2006-07-20
19 July 2006 (Wed) - 晚飯+Happy Hour七點幾接近八點黎到己經非常多人,本人第一次黎,但己經比個氣氛吸引到,雖然好多人好嘈,但個好熱鬧既感覺好好!我就因為好肚餓,所以要食嘢啦,但舊同事一心只係黎’目及’女同Happy hour 飲嘢,而且佢話減肥,所以真係齋飲唔食嘢,都冇幫手食少少嘢...其實我自己都要減肥,但係叫我唔食嘢,真係死咗佢好過!最後係我哋一人叫咗杯Merlot (California),其實我係想飲Australia 既Merlot,但係佢冇得by glass 咁叫,我個舊同事又有下場,所以飲唔到一支,唯有飲加州架啦,不過就真係麻麻;而我再叫一個Linguine Carbonara,係pasta黎既,個汁係類似芝士蛋白咁,睇落漏漏地,食落比睇落冇咁漏,而且仲非常非常非常好味!!!!而個pasta我原本以為係濶條麵,點知係幼既濶條麵,哈哈,更合我心水!雖然只係我自己一個人食,但係我諗我只係食淨一小’注’既pasta,即係真係一啖就食咗嗰隻,但係我又真係好飽同漏,舊同事又趕時間,唯有放棄;如果可以坐多陣,我係一定會食埋佢!紅酒就$36 per gla
紅酒就$36 per glass - 如果有時間,我諗寧願叫一支好過
pasta就$85 - 真係可以試下,好味道呀!
由於見同事冇食嘢,我咪請埋佢杯嘢飲囉!