餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-06 591 浏览
話說琴日行觀塘裕民坊YM²,見到一間好似”結婚觀禮”嘅餐廳”INN - I‘m Not Nothing”,就book今日嚟試吓。呢度似係一間典雅嘅宮廷式西餐廳,連外面都可以影相,不過夏天喺外邊就會有啲熱。香草牛油焗田螺 - 表面上唔大份,實際上連埋下面嘅薯蓉食都幾飽。田螺係有專用鉗同叉,食完田螺記得飲埋入邊嘅香草汁,惹味非常。法式芝士焗生蠔(香脆煙肉) - 焗蠔,最緊要夠熱。呢度嘅出品夠晒熱,有芝士味,煙肉夠脆,蠔肉亦都飽滿,其實都冇咩好挑剔。手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 - 呢個雲吞,並唔係Ravioli,而係Tortellini,形狀比較似中國嘅雲吞,會比較有嚼口,掛上黑松露汁,迷人典雅。開心果疏乎厘班戟 - 食埋佢嘅甜品,疏乎厘pancake,本身已經極具蛋香,再用上最流行嘅開心果醬,非常有開心果味,加上有啲生果同焦糖脆餅,其實食落好豐富。拉花熱朱古力- 冇錯,呢度嘅熱朱古力係會拉花,今次拉咗個美女釣魚嘅形狀,相當優美。呢度嘅西餐出品比較特別,已經超過Cafe嘅水平,難怪平日夜晚嚟到都爆滿。

2024-08-06
  • 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁
2024-08-05 569 浏览
呢間餐廳佈置得好靚,用好多鮮花做裝飾,打卡一流。餐廳外面都有座位,亦都佈置得好靚打卡一流👍我哋叫咗以下菜式:❤️法式紅酒懀和牛面肉意大利飯:「呢個肉餚無疑係豪華大餐嘅揚起。厚實嘅和牛面肉溶化喺醇厚紅酒醬汁之中,散發出濃郁肉香。配合鬆軟彈牙嘅意大利飯,呢個組合入口即化,讓人難忘。每一口都讓你感受到食材精華,肉嫩汁濃,飯粒軟糯,堪稱完美。」❤️香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷:「呢道菜睇落輕盈清爽,但每一成份都經過精心烹調。鮮嫩嘅銀鱈魚柳配搭鹹香濃郁嘅巴馬火腿,搭配清脆嘅蘆筍,層次豐富。魚肉入口即溶,煎得恰到好處,肉質軟嫩,帶點微妙鹹香。整體口感層次分明,清新可口,非常開胃。」

我哋叫咗以下菜式:

❤️法式紅酒懀和牛面肉意大利飯:

❤️香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷:
  • 南瓜湯
  • 紅酒燴羊膝意大利飯
2024-08-05 487 浏览
今日食個 early lunch~ 第一次黎呢個商場,估唔到有間咁靚既西餐廳~ 一上到去,見到個餐廳分左室內同室外,室外佢地佈置緊,應該有人包左場,室內環境都好靚,周圍都係花既佈置,好啱女仔打卡~我地叫左2個set lunch, 今日lunch個湯係甘筍湯,我唔飲,所以加左錢叫龍蝦湯,個龍蝦湯好濃好好味,好慶幸我加左錢~另外朋友叫左煙鴨胸檸檬香醋沙律,檸檬加香醋好夾,好fresh好開胃~主菜分別係香煎虎蝦甜紅椒汁扁意粉同燒法國春雞牛肝菌意大利飯, 2個主食賣相都好靚~個扁意粉好得意,個汁甜甜地好開胃~ 至於個意大利飯好creamy, 雖然係春雞但比我想像中多肉,個雞好入味,又唔鞋,而且入面仲有好多牛肝菌,正!!另外要講下個牛油果奶昔,好香好重牛油果味,牛油果迷一定要試~~

2024-08-01
午餐
2024-08-05 326 浏览
第一次同朋友嚟INN食飯,係open rice book 位,有全場任飲優惠+$28就仼飲紅白酒😍但就無得加購(星期優惠)食品最後店員推介set dinner 再加購食品🫰🏻🫰🏻店員好好禮貌❤️見我地頭痛,主動向客人介紹食物份量足夠,味道ok,不會太濃味,好好👍

但就無得加購(星期優惠)食品
最後店員推介set dinner 再加購食品🫰🏻🫰🏻
店員好好禮貌❤️見我地頭痛,主動向客人介紹
食物份量足夠,味道ok,不會太濃味,好好👍
焗龍蝦  加購價(48)
2024-07-30
焗龍蝦  加購價(48)
2024-08-04 353 浏览
今晚Mina爸要OT,得我同Mina自己食飯,我哋觀塘裕民坊行街,見到裝修好有歐洲宮廷氣息嘅Inn,適逢佢哋踏入3周年🎉呢度的食物嘅餐具、擺盤同裝修品,都恍如置身歐洲宮廷之中,啱晒大家嚟影相同埋打卡,有室內同室外嘅位置可以選擇,地方乾淨又舒適,所有餐點嘅擺盤同裝飾都好精緻,今晚同Mina食個浪漫的2人晚餐先🥰🌟香煎虎蝦扁意粉虎蝦大大隻,咬感爽口又彈牙,扁意粉同樣整得爽口,又好掛汁,滋味滿分🌟牛油煎北海道帶子伴南瓜蟹肉意大利飯用左南瓜同蟹肉融入咗喺意大利飯度,所以唔會太重南瓜味,北海道帶子當然大大隻同埋好有口感🌟 香草牛油焗田螺田螺用左香草醬去腌完加牛油去焗、食落去係唔會腥,仲要勁彈牙,食完個口係會回甜,仲可以同整到好脆既香草多士一齊食,增加個口感,下面既薯蓉好綿密,撈咪田螺入面既汁,牛油香味好重🌟南瓜忌廉湯濃稠嘅南瓜湯,口感幼滑,南瓜味重

🌟香煎虎蝦扁意粉

🌟牛油煎北海道帶子伴南瓜蟹肉意大利飯

🌟 香草牛油焗田螺

🌟南瓜忌廉湯
濃稠嘅南瓜湯,口感幼滑,南瓜味重

2024-07-31
2024-08-04 316 浏览
#INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)地址: 觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖=====================觀塘的白色宮庭風餐飯,今次同妹妹來食晚飯兼打卡,女生那有不愛美食同影相,每一個角落都好岩影,放滿了不同道具。dinner 有豐富的2人set 外,主食可以$38upgrade 做一人套餐,有湯同drink,龍蝦湯很濃郁$198 pan seared black cod fillet 銀鱈魚充滿油香,加伴碟的parma ham asparagus roll 及忌廉汁,魚肉都是襯白汁,柔軟。$138 煙三文魚龍蝦汁忌廉意粉,有忌廉汁那有不好吃的,三文魚鹹香突出味道。香橙果茶 #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介

地址: 觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
=====================

香橙果茶

餐廳嘅裝修好靚,係優雅宮廷風,每個角落都係打卡位!成個場地充滿花海佈置,有室外同室內,室外仲有生日打卡位,好啱搞生日party!而且室內好夠冷氣,坐得舒服~食物選擇都唔少,想食咩都有得叫~
🫧 香草牛油焗田螺
一上菜有好濃牛油香氣!田螺都好大隻,啖啖肉~仲可以加埋香草多士一齊食,增加個口感!薯蓉好綿密,好飽肚~
🫧 牛油果凱撤沙律慢煮雞胸
好fresh,清新健康,好驚喜!牛油果份量好多,慢煮雞胸唔會乾澀,嚡熠熠!肉質軟腍易咬,呢碟完全係MVP!
🫧 煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉
意粉煮得啱啱好,唔會勁乾身,味道濃郁~擺盤都好有心機,有花花襯托!
🫧 +$38仲可以升級做套餐,有湯,有嘢飲~

🫧 香草牛油焗田螺

🫧 牛油果凱撤沙律慢煮雞胸

🫧 煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉

🫧 +$38仲可以升級做套餐,有湯,有嘢飲~
2024-07-31 318 浏览
華麗風的 ɪɴɴ 觀塘 ʏᴍ𝟸 店迎來三周年了在 sᴏғᴛ ᴏ 時曾經來過這裡吃下午茶再次來到還是好喜歡半戶外的小法式花園氛圍當天天氣好熱 ~ 但還是選擇了半 ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ其實有大風扇 入座後不久就會比較涼了 比 ɪɴᴅᴏᴏʀ 更有感覺慶祝分店三周年 餐廳每星期七天都推出不同優惠而且也推出了其他新餐點𓋪 鮮藍青口白酒忌廉汁配蒜蓉包藍青口 ᴊᴜɪᴄʏ 鮮美 沾上白酒忌廉汁更提鮮底下醬汁配上香脆蒜蓉包更涮嘴𓋪 香煎虎蝦扁意粉意粉以紅甜椒粉和蝦頭油調配而成的醬汁賣相看來像蕃茄醬但比蕃茄醬層次更豐富呢大蝦相當大隻又爽口彈牙 如果適當地加一點點辣椒可更惹味𓋪 開心果梳乎厘班戟除了招牌 ᴄʀᴇᴘᴇ 最近餐廳也推出新甜品兩塊梳乎厘班戟不算厚身 質感輕盈配上酸甜草莓 消化餅碎 跟濃郁堅果香的開心果醬 不錯吃呢製作需 𝟸𝟶-𝟹𝟶分鐘 記得預留時間點甜品除了大熱的開心果口味還有螞蟻人最愛的朱古力榛子口味𓐎 ʟᴀᴛᴛᴇ𓐎 ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇɪɴɴ 的熱飲杯都好美喔而且拉花也蠻高質的把朱古力拉成一朵花好神咖啡比想像中順口 適合晚上享用雖然夏天在半戶外蠻熱的 ~ 但空間感比室內大 而且有打卡裝置拍照如果秋冬到
華麗風的 ɪɴɴ 觀塘 ʏᴍ𝟸 店迎來三周年了
ɪɴɴ 的熱飲杯都好美喔
而且拉花也蠻高質的
把朱古力拉成一朵花好神
咖啡比想像中順口 適合晚上享用

雖然夏天在半戶外蠻熱的 ~
但空間感比室內大 而且有打卡裝置拍照
如果秋冬到訪吹著微風享用一定很愜意
2024-07-20
2024-07-31 306 浏览
二訪位於觀塘 inn.imnotnothing,走典雅宮廷風岩晒一眾打卡少女們近排為慶祝 3周年,餐廳門外更增設影相打卡場景牛油果凱撤沙律慢煮雞胸 $128雞胸慢煮完再香煎,牛油果同雞胸切片平舖分量都幾大!蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿 $248菠蘿烤得好香甜,另有薯仔薄片疊成薯餅經典西式做法~ 豬鞍口感不錯如果火候再控制得好d 會更嫩!朱古力香蕉奶昔$58先飲到朱古力味,再飲多幾啖香蕉香氣先會飄出黎!芝士奶蓋梳乎里 $108梳乎厘係店家新餐品,暫時menu都仍未印製有芝士奶蓋同開心果兩款口味~
岩晒一眾打卡少女們

近排為慶祝 3周年,餐廳門外更增設影相打卡場景

牛油果凱撤沙律慢煮雞胸 $128

雞胸慢煮完再香煎,牛油果同雞胸切片
平舖分量都幾大!

蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配
烤菠蘿 $248

如果火候再控制得好d 會更嫩!

朱古力香蕉奶昔$58
先飲到朱古力味,再飲多幾啖香蕉香氣先會飄出黎!

芝士奶蓋梳乎里 $108
梳乎厘係店家新餐品,暫時menu都仍未印製
有芝士奶蓋同開心果兩款口味~

2024-07-24
  • 梳乎里
有朋友從外地回來探望我哋,又適逢朋友就快生日,諗住搵間好餐廳可以食下下午茶又可以打下卡啦…..見到呢間餐廳咁多好評仲有靚靚下午茶食,諗都冇諗就book左,點知….不論服務定食物質素都一般般….大家千萬唔好相信d「」既數量….我地去主要係點佢既下午茶食,上左食物之後,餐具又冇碟又冇,舉手又扮睇唔到,最後唯有自己行去拎啦….食落口…..味道奇怪,雖然價錢比較平,都唔可以有太高要求…..但絕對唔可能會係由一間咁多好評既餐廳整出黎既味道…..
」既數量….
2024-07-27 529 浏览
今次熬咗個幾鐘頭巴士去觀塘INN I’m not nothing搵家姐食lunch,叫咗SET LUNCH MENU黎食~我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。是日餐湯:南瓜湯南瓜湯外表油格調精緻,灑了一些香草在上邊,令到成個賣相更加美麗,味道亦更加突出。紅酒燴牛肋條意大利飯賣相精美有心機,牛肋條份量不少,牛肉的肉質亦整得很腍,牛肉味亦相當濃郁,意大利飯軟硬適中。無糖汽水有一整罐無糖可樂,另外還附上裝滿冰的杯子,所以汽水箱當夠冰凍。前菜:無花果香醋沙律無花果份量不少,而且10分新鮮香甜,香草沙律醬的味道亦不會太酸或太甜,整個沙律有開胃的作用。法式寶雲酥羊扒(七成熟)羊扒有五成熟或七成熟可以選擇,今次選擇了七成熟,上碟後看到外觀10分精美,外表是煎得脆脆的,切開是粉紅色的羊肉, 10分美觀,羊扒的調味也不錯。另外,薯蓉亦整得10分好食。凍檸檬茶少甜真正的做到小甜的效果,喝得到紅茶的味道。上餐速度:正常店員態度:正常店內環境:西式餐廳的氣氛,打卡也不錯。交通地理:在裕民坊商場內人均消費:$163下次希望試吓燒安格斯西冷牛扒8oz同埋大蜆意式香草醬意粉。
我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。

是日餐湯:南瓜湯

無糖汽水

前菜:無花果香醋沙律

法式寶雲酥羊扒(七成熟)

凍檸檬茶少甜
真正的做到小甜的效果,喝得到紅茶的味道。

上餐速度:正常
店員態度:正常
店內環境:西式餐廳的氣氛,打卡也不錯。
交通地理:在裕民坊商場內
人均消費:$163

下次希望試吓燒安格斯西冷牛扒8oz同埋大蜆意式香草醬意粉。
2024-07-25
2024-07-27 420 浏览
INN觀塘店三週年喇!餐廳有超靚嘅生日佈置,仲做緊優惠。星期一至日每日都有唔同優惠,記得睇啱先去食!🌟黑松露薯條配巴馬臣芝士$78次次嚟都嗌,貪佢快上菜可以食住等😂。薯條外脆內軟,就咁配芝士🧀或者黑松露蛋黃醬都好夾。🌟燒紐西蘭羊架配燒蒜忌廉$288+$38餐湯連餐飲估唔到係勁多香草嘅寶雲酥做法!羊架偏瘦同唔羶,肉質軟腍易咬。加$38有餐湯連餐飲,仲抵過散叫餐湯🥰。🌟煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉$138龍蝦忌廉汁嘅番茄味比想像中重,酸酸地幾開胃。第一次食熟嘅煙三文魚😂😂。🌟芝士奶蓋疏乎厘$98要等30分鐘左右,所以記得提前叫。鬆軟重蛋香,加埋微鹹嘅芝士奶蓋,真係好味到拍得住專門店。

🌟黑松露薯條配巴馬臣芝士$78

🌟燒紐西蘭羊架配燒蒜忌廉$288
+$38餐湯連餐飲

加$38有餐湯連餐飲,仲抵過散叫餐湯🥰。

🌟煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉$138

🌟芝士奶蓋疏乎厘$98

2024-07-25 678 浏览
放假去咗觀塘一間打卡Cafe,餐廳以白色的歐式宮廷方格設計,更有室外和室內區,店內店內都佈滿了很多花飾品和擺設,非常適合打卡我們點了午市套餐,有餐湯、主菜和飲品✨法式龍蝦濃湯 +$28龍蝦湯夠濃稠,味道濃郁得嚟唔鹹,充滿鮮味✨大蜆意式香草醬意粉大蜆味道鮮甜冇沙,意粉掛滿香草醬汁, 口感Q彈有嚼勁✨紅酒燴牛肋條意大利飯 牛肋條都妏得好軟腍香甜,牛肉味道濃郁,每粒意大利飯都充滿紅酒香味,容易令人一口接一口咁吃✨雜莓奶昔成杯飲品粉紅色,未飲都要相機食先,打卡一流,味道 Creamy 充滿奶香味,好飲✨熱拿鐵拿鐵拉花都幾靚觀塘 INN原來已經三週年,經Openrice預訂更有以下優惠▪️午市套餐,二人同行,一人半價▪️所有無酒精飲品更可無限添加,升級任飲餐酒都只是每位加$28▪️貴族下午茶更可激減$100三周年優惠好抵,更有多個打卡位,晚市星期一至五晚都有不同優惠,值得再嚟棒場

我們點了午市套餐,有餐湯、主菜和飲品

✨法式龍蝦濃湯 +$28
龍蝦湯夠濃稠,味道濃郁得嚟唔鹹,充滿鮮味
法式龍蝦濃湯

✨大蜆意式香草醬意粉
大蜆味道鮮甜冇沙,意粉掛滿香草醬汁, 口感Q彈有嚼勁
大蜆意式香草醬意粉

✨紅酒燴牛肋條意大利飯

✨雜莓奶昔
雜莓奶昔

✨熱拿鐵
拿鐵拉花都幾靚
Latte

▪️午市套餐,二人同行,一人半價
▪️貴族下午茶更可激減$100

法式龍蝦濃湯
大蜆意式香草醬意粉
雜莓奶昔
Latte
2024-07-25 531 浏览
在OpenRice訂位真係好方便!一去到講話訂咗枱,先係男侍應接待,講了兩句又有位冇乜禮貌嘅女侍應又再問訂座資料!!!!!!我哋一行四人,入到去明明有方枱,但係安排兩張圓枱拼埋一齊,心諗可能有人訂咗算了!坐低之後,要叫先拎餐牌嚟,同男侍應落完order個女侍應又即刻走來介紹個二人set dinner,叫我哋再睇先⋯⋯。講返食物方面,選擇不多,只有買相,味道一般,非常適合情侶!最後甜品本來是芒果班戟,但話芒果冇曬,一定要改肉桂班㦸,講咗肉桂唔食都唔改其他比人!佢仲有其他味的!所以班㦸分了四份只吃了一份!!!!!!在我們走之前方枱係冇人
在我們走之前方枱係冇人
2024-07-24
繼續帶兩個小朋友去玩🤭最適合梗係去港女打卡餐廳啦🤗小朋友黎到已經被門口嘅波波吸引到,一人拎返一個先🎈今日小朋友發辦,叫佢哋想食嘅嘢。🔸溫泉蛋忌廉汁蟹肉意粉(💰128)呢個意粉嘅忌廉芝士醬味道好濃厚,幾creamy喎,每一條意粉都充滿忌廉醬。仲有好多菇,如果可以多啲蟹肉更佳。🔸全日早餐(💰138)豐富嘅all day breakfast,一次過滿足三個願望。細佬鐘意食腸、蛋同包,家姐鐘意食bacon,我鐘意食蕃茄蔬菜同牛油果。👍🏻🔸Chocolate Banana Smoothie(+💰29)小朋友最愛😍我無得飲😞🔸法式龍蝦濃湯(+💰28)由於我無得飲smoothie,所以我飲龍蝦湯😂龍蝦湯味道還可,有幾粒細細粒蝦肉。🔸香煎慢煮雞胸百香果油醋沙律百香果醋開胃清新👍🏻呢度環境不錯,好多花草,又有靚靚嘅打卡位,小朋友拎住兩個波玩足全日🤭

今日小朋友發辦,叫佢哋想食嘅嘢。

🔸溫泉蛋忌廉汁蟹肉意粉(💰128)

🔸全日早餐(💰138)

小朋友最愛😍我無得飲😞

🔸法式龍蝦濃湯(+💰28)
由於我無得飲smoothie,所以我飲龍蝦湯😂
龍蝦湯味道還可,有幾粒細細粒蝦肉。

🔸香煎慢煮雞胸百香果油醋沙律
百香果醋開胃清新👍🏻