2020-06-06
一間餐廳最重要係食物出品,如果食物質素唔掂,其他方面補救亦是徒然。之前喺長沙灣返工,經常會幫襯長沙灣廣場入面嘅J’s Cafe,佢嘅意粉出咗名彈牙,材料新鮮,每碟食品都好用心去製作。依家佢喺荔枝角D1 place two開咗一間J’s bistro, 一定要試試。Lunch time 同朋友去咗試佢午餐,主菜我揀咗蒜香意粉。頭盤有羅宋湯配迷你牛角酥+沙律🥗,牛角酥質素超高,新鮮夠熱夠爽脆,沙律菜好新鮮,一間用心製作嘅餐廳,即使係頭盤,從食物中你就感覺到佢嘅用心製作。主菜炒蒜香意粉,簡單一碟意粉,炒得非常彈牙夠乾身,每一啖都係享受,朋友則點了烤雞,佢話烤雞好香,雞肉夠滑。最後餐飲我飲熱咖啡☕️,咖啡香醇濃郁,咖啡豆同咖啡幾都好得。