2024-04-19 55 浏览
今日同朋友一齊帶埋狗狗出街,係觀塘行到攰攰地去左House fiftyEight到坐下食個tea,餐廳好大,有户外地方可以比我地同狗狗Chill下。餐廳有專門比寵物嘅pet love menu,我地叫左個汪星人什錦拼盤,材料豐富,食材新鮮,我家狗狗都食得好開心👍🏻我地就每人叫左一款蛋糕同飲品🥢香蕉甘筍蛋糕🥢藍莓杳仁蛋糕兩款蛋糕都好精美,食落唔太甜,味道不錯🥢藍莓乳酸梳打拿鐵🥢土多啤梨乳酸梳打兩杯飲品味道調配得好好,天氣熱辣辣,飲啲酸酸地嘅野好清新👍🏻一個可以比毛孩同人類休息嘅好地方

我地就每人叫左一款蛋糕同飲品
🥢香蕉甘筍蛋糕
🥢藍莓杳仁蛋糕

兩款蛋糕都好精美,食落唔太甜,味道不錯
🥢藍莓乳酸梳打拿鐵
🥢土多啤梨乳酸梳打

一個可以比毛孩同人類休息嘅好地方
【觀塘區】【House Fifty Eight】之前喺附近搵嘢食嘅時候,見到呢間西餐酒吧有桌球檯,已經覺得勁啱春哥,點知佢就走嚟搵我一齊試呢間嘢,咁啱喇喎,就梗係去試吓佢啦。去到一人試一份午餐,一人試一個餐湯,佢話佢個「蘑菇湯」勁好飲,我就覺得我個「雜菜湯」okay 咁啦。食完都幾軟熟嘅「餐包」之後就到主菜,我哋 share 食,一齊試咗各 $148 嘅「慢煮美國安格斯頂級牛板腱」同「澳洲去骨羊臀肉」。前者用慢煮方法整,鎖住啲肉汁之餘個肉質亦都非常鮮嫩。後者都整到好腍,用咗臀肉係啖啖肉嘅,感覺係好過羊架。跟餐加 $16 配「薯條」,好味嘅。加 $22 試埋是日甜品係「Tiramisu」,淡淡哋嘅甜味唔會太膩。餐飲方面,春哥試加 $3 嘅「凍檸茶」,我就試加 $13 嘅「凍朱古力」,都幾好。最重要係佢哋可以帶寵物去,仲有寵物餐提供。兩點後午市仲有八折添,抵呀。。。(地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓)@House_FiftyEight#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yumm

(地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓)

@House_FiftyEight

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #觀塘 #HouseFiftyEight #蘑菇湯 #雜菜湯 #慢煮美國安格斯頂級牛板腱 #澳洲去骨羊臀肉 #薯條 #是日甜品 #tiramisu #凍檸茶 #凍朱古力 #1am1360 #1ambackup

2024-04-15
2024-04-15 33 浏览
Weekday Dinner 餐廳環境闊落,裝潢型格有格調。除了室外用餐位置,室內更有桌球、飛鏢及Beer Pong等等的玩樂設施,很適合一大班朋友聚會。夜市更有$308/位的晚市套餐,包括了是日餐湯、前菜、主菜、甜品及飲品。餐湯蘑菇湯足料濃稠,啖啖都是蘑菇粒粒,更會附上熱辣辣的餐包。前菜烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律沙律菜新鮮,雞胸不鞋身,加上凱撒沙律醬汁,是不錯的前菜。烤鐵板吞拿魚沙律表面烤過的吞拿魚配爽脆沙律菜,開胃清新。主菜美國頂級肉眼 + $78肉眼份量大,有炭燒香氣,表面烤至焦香,有肉汁又嫩腍。明太子海鮮意粉意粉味道濃郁,有不少海鮮,每一口都是鹹鮮的明太子醬汁,很滿足。擺款精美的Tiramisu是不錯的飯後甜品。餐飲選擇了熱檸茶及凍檸水。
Weekday Dinner

餐湯
蘑菇湯足料濃稠,啖啖都是蘑菇粒粒,更會附上熱辣辣的餐包。

前菜
烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律
沙律菜新鮮,雞胸不鞋身,加上凱撒沙律醬汁,是不錯的前菜。

烤鐵板吞拿魚沙律
表面烤過的吞拿魚配爽脆沙律菜,開胃清新。

主菜
美國頂級肉眼 + $78
肉眼份量大,有炭燒香氣,表面烤至焦香,有肉汁又嫩腍。

明太子海鮮意粉

擺款精美的Tiramisu是不錯的飯後甜品

餐飲選擇了熱檸茶及凍檸水。
2024-04-15 47 浏览
約了朋友食lunch,入到餐廳,地方好寬敞,環境舒適,感覺好chill 。🌟 蘑菇湯用鮮忌廉烹調,好濃郁及creamy,並且加入許多蘑菇碎粒, 好香滑有咬口。🌟 雜菜湯用新鮮雜菜、多菜,我鐘意。🌟 麵包細細件又軟熟。🌟 紅酒燴牛尾,有車厘蕃茄,薯仔,菇菌、洋等蔥配上醬汁,加入紅酒用慢火炆煮、好淋、好入味。🌟 加拿大豬肉眼扒,配菜有薯仔、菇菌、車厘茄等等,肉質帶點油脂及充滿油脂香,口感彈牙,配上燒汁夠惹味。🌟最後梗係要加返一個飯後甜品,香滑鬆軟的tiramisu cake,才是完美。服務員態細心告知lunch14:00後有8折。原來星期六、日可以帶寵物,餐廳有專門for寵物食物嘅寵物餐。餐廳娛樂設施還有篤波和放飛鏢,飯後可以玩玩。

🌟 雜菜湯用新鮮雜菜、多菜,我鐘意。

🌟 麵包細細件又軟熟。

餐廳娛樂設施還有篤波和放飛鏢,飯後可以玩玩。

2024-04-11
2024-04-12 45 浏览
朋友推介觀塘呢間酒吧餐廳「House FiftyEight」,趁放假專登同閨蜜過嚟食個午餐。餐廳面積頗大,擁有特大露天陽台,室內設有桌球檯、飛鏢機、Stack Cup 和 Beer Pong,適合同一大班朋友嚟玩;而戶外座位更可以帶埋寵物一齊用餐,環境好 chill。餐廳午市有 Set Lunch 供應,價錢由 $98 起,2pm 後惠顧,更可享 8 折優惠。另外餐廳設有專門畀寵物食嘅寵物餐,非常推薦主人們與朋友帶埋毛孩閒聊休憩。我哋點咗 2 個午餐,套餐配有是日餐湯、餐包及熱飲。今日嘅餐湯係蘑菇湯,非常足料,蘑菇味道好濃郁,食到啖啖蘑菇碎粒。慢煮美國安格斯頂級牛板腱 ($148)  牛板腱有兩大塊,非常厚身,以慢煮方法炮製,肉質柔軟細嫩,入口完全無渣,保留到食材嘅原汁原味,點少少燒汁食,更添滋味。香煎紐西蘭魽魚柳 ($118)  魚柳煎得啱啱好,魚皮香脆,魚肉嫩滑,入口帶淡淡魚油脂香,配上白汁,帶出魚肉嘅鮮美!配菜有薯蓉、翠肉瓜,蘑菇和車厘茄,非常豐富。
2024-04-11 57 浏览
這間位於觀塘的【House FiftyEight】,主打西式扒房,晚市有套餐外,另外還有單點。餐廳是動物友善餐廳,有很大的室外空間,可以跟自己的小動物一起進餐。雜菜湯&蘑菇湯雜菜湯酸甜開胃,蘑菇湯濃稠,略有咬口。烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律雞胸嫩滑健康,加上新鮮的沙律菜,開胃好味。烤鐵板吞拿魚沙律火箭菜等雜菜新鮮爽脆,加上吞拿魚表面略烤至焦香,中間肉質結實。美國頂級肉眼肉眼烤至表面焦香,剛好五成熟,充滿肉汁又嫩腍。明太子海鮮意粉每條意粉都沾滿了明太子醬汁,咸鮮味十足,味道較濃郁。最後食返個tiramisu作結。

雜菜湯&蘑菇湯
雜菜湯酸甜開胃,蘑菇湯濃稠,略有咬口。

烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律
雞胸嫩滑健康,加上新鮮的沙律菜,開胃好味。

烤鐵板吞拿魚沙律

美國頂級肉眼
肉眼烤至表面焦香,剛好五成熟,充滿肉汁又嫩腍。

明太子海鮮意粉
每條意粉都沾滿了明太子醬汁,咸鮮味十足,味道較濃郁。

最後食返個tiramisu作結。
觀塘超大的酒吧餐廳,有得篤波、掟飛鏢、beer pong,有室內又有室外空間。除左可以飲下啤酒,玩下chill下之外,餐廳仲有dinner set提供。點了二人晚餐套餐,首先有蘑菇湯,另點了雞胸凱撒沙律和吞拿魚沙律,雞肉烤得剛剛好,而吞拿魚肉質厚實,配上大量蔬菜。跟住係主菜,10盎司的肉眼牛排,大得不得了,外皮煎得香脆,內部保持著嫩滑的口感,肉質鮮美。另一個主菜點了羊架,又係肉質滿滿。跟餐配菜,有勁多薯蓉。套餐仲包左飲品同甜品,總括黎講相當抵食,配埋飲下酒chill下真係唔錯。

2024-04-10 33 浏览
因為食評同其他網評介話餐廳可以好Chill 去室外享受,所以去試,果然好Chill。我打電話預訂Outdoor ,去到話冇留室外枱,但有留位,室外3張大長枱(估計每張枱可以坐6人),不過限坐2-3人,雖然場地大,不過不會全部開放。 然後$400set dinner, 先上主菜(豬肉)後補沙律,唔會處理問題,只係睇吓問題,亦唔會同客人交代清楚,總之比我感覺對住客人講多都嘥氣,員工真係有chill爆嘅態度,愛理不理。除咗裝修比較新同埋有其他Party room有嘅遊戲,我唔會再去,除非願意比過千蚊接受佢啲員工chill嘅服務態度。觀塘同類享受地方有好多,唔會再貼錢買難受

2024-04-05
  • 餐包
  • 是日餐湯
2024-04-09 62 浏览
星期日帶左狗狗去觀塘,無意中搵到呢間餐廳 。因為狗狗既原因,一黎就行左入去戶外位,入到去發現勁大,場內有張full size pool table 😍 同埋飛鏢機 。除左狗狗岩玩人都可以玩埋一份 。今次叫咗個豬扒,同埋叫咗個all day Breakfast,重有叫埋一個寵物餐比狗仔😆😆😆 講緊dog friendly,佢地真係有埋dog menu. 勁正 。至於狗仔可唔可以行嚟行去就唔係太清楚,當日見到餐廳所有食客都係拖住狗仔嘅 。買單嘅時候發現原來14:00後午餐仲有八折 。所以計落都幾抵食。
星期日帶左狗狗去觀塘,無意中搵到呢間餐廳 。
買單嘅時候發現原來14:00後午餐仲有八折 。
所以計落都幾抵食。
加拿大豬肉眼扒
All  day  breakfast
2024-04-07
加拿大豬肉眼扒
All  day  breakfast
2024-04-02 40 浏览
House FiftyEight今日比較忙多嘢做,所以遲咗食lunch,見到呢間餐廳兩點後有八折優惠就決定食呢間啦啦!🥰我同同事分別叫咗慢煮美國安格斯頂級牛板腱🥩$148 同埋 香煎紐西蘭魽魚柳🐟 $118,兩個餐嘅份量都足夠,唔會話太細唔夠飽,牛肉嘅味道仲好重添,好食!😋 淨係食牛肉好似唔係咁健康,所以我哋就決定+$10要多個迷你田園沙律🥗,成件事即刻健康晒😆😆佢哋嘅套餐已經包咗餐湯🥣、餐包🍞同埋熱飲☕️,所以都好豐富完全唔使擔心唔夠飽㗎~餐飲嗰度我就+$3叫咗凍檸茶,同事就揀咗加$13 要mocha☕️今次嚟到見到餐廳外面有開放比寵物嘅位置,同事都問過餐廳,呢間餐廳唔止淨係歡迎動物內進,仲有專為動物而設嘅動物餐單,咁大家星期六日放假就可以帶埋自己嘅毛孩過嚟家庭樂啦!🐶🐱
House FiftyEight

2024-03-28 55 浏览
📍House Fifty Eight Restaurant & Bar (觀塘)💥雜菜湯/粟米湯雜菜湯酸酸甜甜食落好開胃粟米湯好足料味道啱啱好😋💥慢煮美國安格斯頂級牛板腱牛排肉質嫩滑牛脂香好出 食落好juicy👍🏻配埋醬汁一流✨仲有搭配埋薯蓉😍💥明太子海鮮意粉明太子醬鹹鹹香香 味道好濃郁同海鮮完美融合口感非常豐富 🥰💥是日甜品朱古力雪糕味道濃郁口感好柔滑😋😋唔會太過甜House Fifty Eight Restaurant & Bar (觀塘)觀塘駿業街58號4樓

💥雜菜湯/粟米湯

唔會太過甜

觀塘駿業街58號4樓
2K
2024-03-21 51 浏览
🤩高質牛扒🤩-今日去咗朋友介紹嘅一間扒房😬呢度有室內室外👍🏼室內環境舒適而且有得玩有得食😍因為餐廳有桌球同埋飛鏢機可以玩🎱室內就可以居高臨下係觀塘鬧市中飲返杯-🍄蘑菇湯香濃蘑菇味👍🏼湯亦都好細滑🤤少少蘑菇碎口感豐富-🐥烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律雞胸厚身肉嫩🤤仲有好多麵包粒同芝士😋-🥗烤鐵板吞拿魚沙律新鮮嘅吞拿魚足足有三片🥰菜底同蕃茄酸酸甜甜好新鮮👍🏼-🐮美國頂級肉眼(10安士)肉眼扒份量足充肥瘦適中😍肉質嫩滑🤤香草味同牛扒嘅脂香味融為一體👍🏼-🐟香煎紅石斑柳配帶子石斑柳煎到岩岩好👍🏼肉質結實細滑😋魚皮香脆🤤仲配上大大粒新鮮既帶子-📍 House Fifty Eight (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓-
🤩高質牛扒🤩
🍄蘑菇湯
香濃蘑菇味👍🏼湯亦都好細滑🤤少少蘑菇碎口感豐富

🐥烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律
雞胸厚身肉嫩🤤仲有好多麵包粒同芝士😋

🥗烤鐵板吞拿魚沙律
新鮮嘅吞拿魚足足有三片🥰菜底同蕃茄酸酸甜甜好新鮮👍🏼
🐮美國頂級肉眼(10安士)

🐟香煎紅石斑柳配帶子

📍 House Fifty Eight (觀塘)
觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓
2024-03-20 39 浏览
觀塘有唔少隱世西餐廳,呢間比較特別,設有娛樂區,例如飛鏢機,Beer Pong等,食物方面更提供多款肉類料理,地點唔算好難搵而且價錢都合理,適合收工後同另一半嚟chill吓👫二人餐包括餐湯、前菜、主食、甜品同飲品。餐湯要咗蘑菇湯同雜菜湯各一,個人喜歡前者,因為夠creamy!前菜有雞肉同烤鐵板吞拿魚Salad,雞肉嫩滑唔嚡口,吞拿魚鮮嫩可口,沙律菜新鮮,讚!主食有Prime Rib Eyes,10oz,要咗七成熟,牛味香濃突出,厚度適中,咬落唔嚡口而且都幾juicy、另外有Provencal Rack of Lamb,製作程序較複雜,羊架厚肉多汁,油脂感滿滿,配上伴菜,減低油膩感🐑

• 是日餐湯
  • 餐包
  • 是日甜品
  • 慢煮美國安格斯頂級牛板腱
  • 烤鐵板吞拿魚沙律
  • 美國頂級肉眼
2024-03-20 39 浏览
星期日是家庭日,難得可以帶著狗狗去吃午餐。選了這家pet friendly的餐廳。叫了紅酒燴牛尾和澳洲去骨羊臀肉,牛尾炆得軟熟味道好,羊臀肉份量很多,但我喜歡鬆軟一點。餐湯選了雜菜湯,很多番茄,會偏酸一點。這家餐廳連寵物餐都有,我幫狗狗叫了牛漢堡扒,他吃的津津有味,應該很好吃吧!侍應服務態度良好,主動問要不要bb凳,這個我有點意外,因為不是太多餐廳會有bb凳。這個值得一讚。今天坐的室外位置也不熱,環境很好。
餐湯選了雜菜湯,很多番茄,會偏酸一點。

今天坐的室外位置也不熱,環境很好。
2024-03-17
2024-03-19 31 浏览
Dinner Set for 2~ Daily Soups ~ Appetisers: Seared Tuna Salad, and Caesar Salad with Grilled Chicken Breast~ Mains: US Prime Rib Eyes 10oz, Crab & Asparagus Cream Risotto ~ Daily Dessers~ Drinks: Apple Juice, and Iced Milk Tea•House Fifty Eight is located in Kwun Tong, offering a nice dining experience for steak lovers 🍽️. During our recent visit, we ordered the dinner set for two. The dinner set began with a choice of daily soups, which provided a comforting start to the meal 🥣. For our appetis
Dinner Set for 2
~ Daily Soups
~ Daily Dessers

The dinner set began with a choice of daily soups, which provided a comforting start to the meal 🥣. For our appetisers, we enjoyed the Seared Tuna Salad, featuring tender slices of tuna paired with crisp greens, and the Caesar Salad with Grilled Chicken Breast, which offered a classic combination of flavours 🥗.

Moving on to the mains, the US Prime Rib Eyes 10oz were cooked to perfection, boasting a juicy tenderness that showcased the quality of the meat. The Crab and Asparagus Cream Risotto provided a creamy texture, with the delicate flavours of crab and asparagus 🦀.

To round off our meal, we were treated to the daily desserts, which provided a sweet conclusion to our dining experience 🍰.

For our beverages, we ordered a refreshing apple juice and an iced milk tea 🧋, both of which paired well with the savoury flavours of our meal 👍🏻.

2024-03-13