好味明太子蔥燒牛舌- 正如廚師擺盤嘅心意,明太子同牛舌係唔夾嘅😅分開黎食兩者不過不失😶刺身(櫻)- 五款omakase刺身,每款三片。是日有油甘魚、甜蝦、帶子、八爪魚同鰤魚,樣樣鮮甜厚切,正。甜蝦蝦頭
串燒- 雞頸肉、雞皮- 香口得黎juicy, 好味
刺身(櫻)- 五款omakase刺身,每款三片。是日有油甘魚、甜蝦、帶子、八爪魚同鰤魚,樣樣鮮甜厚切,正。甜蝦蝦頭仲有小春子添🤩🥳🥳🥳
綜觀黎講,餐廳性價比唔高,但不妨一試🙂