2019-02-21
今晚係男友生日,揀左呢間有情調嘅西餐廳食生日飯。餐廳氣氛好浪漫,每張枱上面都有一支鮮玫瑰,加上柔和嘅英文歌,成個mood都浪漫哂!男友叫左扒澳洲鮮穀飼黑安格斯肉眼·燒薯,我叫左澳洲和牛牛柳·芝士烤波士頓龍蝦🦞先食左個前菜:有黑魚子蟹肉他他,煎呑拿魚,龍蝦菠菜湯。好怕d前菜份量太多,未食到main course 就飽哂。呢個前菜幾特別,唔係一般嘅餐包。特別係個黑魚子蟹肉他他真係成舊蟹肉無馬虎,上面嘅黑魚子唔腥,仲好彈牙~黎到main course,男友果份有個煎蒜伴碟,可以黎黎伴肉眼扒,加上岩鹽調味,呢個5成熟嘅肉眼扒咸味適中,可以廚師煎得非常用心!至於我嘅澳洲和牛牛柳·芝士烤波士頓龍蝦亦十分出色,牛柳煎得剛好,唔好太熟,亦唔會生到咬唔爛d肉,我最喜歡就係個龍蝦,芝士味又濃又香,龍蝦肉彈牙,好想再食多件!最後甜品有驚喜,我果個係焗棉花糖朱古力,棉花糖焗到外面香脆可口,朱古力醬混入香蕉蓉,製作用心!呢餐飯男朋友十分滿意~希望有機會再來!
呢餐飯男朋友十分滿意~希望有機會再來!