餐厅: Itamama (荃新天地2)
资讯:

2022-10-06 268 浏览
今晚二人用餐1)個鹿兒島豚肉有明顯臭凍肉味,而且三分一是肥邊。配嗰個薯條是炸得超油。個跟湯都是較油。2) 個龍蝦汁龍蝦意大利飯整得較水,半邊龍蝦肉質一般。整體食物質素...中下级環境以及服務就ok
今晚二人用餐

2) 個龍蝦汁龍蝦意大利飯整得較水,半邊龍蝦肉質一般。

整體食物質素...中下级
環境以及服務就ok

2022-09-24 334 浏览
今日一個人無所事事行吓街,突然覺得有點肚餓,而且又到了下午茶的時間,立刻去OpenRice搵一間附近餐廳食一個下午茶。搵咗一間西式茶餐廳,這間餐廳環境很好,地方很大,我坐低點了一個輕量龍蝦湯鮮蜆天使麵,配了一杯熱奶茶。食物來到,雖然只說是輕量,但份量都算很多,至於蜆都有10隻,比預期之中多,另外,龍蝦湯味道濃,但不太鹹,都很好食。下次如果再光顧,我一定點選焗飯,因為我見差不多每張枱都有叫這個,相信焗飯都是下午茶王牌。
輕量龍蝦湯鮮蜆天使麵配熱奶茶
輕量龍蝦湯鮮蜆天使麵配熱奶茶
2022-08-27 404 浏览
今日叫左兩個下午茶餐,一個系龍蝦汁蕃茄焗豬扒珍珠飯,味道可以,份量可以,價錢絕對合理,另一份漢堡扒芝士Bagel包配香脆薯條,味道可以,份量可以,絕對對得起呢個價錢,兩個餐都西加配野菌忌廉湯,味道可以,另外加配柚子蜜味芝麻雞翼,正!
2022-08-22 306 浏览
想搵平靚正嘅性價比餐廳,見到呢間喺荃灣嘅餐廳都幾多人排隊,而且價錢都幾親民,於是就入去試一試。今日好肚餓所以主要跌咗兩個比較飽肚嘅一個係雞扒焗飯,令一個係扁意粉。兩個餸過嚟嘅時候都熱辣辣,估計都係即叫即焗。兩款食物當中我比較鍾意食佢嘅雞扒焗飯,因為佢醬汁較多而且Tsang比較給到更加多嘅醬汁,食落去更加夜魅,而且雞扒同啲飯一齊焗識落都唔錯。如果扁意粉就相對一般,佢嘅味道好似比較咸,但係識落佢就令人感覺好飽同唔會有太大食慾,可能佢嘅配菜唔夠吸引,相對兩款自從雞扒飯更加好食!
2022-08-18 242 浏览
最近好鍾意去呢間餐廳因為要等阿女上完興趣班去食嘢係最好嘅選擇其實我覺得$40唔使可以有一份墨西哥烤牛肉牛角酥同炸薯條仲可以加多杯嘢飲真係非常超值❤️除咗價錢Ok其實味道都唔錯牛角酥食落好鬆軟醬汁都好足夠炸薯條上枱嘅時候都仲熱辣辣非常香脆等我下星期又試吓食其他嘢先得
最近好鍾意去呢間餐廳

炸薯條上枱嘅時候都仲熱辣辣
非常香脆

等我下星期又試吓食其他嘢先得
2022-08-09 268 浏览
🍴呢間餐廳平時通常係家人去食早餐🥣佢嘅早餐價錢又平又抵食🌭🥓🍳而且環境乾淨又有格調🪵重點係坐得舒服而且仲唔需要加一💰兩個人食一餐晚餐都唔使$200👍算係好抵食啦🥳🥳🥳佢哋餐廳隔離仲有自己嘅麵包舖添😋食完買埋麵包聽朝早早餐🥣超方便呢👍👍🍝西班牙鮮蝦帶子闊條麵 $98:晚餐呢個價錢🈶️鮮蝦又🈶️帶子🍤仲包埋一個蘑菇湯🍄呢個組合的確係好抵食🥳呢個西班牙闊條麵有輕微嘅辣🌶️帶子味道一般味道☺️但鮮蝦反而唔錯👍夠惹味❤️🍝黑醋鮮蝦火箭菜天使麵 $78:呢個🈶️驚喜🥳我本身都好鍾意食黑醋👍通常黑醋都會喺沙律上面出現🌟最近食過一個係用黑醋做嘅牛油果沙律🥗超正🥳估唔到黑醋可以用來炒天使麵🥳味道係咁夾嘅👍雖然啲蝦唔係好大隻🤏但係份量都算幾多🍤補返數啦👍👍💰$176/2ppl

💰$176/2ppl
  • 黑醋鮮蝦火箭菜天使麵
2022-07-31 232 浏览
今日晚上係荃灣店食晚餐,我晚上7:00多到達,叫豬扒無哂,叫pizza無哂,叫雞翼無哂,我已是黎過2次,頭2次我哋非常滿意好食,今次黎到,想叫既嘢食全部都無,叫左牛扒,今次非常唔好食,叫既飯凍既,麵包凍既,我完全想像唔到你哋會係咁差,重有啲抺枱布係臭味,一次非常差既感覺,唔會再黎食
2022-07-31 165 浏览
今日係哩間嘢咗個外賣,突然好想食雞翼,要雞翼薯條,我拎外賣時,原來無雞翼,點知間舖問都唔問就俾魚柳我,我當然話唔要啦,點知啲職員話唔得,亦唔可以退錢,不知所謂,今時今日咁嘅態度做生意真係好差勁
,我當然話唔要啦,點知啲職員話唔得,亦唔可以退錢,不知所謂
,今時今日咁嘅態度做生意真係好差勁
2022-07-19 191 浏览
ITAMAMA主打平民價西餐,晚市有pasta、pizza、risotto、扒餐⋯選擇款類都算多,價錢係$70-90左右 不過晚市都免加一 算係咁架啦🙈今次同屋企人經開食晚飯,嗌左三個主食:1️⃣香煎三文魚扒闊條麵🐟🍝2️⃣白汁忌廉雞扒焗飯🐔3️⃣黑椒牛柳飯🐮呢個價位嚟講 都滿意唔錯~ 食物夠熱辣辣 咁樣食落先滋味( ̀⌄ ́) 而家咸味適中 唔錯嘅選擇👍My family and I also like there ! But the service can be better 😉
今次同屋企人經開食晚飯,嗌左三個主食:
1️⃣香煎三文魚扒闊條麵🐟🍝
2️⃣白汁忌廉雞扒焗飯🐔
3️⃣黑椒牛柳飯🐮
2022-07-18 117 浏览
薯条是冷的都拿上来,换了一次之后还是不行,炸的很干,还不脆,千层面还不如pizza hut,水准偏低。饮品冰占6成,不知道是喝冰还是和水,整个餐厅除了环境其它都不太行。
2022-07-18
2022-06-26 242 浏览
餐具有一大攤白色汁未洗,食物(香草鮮露筍螺絲粉)有酸宿味,所有嘢食都有芫荽,食物基本上只有蔥同蒜味⋯ 好似冇落鹽咁, 服務態度都同啲食物一樣咁低質,不過平心而論,雞翼係OK嘅。啲嘢食個樣係唔差嘅,餐牌上面啲相都幾吸引嘅,冇諗過一食落口全台人都真係覺得難食。食物安全係最重要嘅,我哋同侍應講,啲嘢食有酸宿味,佢竟然帶住個口罩聞一聞之後同我哋講OK,話冇問題。我哋堅持換其他嘢,佢就露出不悅嘅神情,仲要我哋補回食物差價。總之呢間嘢唔建議。
2022-05-24 345 浏览
今日同阿媽二人世界行完街去嘆tea, 去左荃新天地二期的Itamama。 佢下午茶都幾抵食。所以都要排10分鐘先可以入座。-mama 手工pizza(香草腸、溫泉蛋、肉醬,煙肉)$38+$3 凍朱古力-漢堡扒煎焗流心蛋配香脆薯條 $40+$3 凍檸茶

-漢堡扒煎焗流心蛋配香脆薯條 $40+$3 凍檸茶

2022-05-16 276 浏览
係荃灣行商場行到餓😄入左去呢間餐廳食嘢,價錢中等但賣相唔錯💭黑蒜鮮蝦車厘茄天使麵($71)賣相幾好,份量適中,有4-5隻蝦🦐天使麵啖啖都有黑蒜香,配車厘茄整體幾開胃同新鮮😋另外呢度都有唔少飲品加配選擇,眼見店內唔少一家大細黎用餐,餐牌選擇都較多,可以一試👨‍👩‍👧‍👦
係荃灣行商場行到餓😄入左去呢間餐廳食嘢,價錢中等但賣相唔錯

💭黑蒜鮮蝦車厘茄天使麵($71)

可以出來吃飯的第一個周末,太忙了,連夕陽西下也不知道,唯有去吃個簡單的,快的 ...可能今天是連水也沒喝過幾滴,坐下來後馬上點了杯特飲,“鮮乳奶蓋配香濃可可”,爽,朱古力味濃,又夠冷,醒了!這口餐湯卻有點失色,味道還可以的,一喝就知道是磨菇忌廉湯,但太稀,口感不夠醇厚。“三重芝士田園pizza”,在茶餐廳做出來的,當然不能和意大利餐廳的比較,在有限米煮有限粥的情況,這已算合格。“烤極黑豬鞍扒配烤野菜”,嘩,擺盤不錯,豬扒嫩滑,入味,是廚師的功架。

2022-04-21
2022-02-26 412 浏览
早餐有成十幾款,真係好多選擇呀!當中仲有bagel添,早餐有bagel又幾少見。多士烘得好脆,外脆內軟,搽上蒜蓉牛油非常香口,建議黎到就即刻食,隔左陣就會淋左無咁脆架喇!