2021-06-04 26 浏览
📍 Homeland (牡丹大廈) (大角咀)大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖西班牙炒飯 $148有各種海鮮😍好豐富 炒飯好香 但會涼得好快 所以一定要襯熱食🙈招牌明太子海鮮薄餅 $118呢個pizza好香口🤤真係同朋友幾秒就清曬🙈個皮夠脆 d餡料好足好正😋西班牙伊比利亞豬肩肉 $148豬肩肉好夠juicy 煎得好香 值得一試👍🏻整體而言 每樣嘢食都好高質 份量都幾大 好適合同朋友仔黎食野👬好味指數👅:8/10性價比💸:7/10打卡呃like指數📸:7/10 罪惡感🐷:7/10回頭率👀:8/10
📍 Homeland (牡丹大廈) (大角咀)
大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖

回頭率👀:8/10
用餐优惠
試食活動
2021-06-03 66 浏览
聽過Homeland呢個名好耐,因為大角咀都算系有小小格攝嘅地方,平時都吾會話特登去🙈大埔分店同樣離自己好遠,今次終於的起心肝去咗大角咀分店食。好彩訂咗位,去到坐咗一陣已經好多人😳餐廳人氣真系甚高。餐廳喺環境方面都擺咗吾少心思,天花嘅植物裝飾配燈好有創意,個佈局都似屋企,可以喺度感受到家的感覺😊呢度有羽衣甘藍沙律,感覺上比一般嘅沙律特別,所以叫呢個。羽衣甘藍又靚又健康💚可以話系想keep fit人士好好嘅選擇。雞胸肉好似玫瑰🌹睇到都想食😆話系雞胸肉,食落吾會好「鞋」,仲帶少少肉汁。忌廉鮮蠔湯應該得好少地方有,裝飾器皿有心思同埋搭配到👍🏼蠔湯嘅質感一睇就知好稠身,味道更系超乎想像,系好鮮嘅蠔味,好似真系食緊蠔咁😻仲吾腥,飲完大滿足。自選醬料雞翼,可以揀鹹蛋黃/ 松露芝士/ 柚子蜜/ 明太子,揀咗松露芝士試試。雞翼表面嘅芝士好多🤤同埋雞翼炸得好脆,啖啖都食到好豐富嘅芝士。最近做緊生酮飲食,叫德國腸拼盤再適合不過。有雷根斯堡腸、紐倫堡腸、芝士豬肉腸,每一款腸都好好味呀,中意芝士腸同埋其餘兩款腸嘅結實口感。豬肩肉平時都比較少食,喺度當然都叫黎試吓。豬肉經過燒烤後燒嘅味道更突出,豬肉肉質好軟稔,

慢煮嫩雞胸杏甫羽衣甘藍沙律

法國鮮蠔忌廉湯

松露芝士酥炸雞翼

德國腸拼盤

豬肩肉平時都比較少食,喺度當然都叫黎試吓。豬肉經過燒烤後燒嘅味道更突出,豬肉肉質好軟稔,不過有啲部分太「窿」🙈食落有啲苦味呀。
香煎西班牙伊比利亞豬肩肉

最近嘗試介甜,叫咗一壺皇胎菊花茶,皇胎菊嘅份量好多啊🌼好中意花茶嘅甜味系來自於佢本身嘅花甜,好清新。
皇胎菊花茶
2021-05-23
慢煮嫩雞胸杏甫羽衣甘藍沙律
法國鮮蠔忌廉湯
松露芝士酥炸雞翼
皇胎菊花茶
2021-06-02 16 浏览
難得經過大角咀,終於有機會試呢間大名鼎鼎嘅Homeland😍由於鋪面真係太色彩繽紛,所以唔熟路都勁易揾到!入到去,有一種田園家居嘅感覺,柔和嘅燈光、色彩鮮艷嘅霓虹燈,仲有精緻嘅碗碟,真係見到都開心🤣,而且坐位闊落,成個環境都令人未開始食嘢都食指大動呀🤩!平日去原來仲唔駛排隊添,就算3個人去都即刻有位。-今次我哋就一共點咗3樣主食,lunch set已經包咗沙律同埋飲品,仲唔使加一添!-✨意式牛肝菌野菌燉飯 $78 3/5個risotto一上枱嘅時候,香濃嘅忌廉同埋菇菌嘅香氣已經撲鼻而來,上面仲有少少黑松露同食用花做點綴。整體份量都幾大,兩個人食都夠。雖然食落呢個risotto嘅口感係過於濕潤,唔係我平時鍾意果種比較有咬口,而且粒粒分明並會被醬汁包裹著嘅risotto,但牛肝菌同忌廉嘅味道都幾平衡,唔會係越食越膩嘅果種,不過都係啱一啲鍾意食香港人口味燉飯嘅人多啲!✨冬蔭功海蝦闊條麵 $118 5/5呢個擺盤係三個主食之中最體現到廚師嘅心思同創意嘅一個🥰,為咗配合返冬蔭功呢個主角,闊條麵係鋪成龍蝦嘅形狀,仲用香茅整成龍蝦嘅觸鬚添,fusion得來之餘,都不失泰國嘅風情。雖然坊間都有唔少餐廳
✨意式牛肝菌野菌燉飯 $78 3/5

✨冬蔭功海蝦闊條麵 $118 5/5
雖然坊間都有唔少餐廳係有類似嘅菜式,但呢度嘅冬蔭功醬汁可以話係食過入面之中還原度最高!一入口嘅時候會食到主要係椰奶同埋青檸嘅味,就似返冬蔭功本身令人開胃嘅酸辣味,但最令人留下深刻印象嘅位係,香辣味係隱藏喺個後勁度,醬汁嘅層次實在係令人回味無窮,不禁一啖接一啖咁食!而海蝦都爽口彈牙,一共有4隻,無論係自私食定係同人分享,都唔會覺得唔夠喉。最後,手工闊條麵嘅烹調時間恰到好處,唔會過淋,亦都唔會覺得未熟咁,而我覺得呢個都一個考牌位,因為好多cafe都真係掌握唔到呢啲基本嘢。

✨肉醬芝士四重奏薄餅 $98 4.5/5
如果你都鍾意食薄批嘅話,一定唔可以錯過佢!睇個菜名可能會覺得好似好油膩咁,但食落會覺得係邪惡得來但好滿足😈。餅底塗上厚厚嘅肉醬同濃郁嘅番茄醬,加上幾種淡味同濃味嘅芝士,仲有少少青醬作點綴,食落芝士同肉醬鹹香得來不失番茄嘅清新。

2021-05-25
  • 冬陰功海蝦闊條麵
2021-06-01 15 浏览
二訪這間色彩繽紛的大角咀cafe了😇 6點幾去到未多人,但7點就好多人了,提提大家記得book位! 周圍都係香港🇭🇰特色佈置好喜歡,但燈光黃黃暗暗,兩次夜晚黎都覺得太暗😂 下次下午黎先.♡.🔸 - 香辣番茄🍅白酒煮藍青口 $88 - 🌟推!兩次黎都有叫🥰 青口好鮮甜,醬汁係粒粒番茄加少少辣好開胃又惹味,食完一粒又一粒🤣🔸 - 牛油果🥑煙三交魚闊條麵 $108除左碟上既牛油果,麵入面都有😂 好開心有喳多粒牛油果,煙三文魚配意粉一樣咁好味👍🏼但闊條麵略為硬左d🔸 - 香煎西班牙🇪🇸伊比利亞豬肩肉 $148可以揀全熟或9成熟,我地想juicy d所以叫左9成熟!勁大塊勁厚既豬扒,一定夠飽😂不過有d鞋,但加埋旁邊酸菜、薯蓉既配料一齊食都唔錯!

.♡.

🔸 - 香辣番茄🍅白酒煮藍青口 $88 - 🌟推!

🔸 - 牛油果🥑煙三交魚闊條麵 $108

🔸 - 香煎西班牙🇪🇸伊比利亞豬肩肉 $148
2021-05-31 23 浏览
四人行出去食飯💛想搵間本地小店,當然會去幾岩後生仔女,大角嘴Homeland 😬😃幾好食,勝價比高,坐得舒服😌之前都食過幾次,唔錯,所以今次再嚟。小食:酥炸白飯魚配柚子醬,見到幾特別,好少喺餐廳有得食,通常都係中菜晚飯 or 酒樓/飲茶先有,所以叫嚟試吓,又幾好食😋,熱辣辣,夠新鮮,味道方面正常發揮,小食可以揀德國鹹豬手,我以前係德國食過幾次,香港好少食到,小小的餐廳都有,直頭要讚下啱嘅製作😍🥰,大大份一上枱,已經好震撼,手機食先,又IG-able !!好好食,有驚喜,唔會太咸,肉質鮮嫩,外脆內軟,豬皮真係好脆,咬到有卜卜聲,好享受呀,陶醉於美食之中🤤🤤🤤好戲在後頭,啤酒讓全雞,呢個超級超級有驚喜😬,除咗特別之外,都係好食😋,全隻雞上,而且有鉸剪俾你自己展開雞肉嚟食,溫度keep得好好,雞皮超脆,雞油融入雞身中間,所以非常嫩口,雞肉無論係雞嘅邊一個部位都係好好味😋,呢個發揮得超好,推介。
四人行出去食飯💛想搵間本地小店,
之前都食過幾次,唔錯,所以今次再嚟。

2021-05-17
  • 啤酒讓全雞
  • 德國鹹豬手
 大埔「Homeland」一直都好火熱🔥,之前見過有好多foodie都會在「Homeland」獨一無二嘅塗鴉牆打卡,😏小編一直都想去,不過大埔對我嚟講太遠啦,而家佢係大角咀開左分店~九龍人就有口福啦!👍🏻「Homeland」主打手工意粉,其他菜式都幾多樣化,一般嘅西餐廳有嘅沙律、湯、pizza、扒類都有,而且份量十足!啱晒大夥兒share食~😆🌟推薦❗焦糖菠蘿🍍焗蟹肉餅($98)冇諗過蟹肉餅同菠蘿放埋一齊可以咁夾!仲要係焦糖菠蘿!薄薄一層焦糖脆皮,正!👍🏻蟹肉餅炸皮唔會太粉,咬落去啖啖蟹肉,不錯吃!既然「Homeland」主打手工意粉,梗係要試吓意粉啦!😏大角咀店舖限定—冬陰功海鮮寬條麵($128)擺盤好精美,仲有四大隻鮮蝦,好足料!手工寬條麵比一般的粗,幾有咬口!配上酸酸辣辣嘅冬陰功醬,味道香濃惹味,平時冬陰功湯嘅香料味如香茅、南薑、蒜頭等都好突出,味道層次感豐富~🌟推薦❗🌟推薦❗香煎美國🇺🇸安格斯牛肩膀扒($168)唔好睇小呢塊牛肩膀扒!如果講英文Flat Iron,大家應該耳熟能詳吧!😏Flat Iron 係藏於牛嘅三角肩,被三條小筋包圍住,一隻牛大約只有約5公斤Flat Iro
 大埔「Homeland」一直都好火熱🔥,

小編一直都想去,

不過大埔對我嚟講太遠啦,

而家佢係大角咀開左分店~九龍人就有口福啦!👍🏻
「Homeland」主打手工意粉,

其他菜式都幾多樣化,

一般嘅西餐廳有嘅沙律、湯、pizza、扒類都有,

而且份量十足!啱晒大夥兒share食~😆
🌟推薦❗焦糖菠蘿🍍焗蟹肉餅($98)

冇諗過蟹肉餅同菠蘿放埋一齊可以咁夾!

仲要係焦糖菠蘿!

薄薄一層焦糖脆皮,正!👍🏻

蟹肉餅炸皮唔會太粉,咬落去啖啖蟹肉,不錯吃!
焦糖菠蘿焗蟹肉餅
既然「Homeland」主打手工意粉,梗係要試吓意粉啦!😏

大角咀店舖限定—冬陰功海鮮寬條麵($128)

擺盤好精美,仲有四大隻鮮蝦,好足料!

手工寬條麵比一般的粗,幾有咬口!

配上酸酸辣辣嘅冬陰功醬,味道香濃惹味,

平時冬陰功湯嘅香料味如香茅、南薑、蒜頭等都好突出,

味道層次感豐富~🌟推薦❗
冬陰功海鮮寬條麵
🌟推薦❗香煎美國🇺🇸安格斯牛肩膀扒($168)

唔好睇小呢塊牛肩膀扒!

如果講英文Flat Iron,大家應該耳熟能詳吧!😏

Flat Iron 係藏於牛嘅三角肩,被三條小筋包圍住,一隻牛大約只有約5公斤Flat Iron部位,好矜貴!

冇諗過小餐廳烹調牛扒嘅功夫相當到家,

Medium rare真係剛剛好,

外表烤得呈褐色,並展現出美麗嘅十字網紋,

切開中間呈鮮紅色,

肉質軟腍嫩滑,香醇濃郁,牛魔王必試!😋

香煎美國安格斯牛肩膀扒

招牌明太子海鮮薄餅($118)

薄餅有6吋之大,分成6份,share食就啱晒啦!😏

薄批感覺比較輕盈,

材料好豐富~有大蝦、三文魚、蟹柳等,

冇諗過三文魚同明太子咁夾!香辣惹味!正!
招牌明太子海鮮薄餅
「Homeland」仲有唔少手工啤酒選擇,

匯集多款香港🇭🇰本地創作,

知名度比較高嘅當然唔少得板藍根、單眼佬啦!

而且店家仲好細心將手工啤酒分類為light、medium、full,

方便食客挑選心儀對象~
小妹揀嘅都係女士們多數見到都會心動嘅蜜糖味~😂

Deadman Bee’s Knees($68)

蜜糖味道香甜,容易入口~
DIPA
🌟推薦❗ DIPA($68)

黑鳶(Black Kite Brewery)所釀酒 Double Dollar DIPA,以香港$2為標誌,富有香港🇭🇰特色!

DIPA,即係雙倍IPA,特色在於使用大量啤酒花釀製,

雖說酒精濃度比較高,有8.0% ABV之多,

但由於加入多大量嘅啤酒花,

所以入口帶熱帶果味,

酒體豐富順滑,容易入口,絕對值得一試!👍🏻
冬陰功海鮮寬條麵
DIPA
2021-05-30 19 浏览
本身唔太熟大角咀,如果唔係朋友邀請,我都真係唔知道呢區有咁多美食,更加估唔到星期六晚真係咁多人!我就嗌咗個龍門福建柚子啤酒,有好重嘅柚子味,易入口同香,啱晒我呢啲唔鐘意太苦嘅人。半熟吞拿魚配芒果他他沙律都好fresh,有好多片厚切嘅吞拿魚,芒果醬汁甜甜酸酸咁,越食越開胃。主菜就食咗煙肉蛋安格斯牛漢堡煙肉,好豐富好厚身,個安格斯牛仲可以揀熟度,好好味。伴碟仲有粗蘿條,唔驚唔飽。另一個主菜就係冬蔭功海蝦闊條麵,啲蝦都有少,仲好爽口彈牙,而冬陰功汁嘅意粉真係第一次試,估唔到可以咁夾。

2021-05-30 15 浏览
星期六晚約咗朋友去咗大角咀嘅一間型格西餐廳聚聚,好彩一早訂咗位,因為真係好好生意。裝修就唔洗多講,好有香港色彩。當然要試下手工啤喇~黑鳶($68)- 係一枝酸啤,充滿熱情果味嘅啤酒,我就唔太習慣隻味,不過都飲晒。煙肉蛋安格斯牛漢堡($118)- 煙肉、蛋同5成熟嘅安格格斯牛嘅burger 賣上好吸引!好厚身同好juicy, 連個麵包都係用牛油toast過,勁脆身同香口。仲配上粗蘿條,真係好掋食。冬蔭功海蝦闊條麵($128)- 賣相好靚,好似碟藝術品咁。而且味道都有驚喜,不但冬蔭功味道濃郁,蝦肉爽口大舊之餘,啲闊條麵質感仲好彈牙添,整體好夾。香煎美國安格斯律扁膀扒($168)- 嗌咗7成熟嘅牛扒,真係好juicy,裏面呈粉紅色,而牛扒外仲有啲炭燒味。底下有香滑嘅薯蓉同瓜菜做伴碟。

當然要試下手工啤喇~

2021-05-30 10 浏览
星期五多數外出支持小店,是日六點已經到來大角咀,一試由大埔開出市區嘅Homeland。離遠見到招牌五顏六色,未入門已覺繽紛歡欣。裝修都係以七彩為主,貼上唔少海報同掛畫,黃色燈光添一份溫暖。八爪魚藜麥沙律 $58沙律份量比圖中大份,八爪魚軟腍有焦香,底下蔬菜以黑醋調味,酸酸甜甜好開胃。酥炸雞翼(明太子醬) $68六隻炸雞翼外層裹滿明太子醬,味道鹹香,雞翼炸得外脆內軟,略嫌醬汁多咗少少。德國腸拼盤 $98拼盤有三款香腸:雷筋斯堡腸最多肉汁但較膩,紐輪堡腸結實、香草味濃,芝士豬肉腸彈牙;最驚喜係個薯蓉,有奶香牛油香之餘薯味濃,好出色!冬蔭功海蝦闊條麵 $128意粉擺盤甚為精美,香茅、食用花、青檸等好似砌咗個花園出嚟,未食先加一分。冬蔭功香料味道濃郁,意粉雖手造但係食落結實,口感有待加強。心太軟 $58食心太軟全期待係嗰個冰火交融感,上桌時見到無雪糕難掩失望。蛋糕唔太熱但亦流心,朱古力味香濃,甜度適中,不過不失。約七點半臨行時聽到已經無walk-in,有興趣記得先訂座。
八爪魚藜麥沙律 $58
炸雞翼(明太子醬) $68
德國腸拼盤 $98
冬蔭功海蝦闊條麵 $128
心太軟 $58
約七點半臨行時聽到已經無walk-in,有興趣記得先訂座。
2021-05-30 14 浏览
話說上星期同朋友食飯,朋友就介紹呢一間位於大角咀嘅西餐餐廳,小編就同老婆趁着星期日預先係網上訂座,就嚟到呢間位於大角咀嘅西餐餐廳用餐。小編同老婆前菜order左雞胸羽衣甘藍沙律同埋松露忌廉芝士炸雞翼,兩款都相當高質,主菜方面小編就order左西班牙海鮮飯,風味十足,海鮮亦都有六款海鮮,飯同海鮮兩者配合得天衣無縫,而老婆就order左豬肩肉亦都烹調得相當好味,另外當日我哋亦都加咗一份德國腸拼盤,一如我哋所料都係相當好味的,飲品方面小編就order左士多啤梨Mojito,而老婆就order左黃胎菊茶,大家不妨嚟到大角咀呢間西餐餐廳食餐晚飯享受一下悠閒嘅假期,不過記得喺網上預先訂位。

• 香煎西班牙伊比利亞豬肩肉
  • 西班牙海鮮炒飯
  • 德國腸拼盤
2021-05-29 16 浏览
平時食野都鐘意四圍試新野 幫襯黃店都鐘意分散投資🇭🇰不過𝐇𝐨𝐦𝐞𝐥𝐚𝐧𝐝算係去得比較多啦 除咗因為近我屋企 都因為佢嘅食物種類選擇比較多 質素亦都高 而且每次一入門口 就見到大大隻字寫住"Welcome Home" 加埋入面大量嘅文宣🥺嗰種感覺…今次帶咗Oppa嚟食 佢未嚟過 所以就下佢比佢揀食乜啦🤤◾香烤乳豬配西班牙果酒燒汁我哋兩個本身都好鐘意食乳豬 所以呢個絕對係不二之選💕一切開佢嗰時見到嘅油脂加嗰層香味 已經流晒口水🤤乳豬皮好脆 烤過後仍然保留肉汁 而且本身已經好夠味 就算無點燒汁都好正 當然點咗又係另一個層次◽肉醬芝士四重奏千層麵芝士控必試🧀話明四重奏 芝士份量當然一啲都唔留手 一層麵一層肉醬一層芝士 每一啖都好豐富好滿足😌◾焦糖菠蘿焗蟹肉餅係用大量蟹肉堆砌出嚟嘅蟹肉餅啊🦀配埋烤過嘅焦糖菠蘿食 感覺好清新 而且菠蘿甜甜酸酸嘅味道 揀呢個做前菜真係好適合🍴◽芝士奶蓋士多啤梨牛奶◾黑鳶飲品方面選擇超級多 我就pink pink嘅🍓🍓 Oppa就飲佢至愛嘅beer🍺特別一提Homeland嘅宗旨係想帶比人家的感覺 所以精選咗好多本地手工啤比大家選擇 仲會分好light/medium/
今次帶咗Oppa嚟食 佢未嚟過 所以就下佢比佢揀食乜啦🤤

◾香烤乳豬配西班牙果酒燒汁
◽肉醬芝士四重奏千層麵
◾焦糖菠蘿焗蟹肉餅
◽芝士奶蓋士多啤梨牛奶
◾黑鳶
飲品方面選擇超級多 我就pink pink嘅🍓🍓 Oppa就飲佢至愛嘅beer🍺特別一提Homeland嘅宗旨係想帶比人家的感覺 所以精選咗好多本地手工啤比大家選擇 仲會分好light/medium/full 仲有果味/草本/茶香等等多種口味 實有一款會啱你🏡

2021-05-29 17 浏览
Weekend約住係大角嘴既朋友食晚飯,係依個美食社區真係有好多選擇,今次就去左食Homeland,門口個招牌好colourful, 店舖裝修風格好特別同有個性。之前去過大埔分店,已經試左唔少種類既食物,係大角嘴店就梗係選擇店舖限定既野啦!小食要左炸白飯魚代替平時會點的薯條,白飯魚好香脆夠熱,點少少魚露食就無咁熱氣👍🏻!主菜香脆德國咸豬手,做到外脆內嫩既口感,豬手唔會太咸,拌碟既蔬菜薯蓉都好食😋,配搭埋燒汁同芥末籽,食起上嚟更加有口感!另一道主菜,惹味啤酒釀全雞,一上碟已經嘩然,成隻雞上,原汁原味,賣相一流,食法原始,要用剪刀剪開隻雞自己逐件分黎食,估唔到可以燒得咁juicy,真係好有驚喜,雞肉仲要好滑,調味料好特別,可能係因為用左啤酒🍻?食得好開心同滿足!

食得好開心同滿足!
2021-05-17
2021-05-24 18 浏览
今日準備去STAYCATION,去之前就當然要搵間黃店食下野啦。今次就黎左位於大角咀嘅HOMELAND。而家HOMELAND 有抗疫套餐,價格都算幾親民,就同女朋友人各點一個。沙律都幾新鮮,加上黑醋一齊食幾開胃。我嘅main course 就簡左爆炸糖楓糖三文魚柳 配薰衣草忌廉汁 上枱時候仔細D聽仲會聽到爆炸糖嘅聲!三文魚嘅魚皮煎得焦脆, 肉質唔算滑但係魚味幾濃,墊底嘅薯蓉夾雜著細細粒嘅薯仔,令口感層次提升。呢度嘅PIZZA用上薄脆餅底,同某連鎖式PIZZA店唔同,薄脆餅底可以令材料味道突出。

沙律都幾新鮮,加上黑醋一齊食幾開胃。

上枱時候仔細D聽仲會聽到爆炸糖嘅聲!

2021-05-23 47 浏览
同朋友約食飯,有人講起呢間café,就決定黎大角咀試下。全間舖係裝修都非常色彩繽紛,有預先訂位,於是就坐左係角落嘅四人位,一坐低就比膠袋我地入口罩,都幾貼心。首先係飲品上先,兩個朋友都叫左本地手工啤,分別係麥子白蘭花($68)同碼頭咕喱($68)。佢地話都唔錯,不過唔記得影相。我叫左浮華墨紅玫瑰茶($48),上枱用蠟燭台座熱,花香清新。跟住上左德國腸拼盤($98),正正常常,估唔到下面有薯蓉都幾好食。無諗到香草牛油蒜香焗田螺($88)原來幾大份,田螺好香蒜味,但最正嘅都係薯蓉,索晒蒜香,加上本身好濃嘅牛油味,好食又幼滑。聽講呢度出名手工意粉,就叫左牛油果三文魚闊條麵($98),意粉本身唔錯,牛油果軟熟,煙三文魚比想像多,但整體份量比想像中細。最後就主菜係香煎西班牙伊比利亞豬肩肉($148,9成熟),店員推介可以試下食9成熟,切開有少少粉紅色,嫩滑多汁,都算唔錯,不過現場食量比較大嘅朋友就可惜份量唔算多。原本就要加一,不過埋單咁岩有九折優惠,計落都算可以。

同碼頭咕喱($68)。佢地話都唔錯,不過唔記得影相。

浮華墨紅玫瑰茶(

香草牛油蒜香焗田螺

牛油果三文魚闊條麵

香煎西班牙伊比利亞豬肩肉

原本就要加一,不過埋單咁岩有九折優惠,計落都算可以。
2020-10-10
浮華墨紅玫瑰茶(
香草牛油蒜香焗田螺
2021-05-21 58 浏览
𝙗𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙤𝙣𝙘𝙚 𝙛𝙤𝙧 𝙙𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙞'𝙢 𝙘𝙤𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙖𝙘𝙠 𝙃𝙊𝙈𝙀---𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙤𝙧 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙨𝙚𝙩! 𝙖𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙩𝙝𝙖𝙩, 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙝𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙩𝙤𝙩𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙬𝙤𝙧𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙝𝙮𝙥𝙚🔥 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙚𝙪𝙞𝙡𝙡𝙖𝙣𝙩𝙞𝙣𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙞𝙨 𝙨𝙤 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙣𝙨𝙚, 𝙨𝙤 𝙧𝙞𝙘𝙝, 𝙨𝙤 𝙪𝙣𝙞𝙦𝙪𝙚!! 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡, 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙞𝙨 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩, 𝙖𝙢𝙗𝙞𝙖𝙣𝙘𝙚 𝙞𝙨 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩. 𝙖𝙡𝙡 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙖𝙨 𝙜𝙤𝙤𝙙 𝙖𝙨 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙡𝙤𝙤𝙠!.又一間返兜既餐廳,上年已經黎試過dinner質素唔差,今次晏晝黎試lunch set仲抵食!想食clean啲可以試佢個雞胸意粉,慢煮雞胸口感滑嫩一啲鞋口都冇,芫荽醬味道淡啲係入門level👌🏽 豬肩肉set好抵食,成1.5隻手掌咁既厚切豬肩肉,肥瘦均勻,加埋少少肥豬肉食正到不得了!跟餐加埋鹹蛋黃雞翼都唔錯~ 成餐最正係朱古力脆片蛋糕,三重朱古力享受,加埋最底層嘅脆脆口感超豐富,完全係將繽紛樂變左做一件蛋糕,必叫🥺
又一間返兜既餐廳,上年已經黎試過dinner質素唔差,今次晏晝黎試lunch set仲抵食!想食clean啲可以試佢個雞胸意粉,慢煮雞胸口感滑嫩一啲鞋口都冇,芫荽醬味道淡啲係入門level👌🏽 豬肩肉set好抵食,成1.5隻手掌咁既厚切豬肩肉,肥瘦均勻,加埋少少肥豬肉食正到不得了!跟餐加埋鹹蛋黃雞翼都唔錯~ 成餐最正係朱古力脆片蛋糕,三重朱古力享受,加埋最底層嘅脆脆口感超豐富,完全係將繽紛樂變左做一件蛋糕,必叫🥺yes
慢煮雞胸芫荽醬忌廉米型粉
鹹蛋黃雞翼