餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-11-29 782 浏览
今晚同阿妹慶祝佢考完試就嚟到INN-I’m Not Nothing. 一路都想試,嚟到坐外面,有一張梳化椅可以打卡,裏裏外外都有花,非常IGable📸我哋叫咗個二人set dinner 都幾抵食,$568 for two, 有餐湯、前菜、意粉/飯、主菜及甜品,食到好滿足😌💜蟹肉龍蝦濃湯 🌕🌕🌕🌕/5有好濃郁嘅龍蝦味。咁凍嘅時候,飲完即刻個人暖笠笠。💜黑松露生牛肉薄片 🌕🌕🌕🌕🌕/5牛肉薄片作為前菜,非常出色,薄片散發着美味嘅黑松露,又唔會蓋晒牛肉味。💜香煎鴨肝甜椒汁手工幼帶麵🌕🌕🌕🌕🌕/5鴨肝好大塊,個鴨肝處理得好好,唔會太油。我本身唔食甜椒,但係個汁都接受到,幼麵可以朔晒啲汁。💜燒安格斯西冷扒配原條燒牛骨髓 🌕🌕🌕🌕🌕/5最欣賞係個西冷牛扒。西冷啱啱好,五成熟,唔會太韌,非常juicy. 牛骨髓實在太邪惡,唔敢食咁多。💜甜品一口果撻,剛剛好。食左咁多,最尾唔會食得太滯。🍴整體食評:✅打卡able✅食物有質素✅性價比高

💜蟹肉龍蝦濃湯 🌕🌕🌕🌕/5
有好濃郁嘅龍蝦味。咁凍嘅時候,飲完即刻個人暖笠笠。

💜黑松露生牛肉薄片 🌕🌕🌕🌕🌕/5

💜香煎鴨肝甜椒汁手工幼帶麵🌕🌕🌕🌕🌕/5

💜燒安格斯西冷扒配原條燒牛骨髓
🌕🌕🌕🌕🌕/5

💜甜品
一口果撻,剛剛好。食左咁多,最尾唔會食得太滯。

🍴整體食評:
✅打卡able
✅食物有質素
✅性價比高
2024-11-21
  • 燒安格斯西冷扒配原條燒牛骨髓
2024-11-27 701 浏览
朋友發現一間打卡好地方嘅餐廳 位於觀塘裕民坊YM2餐廳佈置歐式風格,四周環境都部門花花佈置 ,浪漫感十足 ,好適合情侶打卡嘅地方Set lunch溫泉蛋蟹肉忌廉汁手工幼麵$108手工幼麵比較特別咬落彈牙,手工右面嘅軟硬度適中,配合埋溫泉蛋嘅蛋汁,加上蟹肉忌廉汁撈埋一齊 ,忌廉汁香濃入味 加上蛋汁真係好好味,食完仲夠晒飽肚午餐仲配有沙律菜同埋湯,餐湯今日係南瓜湯味道濃郁又夠Creamy,熱辣辣嘅餐湯非常暖胃跟餐飲品我哋每人選擇都係Espresso 夢幻環境下嘆杯咖啡,確實愜意烤美國豬肉眼扒$118厚切豬肉眼扒 份量十足 肉味濃郁,豬扒仲非常厚身,用刀切下肉質即刻流出, 帶油份肉質粉嫩有彈性 ,配菜有薯蓉蕃茄仔,美味可口開心果疏乎厘梳乎厘水樽一流,煙煙韌韌夠晒鬆軟 而且開心果味嘅醬好濃滿滿嘅開心果充斥成個口腔開心果醬真係好加分 味道超正 下次都會繼續點呢個 整體嚟講可以喺咁靚嘅餐廳環境下邊食飯邊打卡 而且食物質素又高 賣相非常之精美
朋友發現一間打卡好地方嘅餐廳 位於觀塘裕民坊YM2

Set lunch
溫泉蛋蟹肉忌廉汁手工幼麵$108

跟餐飲品我哋每人選擇都係Espresso
夢幻環境下嘆杯咖啡,確實愜意

烤美國豬肉眼扒$118

開心果疏乎厘

開心果醬真係好加分 味道超正 下次都會繼續點呢個
2024-11-26 544 浏览
開心果梳乎厘💚呢款梳乎厘以開心果為主要材料,口感鬆軟綿密,開心果嘅香氣濃郁,甜而不膩。牛油果凱撒沙律慢煮雞胸🥑🍗🥗沙律結合咗牛油果嘅滑嫩同凱撒沙律嘅經典口味,再加上慢煮雞胸肉,肉質嫩滑多汁,營養豐富,口感豐富。牛油煎北海道帶子伴南瓜蟹肉🎃🦀北海道帶子經牛油煎香,外脆內嫩,配合甜美嘅南瓜同鮮甜嘅蟹肉,一道高級嘅海鮮料理,口感層次豐富。熱朱古力🍫濃郁嘅熱朱古力,香滑順口,濃厚嘅朱古力味道令人心情愉悅,特別適合寒冷嘅天氣享用。
開心果梳乎厘💚

牛油果凱撒沙律慢煮雞胸🥑🍗🥗

牛油煎北海道帶子伴南瓜蟹肉🎃🦀

熱朱古力🍫
2024-11-23 677 浏览
呢間餐廳嘅午餐選擇幾吸引,價錢又唔貴,性價比幾高🍴首先講個沙律同湯,田園沙律勝在新鮮,材料都幾豐富。是日餐湯係南瓜湯,南瓜味幾濃郁,暖胃又舒服。主菜方面,我揀咗個香煎慢煮雞胸牛肝菌醬手工捲意粉🍝$108。雞胸肉煎得啱啱好,嫩滑唔鞋,而且唔會乾爭爭。牛肝菌醬嘅味道好香濃,意粉嘅口感亦都彈牙,整體嚟講係一個好有水準嘅意粉!另外,個全日早餐$108🍳🍞都幾吸引,材料豐富,有煎番茄、腸仔、煙肉、炒蛋、牛油果、雜菌同埋蒜蓉多士。份量都幾多,夠晒飽肚!飲品方面,抹茶拿鐵🍵拉花靚靚。凍拿鐵有忌廉都唔錯,味道香濃。最後,甜品開心果梳乎厘幾驚喜🥞!梳乎厘口感輕盈鬆軟,開心果味香濃,甜度適中,食落去完全唔會覺得膩,係一個完美嘅Ending!呢間餐廳嘅午餐選擇多元化,食物質素唔錯,價錢合理,服務態度亦都唔錯🫰🏻

呢間餐廳嘅午餐選擇幾吸引,價錢又唔貴,性價比幾高🍴

2024-11-23 603 浏览
同朋友經過觀塘裕民坊見到呢間餐廳,餐廳環境優雅別緻,好多擺設🏵️而且室內室外都有座位,環境好舒適,同朋友叫左兩個Lunch set + 梳乎厘班戟🔸餐湯蘑菇湯蘑菇湯口感綿滑,蘑菇味香濃😍🔸全日早餐全日早餐擺盤好靚而且非常豐富有香腸、煙肉、炒蛋、蕃茄、雜菇、牛油果和沙律菜,仲有兩塊多士蔬菜好新鮮,蕃茄有烤過香腸口感鮮嫩,好多汁香而不油膩,多士邊都烤到好香脆!😋🔸香煎慢煮雞胸牛肝菌醬手工捲意粉慢煮雞胸非常嫩滑,表面微微煎過手工捲意粉口感較煙韌意粉配搭埋牛肝菌醬,美味香濃!😌🔸楊枝甘露梳乎厘班戟 - 限定口味有三款口味,開心果、芝士奶蓋&限定口味楊枝甘露梳乎厘非常有空氣感,口感綿密入口即溶,食落有香濃蛋香味配搭埋芒果同柚子肉,食落酸酸甜甜好開胃!🥰即叫即整,要預一預時間🔸飲品 - Long Black & 熱檸水📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

🔸餐湯蘑菇湯
蘑菇湯口感綿滑,蘑菇味香濃😍

🔸全日早餐
全日早餐擺盤好靚而且非常豐富
蔬菜好新鮮,蕃茄有烤過
香腸口感鮮嫩,好多汁香而不油膩,多士邊都烤到好香脆!😋

🔸香煎慢煮雞胸牛肝菌醬手工捲意粉
慢煮雞胸非常嫩滑,表面微微煎過
手工捲意粉口感較煙韌
意粉配搭埋牛肝菌醬,美味香濃!😌

🔸楊枝甘露梳乎厘班戟 - 限定口味
有三款口味,開心果、芝士奶蓋&限定口味楊枝甘露
梳乎厘非常有空氣感,口感綿密入口即溶,食落有香濃蛋香味
配搭埋芒果同柚子肉,食落酸酸甜甜好開胃!🥰
即叫即整,要預一預時間

🔸飲品 - Long Black & 熱檸水

2024-11-21
午餐
  • 梳乎厘班戟
今晚,我們為同事的生日慶祝,選擇了位於觀塘裕民坊的INN餐廳。這裡的氣氛輕鬆舒適,非常適合聚會。同事點了煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉,這道菜色香味俱全,煙三文魚的鮮味與龍蝦的鮮嫩相得益彰,搭配濃郁的忌廉汁,使得每一口都讓人回味無窮。我則選擇了法式紅酒檜和牛面肉意大利飯,這道菜的牛肉鮮嫩多汁,紅酒的香氣與意大利飯的口感完美融合,讓人感受到濃厚的法式風情。我們還搭配了龍蝦餐湯,湯底清甜,龍蝦的鮮味融入其中,令人愉悅。凍檸茶則是清新的選擇,讓整頓晚餐更添爽口感。最後,我們點了餐廳的限定口味梳乎厘,竟然是楊枝甘露口味!這道甜品外脆內軟,帶有淡淡的椰香和芒果的清甜,讓人驚喜不已,為晚餐畫上了完美的句號。整體來說,這次的生日慶祝不僅讓我們享受了美食,還增進了彼此的友誼,留下了難忘的回憶。

2024-11-14
2024-11-14 858 浏览
今日同朋友去開觀塘 聽講有間打卡嘅餐廳幾好食同埋喺唔同嘅地區開咗好多年 所以就想試吓去到發現打卡都幾宮廷風 門口擺咗好多大理石款嘅花盆 入到去亦都好似宮廷風有雲石款嘅枱同梳化 俾人一種好舒適嘅感覺 燒紐西蘭羊架配燒蒜忌廉汁五成熟羊架色澤外酥內嫰 香草調味好食 唔太肥亦冇羶味 餐廳既擺碟亦都精緻燒三文魚龍蝦忌廉汁意粉燒三文魚因為燒過 所以非常之香 咬落去油脂都幾豐富 滿滿既 感受到滿滿既omega 3另外都欣賞個龍蝦忌廉汁食落好似係新鮮既龍蝦整 又香又濃 配埋蕃茄仔 菠菜 洋蔥粒 都好食 亦都欣賞餐廳係擺碟方面講究開心果梳乎厘想食甜品 呢間餐廳出名就係梳乎厘 食落口感香甜又有空氣感 配埋最近人氣之選既開心果 味道本身係甜點到會再出d 配埋topping既開心果粒同果仁粒 好味因為同朋友本身食咗少少嘢 所以呢個份量都夠飽 如果本身比較餓嘅話 咁就建議佢叫個晚市二人套餐啦

燒紐西蘭羊架配燒蒜忌廉汁五成熟

燒三文魚龍蝦忌廉汁意粉

開心果梳乎厘

1926 浏览
2024-11-13 694 浏览
$78 龍蝦湯一上碗湯時,職員好細心自動比左兩個碗我地分。佢配左好似餅,甜甜地。個湯好濃既龍蝦味,唔會太咸,仲有龍蝦肉$巴馬火腿配蜜瓜叫左個ham,佢裡面仲有牛油果,個蜜瓜都好甜。$268原隻波士頓龍蝦配紅花忌廉汁手工意粉連鉗上成隻龍蝦都好抵食,個汁配搭唔會令到冇咗龍蝦嘅鮮味,個龍蝦仲要好多膏,又有芝士,手工意粉好重蛋味$108 楊枝甘露pancake今晚主角就係呢個pancakes,本來專登嚟係想試過奶蓋,但係佢又期間限定咗個楊枝甘露,個汁好楊枝甘露個配搭好match,連個士多啤梨都係甜嘅好誇張, 呢個甜品好特別,中西合璧$(HH) 78 Cookies & Cream曲奇味好出,有陣陣酒味,但係唔會因為酒味太重遮蓋晒。個Oreo,仲係脆嘅,有時喺出邊食已經係。呢杯嘢有誠意。
$78 龍蝦湯
一上碗湯時,職員好細心自動比左兩個碗我地分。

$巴馬火腿配蜜瓜
叫左個ham,佢裡面仲有牛油果,個蜜瓜都好甜。

$268原隻波士頓龍蝦配紅花忌廉汁手工意粉

$108 楊枝甘露pancake
楊枝甘露pancak

$(HH) 78 Cookies & Cream
Cookies & Cream
楊枝甘露pancak
Cookies & Cream
2024-11-12 715 浏览
All Day Breakfast呢個全日早餐真係好豐富,份量又幾多,好滿足。牛油果🥑入口即溶,炒蛋掌握得好好🍳,好滑,炒雜菇 炒得好滋味,而香腸係煎過,好香口,2 片 toast 焗一焗之外,包邊有脆脆地口感,咬落包有d 煙韌口感!另外,兩大條德國腸,唔會太鹹,仲有兩片煙肉🥓,煎得香脆滋味。而蕃茄好鮮甜🍅,完全無草青味,加埋 開胃酸酸地嘅沙律菜🥗,真係非常健康!開心果梳乎厘班戟🥞開心果味好濃,整體不會好甜,梳乎厘班戟 充滿空氣口感,焦糖脆脆 份量幾多,好有滿足感!Green Tea Latte、Latte🍵☕Halloween 拉花 好靚,仲要係兩個都唔同,賞心悅目,好有節日氣氛👻!朋友讚 Green Tea 味道濃,有回甘味。餐廳真係做到:食物品質高,擺盤、拉花也用心!職員有禮又有善!環境舒服!今日係平日,已經係 late lunch,都有幾台客,係閨蜜 一起食,一起傾偈,氣氛愉快,職員又殷勤招待,值得一讚。
All Day Breakfast
呢個全日早餐真係好豐富,份量又幾多,好滿足。

牛油果🥑入口即溶,
炒蛋掌握得好好🍳,好滑,
炒雜菇 炒得好滋味,
而香腸係煎過,好香口,

另外,
兩大條德國腸,唔會太鹹,
仲有兩片煙肉🥓,煎得香脆滋味。
而蕃茄好鮮甜🍅,完全無草青味,
加埋 開胃酸酸地嘅沙律菜🥗,
真係非常健康!
開心果梳乎厘班戟🥞
開心果味好濃,整體不會好甜,
梳乎厘班戟 充滿空氣口感,
焦糖脆脆 份量幾多,好有滿足感!
Green Tea Latte、Latte🍵☕
餐廳真係做到:
食物品質高,擺盤、拉花也用心!職員有禮又有善!
環境舒服!

午餐
2024-11-11 723 浏览
💜Inn-I’m Not Nothing💜中午食呢間位於觀塘裕民坊既美味西餐💕餐廳環境佈置好優雅,宮廷古典感覺🌺🌺🌸Lunch menu只需平均百零蚊到,好食而且份量幾大份,性價比不錯~👍今次重試埋甜品梳乎厘,好味滿足🥰❣️❣️💟餐湯~蘑菇湯,香濃蘑菇味😋💟烤美國豬肉眼扒🐷🐷🥩🍅🥔呢度既食物擺盤好精緻❣️豬肉眼好厚身! 口感juicy多汁,完全唔會好韌好難咬,肥瘦適中~配上芥末醬汁非常好食‼️推薦‼️加埋配菜,食完都已經好夠飽🤤🤤💟香煎慢煮雞胸牛肝菌醬手工捲意粉🐔🍝雞胸以慢煮烹調十分嫩滑!份量都唔少而手工捲意粉有咬口重好掛汁吸收哂牛肝菌醬既香濃味道,每啖都食得好滋味😋❣️💟開心果梳乎厘💚💚梳乎厘十分鬆軟😍口感幼滑,香濃既蛋香味💕開心果醬唔會太甜,一齊食好夾好味道☺️☺️本身好飽肚但都好快食哂😂👍👍留意會即叫即整~要預留時間叫呢~💟Long Black💟熱檸水📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
💜Inn-I’m Not Nothing💜
中午食呢間位於觀塘裕民坊既美味西餐💕
餐廳環境佈置好優雅,宮廷古典感覺🌺🌺🌸

💟餐湯~蘑菇湯,香濃蘑菇味😋

💟烤美國豬肉眼扒🐷🐷🥩🍅🥔
呢度既食物擺盤好精緻❣️豬肉眼好厚身!
口感juicy多汁,完全唔會好韌好難咬,肥瘦適中~
配上芥末醬汁非常好食‼️推薦‼️
加埋配菜,食完都已經好夠飽🤤🤤

💟香煎慢煮雞胸牛肝菌醬手工捲意粉🐔🍝
雞胸以慢煮烹調十分嫩滑!份量都唔少
而手工捲意粉有咬口重好掛汁
吸收哂牛肝菌醬既香濃味道,每啖都食得好滋味😋❣️

💟開心果梳乎厘💚💚
梳乎厘十分鬆軟😍口感幼滑,香濃既蛋香味💕
開心果醬唔會太甜,一齊食好夾好味道☺️☺️
本身好飽肚但都好快食哂😂👍👍
留意會即叫即整~要預留時間叫呢~

💟Long Black
💟熱檸水

• 開心果梳乎厘班戟
位於觀塘裕民坊2樓的西餐廳INN擁有半露天半室內的設計,環境優雅且別緻🤗這裡設有十多張餐桌,坐位舒適,讓人感到放鬆恰逢INN三周年慶祝,餐廳內設有多個打卡位為客人帶來了不少拍照的樂趣📸💚開心果梳乎厘 $108主打的開心果梳乎厘有三種口味可供選擇:開心果、芝士奶蓋及限定口味(楊枝甘露)原本我打算嘗試限定口味,卻不幸賣完了等待梳乎厘的時間約需15分鐘,建議提早點餐,以免空腹等候當它終於上桌時,金黃的外皮散發著誘人的香氣外皮煙靭 內部 有點咬口🦐香煎虎蝦扁意粉 $168虎蝦煎得恰到好處,外脆內嫩搭配扁意粉的口感非常和諧🎃牛油煎北海道帶子伴南瓜蟹肉意大利飯 $188帶子煎得金黃酥脆,南瓜蓉 做Risotto 令飯粒味更含濃郁的南瓜味。蟹肉的搭配則讓這道菜更加豐富地址:Shop 205, 2/F, Yue Man Square, Hip Wo Street, Kwun Tong
位於觀塘裕民坊2樓的西餐廳INN
擁有半露天半室內的設計,環境優雅且別緻🤗
這裡設有十多張餐桌,坐位舒適,讓人感到放鬆
恰逢INN三周年慶祝,餐廳內設有多個打卡位
為客人帶來了不少拍照的樂趣📸

💚開心果梳乎厘 $108
原本我打算嘗試限定口味,卻不幸賣完了
等待梳乎厘的時間約需15分鐘,
建議提早點餐,以免空腹等候
當它終於上桌時,金黃的外皮散發著誘人的香氣
外皮煙靭 內部 有點咬口

🦐香煎虎蝦扁意粉 $168
虎蝦煎得恰到好處,外脆內嫩
搭配扁意粉的口感非常和諧

🎃牛油煎北海道帶子伴南瓜蟹肉意大利飯 $188
2024-11-09 560 浏览
開業三周年的Inn - I’m Not Nothing。以法式宮廷風為特色,餐廳佈置浪漫,適合慶祝活動~手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 ($148)濃郁的黑松露味包裹住整個松露雲吞,松露愛好者不可錯過。法式紅酒燴和牛面肉意大利飯 ($168)和牛面肉鮮嫩,意大利飯軟硬適中,與紅酒汁配合得宜。開心果疏乎厘pancake ($108)雖然等超過半小時,但每一口都感受到清新開心果味。📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 ($148)
濃郁的黑松露味包裹住整個松露雲吞,松露愛好者不可錯過。

法式紅酒燴和牛面肉意大利飯 ($168)
和牛面肉鮮嫩,意大利飯軟硬適中,與紅酒汁配合得宜。

開心果疏乎厘pancake ($108)
雖然等超過半小時,但每一口都感受到清新開心果味。

2024-11-08 553 浏览
今晚同朋友去左觀塘裕民坊INN食西餐,餐廳裝修採用歐洲宮廷風,用左好多花佈置,而且室內室外都有座位,打卡一流。蘑菇湯:個拉花好靚,打得綿密,美味香濃。煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉:咸香既煙三文魚塊數量好多,配蕃茄仔、洋蔥粒、菠菜,非常惹味,意粉軟硬度煮得剛剛好,充滿龍蝦汁既鮮味。手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁:雲吞皮厚薄恰到好處,入口帶點煙韌,內裡既餡料亦調配得宜,忌廉汁配上黑松露醬既獨特香氣,味道好夾。開心果梳乎厘班戟:除左有梳乎厘既鬆軟感,仲有厚班戟既實在感,再將如瀑布一樣既開心果醬淋在上面,睇到已經很治愈;班戟蛋香味幾重,口感十分輕盈和濕潤,加上脆焦糖和雜果,多種層次感在口腔內慢慢散發出來。呢間餐廳環境優美,座位舒服,食物高質,擺盤精緻,係閨密聚會既好去處。

蘑菇湯:個拉花好靚,打得綿密,美味香濃。

• 煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉
  • 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁
喵喵~裕民坊變咗身都幾年啦,一直以來都冇去過嗰邊食嘢,今次俾我哋發現咗喺商場嘅中央竟然有一個浪漫小花園~INN - I'm Not Nothing,呢間餐廳環境佈置得好靚,充滿浪漫氣氛💕 好似置身喺一個小花園咁,啱晒同另一半撐枱腳或者同閨蜜high tea🍰原來佢不知不覺間,已經存在咗三年,我哋點解而家先發現㗎 ! 而且食物質素都唔錯,打卡一流📸。ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 楊枝甘露梳乎厘嘩!呢個梳乎厘真係不得了😍 厚厚的梳乎厘口感鬆軟綿密,入口即溶,充滿蛋香🥞 淋上香濃嘅楊枝甘露醬,酸酸甜甜,好開胃😋 仲有新鮮芒果粒同西米,口感豐富,每一啖都係享受🤤✨2) 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿鹽筍卷伴蘆筍茸鮮魚忌廉汁呢個銀鱈魚柳煮得啱啱好,肉質鮮嫩,入口即化🐟 巴馬火腿鹽筍卷鹹香惹味,同魚柳嘅鮮味好夾🥓 蘆筍茸鮮魚忌廉汁味道濃郁,帶有淡淡嘅蘆筍香,令成個菜式更加有層次🌿✨3) 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁黑松露嘅香味好濃郁🍄 野菌黑松露忌廉汁creamy幼滑,每一啖都充滿黑松露嘅香氣!😻吸喵指數:9/10🤍環境優美,充滿浪漫氣氛,打卡一流📸🤍擺盤

✨1) 楊枝甘露梳乎厘

✨2) 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿鹽筍卷伴蘆筍茸鮮魚忌廉汁

✨3) 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁

😻吸喵指數:9/10
🤍環境優美,充滿浪漫氣氛,打卡一流📸
🤍擺盤精緻😋
🤍交通方便,近觀塘地鐵站🚇

📍INN - I'm Not Nothing
地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-19號舖
2024-11-06
2024-11-06 644 浏览
同朋友行去裕民坊諗住借廁所,隔籬見到間好fancy嘅靚靚餐廳入咗去食。唔止餐廳靚,食物都好睇得。 ✦ 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 HKD148 ✦ 一上枱好香黑松露味。香濃黑松露汁配小雲吞,雖然份量唔多,但係好飽肚滿足。仲有花瓣襯托,成個菜式好presentable。 ✦ 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷 HKD198 ✦銀鱈魚肉質鮮嫩,唔肥唔油啖啖肉。蘆筍同巴馬火腿好夾,蘆筍清脆新鮮、火腿咸香適中,甜甜咸咸好好味。 ✦ 限定口味楊枝甘露梳乎厘 HKD108 ✦ 呢道菜最為驚喜。唔係想像中死甜嘅artificial味,反而酸酸甜甜易入口。梳乎厘做得幾fluffy。 總括而言係睇得又食得嘅餐廳,打卡一流 ♡(*´∀`*)人(*´∀`*)♡

✦ 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 HKD148 ✦

✦ 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷 HKD198 ✦