2024-01-15
Jagger📍尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖呢排返工壓力有d大,收工就同同事一齊去尖沙咀食晚飯🍴飲下嘢🍷,見到麼地道有間好有氣氛嘅餐廳「Jagger」,就決定入去食啦~餐廳有分室內同室外,室外佈置到好有園林嘅感覺,好有外國酒吧Feel🤣而室內環境就有一個大玻璃窗,可以比客人打卡影相👍📷呢排天氣涼涼地好舒服,所以我地就選擇左係室外傾計食嘢🥰 黎到一個咁有feel嘅地方,一黎當然係睇飲品menu啦 ,我地分別叫左一杯Cocktail ,一杯mocktail🍷🍸 Cocktail Tiramisu $88🍸用咗百利甜酒做base,加上可可味同牛奶令口感更加creamy,味道甜甜地,酒味唔算好重,中間仲有沙冰,不過如果夏天飲就要小心啲冰融啦🤣🤣推薦指數:8.5/10 Mocktail SickLeave $68🍹由唔同種類嘅果汁mix埋而成,飲落幾重cranberry味,好有外國風味,加埋薄荷葉令到成杯飲品都好fresh🌱。推薦指數:8.5/10 Jagger特色火燄德國咸豬手 $198🐖一黎到就會店員就會淋啲酒同點火,打卡一流📷,豬手燒完就更加香,然後店員會幫手切開
📍尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖
Cocktail Tiramisu $88🍸
推薦指數:8.5/10
Mocktail SickLeave $68🍹
推薦指數:8.5/10
Jagger特色火燄德國咸豬手 $198🐖
一黎到就會店員就會淋啲酒同點火,打卡一流📷,豬手燒完就更加香,然後店員會幫手切開,所以基本上食落就係啖啖肉,豬手個皮非常脆👍,味道唔會太鹹,配菜唔會太酸幾適合香港人口味, 另外,豬手旁邊重會有薯角、茄汁、芥末醬。
推薦指數:9/10
Jagger特色芝士菠菜雲吞$138🥟
叫得Jagger 特色就一定要試下啦,一碟大約有10粒左右,味道都ok,個汁都幾creamy,有蕃茄仔同花瓣作伴碟👍
推薦指數:8/10
軟殼蟹牛油果沙律 🥗$118
炸原隻軟殼蟹脆卜卜,廚師好貼心咁切開一半方便客人食😍重有成半個牛油果,配埋新鮮沙律菜🥗👍係一個好好食嘅前菜~
推薦指數:8/10
炸薯條🍟 $68
份量都算多,好香脆,同朋友傾住計一條一條咁食,好快就食曬,如果中意食香口嘢嘅朋友重可以叫小食拼盤,可以用180蚊任簡4款小食😆😆
推薦指數:9.5/10
整體黎講,餐廳位於尖沙咀,地點方便,環境寬敞,服務員態度好好,適合夜晚一朋友一齊去好有Feel,岩曬傾計飲酒🍸