2019-08-13 477 浏览
位於D2 Place既Hungry Korean喺商場三樓,平時聽到Hungry Korean都要等好耐位。因朋友喺荔枝角返工,一於放工去試下啦,果然真係好易搵位兩個人叫左個辣辣步隊煱,韓式辣年糕,紫菜春卷,煎薄餅,炸雞粒,仲有兩杯飲品,都係200蚊左右,份量都好多食唔晒。不過美中不足,個薄餅煎燶左少少。下次約腳諗唔到去邊,都會再嚟呢度食。
2019-08-08 432 浏览
七姐節2019年8月7日 農曆七月初七 去食平民韓國餐🤤🤤沒有豪華裝修,但坐位得寬闊、舒適服務員會幫你點餐,但自助拎餐具或抖水食物價錢公道,估不到平民韓國餐也同樣出色👍👍👍#辣味雞肉炒韓式年糕 甜甜辣辣味道適中 淋上甜辣汁在白飯上,非常醒胃 #韓式炸雞 炸雞件香脆 咬一口肉汁已流出 yummy 🤤🤤🤤#辣味雞肉炒韓國年糕 甜甜辣辣味道剛剛好 配上白配 淋上辣汁好野味👍👍#韓式炸雞件 香脆 咬下去雞肉流汁👍👍👍#韓式炒牛肉 好香 牛肉和菜也很多,牛肉汁甜甜地 也很野味👍👍👍
七姐節2019年8月7日 農曆七月初七
去食平民韓國餐🤤🤤

沒有豪華裝修,但坐位得寬闊、舒適
服務員會幫你點餐,但自助拎餐具或抖水
食物價錢公道,估不到平民韓國餐也同樣出色👍👍👍

#辣味雞肉炒韓式年糕 甜甜辣辣味道適中 淋上甜辣汁在白飯上,非常醒胃 [强][强][强]

#韓式炸雞件 香脆 咬下去雞肉流汁👍👍👍

2019-08-07
2019-07-19 559 浏览
每日Lunch 都要諗諗食咩好,每次諗起Hungry Korean 就係要排下隊,今日同事五人決定排隊都要食!辣魷魚鐵板燒盛惠$55! 如果需要刺激下既,簡呢個鐵板燒實在係不二之選,亦好適合當時既心情!椰菜好新鮮,仲好辣添,果種辣既味道好似食緊泡菜咁。魷魚都係新鮮彈牙,但份量多啲啲就好了。 因為食辣野,當然要叫番杯凍飲,我點左梅汁(加$11)酸酸甜甜,非常開胃!只係冇影到相因為午市太多人既關係,我地點左菜之後正常都等左幾個字先有得食。

辣魷魚鐵板燒

2019-07-18
2019-07-09 619 浏览
早餐都未食,直接跳去食lunch, 一於餓住去試下Hungry Korean D2 place e 間 Hungry Korean 位置闊落,設計簡潔,乾淨,很舒服辣雞肉鐵板燒外觀:雞肉滿滿係鐵板,配上蔥花醬汁,視覺感味道:醬汁甜甜辣辣,好惹味,雞肉大細適中,超入味,刺激食慾泡菜豬肉豆腐鐵板燒外觀:相反,e個不是太吸引,肉類好少,豆腐埋相唔太吸引,從外觀看是淡而無味的硬豆腐,另外,泡菜和豆腐放在鐵板不久後就被焦黑了,有些許影響進食質素味道:e個的醬汁偏酸,豬肉好散好少,相反泡菜洋蔥較多,但不太入味,豆腐與他本質一樣,淡而無味會再去食,但會偏向辣雞肉辣牛肉系列

辣雞肉鐵板燒
外觀:雞肉滿滿係鐵板,配上蔥花醬汁,視覺感

味道:醬汁甜甜辣辣,好惹味,雞肉大細適中,超入味,刺激食慾

泡菜豬肉豆腐鐵板燒

會再去食,但會偏向辣雞肉辣牛肉系列
2019-06-26 735 浏览
兩個人得閒過黎D2 place ,原來都有好幾間餐廳。由於係附近睇戲,所以就選擇咗一間快餐店!諗起快餐店,通常都係果幾個大牌子。不過原來韓國既快餐店都幾掂。入到黎其實無乜服務,斟水自己黎,拎餐具都係自己黎。不過可能未係好多人(比較早),所以啲員工都肯招呼下。因為未算好肚餓,所以叫咗三樣野黎試下。第一樣黎既係韓式魷魚壽司。味道幾好,可能加咗韓式辣醬,俾人感覺同日式壽司好唔同。啲魷魚都幾彈牙。第二樣黎既就係牛肉石頭窩飯,成個飯都幾有水準,加上成枝韓式辣醬任你落,食得好滋味。最後黎既就係主菜 -- 韓式炸雞。入到快餐店點可以唔嗌炸雞呢。果然無令人失望。炸雞好香脆,又多肉汁。 唔會話乾哂過哂火。最重要係佢啲蜜糖芥末醬好好食。
兩個人得閒過黎D2 place ,原來都有好幾間餐廳。
由於係附近睇戲,所以就選擇咗一間快餐店!
入到黎其實無乜服務,斟水自己黎,拎餐具都係自己黎。
不過可能未係好多人(比較早),所以啲員工都肯招呼下。
因為未算好肚餓,所以叫咗三樣野黎試下。

2019-06-02
2019-06-25 570 浏览
位於D2的這間韓式菜館開左都有一段時間了,今日突然想辣下,就過去捧下場。店內裝修簡潔,座位擺得整齊分明。餐牌選擇也多,但沒有lunch set, 亦沒有小碟的前菜提供,要食便要自己叫,每碟$7也算合理。話左想辣當然要點我至愛的豆腐湯,鐵鍋上熱辣辣,裡頭材料尚算豐富,除了滑溜溜的豆腐外,有蝦有青口各一隻,並配有洋蔥及青瓜片,最後打上一隻蛋,算是不錯。大醬湯底並非太辣,但湯味還可以,足以填滿想食辣的心。配上的白飯黏黏的,口感不錯,至愛食日本,韓國及台灣的水晶米,煙煙韌韌,不會散。以$49來說,這絕對是物有所值。怪不得一到lunch time都幾多人,下次可以試試其他😊

2019-06-25
2019-06-18 398 浏览
Hungry korean係好多地方都有分店,今次就黎左荔枝角依間,環境都算分店之中幾大,幾好坐😝牛肉壽司雖然美中不足係包得有d鬆散,但牛肉同紫菜卷既味道好夾好好食!泡菜辣年糕公仔麵年糕好煙韌,而且配料都好多,辣度亦尚可接受,比想像中大碗,價錢黎講幾抵食!
牛肉壽司
泡菜辣年糕公仔麵
年糕好煙韌,而且配料都好多,辣度亦尚可接受,
比想像中大碗,價錢黎講幾抵食!
2019-06-17
2019-06-13 456 浏览
今日去 D2 睇戲,散場就順便嚟商場搵地方食飯,見到 Hungry Korean,雖然它已經有唔少分店,見未食過,今日就食呢間啦。唔知係咪佢嘅位置問題,係商場埋便,只有幾枱客,叫左炸醬麵和鐵板牛小排。加多$16 就有份Ban Chan是泡菜、薯仔、薯餅。先上Ban Chan,正常前菜一份。炸醬麵賣相不錯, 醬汁稀傑正常,帶有洋蔥、爽口青瓜絲,食落不知如何形容,因為食唔出有什麼味道,又唔係喊又唔係淡,只可以講普通一碗撈麵。炸醬麵食完,牛小排都未到,等緊嗰陣佢都出咗幾份外賣單,一追再追單,真係好奇,只有三四枱客,出菜都咁慢,人多點算🤔牛小排終於到啦,有5件牛小排和幾條薯條配一碗白飯,味道偏淡,冇牛味,薄薄嘅牛小排都有点韌,要$90一份有點失望,不值推介。2人平均食$80,地方雖然寬敞,整潔,這價錢冇飲品,加上食物質數一般,還有很多選擇,下次會試別的。

2019-06-07 291 浏览
想不到Hungry Korean在荔枝角區開設了分店!店舖設於D2 Place商場二期,也就是看電影的那幢,因此平日的時間也比較少人到那裡逛逛的。不過一到中午的用膳時間,這裡便座無虛席了。跟朋友二人點了魷魚紫菜飯卷、炒粉絲及加配前菜小食各一份。上菜速度挺快的,下單後約5分鐘便送上食物。前菜有3小碟:薯蓉、魚糕片及泡菜;薯蓉加了洋蔥及青瓜,味道酸酸的挺開胃;魚糕片則有點硬身(可能是剛開店,還未攤涼便上碟);泡菜不是辣辣的那種,反而是偏咸,整體來說不過不失。魷魚韓式壽司飯卷幼身且紮實,內裡的配料豐富,當中的魷魚是加了辣醬醃製的那種,並帶點甜甜的味道,不知不覺就可以把整條飯卷給吃光光。韓式粉絲當中有牛肉片,牛肉片帶點甜甜的調味,粉絲炒得挺乾身,配料份量適中,不過整碟粉絲的份量偏少,男生單吃的話可能會不夠飽。不過在荔枝角區裡有韓國快餐的餐廳已很難得了,這裡的居民又多了一個選擇。
想不到Hungry Korean在荔枝角區開設了分店!
不過一到中午的用膳時間,這裡便座無虛席了。
跟朋友二人點了魷魚紫菜飯卷、炒粉絲及加配前菜小食各一份。

上菜速度挺快的,下單後約5分鐘便送上食物。

韓式粉絲
韓式粉絲
2019-06-04
  • 魷魚紫菜飯卷
係D2 搵到依間韓國🇰🇷菜系荔枝角冇韓國菜,價錢合理,不過見到佢地做外賣都幾多下😊😍👍🏻食物種類都算幾多💕👍🏻座位寬闊,燈光明亮,不過好多時都要自助,例如飲水,要多隻碗等等韓國炒粉絲味道甜甜地,配料幾多下,分量唔算太多!炒年糕味道不錯👌水準還能接受鐵板炒牛肉呢個清清地,有好多菜,配上一起吃10分好吃😋10分推薦這一個,好好食,辣辣地,好開胃🙈🙆🏻‍♀️好有韓國嘅味道😍😍仲有豆腐,滑lulu🙈🙈
係D2 搵到依間韓國🇰🇷菜

韓國炒粉絲
味道甜甜地,配料幾多下,分量唔算太多!

炒年糕
味道不錯👌水準還能接受

鐵板炒牛肉
呢個清清地,有好多菜,配上一起吃10分好吃😋

10分推薦這一個,好好食,辣辣地,好開胃🙈🙆🏻‍♀️
好有韓國嘅味道😍😍仲有豆腐,滑lulu🙈🙈
第一次黎食呢間韓國餐廳,中午都幾多打工仔,人好多,要等一等位,不過都唔算耐。野食係即叫即整,有定心理準備都要等,我叫左個辣雞飯,都炒得好香,味道唔錯,男同事話雞粒好少,但我覺得都岩岩好既。同事叫左個韓式牛肉飯,牛肉軟熟入味!

同事叫左個韓式牛肉飯,牛肉軟熟入味!

2019-04-16 770 浏览
係附近上完堂,肚子餓即刻揾野食D2都係貴野多,但罕有地有間 hungry Korea, 食開都係抵食,就試下呢間質素如何!點了一個 韓式肥牛餐本人覺得比其他分店這個菜有點不一樣!之前食過牛肉餐覺得麻麻地,便試下肥牛。原來肥牛好食好多,有味又有肉感又有肉汁,質素很好!有埋個白飯,正常男仔食都夠晒飽白飯有啲偏軟,唔想食軟飯既男士就唔好叫白飯啦 🤣🤣🤣這裡環境比尖沙咀分店舒適,有梳化位,桌面椅子大張,大家經過不況一試 埋單都唔洗一百蚊!
係附近上完堂,肚子餓即刻揾野食
點了一個 韓式肥牛餐
本人覺得比其他分店這個菜有點不一樣!
韓式肥牛餐

之前食過牛肉餐覺得麻麻地,便試下肥牛。
原來肥牛好食好多,有味又有肉感又有肉汁,質素很好!
有埋個白飯,正常男仔食都夠晒飽
白飯有啲偏軟,唔想食軟飯既男士就唔好叫白飯啦 🤣🤣🤣

韓式肥牛餐
2019-03-16 812 浏览
本身唔係好鍾意韓國野,但有時都會想食下啲炒年糕,hungry korean最好就係又平又快味道又ok今次叫左韓式炒年糕韓式辣醬甜甜地令沒有辣味易入口啲,雖然唔算好大碟,但有埋蛋其實已經夠飽,年糕當然係最重要啦😍入面仲有魚糕,好鍾意食煙韌野韓式炒牛肉配飯最主要係佢個汁甜甜地好好送飯~加左啲椰菜都冇咁膩🤓哩間分店比其他分店舒服,因為人流的確較少,店員亦比較慇勤👍🏻

今次叫左韓式炒年糕

韓式炒牛肉配飯

最主要係佢個汁甜甜地好好送飯~加左啲椰菜都冇咁膩🤓

2019-03-12 664 浏览
Hungry Korean 一直係我想頂下韓國菜癮個時會食嘅餐廳~每間分店嘅質素都不一樣,今次係荔枝角呢間就幾好食啦~石頭鍋飯 |石鍋上菜時夠熱~牛肉同其他配料嘅份量都好平均同充足,醬料都一樣,所以撈完食落都唔會好乾。最鍾意就係食飯焦嘅部份,非常脆口~辣炒年糕 |年糕偏淋咗小小,但係勝在夠辣,好有韓國嘅風味~炸粉絲紫菜卷 |每一次食韓國菜都會叫嘅小食,因為實在太好食,粉絲仲係軟淋淋,炸粉不太厚紫菜又香~所以咬落就係外脆內軟嘅感覺,必叫~辣炒豬肉 + 飯 |豬肉都幾彈口又唔鞋,辣炒豬肉嘅醬汁對我而言算係小辣同埋偏甜,都幾開胃。成碟餸嘅份量送得曬成碗飯有餘~野菜雞肉 + 飯 |睇個名以為無咩味,但其實一啲都唔淡,雞味好出,而且夠多菜,夠曬健康又啱唔食辣嘅朋友~
石頭鍋飯 |

辣炒年糕 |
年糕偏淋咗小小,但係勝在夠辣,好有韓國嘅風味~

炸粉絲紫菜卷 |

辣炒豬肉 + 飯 |

野菜雞肉 + 飯 |
2019-02-20
2019-03-03 569 浏览
今日放工,約咗班同事去公司附近商場睇戲。距離睇戲時間唔多,只好選擇一啲食得比較快嘅餐廳。荔枝角區晚上食肆會比較冷清,即使晚餐時間七點到都冇乜人。我哋三個女仔叫咗一個韓式壽司,一個石鍋牛肉飯,泡菜煎餅同埋炸醬麵。韓式魷魚壽司(做得有D鬆散,,紫菜有少少林,味道一般)石鍋牛肉飯(份量偏細,牛肉好碎濕濕,無乜口感,無菠菜好似差咁D野咁)泡菜煎餅(泡菜多返D會比較有味同口感)炸醬麵 (麵質唔夠彈牙,普普通通)

韓式魷魚壽司(做得有D鬆散,,紫菜有少少林,味道一般)

泡菜煎餅(泡菜多返D會比較有味同口感)

炸醬麵 (麵質唔夠彈牙,普普通通)