餐厅: I-O-N
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-12-11 77 浏览
這間位於黃竹坑的【I-O-N】,屬南灣如心酒店的自助餐餐廳,鄰近黃竹坑站,地點方便。聖誕自助晚餐比很多酒店便宜,有小童、長者優惠,還有聖誕老人及扭波波,適合一家大細。海鮮有長腳蟹、小龍蝦、海蝦等,新鮮爽甜。刺身有三文魚、吞拿魚及帶子等,鮮甜肥美。沙律菜款式很多,蔬菜新鮮爽脆。即煎鵝肝多士,外脆內滑,入口充滿油脂甘香。牛扒及羊架烤至7成熟,肉汁豐富,而且有肉味。粉麵檔有多款配料選擇,即叫即做,新鮮熱辣。蟲草花唐排湯好清甜,肉骨茶就不算濃郁。響叮叮出左臘味飯及碗仔翅。熱食都有很多款式,蝦、蟹、飯粉等。還有原條蒸魚,新鮮嫩滑。甜品約有十多款,馬卡龍、蛋糕及雪糕等。
海鮮有長腳蟹、小龍蝦、海蝦等,新鮮爽甜。
刺身有三文魚、吞拿魚及帶子等,鮮甜肥美。
沙律菜款式很多,蔬菜新鮮爽脆。
即煎鵝肝多士,外脆內滑,入口充滿油脂甘香。
牛扒及羊架烤至7成熟,肉汁豐富,而且有肉味。
粉麵檔有多款配料選擇,即叫即做,新鮮熱辣。
蟲草花唐排湯好清甜,肉骨茶就不算濃郁。

響叮叮出左臘味飯及碗仔翅。

熱食都有很多款式,蝦、蟹、飯粉等。
還有原條蒸魚,新鮮嫩滑。
甜品約有十多款,馬卡龍、蛋糕及雪糕等。
聖誕將至,陪屋企人朋友食buffet慶祝都係一個不錯既選擇~黃竹坑站南灣如心酒店推出嘅「秋冬美饌盛宴」自助餐,價錢超值 提供多款東南亞美食 質素唔錯喎😯 聖誕節就算一家大細一齊慶祝 都唔肉痛呢🤓今日食呢個自助餐係假日Brunch Buffet,刺身Station提供五款刺身(三文魚、馬刀貝、希靈魚、鯛魚同甜蝦),刺身新鮮有光澤 馬刀貝好爽甜呢!另外 凍海鮮都有五種選擇(螺、白蜆、蝦、小龍蝦同青白)雖然唔係提供一啲好貴價嘅海鮮,不過全部都鮮甜 質素唔錯,餐廳仲好貼心咁提供咗幾款醬汁配海鮮 🦐 我自己就最鍾意泰式醬汁🤭下一個冷盤位係Cheese Platter同沙律,有我最愛既Brie~ 沙律除左有五款東南亞口味沙律 最欣賞佢既水耕沙律菜!係看得見既新鮮翠綠 靚到好似假既咁🥹 食落爽脆清甜 靚嘅沙律菜一啲都唔平,我覺得沙律都係呢個自助餐嘅其中一個回本位~另外熱食既選擇都相當多,第一時間梗係衝去肉肉station拎另一個回本之選-即煎鴨肝,鴨肝煎到外脆內軟 一入口油香四溢🥹 仲有啲紅莓汁同黑醋可以中和油膩感 💯 Meat table仲有提供烤西冷 staff比得好大方~🤭 西冷肉味濃郁 都好

另外熱食既選擇都相當多,第一時間梗係衝去肉肉station拎另一個回本之選-即煎鴨肝,鴨肝煎到外脆內軟 一入口油香四溢🥹 仲有啲紅莓汁同黑醋可以中和油膩感 💯 Meat table仲有提供烤西冷 staff比得好大方~🤭 西冷肉味濃郁 都好好食呢~

另一個即煮station提供即煮粉麵 好多配料任你夾,如果想食啲菜嘅話就最好不過~湯底都有配合返東南亞主題,我哋揀嘅喇沙湯底好香濃呢🤪 配料方面推介肥牛👍🏻 不過始終份量有啲多 同朋友Happy Share就唔怕食飽咗啦~

熱食區中間主要放左多款熱葷,雞鴨牛豬樣樣有 而且好多都係東南亞口味,沙嗲串燒都幾高質 千祈唔好拎漏咗隔籬個沙嗲醬啊😛 另外蜜餞鴨胸厚厚一件好有口感~我到訪嗰日仲有巴東牛肉、烤雞、炆豬手勁多嘢食,至於一啲比較飽肚嘅炒飯我就真係食唔落啦🤰🏻🤰🏻 (唔知係唔係因為brunch,仲有Egg Benedict幾得意!)

中間有兩個大湯壺有中式湯同肉骨茶,通常食到飽飽地我都會飲碗熱湯,等個胃舒服啲 然後又可以再戰鬥🤣

飽咗八成 終於可以轉戰甜品區,假日自助餐提供兩個full size蛋糕,仲有啲小型嘅迷你撻 馬卡龍 自製班戟等等 有葡撻仔😍 兩個蛋糕水準都唔錯 朱古力Brownie幾香濃濕潤,另一個伯爵茶慕絲蛋糕有茶味海綿蛋糕做底,上面加上慕絲同鏡面layer,簡單得來幾有層次 有茶味~仲有Häagen-Dazs雪糕兩款~完全滿足到我嘅甜品胃~

值得一提 千祈唔好miss左門口飲品區(同Häagen-Dazs雪糕嘅雪櫃),咖啡茶同埋罐裝飲品一應俱全☺️整體嚟講呢個自助餐真係幾多嘢食同埋價錢超抵,性價比好高呢!

2023-12-10
  • 沙嗲串燒
  • 即煎鴨肝
黃竹坑舒適酒店自助餐|I-O-N平時酒店buffet都好少出到去黃竹坑食,今次專程weekend夜晚入嚟食I-O-N,黃竹坑地鐵站行過去都係5分鐘左右都算好方便。整個用餐體驗,酒店自助餐嚟講係性價比極高,週末晚市自助餐人均都只係$400左右❤️一入到去餐廳環境好舒服,成個用餐Aria都好寬敞,經理仲俾咗一間房我哋,可以出去拎完嘢食入去食,再關門嘅玻璃房,私隱度極高。食物方面,多國嘅菜式都包羅有,包括印度菜、印尼菜、泰國菜、日式刺身壽司、烤牛扒羊肉、即煎鵝肝多士、中式粉麵、仲有一條大龍躉!冷盤方面當然唔少得多款芝士、沙律、同埋不停refill嘅甜品。甜品都有好多款,估唔到連蛋撻都有‼️雪糕方面就係一杯杯嘅Häagen-Dazs雪糕。飲品呢就熱飲凍飲都係隨便自助👍🏻服務都好好,店員不停會幫我哋斟水同埋收啲碗碗碟碟,賓至如歸。Bible rating: 10/10📍地址:I-O-N (黃竹坑)黃竹坑黃竹坑道55號南灣如心酒店P3樓
黃竹坑舒適酒店自助餐|I-O-N

食物方面,多國嘅菜式都包羅有,包括印度菜、印尼菜、泰國菜、日式刺身壽司、烤牛扒羊肉、即煎鵝肝多士、中式粉麵、仲有一條大龍躉!冷盤方面當然唔少得多款芝士、沙律、同埋不停refill嘅甜品甜品都有好多款,估唔到連蛋撻都有‼️雪糕方面就係一杯杯嘅Häagen-Dazs雪糕。飲品呢就熱飲凍飲都係隨便自助👍🏻

Bible rating: 10/10

📍地址:I-O-N (黃竹坑)
黃竹坑黃竹坑道55號南灣如心酒店P3樓
地鐵站附近超抵食酒店自助餐!#黃竹坑站 #南灣如心酒店 P3樓嘅✨I-O-N✨泊車仲正🅿️,酒店後面就有好多咪錶位🚘🚖😍問過侍應簽咩卡💳最平,OpenRice 劵🎟️最平,當時我哋坐低即場book,成人$411一位,呢個價錢,周末晚市自助餐哦‼️點知剛剛上官網睇,仲平,星期六$359/位😍價錢咁平,但勁多野食😍:💕煎鴨肝 : 無限即場煎,煎得好快手唔洗排隊,仲好厚切💕 日式刺身:有三文魚、吞拿魚、希靈魚、甜蝦等,每次師傅枱面果舊剩下有幾大,就切哂佢俾客,絕對豪爽😂💕海鮮類有長腳蟹,小龍蝦,仲有螺同青口🦀💕燒牛肉🥩同羊架好嫩好高質素💕粉麵檔好驚喜,有喇沙湯、酸菜魚湯,越式牛肉湯仲有十多款粉麵,連瀨粉同銀針粉都有🍜💕甜品有水果、朱古力噴泉等等💕以秋日時令食材栗子炮製而成的精緻甜點,包括法式粟子蛋白撻、焗粟子西米布甸、粟子朱 古力慕絲蛋糕、迷你粟子銅鑼燒、黑醋粟子奶凍💕無限量Haagen Dazs雪糕🍦💕罐裝、紙包飲品、啤酒、咖啡、茶任飲☕️I-O-N近期以秋冬美饌盛宴🍁為主題提供多款秋冬時令美食同東南亞佳餚💕熟食有胡椒炒蟹、金不換黃金蝦同蠔餅💕湯水有左肉骨茶,藥材味唔會太濃💕馬沙文咖哩配羊肩、香參
地鐵站附近超抵食酒店自助餐

#黃竹坑站 #南灣如心酒店 P3樓嘅
✨I-O-N✨

泊車仲正🅿️,酒店後面就有好多咪錶位🚘🚖😍

點知剛剛上官網睇,仲平,星期六$359/位😍

價錢咁平,但勁多野食😍:
💕煎鴨肝 : 無限即場煎,煎得好快手唔洗排隊,仲好厚切
💕海鮮類有長腳蟹,小龍蝦,仲有螺同青口🦀
💕燒牛肉🥩同羊架好嫩好高質素
💕甜品有水果、朱古力噴泉等等
💕無限量Haagen Dazs雪糕🍦
💕罐裝、紙包飲品、啤酒、咖啡、茶任飲☕️

I-O-N近期以秋冬美饌盛宴🍁為主題
提供多款秋冬時令美食同東南亞佳餚
💕熟食有胡椒炒蟹、金不換黃金蝦同蠔餅
💕湯水有左肉骨茶,藥材味唔會太濃
💕馬沙文咖哩配羊肩、香參巴烤雞,風味獨特
💕海南雞用竹蓋蓋着,充滿特色
💕多款不同串燒,十分惹味

鈴鈴鈴🔔
突然有聖誕老人出場鈴聲,原來係特別食物推出:
秋冬必食嘅新鮮黑草羊羊腩煲同糯米飯 🍚
食完好暖笠笠🥰

2023-11-25
2023-12-06 66 浏览
近日,我與小鮮肉老公慶祝周年紀念。決定一齊去品嚐一場精緻的自助餐,當中美食多元化之餘樣樣獨特精緻。其中包括了芝士拼盤、凍蟹腳、翡翠螺、雜錦沙嗲串燒、避風塘炒蟹、香煎蠔餅配魚露、芒果木瓜沙律和忌廉泡芙等菜品。在這次的美食之旅中,我不僅品味到了東南亞獨特的風味,也感受到了餐廳對於食材和烹飪藝術的精心呈現。芝士拼盤:芝士拼盤是一道絕對不能錯過的美食,它包含了多種不同口味和質地的芝士。每一塊芝士都帶有濃郁的香氣和獨特的口感,搭配脆餅或水果,絕對是一種享受。凍蟹腳:凍蟹腳的鮮嫩肉質和豐富的蟹味絕對讓人驚艷。蟹腳的冰涼口感讓人感到清爽,每一口都充滿了鮮美的滋味。而且補給非常快。翡翠螺:翡翠螺是一道獨特的海鮮菜品,其肉質鮮嫩多汁,搭配特製的東南亞醬汁更是美味。螺肉的口感豐富,帶有一絲彈性,讓人愛不釋手。雜錦沙嗲串燒:這道菜品結合了各種東南亞風味的燒烤食材,包括雞肉、牛肉等。每一塊肉都經過了精心的調味和烹調,口感豐富多樣,令人難以抗拒。避風塘炒蟹:這道菜品以其微辣獨特的口味而聞名,蟹肉鮮嫩,令人回味無窮。每一口都充滿了辣椒和蒜香的風味,讓人愛不釋口。香煎蠔餅配魚露:這道菜品以其香脆的外層和鮮嫩的蠔肉而

芝士拼盤:

凍蟹腳:

翡翠螺:

雜錦沙嗲串燒:

避風塘炒蟹:

香煎蠔餅配魚露:
這道菜品以其香脆的外層和鮮嫩的蠔肉而受到喜愛。魚露的加入為整道菜品增添了豐富的風味,帶來了一種獨特的鹹香。

蟹肉芒果木瓜沙律:
這道清爽的沙律絕對是一道消暑的選擇。新鮮的芒果和木瓜切成絲粒狀,搭配清淡的醬汁,每一口都帶來了一種清新的味道和口感。上面厚厚的蟹肉。實在盡顯矜貴奢華,而且增添了清新海洋的口感。

忌廉泡芙:
作為一道經典的甜點,忌廉泡芙在這場自助餐中也沒有讓人失望。酥脆的泡芙外殼包裹著濃郁的忌廉內餡,口感豐富,甜度適中。

這場精緻東南亞酒店自助餐絕對是一場美食之旅。從開胃的芝士拼盤到令人驚艷的凍蟹腳和翡翠螺,再到口感豐富的雜錦沙嗲串燒和避風塘炒蟹,每一道菜品都展現了東南亞獨特的風味和精湛的烹飪技巧。而清爽的蟹肉芒果木瓜沙律和甜蜜的忌廉泡芙則為整餐帶來了完美的結尾。如果你想要一場美食探險,不妨來品嚐這場精緻東南亞酒店自助餐,讓你的味蕾享受一場難忘的盛宴。
如心酒店抵食lunch set buffet🤓🤓甜品盛宴 超多款式選擇🍨仲有多款沙律同泰式酸辣鳳爪等作為前菜幾開胃 🤤海鮮都幾新鮮 蝦食落爽口彈牙 青口同海螺都係大大粒好有咬口🦐 🐟壽司係可以即場叫師傅切 我地就試左三文魚,吞拿魚同埋希靈魚 overall 正正常常啦🤡🤡麵食都係有好多配料 可以自由配搭即叫即煮 熟食既選擇都有好多 泰式串燒配埋醬汁 肉質唔錯👀 沙嗲汁幾濃郁幾好食!甜品飲品方面 Häagen-Dazs雪糕任食🍨佢係有多款蛋糕同埋馬卡龍 仲有中式甜品 小蛋撻 老婆餅 😋 就咁食甜品都可以食飽😂😂成個環境都幾闊落舒服 菜式主要偏亞洲風味🤓 而且價錢都唔貴 性價比都幾高

如心酒店抵食lunch set buffet🤓🤓
甜品盛宴 超多款式選擇🍨

仲有多款沙律同泰式酸辣鳳爪等作為前菜幾開胃 🤤

麵食都係有好多配料 可以自由配搭即叫即煮

甜品飲品方面 Häagen-Dazs雪糕任食🍨

2023-11-25 2148 浏览
今日週末和老公在黃竹坑吃午餐,今期主打秋冬美饌盛宴,有不少東南亞菜式,質素也很不錯。自助餐的秋冬美饌盛宴提供了多種東南亞菜式,整體質素令人滿意。其中,泰式鳳爪沙律、印尼雜菜沙律、冬菇黑木耳幼麵沙律伴黑松露油和薯仔沙律半迷你魷魚都是令人驚艷的前菜選擇。海鮮提供了小龍蝦、海蝦、翡翠螺和青口等選項。在熟食區,烤羊架、雞扒、牛肉和豬手等肉類選擇,特別是豬頸肉,值得一試,質素不錯。湯品方面,肉骨茶和赤小豆粉葛煲排骨湯提供了滿足的暖胃選擇。生菜包值得一試另外,即煎鴨肝和自製湯麵也是不容錯過的美食。即煎鴨肝的外酥內嫩,散發出豐富的鴨肝香氣,而自製湯麵竟然有喇沙麵,水準不錯。刺身區提供了多款新鮮的海鮮選擇,包括八爪魚、釣魚、三文魚、希靈魚和甜蝦等。這些刺身以新鮮的材料製作而成,口感鮮嫩,給人帶來純正的海鮮風味。甜品部分提供了馬卡龍、布朗尼、香芒慕絲蛋糕、栗子蛋糕、彩虹千層糕、栗子馬令撻、咖啡撻和泡芙等選擇。這些甜品多樣豐富,口感細膩,給人帶來甜蜜的享受。最後,水果區提供了菠蘿和西瓜等新鮮水果,為用餐劃上了完美的句號。還有Häagen-Dazs雪糕,有不少口味可以選擇。

海鮮提供了小龍蝦、海蝦、翡翠螺和青口等選項。

湯品方面,肉骨茶和赤小豆粉葛煲排骨湯提供了滿足的暖胃選擇。

生菜包值得一試

2023-11-25 89 浏览
I-O-N 開到去黃竹坑南灣如心酒店,餐廳設計時尚高雅,空間感強,枱與枱之間有一定距離,寬敞舒適。晚市自助餐提供豐富的國際佳餚和特色東南亞風味美饌,主打冰鎮海鮮,當中包括長腳蟹蟹腳、鮮蝦、青口、小龍蝦等,海鮮控絕對不要錯過了。現場燒烤區有即煎鴨肝配多士、現切西冷及羊架,旁邊還有湯麵吧及刺身吧,刺身十分厚切,三文魚好新鮮。想更盡興的話,不妨盡情無限暢飲白酒、紅酒及氣泡酒,Free flow有3個級別的價格,由$108-298到。東南亞料理方面有馬來串燒、海南雞、肉骨茶、蝦餅、星加坡麥皮蝦及多款惹味咖喱等。甜品款式也不少最喜歡迷你葡撻及咖啡撻,想不到連老婆餅都有,另有獨立杯裝Häagen-dazs雪糕,好滿足,下次再來嚕。

2023-11-24 86 浏览
這天下午我需要在附近工作,因為覺得路途遙遠,所以決定善用時間去品嚐一頓豐富的自助早午餐。這裡的用餐環境很好,畢竟這是酒店餐廳,環境氛圍很舒適、大氣!食物選擇不算目不暇給,但常見的食物種類及菜式都算一應俱全!前菜類包括火腿、凍海鮮、沙律及刺身。我最喜歡的是無骨泰式鳳爪,酸酸甜甜辣辣的,非常開胃!這裡熱食種類繁多,我最喜歡的是鴨肝。小小一片配搭著香脆的麵包及黑醋,口感細滑,味道濃郁,多吃幾片都不會膩!這裡可以任食Häagen-Dazs,但我覺得酒店出品的甜品跟值得品嚐!我推薦栗子撻,撻皮鬆脆,而餡料則是香甜可口,整體很棒!

平時去食一個酒店級數既自助餐都講緊差唔多要$7xx - 8xx既價錢仲要唔知佢係咪好食。呢間南灣如心酒店I-O-N餐廳絕對性價比高,環境舒適又夠哂寬敞。今次去仲要撞正萬聖節,室內裝飾同食物都極有節日氣氛 !一坐低已經有兩個welcome drinks 送返,可以揀有酒精同冇酒精食自助餐一開始就一定會係揀沙律開開個胃呢度令我覺得有驚喜係竟然見到水耕種植既蔬菜 !其他食物方面種類都好多,自製湯麵嘅湯底都好多種類,又多餸菜揀,不錯不錯。甜品又夠多夠豐富,造型盞鬼。最重要成餐飯都係飲品任飲同haagen dazs任食下次都一定要再黎食 !
今次去仲要撞正萬聖節,室內裝飾同食物都極有節日氣氛 !

自助餐一開始就一定會係揀沙律開開個胃
呢度令我覺得有驚喜係竟然見到水耕種植既蔬菜 !

甜品又夠多夠豐富,造型盞鬼。

最重要成餐飯都係飲品任飲同haagen dazs任食
下次都一定要再黎食 !
2023-11-23 90 浏览
每次去親黃竹坑都會好煩有咩食, 今次竟然比我搵到間幾唔錯同有驚喜嘅buffet❤️ 就係南灣如心酒店 嘅ion buffet🥴夜晚buffet嘅野食都幾多,先講環境,咁啱我去嘅時間係萬聖節🎃,全個餐廳都好有氣氛。一坐底就有兩杯特飲,有造型又好飲。🍸到食物方面,小龍蝦好好味🦞,而且去到壽司bar果邊,師父1次過比咗好多壽司🍣。正! 而牛扒嘅熟成度都啱啱好,仲食咗幾轉。但最鍾意都係即叫即整嘅麵,個喇沙湯底一流呀🍜不過,最有驚喜都係啲甜品,有晒萬聖節造型,個棺材Tiramisu ⚰️,眼仔啫喱杯都好好食👁️。期待下次再去會有啲咩新嘢食,講到底呢間buffet係食得過!😋

2023-11-23 66 浏览
餐廳最新推出秋冬美饌盛宴自助餐,主打以東南亞各地美食同時令栗子做食材,好多款式~環境好舒適,枱與枱之間都好闊落,同隔離唔會坐得好近🍽️任食即煎鴨肝-廚師會馬上煎到表皮香脆,迫晒啲油香出嚟,配埋多士同黑醋及蘋果泥解膩,真係好邪惡又抵食!🍽️沙律冷盤吧-款式多,供應唔同嘅水耕菜,仲有泰式鳳爪沙律、柚子扎肉沙律,個人推介牛油果木瓜蟹肉沙律,木瓜好清甜~🍽️海鮮區,新鮮長腳蟹係搶手貨,每次refill完都好快冇晒,海水味重,鮮甜~🍽️刺身壽司區-好新鮮~刺身厚切🍽️熟食類別,有好多東南亞咖喱、串燒、特色小菜類,馬沙文咖喱配羊肩胛,羊肉帶點臊味,個人大愛,配埋塊naan,正!🍽️生炒糯米飯同枝竹羊腩煲,限量供應,一出就排晒長龍!🍽️甜品區-超過20款甜品!可以試下比較少見嘅栗子露,口感濃稠,味道唔會重甜仲有得任食Haagen-Dazs~

環境好舒適,枱與枱之間都好闊落,同隔離唔會坐得好近

🍽️刺身壽司區-好新鮮~刺身厚切

🍽️生炒糯米飯同枝竹羊腩煲,限量供應,一出就排晒長龍!

仲有得任食Haagen-Dazs~
2023-11-22 103 浏览
最近車車又去左食自助餐, 今次揀左位於黃竹坑嘅ION, 入到去環境好大, 除左有普通座位外亦設有一格格嘅小廂房, 私隱度十足! 場內設有多個唔同區域, 款式種類都好多, 而且有源源不絕嘅refill, 睇到眼花撩亂!冰鎮海鮮包括長腳蟹/小龍蝦/海蝦/青口/翡翠螺/白蜆, 海鮮鮮味厚肉, 刺身有鯛魚/吞拿魚/三文魚/馬刀貝/希靈魚, 仲有多款壽司!而芝士拼盤有唔同嘅芝士例如德國藍芝士/車打芝士/法國比爾軟芝士/埃文達芝士, 沙律方便幾有驚喜, 選用天然無添加嘅新鮮水耕沙律菜品牌Aqua Green, 好有誠意!熱盤以東南亞做主題, 當中包括海南雞飯/香茅豬扒/泰式羅勒炒豬頸肉/翡翠參巴醬炒海鮮/雜錦沙嗲串燒/香葉雞/蝦醬海鮮炒飯/泰式生菜包/肉骨茶等等, 而其他熟食仲有烤西冷牛扒,即叫即煎嘅鴨肝! 旁邊仲有由香港仔有記粉面廠直送嘅粉麵有全蛋幼麵/油麵/米線/瀨粉/米粉/拉麵/粉絲/即食麵, 仲有多款配料供應, 同4款招牌湯底:喇沙湯/清雞湯/越南牛肉湯/酸菜魚湯, 車車就大推酸菜魚湯啦!甜品區款式多而且精緻, 當晚配合秋天主題有唔少用栗子做嘅甜品, 款款都甜而不膩, 最特別有老婆餅同栗子

甜品區款式多而且精緻, 當晚配合秋天主題有唔少用栗子做嘅甜品, 款款都甜而不膩, 最特別有老婆餅同栗子蓮子露, 清甜濃郁! 仲有好多人中意食嘅Häagen-Dazs雪糕無限食, 飲品例如
罐裝汽水/咖啡/茶, 都係無限供應, 超級大滿足!
2023-10-26
2023-11-21 61 浏览
黃竹坑如心酒店I O N食buffet, 環境闊落唔迫,乾淨整齊!食物種類都幾多款式,最主要有DBS信用卡有折,非常抵食!壽司刺身,三文魚肥美嫩滑,馬刀貝新鮮爽口,甜蝦仔夠鮮甜起膠,滿滿新鮮感!凍海鮮有大蝦新鮮爽甜,長腳蟹水嫩多汁,還有青口,翠螺等等。即煎鴨肝,油份香濃,内層口感滑,外層微微脆香,再用多士仔一齊夾住食層次幾正。時令海鮮料理包括避風塘炒蟹,非常重蒜香味!濃厚甘香。金不換黃金蝦不得不提!咸蛋香味好突出,夠哂入味,蝦肉都係爽口彈牙。馬沙文咖哩配羊肩,夾埋烤餅食好有風味,咖哩唔太辣,濃香為主。主食還有30,40款選擇,夠哂豐富。而秋日時令食材栗子炮製而成的精緻甜點,包括法式粟子蛋白撻、焗粟子西米布甸等等都正!無限量暢飲汽水,咖啡,茶,Häagen-Dazs雪糕飲食,大人小朋友都沒投訴!

凍海鮮有大蝦新鮮爽甜,長腳蟹水嫩多汁,還有青口,翠螺等等。

主食還有30,40款選擇,夠哂豐富。
.上星期同老公去咗黃竹坑南灣如心酒店食buffet 今次食呢個buffet係weekend brunch 星期六日同公眾假期先有㗎 有好多海鮮 刺身 前菜 熱食 甜品等等價錢好優惠 三百零蚊一個人 食到捧住個肚😝.我最欣賞佢嘅鴨肝 即叫即煎 再鋪喺多士上面一齊食 塊多士吸晒鴨肝嘅油份 好香口另外仲有羊架 即切嘅嫩口牛肉 海鮮方面 有小龍蝦 青口 海蝦 大蜆 海螺 Refill都幾快 🦐海蝦肉質鮮甜彈牙 大蜆無沙 都幾甜熱食有豬手 海南雞 各款沙嗲串燒 等等老公好欣賞肉骨茶 濃味得來又唔會太鹹 佢覺得係必飲嘅🤤臨走我仲食多碗自己揀材料嘅銀針粉 配喇沙湯份量啱啱好 可以咩都試吓 真係好抵.最後當然唔少得甜品Häagen-Dazs係任食㗎我沖咗杯Espresso 再加Häagen-Dazs落去就變咗一杯affogato 啦👍🏻超正 大家未試過嘅都可以試吓🥳.因為好少嚟黃竹坑 食完可以慢慢行吓附近 都幾有新鮮感 下次一定會再嚟食!🙌🏻
上星期同老公去咗黃竹坑南灣如心酒店食buffet
今次食呢個buffet係weekend brunch