2021-05-20
Happy Friday😋價錢與食物質素相配星期五晚如果唔BK位真係完全full曬餐廳色調以米黃色為主,感覺都幾和諧舒服Homeland 每張檯面都係設有酒精戳手液供客人用嘅成餐飯未食完 兩個人不斷討論話要再來第二次,要plan時間🤣雖然我哋最後只可以揀係長bar檯坐,但係食物味道彌補左座位舒適感🤣💛肉醬芝士三重奏pizza $108鍾意cheese 嘅人必點👍餅底係薄脆型,配搭三重cheese 絕對唔會膩談談嘅肉醬配搭多重cheese再➕一個酸酸小番茄 balance 中間太多cheese 嘅膩感,食完一塊忍唔住繼續食第二塊💛香煎美國安格斯牛肩膀扒$168(七成熟)成個我最鍾意係嘅薯蓉,口感好滑,感覺加左啲啲牛奶或cheese 牛扒火候控制得啱啱好、肉仲係好juice,配搭嘅醬汁應該係自家製唔係市面一般嘅黑椒汁成餐飯再配搭一個花茶完美食完heavy 嘢感覺飲左花茶可以消化下,安慰下自己😂💛桃花茶第一壺可能未出味、飲唔出桃花味,第二壺味道慢慢開始帶出嚟,原來桃花係甘嘅味
星期五晚如果唔BK位真係完全full曬
餐廳色調以米黃色為主,感覺都幾和諧舒服
Homeland 每張檯面都係設有酒精戳手液供客人用嘅
💛肉醬芝士三重奏pizza $108
鍾意cheese 嘅人必點👍
餅底係薄脆型,配搭三重cheese 絕對唔會膩
💛香煎美國安格斯牛肩膀扒$168(七成熟)
成餐飯再配搭一個花茶完美
食完heavy 嘢感覺飲左花茶可以消化下,安慰下自己😂
💛桃花茶