餐厅: I-O-N
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-01-12 294 浏览
聖誕節帶咗個女同埋老公一齊去黃竹坑南灣如心酒店食自助餐,未入到餐廳已經感受到濃厚嘅聖誕氣氛,門口有個火車路軌佈置,小朋友勁鍾意一入門口就係飲品區,有咖啡奶茶、唔同口味嘅茶包任簡,仲有個大雪櫃任飲飲品然後就到座位,佢有特別嘅私人房間,好少自助餐會做得到,因為今次有小朋友,所以酒店特別安排咗私人房俾我哋,私隱度極高前菜方面有好多款嘅沙律,仲係自家農場直送,所以啲菜特別新鮮同埋爽口旁邊仲有海鮮,有小龍蝦、青口、沙白同埋螺,小龍蝦嘅蝦頭好多都有膏 好正😊而好少午餐係有鵝肝,鵝肝係即叫即煎,旁邊就係刺身區同埋粉麵區同刺身,粉麵區亦都係自己夾咗配料,然後姐姐會俾個牌號你煮完就可以去攞返另外因為今次個主題係東南亞美食,所以有海南雞、串燒、生菜包等等,口味比較符合港人仲有中式熱湯同埋肉骨茶,都係好好飲好足料另外特別推介佢哋嘅班尼蛋,出邊食個brunch起碼過$100,呢度竟然任食班尼蛋!最後食埋佢嘅Häagen-Dazs雪糕同甜品,真係大滿足

仲有中式熱湯同埋肉骨茶,都係好好飲好足料

最後食埋佢嘅Häagen-Dazs雪糕同甜品,真係大滿足
2024-01-09 319 浏览
應有盡有大家對位於黃竹坑嘅南灣如心酒店都應該唔陌生,今次同朋友嚟試吓佢個聖誕buffet!其實去依間酒店超級方便!我響太子上車「巴士112」,一落車,過對面馬路就係啦!餐廳很大,超級寬敞,buffet line都幾長,好多選擇! 自製沙律都有好多款,例如水牛芝士沙律,泰式鳳爪沙律同晒出色嘅煎吞拿魚都有俾沙律菜,冬菇沙律,通通都好新鮮,更有凱撒沙律同雜菜沙律,依兩種沙律嘅菜都係自家農場直送,純淨健康滋味,另有五款芝士及五款冰鎮海鮮,前菜已經好豐富了! 主菜都有勁多選擇,首先有勁多東南菜菜,例如有牛肉同雞肉串燒配沙嗲醬, 紅咖喱大蝦配荔枝肉,越式燜豬手,椰香參巴烤辭,泰式豬頸肉,泰式參巴醬炒蜜桃蝦仁,泰式羅勒炒豬頸肉同烤蝦餅/越式魚餅等等,仲有大受歡迎嘅Egg Benedict, 有煙肉,半熟蛋,軟熟嘅Muffin包,特製醬汁同特濃芝士,超吸引! 佢嘅Live station都好正,重點當然係又大件了肥美嘅鵝肝,煎得蕉香,金黃色,放在法包上,我地一再Encore!另外有麵檔,依個麵檔無論配料,麵類定係菜都有超級多選擇,仲有靚肥牛片同羊肉片,而且有4種湯底俾大家揀,4個都想揀,廚師推介左叻沙
應有盡有

佢嘅Live station都好正,重點當然係又大件了肥美嘅鵝肝,煎得蕉香,金黃色,放在法包上,我地一再Encore!另外有麵檔,依個麵檔無論配料,麵類定係菜都有超級多選擇,仲有靚肥牛片同羊肉片,而且有4種湯底俾大家揀,4個都想揀,廚師推介左叻沙湯底俾我,香而不膩,滿有新加坡風味!自助餐不可缺少嘅當然係刺身啦,刺身夠厚夠新鮮。

甜品有凍有熱,有東南亞,有西式有港式,最正嘅係冬天要食嘅栗子奶凍勁滑身,仲有熱辣辣葡撻,超迷你馬卡龍,彩虹泡芙同老少咸宜嘅Haagen Daz雪糕杯!有5款口味!

飲品方面,除咗有奶茶咖啡之外,仲有多款罐裝汽水可以選擇!今次南灣如心酒店聖誕自助餐好滿足,性價比超高!
2023-12-17
2024-01-09 3347 浏览
聖誕節同男朋友去食自助餐💕寫返個食評!性價比好高!有好靚嘅裝飾嫩鮮多汁的爐烤牛肉,即刻拎兩片🥹🥹肉質嫩鮮好食約4-5款的魚生當晚的海鮮有長腳蟹、麵包蟹、小龍蝦、鮮蝦、螺肉!見到蟹就最開心啦!異國料理熟食區仲有多款的泰式料理,有好多經典泰式串燒、蝦丸.....鍾意泰國菜的朋友很適合來呢度用餐☺️仲有印度菜咖喱配薄餅,絕配! 甜品區有我最鍾意嘅抹茶慕絲蛋糕,竟然仲有咖啡撻,好特別🫶🏻節日晚餐性價比超高,下次有機會會再食!💕💕
聖誕節同男朋友去食自助餐💕寫返個食評!性價比好高!

有好靚嘅裝飾

嫩鮮多汁的爐烤牛肉,即刻拎兩片🥹🥹肉質嫩鮮好食

約4-5款的魚生

異國料理熟食區

甜品區有我最鍾意嘅抹茶慕絲蛋糕,竟然仲有咖啡撻,好特別🫶🏻

節日晚餐性價比超高,下次有機會會再食!💕💕
2023-12-27
庆祝纪念
圣诞节
  • 長腳蟹
慶祝聖誕節,小朋友想吃自助餐。 這家 位於 香港南灣如心酒店 的 i-o-n 自助晚餐 非常適合一家大少。 聖誕主題,周圍都佈滿聖誕裝飾,非常有節日氣氛。食物除了一般自助餐都供應的凍盤海鮮、沙律、湯品、壽司、刺身、還有多款即制食品。 即煎鴨肝、堂煮自選湯麵、即煎羊架、還有火雞和牛扒。 而且熱盤非常多,亦很美味,非常適合老人家。 特別推介 即煎鴨肝, 厚身、外脆內棉, 油香四溢。醬汁可以選黑醋或紅莓醬, 多吃幾件足夠回本了。另外,熟食方面, 紅酒燉牛面頰做得媲美米芝蓮餐廳, 非常入味、醬汁香醇、牛面頰入口即化。即場冬日特製港式碗仔翅以及臘味糯米飯, 回味無窮。 雪糕是名牌 哈根大師, 還有小孩最愛自製班戟機, 吃完每位小朋友都有一份聖誕禮物,小朋友吃得不亦樂乎。
慶祝聖誕節,小朋友想吃自助餐

聖誕主題,周圍都佈滿聖誕裝飾,非常有節日氣氛。
食物除了一般自助餐都供應的凍盤海鮮、沙律、湯品、壽司刺身、還有多款即制食品。
即煎鴨肝、堂煮自選湯麵、即煎羊架、還有火雞和牛扒。

而且熱盤非常多,亦很美味,非常適合老人家。

即場冬日特製港式碗仔翅以及臘味糯米飯, 回味無窮。

2024-01-08 220 浏览
第一次在南灣如心酒店的 I-o-n 食 buffet, 非常有驚喜。 聖誕晚餐buffet 住客還有折扣, 真的非常抵吃。 餐廳環境寬敞華麗, 坐得非常舒服。女孩愛甜品款式非常多,目不暇給。 右邊的紅豆水晶糕不甜不膩, 紅豆蓉,口感棉密, 非常好吃! 彩色蒸糕又靚又清甜。推薦綠茶味泡芙, 綠茶控一定要試! Salad 🥗 選擇也很多星洲麥皮蝦, 在餐廳吃一般要 $120+ 一份, 這裏也做得皮脆肉嫩。 仲有泰式串燒、香葉包雞!香口惹味。醬炒蟹腳, 非常入味。壽司高質, 壽司飯也是即製。 一般buffet 有的回本菜式也齊全~ 海鮮冷盤,包括蟹腳大蝦海螺等等即煮湯麵、煎鵝肝、羊架、牛扒、刺身..性價比非常高,滿意!
第一次在南灣如心酒店的 I-o-n 食 buffet,
非常有驚喜。

聖誕晚餐buffet 住客還有折扣, 真的非常抵吃。

餐廳環境寬敞華麗, 坐得非常舒服。

女孩愛甜品款式非常多,目不暇給。
右邊的紅豆水晶糕不甜不膩, 紅豆蓉,口感棉密, 非常好吃!

彩色蒸糕又靚又清甜。

推薦綠茶味泡芙, 綠茶控一定要試!

Salad 🥗 選擇也很多

仲有泰式串燒、香葉包雞!香口惹味。

醬炒蟹腳, 非常入味。

壽司高質, 壽司飯也是即製。

一般buffet 有的回本菜式也齊全~
海鮮冷盤,包括蟹腳大蝦海螺等等
即煮湯麵、煎鵝肝、羊架、牛扒、刺身..

性價比非常高,滿意!

2024-01-08 187 浏览
有咩好得過喺平安夜食自助餐,肥雞同屋企人就響平安夜去咗位於黃竹坑工業區嘅如心酒店,試吓嗰個東南亞特色主題自助晚餐。肥雞一入到酒店即刻見到好大個又薑餅砌成嘅聖誕村莊。門口嘅左手邊已經放咗好多唔同味道嘅Häagen-Dazs雪糕,淨係食雪糕都回本。入到去成個場都好大,佢有好多唔同嘅特色東南亞串燒,例如燒雞香葉烤雞牛肉豬肉,仲有芝士蝦丸等等,海鮮方面除咗有長腳蟹,佢仲有麵包蟹,小龍蝦等等,選擇真係好多。甜品方面除咗有傳統嘅馬卡龍,蛋糕,仲有具有東南亞風味嘅蒸斑斕椰汁糕,如果大家都鍾意食東南亞菜式嘅話真係可以過嚟一試。
2023-12-23
2024-01-03 213 浏览
聖誕節最開心就係去食自助餐,呢度雖然地點冇咁方便,但係少人啲,食得開心啲!一開始梗係食凍海鮮啦😬 有小龍蝦、有海蝦、有青口、有螺仲有蜆,都唔錯呀!我最鍾意海蝦,蝦肉結實有鮮味👍🏻除咗海鮮,呢度有好款沙律,有啲撈好嘅,有啲就自己撈咁啦,我食咗好多羽衣甘藍,抗衰老啊~刺身都有五款,推介吞拿魚同希靈魚呀!呢度人少少,乜都唔使排長龍,可以無限encore! 熱盤無乜食,食肉獸主力食煎鵝肝同埋燒牛肉!正呀! 任食香鵝肝真係好邪惡! 燒牛肉都高質,仲有好幾款鹽俾你揀,誠意十足。仲有仲有,即煮粉麵檔都好選擇,不過太飽食唔落!之後就食甜品同埋雪糕,有葡撻仔同蛋散,幾特別!再飲多杯咖啡,大滿足啊☺️

仲有仲有,即煮粉麵檔都好選擇,不過太飽食唔落!

2023-12-30
午餐
南區酒店食返東南亞食物。有壽司魚生區,唔會好多人排隊,唔洗爭。海鮮區都一定唔少得,有凍蝦、螺、小龍蝦、青口、大隻蚌。螺比較推介,幾鮮甜。仲有得自選牛肉、豬肉、丸類、菜類麵檔區。甜品生果就比較少的。還有新鮮燒鵝肝多士,都不錯。扒區有牛扒及羊架,味道非常不錯,可再吃。東南亞食品有肉骨茶,好驚喜,好入味,再添飲!!另外東南亞食品還有蝦餅、沙嗲串燒,泰式鳳爪,都可以一試!!竟然有水波蛋,有趣!場內不太多人,住南區不想出城又想食自助餐可以一試!
南區酒店食返東南亞食物。

壽司魚生區,唔會好多人排隊,唔洗爭。
海鮮區都一定唔少得,有凍蝦、螺、小龍蝦、青口、大隻蚌。
螺比較推介,幾鮮甜。

仲有得自選牛肉、豬肉、丸類、菜類麵檔區。
甜品生果就比較少的。

還有新鮮燒鵝肝多士,都不錯。
扒區有牛扒及羊架,味道非常不錯,可再吃。

東南亞食品有肉骨茶,好驚喜,好入味,再添飲!!

另外東南亞食品還有蝦餅、沙嗲串燒,泰式鳳爪,都可以一試!!

竟然有水波蛋,有趣!

場內不太多人,住南區不想出城又想食自助餐可以一試!
這次慶祝聖誕一家人來到黃竹坑的‎ I-O-N 試試這個全新東南亞主題的自助餐~ 餐廳佈置充滿節日氣氛,門口除了有環保聖誕樹外,還有用薑餅屋製成的聖誕村莊和小火車,打卡一流 ♡❄ 🍪🎄⛄🎄🎅🏻☃️‎這個 「秋冬美饌盛宴」包括一系列異國風味咖哩菜式及東南亞風味風味熱葷,有胡椒炒蟹、泰式串燒、燒豬頸肉、海南雞飯、咖哩牛面頰等等‎﹆ 水耕菜沙律吧新鮮沙律菜來自 aqua green 自家農場直送,亦有烤野菌沙律、吞拿魚沙律、華都夫蝦沙律和泰式鳳爪沙律等🥗‎﹆ 時令冰鎮海鮮有長腳蟹、小龍蝦、翡翠螺、海蝦和麵包蟹🦀 非常豐富‎﹆ 肉類主角之一必定是任食鴨肝多士、香草烤羊架和烤西冷牛扒🥩 即叫即煎的鴨肝油香軟滑,而香草烤羊架亦很高質,肉質柔嫩味美‎﹆ 刺身壽司Sushi bar有雜錦壽司,亦有三文魚、吞拿魚、八爪魚等厚切刺身‎﹆ 期間限定聽到職員的搖鈴就知道有美食了🔔  冬日來一碗蒸騰冒煙的煲仔飯及碗仔翅就最好不過‎﹆ 湯麵吧由香港仔有記粉面廠直送,可以自選多款配料以及四款招牌湯底,分別是喇沙、清雞湯、酸菜魚及越南牛肉湯,再由店員即時炮製美味湯麵‎﹆ 湯品有肉骨茶和姬松茸煲唐排湯,熱騰騰暖胃又好飲‎﹆

香草烤羊架

❄ 🍪🎄⛄🎄🎅🏻☃️

‎﹆ 水耕菜沙律吧
時令冰鎮海鮮

‎﹆ 時令冰鎮海鮮
有長腳蟹、小龍蝦、翡翠螺、海蝦和麵包蟹🦀 非常豐富
烤西冷牛扒

‎﹆ 肉類

‎﹆ 刺身壽司

‎﹆ 期間限定

‎﹆ 湯麵吧

‎﹆ 湯品
有肉骨茶和姬松茸煲唐排湯,熱騰騰暖胃又好飲

‎﹆ 甜點
時令甜品有 Haagen Dazs雪糕、提拉米蘇、藍莓芝士蛋糕、麵包布甸、泡芙、馬卡龍、千層糕、自製班戟和水果

還有無限暢飲汽水,咖啡和茶,絕對捧腹而回呢
香草烤羊架
烤西冷牛扒
2023-12-31 192 浏览
來到2023年最後一天,我們選了到南灣如心酒店ION享用lunch buffet,感受一吓除夕節日氣氛🎉🎉。今次lunch buffet是月初時經酒店網站預訂,由於有早鳥7折優惠,因此,每位價錢不用400元,以除夕這種特別日子在酒店享用自助餐,而且食物非常豐富,性價比非常高。🍽冷盤有一般沙律,還有泰式鳳爪,不錯。海鮮有蟹腳、麵包蟹、蝦、蜆及螺...好豐富。🍽湯有中湯蟲草花花膠湯,足料好味。西湯有龍蝦湯,正常發揮。還有肉骨茶。🍽熱葷有荔枝蝦、扇貝、咖喱蟹、豬腳、沙爹串、蔗蝦、羊架、班尼迪蛋....最欣賞是扇貝,有蒜泥粉絲,非常認真,而且不斷有添加。🍽壽司刺身刺身有三文魚、吞拿魚、甜蝦、貝。壽司有蝦、蟹柳、魷魚、蛋。是自助餐水準,不過不失。🍽專人主理區有即煎鴨肝、牛肉、喇沙粉麵,鴨肝配多士,味道很好。🍽甜品區有藍莓芝士蛋糕、伯爵茶蛋糕、馬卡龍、泡芙、千層糕、葡撻....☕️飲品區有咖啡機,可以選擇不同款式咖啡,有茶、有檸檬,可沖奶茶及檸檬茶,另外,還有罐裝汽水櫃,發現可樂有龍年圖案,很有興趣取了一罐飲用,當然還有Häagen-Dazs 雪糕。職員服務態度很好,環境舒服,實是滿足的一餐。
🍽冷盤
有一般沙律,還有泰式鳳爪,不錯。
海鮮有蟹腳、麵包蟹、蝦、蜆及螺...好豐富。
🍽湯
🍽熱葷
🍽壽司刺身
🍽專人主理區
有即煎鴨肝、牛肉、喇沙粉麵,鴨肝配多士,味道很好。
🍽甜品
☕️飲品區

職員服務態度很好,環境舒服,實是滿足的一餐。

扇貝
有龍年圖案的可樂
海鮮
2023-12-31
午餐
好有氣氛的聖誕🎄自助晚餐始終都係酒店餐廳環境舒適枱面和座位空間十足收碟添水有效率 職員服務態度良好食物選擇比想像中多,尤其熱食有驚喜🤩海鮮代表🦞 五款冷盤:鮮蝦、麵包蟹、長腳蟹、海螺、龍蝦仔,正常水準~泰國代表🇹🇭 泰式串燒、魚餅、海南雞新加坡代表🇸🇬肉骨茶!好飲😋印度代表🇮🇳 咖喱、薄餅西式代表是自助餐必有的BBQ肉類,包括牛扒、羊架、仲有聖誕節會食的火雞🦃日本代表🇯🇵 8款壽司🍣 5款刺身 甜品款色不算太多,抹茶蛋糕💚 椰汁蒸糕🩷 葡撻💛都不錯,哈根大師雪糕杯有4-5款味個人推介:✨湯麵方面都是有東南亞風味:越南牛河湯、喇沙湯,清雞湯等✨刺身!刺身!刺身!甜蝦和馬刀貝 2款特別出色!前者鮮甜,後者爽口☺️✨ 熟食中以胡椒炒蟹最突出👍🏻 越食越滋味,回頭食了2轉🤭✨ 相比牛扒,羊架更為合我口味😋 羊肉很嫩冇蘇媚,值得一試✨ 隱藏鐵板燒 - 香煎鴨肝多士,即點即煎,入口即化,位置不顯眼,牛扒旁邊👀
好有氣氛的聖誕🎄自助晚餐
始終都係酒店餐廳環境舒適
枱面和座位空間十足
收碟添水有效率 職員服務態度良好

食物選擇比想像中多,尤其熱食有驚喜🤩
泰國代表🇹🇭 泰式串燒、魚餅、海南雞
新加坡代表🇸🇬肉骨茶!好飲😋
印度代表🇮🇳 咖喱、薄餅
日本代表🇯🇵 8款壽司🍣 5款刺身

個人推介:
✨湯麵方面都是有東南亞風味:越南牛河湯、喇沙湯,清雞湯等
刺身刺身刺身!甜蝦和馬刀貝 2款特別出色!前者鮮甜,後者爽口☺️
✨ 熟食中以胡椒炒蟹最突出👍🏻 越食越滋味,回頭食了2轉🤭
✨ 相比牛扒,羊架更為合我口味😋 羊肉很嫩
冇蘇媚,值得一試
2023-12-27
  • 胡椒炒蟹
  • 肉骨茶
  • 甜蝦刺身
  • 馬司貝刺身
2023-12-27 204 浏览
好少寫 comment 但真心覺得太過分。今日(12月27日) 12點去食lunch. 原本睇其他comment 覺得ok先至去. 大概有10幾人 大部份都係長者。冇壽司冇刺身冇牛扒冇雪糕。 熟悉好少, 最離譜西湯凍。蛋糕仲係得兩款。大人350幾蚊小朋友270幾蚊 都唔算平 唔明點解咁多人話佢好 。
好少寫 comment 但真心覺得太過分。

今日(12月27日) 12點去食lunch. 原本睇其他comment 覺得ok先至去. 大概有10幾人 大部份都係長者。冇壽司刺身冇牛扒冇雪糕。 熟悉好少, 最離譜西湯凍。蛋糕仲係得兩款。

去完海洋公園黎如心食dinner buffet .頭盤有沙律菜、泰式無骨鳳爪、吞拿魚沙律、蕃茄水牛芝士沙律,幾開胃。即煎鴨肝,好有油香配脆多士食,Encore三件先滿足! 烤西冷牛扒,薄切一片又幾嫩,仲有香草烤羊架,幾飽肚。海鮮有小龍蝦、翡翠螺、長腳蟹、海蝦。必食既麵包蟹,開邊都好大隻,蟹肉鮮甜嫩滑,鉗部肉味咸香。長腳蟹去殼蟹肉一大絲,翡翠螺肥美爽甜。刺身5款 希靈魚、八爪食鬚、肥美三文魚、甜蝦、馬刀貝。仲有多款壽司,細細件可以食多幾款。泰式系列有豬牛兩款串燒、香脆金黃炸蝦餅、香葉包雞,雞肉不單有醬香仲有香茅氣味。風味香辣炒翠肉瓜、蝦仁。點食海南雞飯,雞肉嫩滑皮脂少,配甜豉油抑或辣醬,連黃薑飯食真係正! 兩款湯:馬拉風味肉骨茶,藥材味夠。另外中式猴頭菇湯,夠火喉。蒸魚嫩滑唔多骨,加葱淋豉油好鮮。紅酒燴牛面頰肉,入晒味好軟嫩。胡椒炒蟹極滋味又香口。湯麵有四款湯底,酸菜魚湯、越南牛肉湯、喇沙湯、雞湯,夠晒特色。 配料自己揀啱一碗交俾廚師代勞就有得食。星洲麥皮蝦外殼香脆,蝦肉爽口。特色煲仔飯同港式碗仔翅聽到服務員搖鈴聲,原來係時令煲仔飯,臘腸夠油香有光澤。我揀左另一款港式碗仔翅,配料激多,最
去完海洋公園黎如心食dinner buffet .

烤西冷牛扒,薄切一片又幾嫩,仲有香草烤羊架,幾飽肚。

海鮮有小龍蝦、翡翠螺、長腳蟹、海蝦。
必食既麵包蟹,開邊都好大隻,蟹肉鮮甜嫩滑,鉗部肉味咸香。
長腳蟹去殼蟹肉一大絲,翡翠螺肥美爽甜。

刺身5款

泰式系列

兩款湯:馬拉風味肉骨茶,藥材味夠。
另外中式猴頭菇湯,夠火喉。

蒸魚嫩滑唔多骨,加葱淋豉油好鮮。
紅酒燴牛面頰肉,入晒味好軟嫩。
胡椒炒蟹極滋味又香口。

配料自己揀啱一碗交俾廚師代勞就有得食。

星洲麥皮蝦外殼香脆,蝦肉爽口。
特色煲仔飯同港式碗仔翅
聽到服務員搖鈴聲,原來係時令煲仔飯,臘腸夠油香有光澤。我揀左另一款港式碗仔翅,配料激多,最正係有蜆肉。

Dessert time
有兩款蛋糕,自己食幾多切幾多!
泡芙好有空氣感唔太甜,咖啡撻要食完再食

南灣如心酒店 「秋冬美饌盛宴」自助餐🍽..聖誕想好去哪裡吃大餐嗎❓來吃個聖誕大餐吧!自助餐當然唔少得 🔸冰鎮海鮮🦞、新鮮刺身🍣、 水耕菜沙律🥗、仲有東南亞風味小菜喔。另外仲有招牌即煮湯麵Bar🍜,自由挑選喜愛既配料;牛扒羊架串燒🍢。炒胡椒蟹🦀 夠惹味。冬日凍冰冰仲有暖笠笠糯米飯 & 湯羹,仲有肉骨茶🍲 味道香濃同樣推介🖤,食完熱點感覺好暖心。甜品方面,私心推介新鮮出爐嘅熱辣辣葡撻,充滿奶香又香脆好吃,我食左半打😳👅!另外仲有多款甜品,冬天吃甜點特別甜蜜💕。最後雪糕有Häagen-Dazs 作完美作結喔!佢地嘅自助晚餐性價比幾高,平日成人 $488、小童 $368、長者 $388起;好似我Weekend 就貴少少 $528~ 趁住節日同親朋好友來吃個飯慶祝一番吧🎄🎁🎈。Lets enjoy the extraordinary culinary journey!

南灣如心酒店 「秋冬美饌盛宴」自助餐🍽

聖誕想好去哪裡吃大餐嗎❓來吃個聖誕大餐吧!

自助餐當然唔少得 🔸冰鎮海鮮🦞、

牛扒羊架串燒🍢。

炒胡椒蟹🦀 夠惹味。

趁住節日同親朋好友來吃個飯慶祝一番吧🎄🎁🎈。

2023-12-15 124 浏览
臨近聖誕節🎄就想開始食自助餐。🤤🤤呢個自助餐廳提供咗好多正宗嘅東南亞美食,幾百蚊黎講,真係好滿意!🤭🤭我眼闊肚窄食唔哂咁多🤐首先,沙嗲串燒豬牛都好正。😍呢啲串燒肉質嫩滑,調味剛好。佢哋經過炭燒,肉香四溢,令人食指大動。每一塊肉都切得恰到好處,入口即化。沙嗲醬汁係酸辣帶點甜,好好滋味,增加咗肉嘅風味。👍🏻👍🏻😎然後,麥皮蝦。😂😂呢款菜式係用新鮮嘅大蝦同埋香辣麥皮炒製而成。蝦肉鮮甜彈牙,配合上麥皮嘅口感,好適合。😳😳印度牛肉加薄餅係另一款令人驚喜嘅菜式。牛肉煮得軟嫩,配合上香料嘅味道,好有層次感。🤤🤤薄餅底薄脆,烤得恰到好處。我個人最鍾意將牛肉同薄餅一齊卷起嚟食,味道更加豐富。🤭🤭自助餐廳仲有提供鮮美嘅長腳蟹同面包蟹。長腳蟹肉質鮮甜,肉量滿足。真係一大享受。😳😳仲有燒豬頸肉香氣四溢,口感嫩滑。海南雞滑嫩多汁,配上特製醬汁更加美味。🤭🤭炸蝦球外脆內嫩,鮮味十足。😍😍碗仔翅濃郁鮮美,湯底滑溜。煲仔飯煲得剛好,米飯香氣撲鼻。😋😋煎鵝肝鮮嫩滑溜,口感豐富。🥹🥹食左好多件!!羊架烤得入味,肉質嫩滑多汁。呢度嘅自助餐真係正宗,每一樣食物都好出色,值得推薦!😎😎😙😙每一款菜式都有獨特嘅風味同口感,令人回

😙😙每一款菜式都有獨特嘅風味同口感,令人回味無窮。仲有貴價雪糕同好多cakes 做甜品,真係飽到上心口😅😅