2021-09-25 212 浏览
精緻抵食蛋糕仔🌸👐🏻蕃茄仔呢間蛋糕舖冇人唔識啦😍正正就係佢咁多分店,又周圍都有~有時突然想食蛋糕,佢啲蛋糕又有切件咁樣好方便🥳價錢合理之餘個樣又睇得又食得😋😋🍫野莓朱古力芝士撻草莓嘅味道都好突出,酸酸地但又唔會太酸,會令人覺得唔好食嗰種!配合朱古力會中和左嗰種甜味🖤朱古力同芝士都好夾🤍最欣賞係佢個餅底,芝士撻嘅部份做得好好❣️好實在,會好有滿足感嗰種,但唔係肥膩容易令人濟嘅感覺~~唔好睇佢細細舊但其實都幾足料㗎!🍫特濃朱古力芝士撻比起頭先我更加鍾意食呢一款😋顧名思義佢嘅朱古力真係好濃郁,每一啖都食到好多朱古力!朱古力控嘅話一定好鍾意!一樣,朱古力同芝士嘅味道好融合,好好食~餅底都係好食果一種🙌🏻不過呢食呢個就真係會有啲濟啦,同埋都比較甜~同人分享應該會更好😋
精緻抵食蛋糕仔🌸👐🏻

有時突然想食蛋糕,佢啲蛋糕又有切件咁樣好方便🥳
價錢合理之餘個樣又睇得又食得😋😋

🍫野莓朱古力芝士撻
唔好睇佢細細舊但其實都幾足料㗎!

🍫特濃朱古力芝士撻
餅底都係好食果一種🙌🏻
不過呢食呢個就真係會有啲濟啦,同埋都比較甜~
同人分享應該會更好😋

2021-07-27 338 浏览
【當蜜桃成熟時】ITALIAN TOMATO 白桃盛夏祭🍑夏天黎la,蜜桃成熟la😍香甜又多汁既白桃係邊度揾?Italian tomato就揀左最香甜清爽既白桃設計8款唔同既白桃甜品俾你品嚐🥰我就揀左其中一款白桃蛋糕買番屋企同屋企人嘆la🤩順便預祝埋生日😂為食餐單:白桃之丘.日本白桃米粉雪芳蛋糕🍑 $268最上面已經有一大舊香甜多汁白桃果肉,表面仲有塊紫蘇菜做點綴添😍沿住白桃果肉有粉紅色既寒天粒粒圍住,好靚好夢幻之餘,口感仲好軟滑又清爽🤤而蛋糕中間就有滿滿香甜白桃粒同白桃煉乳忌廉,好香甜又creamy🥰蛋糕則是用日本米粉整成既白桃米粉雪芳蛋糕,口感好綿密細緻,而且甜度剛剛好呢😋蛋糕既外表就以白桃煉乳忌廉團團圍住,再有少少粉紅色既細粉點綴,成個蛋糕好有美感😍
【當蜜桃成熟時】ITALIAN TOMATO 白桃盛夏祭🍑

為食餐單:
白桃之丘.日本白桃米粉雪芳蛋糕🍑 $268

2021-07-26
2021-07-24 175 浏览
當蜜桃成熟時🍑ITALIAN TOMATO白桃盛夏祭🎏宜家就係蜜桃熟透嘅時候📆今次訂嘅係白桃·真味·日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕🎂用上日本直送新鮮白桃🇯🇵食落爽甜多汁😋表面怖滿寒天粒粒❤️擠上白桃煉乳忌廉😍而海綿蛋糕夾層分別有新鮮日本白桃片同芝士忌廉🍰口感層次豐富#イタリアントマト #幸福滋味 #幸せの味 #愛與夢想 #愛と夢を創る #whitepeach #白桃 #白桃蛋糕 #白桃盛夏 #whitepeachcake

2021-07-01 201 浏览
今晚返娘家開party預祝父親節快樂🎊🎉 買了🍅ITALIAN TOMATO 新推出既【Summer Breeze🍀】 蛋糕。我地選擇左🎂🎂黑莓無花果黑芝麻雪芳蛋糕,清新既造型,選用時令水果及食材,消除炎夏酷熱鬱悶🔥 清新水果食材,豐富抗氧化營養,美味之餘仲可以變靚靚😋🌹😍 🇯🇵日本黑芝麻雪芳蛋糕中,注入無花果雜莓慕絲,蛋糕面上係無花果🍓雜莓忌廉,新鮮無花果, 黑莓,黑加侖子及紅加侖子,再加上金箔同埋日本金芝麻,味道清新香濃,唔會過甜,好啱爺爺同埋爸爸食。💯💯👍
今晚返娘家開party預祝父親節快樂🎊🎉

清新水果食材,豐富抗氧化營養,美味之餘仲可以變靚靚😋🌹😍

夏日炎炎最啱食冰凍甜品,行街見到ITALIAN TOMATO全新推出【Summer Breeze】夏日‧日和系列,有多款小清新造型既蛋糕同甜品杯,Let’s get美肌の夏START!屋企人好窩心地買左呢款「夏•伊甸」為我慶生~【 黑莓無花果黑芝麻雪芳蛋糕 】採用日本黑芝麻製成雪芳蛋糕,口感相當鬆軟濕潤,同時加入「 生命之果 」無花果及多款雜莓製成之幼滑慕斯,再夾雜朱古力脆粒,多重口感好創新,絕對係開胃之選,啱哂炎夏食用~蛋糕面層鋪滿無花果雜莓忌廉,輕盈清新,仲有無花果、黑莓、黑加侖子同紅加侖子,再加上日本金箔、日本金芝麻等等,夠哂足料,賣相相當吸引,就好似去左伊甸樂園咁,可以嚐盡多種果味~勁滿足~
夏日炎炎最啱食冰凍甜品
行街見到ITALIAN TOMATO
全新推出【Summer Breeze】夏日‧日和系列,
有多款小清新造型既蛋糕同甜品杯,
Let’s get美肌の夏START!

屋企人好窩心地買左呢款「夏•伊甸」為我慶生~

【 黑莓無花果黑芝麻雪芳蛋糕 】
採用日本黑芝麻製成雪芳蛋糕,口感相當鬆軟濕潤,
同時加入「 生命之果 」無花果及多款雜莓製成之幼滑慕斯,
再夾雜朱古力脆粒,多重口感好創新,
絕對係開胃之選,啱哂炎夏食用~

蛋糕面層鋪滿無花果雜莓忌廉,輕盈清新,
仲有無花果、黑莓、黑加侖子同紅加侖子,
再加上日本金箔、日本金芝麻等等,
夠哂足料,賣相相當吸引,就好似去左伊甸樂園咁,
可以嚐盡多種果味~勁滿足~
2021-06-12
下午茶
2021-06-13 157 浏览
今次試咗百香烏龍脆脆慕斯蛋糕Passion Fruit Oolong Tea Mousse Cake因為好鍾意茶系甜品同比較少茶系甜品嘅原因,呢個係佢地最新出既五個蛋糕之中最想食嘅蛋糕之一最中意佢軟滑香甜既烏龍茶Namelaka忌廉~ 仲有百香果芒果慕斯,配上炭焙烏龍茶蛋糕,底層夾著檸檬脆脆,面層為炭焙烏龍茶朱古力忌廉、以及採用百香果而調配芒果醬,酸酸甜甜得黎幾開胃,食完都唔覺得滯,如果茶味再濃啲烏龍茶味忌廉多啲就更好啦 😆
今次試咗百香烏龍脆脆慕斯蛋糕

2021-06-09 130 浏览
@太古朋友生日,喺佢屋企附近買咗個血橙茉莉慕斯蛋糕($238)同佢慶祝。原來呢個係夏日系列,【Summer Breeze】夏日‧日和系列 美肌の夏START,去到七月中都有得買!Que será será係西班牙文:Whatever will be, will be.呢個夏日系列好清新,佢用時令生果同食材,令到呢個夏天冇咁熱。呢個蛋糕細娻地,少人揀呢個就平靚正。佢用自家製嘅朱古力海綿蛋糕,仲有一啲脆脆,令口感更豐富。入面仲有血橙果醬(有好多維他命C)及茉莉花朱古力慕斯,食落甜而不膩又健康。聽講仲可以美白添,啱曬貪靚嘅朋友。

@太古

2021-05-27 143 浏览
完美擊中少女心,夢幻桜花甜點祭隆重降臨,盡管未能來個賞桜之旅,但眼中春桜綻放的蛋糕,亦能讓我品嚐到東瀛滋味,重拾回鄉的感覺。桜の吹雪,桜花三重芝士忌廉蛋糕,表面鋪滿桜花粉;桜花煉乳忌廉、桜花忌廉口感細滑,味道清甜、帶有淡淡桜花花香,鋪有桜花花瓣形朱古力,食落入口即化,甜度適中;桜花三重芝士忌廉製作,採用三種芝士製作,口感幼滑,味道甜中帶咸,與海綿蛋糕層層相間,海綿蛋糕口感鬆軟;朱古力牌口感薄脆,味道香甜。

• 桜の吹雪
2021-04-15 188 浏览
今年去唔到日本賞櫻唔緊要🌸ITALIAN TOMATO幫緊你😄春桜綻放🌸夢幻桜花甜點祭一共9款靚靚粉紅系桜花甜點同你來一個春日盛放甜點祭💖·桜の花園🌸🎂雙重芝士桜花蛋糕粉色系既蛋糕一見傾心😍 蛋糕面有小麥草🌾 & 鹽漬櫻花🌸裝飾著,外層則用上少女心💕嫩粉色櫻花杏仁蛋糕圍邊,真係超級靚🤩😻·個人超級喜歡❤由日本雪印綿雪20製成既忌廉,奶味真係勁濃但又好pure,好有初戀既感覺💖內層真係好驚喜🤩 以海綿蛋糕做底逐層以上,美國芝士🧀櫻花醬慕絲、意大利Mascarpone 🧀芝士,creamy得嚟感覺輕盈,芝士控真的著迷了💕
今年去唔到日本賞櫻唔緊要🌸
ITALIAN TOMATO幫緊你😄

春桜綻放🌸夢幻桜花甜點祭
一共9款靚靚粉紅系桜花甜點
同你來一個春日盛放甜點祭💖

桜の花園🌸🎂雙重芝士桜花蛋糕

嫩粉色櫻花杏仁蛋糕圍邊,真係超級靚🤩😻

2021-03-31
其他
2021-04-03 139 浏览
italiantomato嘅忌廉我一向係我嘅至愛今日唔係咩嘢特別日子,但老公就為我送上驚喜💓之前見到italiantomato嘅宣傳單張話有櫻花🌸蛋糕,我已經超級心心眼。點知今日老公就帶佢嚟接我收工😋sakura sakura而家正正係櫻花季節,真係要好好品嘗一下先櫻花蘋果芝士忌廉撻可愛的花塔內滿載鮮忌廉,超級滑溜。而且有焗過嘅櫻花芝士,粒粒蘋果粒用櫻花杏仁忌廉包圍住,加上香脆嘅撻底,真係滿滿嘅幸福感🌸
italiantomato嘅忌廉我一向係我嘅至愛

櫻花蘋果芝士忌廉撻

2021-02-16 261 浏览
/ / 少女心爆燈嘅蛋糕💕今日經過見到呢個蛋糕好特別係開心果,我最鍾意食嘅味道估唔到可以做到泡芙蛋糕中間有一層層嘅忌廉吉士同海綿蛋糕諗起都覺得好滑咁,於是就買咗個返屋企試吓士多啤梨雙重芝士開心果吉士忌廉泡芙蛋糕🎂 $268成個蛋糕好多層次最上層係泡芙圈,可能放耐咗,泡芙有啲淋中間有開心果碎碎下層係芝士蛋糕🍰好滑身好濃烈嘅芝士成個蛋糕好重開心果,口感都好rich中間仲有士多啤梨果肉,真係多咗一啲點綴見佢呢個士多啤梨系列都有唔同嘅款式下次都想試吓士多啤梨撻!
/ /
少女心爆燈嘅蛋糕💕
今日經過見到呢個蛋糕好特別
係開心果,我最鍾意食嘅味道
估唔到可以做到泡芙蛋糕
中間有一層層嘅忌廉吉士同海綿蛋糕
諗起都覺得好滑咁,於是就買咗個返屋企試吓

士多啤梨雙重芝士
開心果吉士忌廉泡芙蛋糕🎂 $268

成個蛋糕好多層次
最上層係泡芙圈,可能放耐咗,泡芙有啲淋
中間有開心果碎碎
下層係芝士蛋糕🍰好滑身好濃烈嘅芝士
成個蛋糕好重開心果,口感都好rich
中間仲有士多啤梨果肉,真係多咗一啲點綴

見佢呢個士多啤梨系列都有唔同嘅款式
下次都想試吓士多啤梨撻!
外卖自取
踏入盛夏又係白桃當造嘅時節,亦係小蛋糕生日嘅月份。呢幾年嘅生日,都會外出旅行,今年平安健康跟家人渡過就是最大嘅福氣。屋企人知道我鐘意食日本桃,特意買左呢個 ITALIAN TOMATO 白桃‧芝心蛋糕同我提早慶祝,呢個蛋糕唔止賣相精緻,味道仲好Good 架 !【幸福瞬間】ITALIAN TOMATO 白桃盛夏新作開催!白桃‧芝心 White Peach Cheese Cream Cake 21cm $495爽口香甜嘅日本白桃果肉配上幼滑忌廉芝士,面層鋪滿新鮮果肉,點點粉燈色晶瑩通透嘅寒天粒粒,切開蛋糕中間仲見到層層嘅桃肉同埋鮮忌廉芝士,味道好清新滿滿桃香,食完瞬間提升幸福感 ~Italian Tomato Hong Kong.#italiantomato #italiantomatohongkong #幸福滋味 #whitepeach #白桃 #白桃蛋糕 #白桃盛夏 #summerwhitepeach #whitepeachcake #Foodies #Annielittlecake

踏入盛夏又係白桃當造嘅時節,亦係小蛋糕生日嘅月份。

白桃‧芝心
White Peach Cheese Cream Cake
21cm $495

爽口香甜嘅日本白桃果肉配上幼滑忌廉芝士,

面層鋪滿新鮮果肉,點點粉燈色晶瑩通透嘅寒天粒粒,

食完瞬間提升幸福感 ~

Italian Tomato Hong Kong
庆祝纪念
生日
2020-05-29 433 浏览
今個星期妍妍生日,我哋就去 Italian Tomato 買個蛋糕同佢慶祝。原來而家 Italian Tomato 新推出 Summer Palette 蛋糕祭典,用時令水果打造多款夏日限定蛋糕。妍妍就揀咗 日向夏柚子檸檬慕斯蛋糕。佢顏色鮮豔,十分吸睛搶眼,啱晒打卡! 一切開有多層忌廉蛋糕夾心,個人最喜歡 italian tomato 嘅忌廉,特別柔軟嫩滑,輕盈無負擔。蛋糕帶有柚子清新果甜嘅味道。思思就鍾意佢嘅檸檬味慕斯,酸甜醒神。爸爸就話佢嘅曲奇碎餅底,鬆脆美味!Summer Palette 仲有其他多款蛋糕,期間限定由即日起至2020年7月15日,要試就要留意返個時間啦!

• 日向夏柚子檸檬慕斯蛋糕
我超鍾意食士多啤梨 見到佢出咗個期間限定嘅系列 就買咗兩件黎試吓😏😏中和下食咗咁多日糕嘅味蕾 我之前從來無買過italian tomato原來佢d cake都唔錯 係唔買美心既一個好選擇😋😋·日本淡雪士多啤梨蛋糕 $49.5我覺得呢一個好好食😍我本身唔係太鍾意食cream但係佢呢一個cream唔會太膩 勁夾個蛋糕 同埋佢中間個海綿蛋糕都做得幾好食 好鬆軟 中間仲有好多士多啤梨片添 超有誠意🍓·士多啤梨雙重芝士蛋糕 $40呢一個個餅底好好食 係朱古力蛋糕餅底嚟嘅 佢個朱古力濃得黎唔會太甜 有少少苦味咁 幾啱我哋嘅口味之後佢個芝士味好重 唔會太漏😎因為有啲士多啤梨mousse 所以都係一件唔錯嘅cake😋😋不過我自己就鍾意海綿蛋糕嗰個多啲啦 個個真係好味🤤·#rbyeat#rby甜品#rby太古·📍太古太古城道18號太古城中心二期Apita百貨公司地庫一層
日本淡雪士多啤梨蛋糕 $49.5
日本淡雪士多啤梨蛋糕
2020-01-31
日本淡雪士多啤梨蛋糕
2020-01-01 330 浏览
太古城 Apita Supermarket,裡面的 ITALIAN TOMATO 餅店的蛋糕,款式選擇多,賣相吸引,Tiramisu同藍莓芝士蛋糕都做得出色 ,藍莓芝士蛋糕芝士味濃厚,藍莓又甜,Tiramisu口感綿密,我最愛吃,每隔一會就會買回家慢慢品嚐,今天就買咗幾件蛋糕回家 ,和家人一起分享😋