2019-08-26 246 浏览
呢排周末唔係好敢出街,不過唯一敢去就係尖沙咀。反之,以前周末死人都唔去尖沙咀,因為怕俾啲喼車爆腳趾,廣東道上都唔係廣東人,感覺奇怪又逼爆。見近排嗰頭鬆動啲,出返嚟滿滿廣東話嘅廣東道行吓,去埋海港城,感覺冇咁逼平時呢啲舖頭一定排晒長龍,搞到大胃從來冇食過,而家反而好想幫襯吓原來入而有得坐,格調仲好grand𠻹嗌咗杯金碧輝煌嘅雪糕,燈光之下閃閃發亮,好耀眼呀入面任大胃揀位坐啲金箔食到大胃成口金,係真金呀裡面係北海道牛乳味,正呀

原來入而有得坐,格調仲好grand𠻹

純金北海道牛奶雪糕

嗌咗杯金碧輝煌嘅雪糕,燈光之下閃閃發亮,好耀眼呀

入面任大胃揀位坐

啲金箔食到大胃成口金,係真金呀

裡面係北海道牛乳味,正呀
2019-08-25
2019-08-24 670 浏览
對自己好d系列❤️🍈一向都好鍾意i cremeria呢個日本牌子既雪糕店😉近排用hsbc卡有半價優惠,超級抵呀,等於原價一份價錢可以食兩杯😋尖沙咀分店好方便,食完個雪糕可以行下街消化下。店面的雲石感覺簡單得黎高貴❤️門外更display蜜瓜同蜜瓜雪糕,一睇就知主打係蜜瓜啦😉有室內位置,客人可以坐低慢慢食,或者拎住行街食😋蜜瓜金箔雪糕芭菲食豪d💰平日見到個價錢咁貴,唯有吞啖口水就算,唔捨得食😭今次終於有機會一試啦😆order後去左櫥窗望蜜瓜,等左一陣侍應已經准備好呢個蜜瓜雪糕,效率好高,唔洗望梅止渴了😎牛乳味雪糕超級滑溜,而且好重奶香味🍼面頭鋪上一塊薄薄的金箔, 奢華度即刻爆燈😆 金箔其實冇咩味道, 不過用嚟打卡真係好吸引。 蜜瓜甜度充足又多汁👍 其實350蚊有半個咁嘅質素既蜜瓜,都係咁上下啦。平時market place買一個價錢都唔平啦。蜜瓜又sweet又juicy,好食到我挖貼曬蜜瓜皮先肯放低匙羹 😘除左蜜瓜雪糕之外,i cremeria定時推出新口味,例如最近有菠蘿椰子雪糕, 伯爵茶薰衣草味🍍期間限定口味都好值得期待呀🥰
對自己好d系列❤️🍈

有室內位置,客人可以坐低慢慢食,或者拎住行街食😋

蜜瓜金箔雪糕芭菲

下午茶
2019-08-24 64 浏览
飯後想食個甜品先返屋企,就試左北海道蜜瓜配牛奶軟雪糕,盛惠二百八十大元。可惜蜜瓜肉硬而且唔甜,牛奶味軟雪糕比蜜瓜甜好很多。counter 可供使用既膠匙根本唔夠力挖起啲果肉。。。整碟東西,除左影相呃like之外,別無其他可取之處。。明明寫住係北海道蜜瓜,口感比平常超市買到的更差。。。
2019-08-23 63 浏览
每次經過見到都好想食佢地呢度既「日本直送Deluxe蜜瓜金箔芭菲」🍈🍈🍈今 次 仲 唔 比 我 食 到😍🥰決定要豪一次,要對自己好一點,食就食全店最貴的😆😍加上都想對屋企人好一點,帶妹妹黎大開眼界一下,品嘗一下日本蜜瓜有幾香甜🤩黎到既時候,因為店內滿座了,店員好貼心地話可以留低電話,有位就會打比我地通知我地過去☺️🌟日本直送Deluxe蜜瓜金箔芭菲 $350🌟果然係全店No.1💯金箔係一整片包住他們家店皇牌的牛奶雪糕🍦雪糕口感非常滑溜,牛奶味好香濃,連埋蜜瓜一齊食,味道更佳,兩者味道不謀而合;而且蜜瓜係 日 本 既 味 道😵好甜🤤加上店裡華麗優雅既設計,食完成個人既心情都變得美美的🤗Made my day❤️(有個溫馨小小提示: 記得雪糕黎之前,記得要開定相機,較好mode,set好位,雪糕一黎到就把握時間影相,因為雪糕好快會溶,唔好掛住影相影到忘曬形😆)

今 次 仲 唔 比 我 食 到😍🥰

🌟日本直送Deluxe蜜瓜金箔芭菲 $350🌟

Made my day❤️

• 日本直送Deluxe蜜瓜金箔芭菲
2019-08-23 49 浏览
今晚食完晚飯,朋友話想食抹茶雪糕,我即刻醒起我想試i cremeria好耐,提議不如食呢間。望左個menu一陣,終於決定左叫咩啦。朋友食左新出既日式蕨餅芭菲,雖然貴貴地,但勝在大杯同多料,有紅豆,蕨餅,玄米,抹茶啫喱,呢杯都係宇治抹茶雪糕mix北海道牛奶雪糕。我食宇治抹茶雪糕mix北海道牛奶雪糕,一次過可以食晒兩種味,又可以食到窩夫筒。抹茶雪糕有抹茶味得黎唔會好苦澀,牛奶雪糕濃味,不錯吃,但雪糕溶得好快,食得比較輪盡。

望左個menu一陣,終於決定左叫咩啦。
日式蕨餅芭菲

字治抹茶mix北海道牛奶雪糕
2019-08-22
日式蕨餅芭菲
字治抹茶mix北海道牛奶雪糕
2019-08-23 87 浏览
前排呢間雪糕店有做信用卡優惠,主餐牌既雪糕一律半價,任何野即刻變得好抵食😛▪️ 日本直送蜜瓜芭菲💲108食過呢間既雪糕好幾次,但係每次都係驚期間限定既會好快無,搞到成日都係食嗰啲先,反而主打之一既蜜瓜就未食過😳今次終於試左杯蜜瓜芭菲,果然蜜瓜粒係超級甜,份量亦都比得慷慨,有成五六舊🤭至於雪糕好滑身,入口有香濃既奶味,中間間層仲有脆米定粟米片,會多左個層次,口感豐富😛無可否認個價可能係比坊間雪糕定得高,但係絕對值得🔎 整體評分(7.5/10)

▪️ 日本直送蜜瓜芭菲💲108

日本直送蜜瓜芭菲

🔎 整體評分(7.5/10)
2019-08-21 36 浏览
又到一年一度既信用咭優惠,有半價又怎能錯過呢~為食貓一知道優惠期已經講定要食蜜瓜芭菲 呢次試左時令既北海道赤肉蜜瓜芭菲,配抹茶+牛奶雪糕 淡淡既蜜桃色調加上半綠半白既香滑牛奶雪糕,賣相相當吸睛 赤肉蜜瓜 口感較爽,香甜味美~相比起之前食青肉蜜瓜,甜度較赤肉稍遜。肉質雖然香軟多汁,不過水份亦令雪糕更快溶~ 所以我比較中意赤肉蜜瓜。
又到一年一度既信用咭優惠,有半價又怎能錯過呢~
為食貓一知道優惠期已經講定要食蜜瓜芭菲
呢次試左時令既北海道赤肉蜜瓜芭菲,配抹茶+牛奶雪糕
淡淡既蜜桃色調加上半綠半白既香滑牛奶雪糕,賣相相當吸睛
赤肉蜜瓜 口感較爽,香甜味美~
北海道赤肉蜜瓜芭菲
相比起之前食青肉蜜瓜,甜度較赤肉稍遜。
肉質雖然香軟多汁,不過水份亦令雪糕更快溶~
所以我比較中意赤肉蜜瓜。
用餐优惠
信用卡優惠
北海道赤肉蜜瓜芭菲
近來天氣非常炎熱,又是時候吃雪糕消暑一下,如果嫌棄雪糕單調,可以來i Cremeria 這裡嚐一口鮮甜日本蜜瓜雪糕蜜瓜配牛乳雪糕,既美觀,又好吃店內不乏其他日本產品金黃色的雪糕機非常吸睛純金北海道牛奶雪糕 - $98金箔外皮帶來極奢華觀感,不單止只是吸睛外表,一咬落去便是香滑無比的北海道牛奶雪糕,果然有外有內日本直送 蜜瓜芭菲 - $108雪糕杯旁放著2件誘人的青綠色蜜瓜,鮮甜多汁,不愧是日本直送的水果,一樣配以香滑北海道牛奶雪糕,雪糕裝得滿滿,最底是竟然也是蜜瓜來的,好感動啊😭
蜜瓜配牛乳雪糕,既美觀,又好吃

店內不乏其他日本產品

金黃色的雪糕機非常吸睛
純金北海道牛奶雪糕 - $98

日本直送 蜜瓜芭菲 - $108

日本直送蜜瓜芭菲
次次經過旺角朗豪坊的i Cremeria Cafe 都非常多人。可能最近因為遊行關係,這天路過海港城這家I Cremeria竟然不用排隊,而且店內顧客也不多,拍照最美的位置也沒有人坐,於是就同友人入去休息一下。I Cremeria除了有雪糕,還有果汁、啫哩等可以購買。雪糕的種類非常多,有水果類(蜜瓜、蜜桃、芒果等)有抹茶類還有期間限定類呢!這個夏天的期間限定是薰衣草伯爵茶雪糕,看起來都很吸引。不過論吸引度,當然非日本直送蜜瓜芭菲莫屬啦!不過朋友對蜜瓜敏感,所以這次我選了個比較便宜的純金北海道牛奶雪糕試下。金箔本身沒有什麼味道,但看上來就非常華美,真是貴婦必試。而北海道牛奶雪糕牛奶味好濃郁,食起來也很滑,真的令人很滿足~除了雪糕外,真的很值得來拍照。裝飾很精緻,走華麗復古風~感覺像去宮廷下午茶一樣

I Cremeria除了有雪糕,還有果汁、啫哩等可以購買。

今日係國際軟雪糕日!所以就去搵雪糕應下節先。黎到尖咀icremeria,就豪番次食番杯純金箔·北海道牛奶軟雪糕先!餐牌除主打金箔雪糕外,還有半個日本哈蜜瓜配北海道牛奶組合。店內擺放左好多日本蜜瓜!Order 後,店員就立即製作我的金箔北海道牛奶軟雪糕。純金北海道牛奶雪糕$98北海道牛奶奶香軟滑,雪糕上面舖左大大片金箔,含金量99%食用金箔。金箔厚度只有10000份之2毫米,金光閃閃外表,盡顯奢華。剩係光影相,心滿足度已爆燈!將雪糕放落廣告相比對,神還原100%
今日係國際軟雪糕日!所以就去搵雪糕應下節先。

餐牌除主打金箔雪糕外,還有半個日本哈蜜瓜配北海道牛奶組合。

店內擺放左好多日本蜜瓜!

Order 後,店員就立即製作我的金箔北海道牛奶軟雪糕。

將雪糕放落廣告相比對,神還原100%

2019-08-18
2019-08-20 16 浏览
非常出名的 i CREMERiA 雪糕🍦,今日終於食到啦😊😊😊 多謝朋友送我食😋來過海港城好多次,每次都被Cafe的環境吸引而細看。復古的歐式裝潢,食雪糕的地方都那麼美,古典😎..今日食了「純金北海道牛奶雪糕」,不可不打卡🙈🙈🙈 從店員手上接了雪糕的一刻,就已非常興奮! 雪糕表面舖了大大片的金箔,完全舖滿了雪糕,一接過雪糕後,所有店內的人都緊緊的注視著👀 我也只好行到一邊享用😆..牛奶雪糕🍦非常濃郁奶味,又香又幼滑,北海道的牛奶製成真的不錯!這支雪糕真是又有美麗外表,又有美味內在!下次再來時,我想試下門口展示的招牌產品 - 日本直送 Deluxe 蜜瓜芭菲,半個日本超甜蜜瓜,裝著濃滑的牛乳雪糕,再加上金箔😍😍😍,一生人都想豪一次!

2019-08-18
下午茶
2019-08-19 17 浏览
Weekend黎左尖沙咀salon剪頭髮,就黎左附近既海港城行街,出面好大個太陽🌞,行到黎有d 熱,所以就黎左呢間雪糕🍦專門店食番杯雪糕先,仲做緊信用卡半價優惠,睇完menu就叫左杯最熱賣既純金北海道牛奶雪糕🍦$98,北海道牛奶雪糕外面包住一整片金箔,食落口都會感到好名貴既口感,賣相超吸睛,來自北海道既牛奶雪糕超香超細滑,濃厚既牛奶🥛味道再配上自家製既窩夫筒,啖啖都好脆口,食完之後聽聞仲有美肌既效果添!食完超滿足,下次再來食其他款雪糕先☺😋😁,好好味!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
2019-08-18 35 浏览
食完晚餐還沒太飽,所以就來這裡食雪糕啦~ .揀左人氣no.1的純金北海道牛奶雪糕🍦 未食過純金所以好想試一下😂😂 上到手真心好吸睛!整杯都是金😀💁🏻‍♀️ 金吃起來其實沒有特別的味道,而裏面的牛奶雪糕就很好吃啦!非常之順滑,奶味香濃,奶味還會一直濃下去,但又不會過份甜膩,難怪是no.1!! 而脆筒都很出色,咬下去實在很脆口,還會散發牛油香氣🍦🍦🥰 餐廳也可以坐下來的,和朋友一起來聊天吃下甜品也是好選擇😌🤗#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西#香港美食
食完晚餐還沒太飽,所以就來這裡食雪糕啦~

揀左人氣no.1的純金北海道牛奶雪糕🍦
未食過純金所以好想試一下😂😂
上到手真心好吸睛!

2019-08-18 31 浏览
夏日炎炎,又係時候食雪糕,但係咁多間雪糕店,你又會揀邊間呢?我心中就會出現creameria,因為自從有次係日本啲公路休息站食過杯,就一試難忘。去開尖沙咀食飯,當然順口去食下。 入面大約有十幾個座位,裝修淡雅, 可以同朋友坐低慢慢食。 北海道蜜瓜deluxe雪糕,外表非常吸睛,用上半個北海道蜜瓜,牛奶雪糕上面亦都鋪咗金箔。金箔本身係冇味道嘅,牛奶雪糕非常香滑濃郁, 蜜瓜清甜爽口又多汁,配埋雪糕食一流! 芒果雪糕芭菲,上面嘅芒果鮮甜多汁,啱曬我呢個芒果迷。中間會有啲脆米增加口感,底下亦都有芒果醬令到層次豐富。
入面大約有十幾個座位,裝修淡雅, 可以同朋友坐低慢慢食。
2019-08-18 51 浏览
之前試過這間的哈蜜瓜雪糕,今次就試金箔雪糕。剛好做匯豐卡半價優惠,當然要選一個最貴的,因為平時一定不會捨得吃。這次叫了蜜瓜芭菲-北海道牛乳,半個日本蜜瓜,裝著牛乳雪糕,再加上金箔,非常奢華。牛乳雪糕非常軟滑,牛乳味濃郁,一口的牛乳雪糕加上金箔,非常豐富的口感。日本蜜瓜非常多汁,清甜,配上牛乳雪糕,兩者加起來不會過甜,反而是剛剛好的甜度,令人一口接一口,欲罷不能,自己一個吃完了整個也不過份。下次再做半價優惠,一定要再豪氣一吃。

下次再做半價優惠,一定要再豪氣一吃。