Jagger📍尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖呢排返工壓力有d大,收工就同同事一齊去尖沙咀食晚飯🍴飲下嘢🍷,見到麼地道有間好有氣氛嘅餐廳「Jagger」,就決定入去食啦~餐廳有分室內同室外,室外佈置到好有園林嘅感覺,好有外國酒吧Feel🤣而室內環境就有一個大玻璃窗,可以比客人打卡影相👍📷呢排天氣涼涼地好舒服,所以我地就選擇左係室外傾計食嘢🥰 黎到一個咁有feel嘅地方,一黎當然係睇飲品menu啦 ,我地分別叫左一杯Cocktail ,一杯mocktail🍷🍸 Cocktail Tiramisu $88🍸用咗百利甜酒做base,加上可可味同牛奶令口感更加creamy,味道甜甜地,酒味唔算好重,中間仲有沙冰,不過如果夏天飲就要小心啲冰融啦🤣🤣推薦指數:8.5/10 Mocktail SickLeave $68🍹由唔同種類嘅果汁mix埋而成,飲落幾重cranberry味,好有外國風味,加埋薄荷葉令到成杯飲品都好fresh🌱。推薦指數:8.5/10 Jagger特色火燄德國咸豬手 $198🐖一黎到就會店員就會淋啲酒同點火,打卡一流📷,豬手燒完就更加香,然後店員會幫手切開
Jagger
📍尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖

Cocktail Tiramisu $88🍸
推薦指數:8.5/10

Mocktail SickLeave $68🍹
推薦指數:8.5/10

Jagger特色火燄德國咸豬手 $198🐖
一黎到就會店員就會淋啲酒同點火,打卡一流📷,豬手燒完就更加香,然後店員會幫手切開,所以基本上食落就係啖啖肉,豬手個皮非常脆👍,味道唔會太鹹,配菜唔會太酸幾適合香港人口味, 另外,豬手旁邊重會有薯角、茄汁、芥末醬。
推薦指數:9/10

Jagger特色芝士菠菜雲吞$138🥟
叫得Jagger 特色就一定要試下啦,一碟大約有10粒左右,味道都ok,個汁都幾creamy,有蕃茄仔同花瓣作伴碟👍
推薦指數:8/10

軟殼蟹牛油果沙律 🥗$118
炸原隻軟殼蟹脆卜卜,廚師好貼心咁切開一半方便客人食😍重有成半個牛油果,配埋新鮮沙律菜🥗👍係一個好好食嘅前菜~
推薦指數:8/10

炸薯條🍟 $68
份量都算多,好香脆,同朋友傾住計一條一條咁食,好快就食曬,如果中意食香口嘢嘅朋友重可以叫小食拼盤,可以用180蚊任簡4款小食😆😆
推薦指數:9.5/10

整體黎講,餐廳位於尖沙咀,地點方便,環境寬敞,服務員態度好好,適合夜晚一朋友一齊去好有Feel,岩曬傾計飲酒🍸
室外種咗唔少植物,好似坐喺花園裏面,都幾chill,室內就係型格工業風!餐廳有多款cocktails 、mocktails,每杯都好吸引注目🤩⭐️威靈頓三文魚$218雖然份量唔算好多,但係酥皮好香牛油味,三文魚焗完都幾嫩滑多汁,用酥皮焗三文魚可以豐富三文魚的味道,增加油脂香!不過薯蓉配菜嘅味道就唔係好足夠。⭐️冬陰功海蝦墨魚意粉 $138海蝦彈牙,意粉爽口,同冬陰功嘅味道又幾夾,少少酸酸辣辣🤣⭐️soul fresh $68

⭐️威靈頓三文魚$218
不過薯蓉配菜嘅味道就唔係好足夠。

⭐️冬陰功海蝦墨魚意粉 $138
海蝦彈牙,意粉爽口,同冬陰功嘅味道又幾夾,少少酸酸辣辣🤣

⭐️soul fresh $68
Jagger尖沙咀係一間好CHILL嘅西餐廳有室外同室內位置,好適合幾個好朋友飲住酒黎傾計🥳朋友叫左杯Manhattan,好香同好優雅不過我少飲Whisky,就叫左一杯Tiramisu Cocktail,好有層次感,加埋可可粉,成個造型真係好似食緊蛋糕咁少少甜,好易入口🥰前菜先來一份蒜香牛油汁配青口及蜆意式蒜香牛油汁好濃郁,海鮮味道鮮美,同牛油香味相互融合,好好味😌香辣茄汁海鮮燴意大利飯意大利飯好吸到D 香辣茄汁,海鮮份量多,有蝦、青口、魷魚,好新鮮,辣味適中😋炭燒加拿大有骨豬鞍扒豬鞍味較濃郁,帶有脂肪、油脂,煎出黎唔會太乾,鬆軟美味好出色😋餐廳氛圍舒適,店員服務態度友好,亦對食材好掌握,分享埋煮食過程值得Encore! ❤️
Jagger尖沙咀係一間好CHILL嘅西餐廳
有室外同室內位置,好適合幾個好朋友飲住酒黎傾計🥳

朋友叫左杯Manhattan,
好香同好優雅
好有層次感,加埋可可粉,成個造型真係好似食緊蛋糕咁
少少甜,好易入口🥰

前菜先來一份蒜香牛油汁配青口及蜆

香辣茄汁海鮮燴意大利飯
意大利飯好吸到D 香辣茄汁,
海鮮份量多,有蝦、青口、魷魚,好新鮮,辣味適中😋

炭燒加拿大有骨豬鞍扒
豬鞍味較濃郁,帶有脂肪、油脂,煎出黎唔會太乾,鬆軟美味
好出色😋

值得Encore! ❤️
元旦約朋友出去尖沙咀,最初真係唔知食咩好,最後喺K11附近見到一間西餐餐廳,環境很好,很適合和朋友食飯吹水。餐廳除了室內位置之外,還有一些戶外位置。凱撤沙律 🥗$98沙律菜新鮮,口感清新。辣汁紅酒燴牛肉粒 $98牛肉粒肉質嫩滑,而且味道濃郁很入味。配菜也絕不馬虎,薯角的外皮酥脆,口感軟嫩。黑松露野菌燴意大利飯 $128意大利飯的口感Creamy,加上黑松露的獨特氣味,口感更有層次。炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 $238炭燒除了可以令牛柳粒有燒烤的香氣,而且可以鎖住牛柳的肉汁,口感非常Juicy,加上黑松露和蘑菇的雙重獨特香氣,非常美味😋。Yu-Ni $68綠茶、蘋果汁、青檸汁加梳打,微微的酸酸甜甜,很清新的味道。Sex On The Beach $88Vodka, Peach Liqueur, Cranberry Juice,Orange Jucie, GrenadineVodka 加入不同的果汁🍹,容易入口,可適合女士飲用。

餐廳除了室內位置之外,還有一些戶外位置。

凱撤沙律 🥗$98
沙律菜新鮮,口感清新。

辣汁紅酒燴牛肉粒 $98

黑松露野菌燴意大利飯 $128

炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 $238

Yu-Ni $68
綠茶、蘋果汁、青檸汁加梳打,微微的酸酸甜甜,很清新的味道。

Sex On The Beach $88
Vodka 加入不同的果汁🍹,容易入口,可適合女士飲用。

2023-12-30 62 浏览
黎到尖沙咀鬧市當中,有一間幾chill既西餐廳,只係係門口已經覺得佢好chill,裝修非常有格調一黎到首先叫左兩杯呢到既signature cocktails先左邊個杯叫grapefruit gin tonic,右邊個杯叫butterfly,兩杯都比較fruity 既口感,酒味唔重然後當然要叫個前菜食住先,我地叫左一個青口同蜆黎食,佢仲配左一碟toasts比我地用黎點青口底下既白汁,toasts非常香脆,青口同蜆都唔錯然後叫左個避風塘墨魚pasta,佢個口感唔會好辣,陣陣既避風塘香味唔會蓋過原本pasta既味道試完pasta當然要試下黑松露野菌燴意大利飯,我幾鐘意佢呢個非常creamy既口感,亦唔會太膩,意大利飯質感都好好最後就叫左個炭燒豬胺扒,佢都燒得好香唔會燒得太硬,味道亦都好好,不過本身比較乾,如果有少少汁可以點下就可以中和番個乾身既口感

2023-12-21 115 浏览
內部裝修後再一次光顧,整體格調升級了,座位之間距離更加舒適。意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆 ($158)醬汁是整道前菜的精髓,烹調得很出色,酒味和蒜香比例剛好,配合肉質飽滿彈牙的藍青口和蜆肉,極為滋味!Jagger芝士菠菜意大利雲吞 ($138)味道一般、不太特別,可以略過。避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148)味道有驚喜!意粉糅合了極為惹味的避風塘精粹,充滿微微的香辣和炸蒜咸香。整體口感偏向乾身;炒蜆亦相當滋味,推薦!Tiramisu ($108)餐廳獨有的特色雞尾酒,以沙冰狀態呈現,百利甜酒味道突出,口感亦頗creamy。Fresh Green ($68)
內部裝修後再一次光顧,
整體格調升級了,座位之間距離更加舒適。

意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆

意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆 ($158)

醬汁是整道前菜的精髓,烹調得很出色,
酒味和蒜香比例剛好,
配合肉質飽滿彈牙的藍青口和蜆肉,
極為滋味!

Jagger芝士菠菜意大利雲吞

Jagger芝士菠菜意大利雲吞 ($138)

味道一般、不太特別,可以略過。

避風塘風味炒蜆墨魚麵

避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148)

味道有驚喜!
意粉糅合了極為惹味的避風塘精粹,
充滿微微的香辣和炸蒜咸香。
整體口感偏向乾身;
炒蜆亦相當滋味,推薦!

Tiramisu

Tiramisu ($108)

餐廳獨有的特色雞尾酒,
以沙冰狀態呈現,百利甜酒味道突出,
口感亦頗creamy。

Fresh Green

Fresh Green ($68)
Tiramisu
啱啱去完旅行返黎,即刻約好朋友出黎Chill下順便比手信佢先😆我地兩個都係愛飲🍺之人,梗係要邊食飯邊飲野啦,經過麼地道見到有間西餐廳「Jagger」出面有outdoor位置,佈置得充滿聖誕氣氛,今晚就一於揀呢間啦✌🏻炭燒加拿大有骨豬鞍扒厚切嘅豬鞍扒入口帶有炭燒同黑椒嘅香味,外面燒得微微焦,內裡嘅肉仲帶點粉嫩,肉質非常juicy一啲都唔會柴同乾,火侯控制得啱啱好,亦唔需要太多調味,配菜有煙肉焗薯、椰菜苗、翠玉瓜、紅蘿蔔,焗薯粉稔軟綿,啱晒澱粉質愛好者嘅我😆蔬菜味道清甜,值得推介👍🏻Jagger特色火焰德國鹹豬手侍應上枱時會即場點火,最適合打卡📸豬手份量十足,外皮脆卜卜好香口,食落啖啖肉,口感非常豐富,配菜薯角夠脆又熱辣辣,用黎送酒最適合🍸避風塘風味蜆墨魚麵擺盤精美,大蜆砌成花型好吸引,蜆肉肥美又冇沙,墨魚麵口感煙韌彈牙,用避風塘風味去炒意粉,味道辣辣地非常惹味,配上炸蒜令意粉更加香口🌶️🧄Jagger小食拼盤芝麻雞翼、炸魚柳、洋蔥圈、炸薯條可以自行選擇4款炸物,炸粉亦唔會過厚,即叫即炸熱辣辣,魚柳嫩滑配上他他醬香脆可口🐟Butterfly 啱晒女仔飲嘅cocktail,果味rum酒容易入口

炭燒加拿大有骨豬鞍扒

Jagger特色火焰德國鹹豬手

避風塘風味蜆墨魚麵

Jagger小食拼盤
芝麻雞翼、炸魚柳、洋蔥圈、炸薯條

Butterfly
啱晒女仔飲嘅cocktail,果味rum酒容易入口
Tropical Sundae
朋友仔點嘅沙冰,佢話清甜幼滑,好fresh

📍Jagger (尖沙咀)
尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖

人均消費:$400-500
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-12-15 52 浏览
朋友有心事,自然要摸吓杯底傾下偈,揀選咗地點方便嘅尖沙咀,內裏嘅裝潢舒適寬敞,私隱度極高!Sick Leave(左)~有氣嘅梳打裏面有青檸味,酸酸地嘅口味,令我覺得非常清爽、開胃Air Force Red(右)~香甜嘅士多啤梨、荔枝、蘋果味,呢個配搭絕對冇女士可以抗拒!波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉~龍蝦味極濃!意粉軟硬適中,龍蝦尺寸雖然唔算好大,但肉質非常彈牙!食得出嘅新鮮炭燒美國1855黑安格斯肉眼扒~要咗五成熟,絕對冇overcooked, 粉嫩嘅粉紅色非常漂亮!搭配最得女士歡心嘅玫瑰花瓣,整個賣相深得我心以食物質素、環境而言,價格非常合理

以食物質素、環境而言,價格非常合理

2023-12-12 38 浏览
經過見到呢間嘅裝修好有格調,有得坐室外同室內,好適合同啲朋友嚟傾偈飲酒chill 下。海鮮龍蝦湯龍蝦味非常濃郁,裏面仲有好多蜆肉。蜆肉好有咬口之餘,佢嘅鮮味中和左龍蝦湯本身creamy 感! 避風塘風味䙺墨魚麵墨魚麵烚得啱啱好,好有口感仲好Q彈同出邊嘅蒜蓉蜆肉意粉唔係好一樣。 佢除咗有蒜蓉味仲有避風塘嘅味,香香辣辣上面仲有啲炸蒜。 ❤️❤️炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬咬落去好多汁好Juicy 而且牛味都好重。上面嘅黑松露蘑菇醬汁配合佢嘅炭燒焦焦地嘅味道,再加埋一咬牛扒本身好juicy 嘅感覺,整體比我嘅感覺唔會太膩,太creamy ! 成個菜配合得好好。 Sick Leave味道比較酸,裏面仲有啲火龍果肉同雜莓嘅味道。 西餐偏向creamy 所以成杯嘢飲俾我嘅感覺好清新,食西餐配合呢杯嘢飲唔錯。Fresh Green呢一杯就比較簡單,有啲薄荷葉同青檸汁嘅味道。整體都係清新同refreshing 🌿

海鮮龍蝦湯

避風塘風味䙺墨魚麵

炭燒牛柳配黑松露蘑菇

Sick Leave

Fresh Green
2023-12-10
2023-12-09 49 浏览
Apps寫網上訂位叫主菜第二個半價,埋單職員先話你知要2樣主菜都叫肉先可以,但係apps上面淨係寫主菜,真係搵笨,環境還好,食物都可以接受,但係服務認真太差,叫杯Mojito到埋單都冇出,冇下次
2023-12-09 38 浏览
朋友推介呢間可以靜靜地chill下既餐廳比我餐廳位於Mody Road餐廳分別設有室外同室內坐位星期六tea time時間黎其實都已經坐滿咁滯感覺食物應該唔錯先咁多人幫襯😄環境的確舒適😌仲佈置得好有聖誕氣氛🎄🎅🎁🎉🤗🥳紅酒燴牛柳粒貝殼粉$80Presentation 好靚👍個toast插左入貝殼粉中好精緻嘅設計牛柳粒一放落口就食到紅酒味肉質鮮嫩蕃茄仔亦相當新鮮好味用心製作👍御茗寧茶$68第一次見呢款茶所以就試試佢是紅茶的一種店員一壺放咗2個茶包好香紅茶味茶味亦非常之濃厚👍推介飲品方面除咗不同款色的茶和咖啡亦有其他特式飲品當然餐廳還有酒提供想同朋友坐下飲下酒傾下偈呢度絕對是個好地方仲有service都好好👍唔會有種感覺坐得耐要被趕走
朋友推介呢間可以靜靜地chill下既餐廳比我

呢度絕對是個好地方
仲有service都好好👍
唔會有種感覺坐得耐要被趕走

2023-12-02 27 浏览
餐廳位於尖沙咀麼地道,鄰近赫德道及尖東N1出口,室內有四五檯約十幾個座位,另有室外空間。此為一家酒吧西餐廳,整體感覺都幾chill,其中Cocktail及Mocktail都幾出色。Womanizer ($88): 以GIN酒、法國接骨木花甜酒、青瓜糖漿及蛋白調製而成,果香味較為突出,味道偏香甜及refreshing!炸芝士棒 ($88): 外層香脆,內裡軟糯,芝士帶咸香,餐前配Cocktail享用都唔錯。炸薯條 ($68): 厚切薯條炸得夠香脆,幾有薯味。意式蒜香牛油汁配青口及蜆 ($158): 醬汁嘅蒜蓉牛油香幾濃郁,藍青口入味,肉質亦夠嫩滑,蜆肉亦幾鮮香。炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 ($238): 點選三成熟 (Medium Rare),火候掌控得宜,牛柳鮮嫩多汁,肉質軟腍,牛味適中,所搭配嘅醬汁黑松露味突出,亦幾creamy香甜。

炸薯條 ($68): 厚切薯條炸得夠香脆,幾有薯味。

2023-11-21
尖沙咀向來多野食,但係要搵間唔迫又chill又有露天位置,又有野飲既bar & restaurant 就唔易啦🤨。今日同男朋友行去赫德道,就搵到呢間叫Jagger既餐廳。🤭坐低左之後就決定試幾樣菜😀1)意式蒜香牛油汁配青口及蜆 ($158)青口同蜆都幾新鮮,洗得幾乾淨,食唔出有沙。☺️ 份量ok,仲配埋香脆多士,作為前菜,係一個唔錯既選擇。2)避風塘風味蜆墨魚麵 ($148)墨魚🦑麵賣相幾靚,蜆味突出,少少辣味,食落去意粉香口又唔漏。3)炭燒加拿大有骨豬鞍扒 ($228)豬鞍扒🐷味道出色,煮得夠焾,伴碟既焗薯🥔配埋豬鞍食好夾,又夠飽肚。4) 野飲方面,我地就叫左Red Sangria $98 同 long island $85 兩杯野飲味道都好標準,酒味夠唔會淡,合格!👍🏼😚呢間餐廳靜靜地,想係尖沙咀拍拖食飯飲下野係唔錯選擇。🥰

今日同男朋友行去赫德道,就搵到呢間叫Jagger既餐廳。🤭

坐低左之後就決定試幾樣菜😀

1)意式蒜香牛油汁配青口及蜆 ($158)

作為前菜,係一個唔錯既選擇。

2)避風塘風味蜆墨魚麵 ($148)
墨魚🦑麵賣相幾靚,蜆味突出,少少辣味,
食落去意粉香口又唔漏。

3)炭燒加拿大有骨豬鞍扒 ($228)
豬鞍扒🐷
味道出色,煮得夠焾,伴碟既焗薯🥔配埋豬鞍食好夾,又夠飽肚。

兩杯野飲味道都好標準,酒味夠唔會淡,合格!👍🏼😚

呢間餐廳靜靜地,想係尖沙咀拍拖食飯飲下野係唔錯選擇。🥰

2023-11-29 31 浏览
難得同爸爸兩個去撐枱腳梗係要食返餐好😆呢間餐廳又好方便一出N1出口行多兩步就到間餐廳有得揀坐入面定出面我哋就揀咗坐入面入面都幾有Cafe feel幾舒服幾靚話到明撐枱腳點少得酒一坐低即刻叫返兩杯Cocktail飲吓先唔小心配合埋個燈光效果超靚😆😆爸爸揀嘅係Sangria 我揀嘅就係加左elderflower liqueur嘅champagne cocktail都幾好飲同好打卡able店員大力推介熬左三日嘅龍蝦湯所以我哋就叫咗真係好彩有聽店員推介超級好飲!龍蝦味超級濃!飲完一碗都好想再飲入面嘅蝦同埋青口都好食!我哋仲嗌咗個意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆蜆係比較淡口味,但青口係極度入味但食得出兩個都好新鮮,肉質爽滑唔會霉我平時都冇特別鍾意食青口但我覺得呢間青口真係幾好食麵包上枱時已經搽咗牛油,可以點埋啲汁一齊食👍🏻👍🏻👍🏻炭燒豬胺扒大概係煮到八成熟有陣陣嘅炭燒香味 肉質都尚算嫩滑 👍🏻爸爸食完之後覺得好滿意仲話要帶媽媽一齊再嚟食😆😆
難得同爸爸兩個去撐枱腳

店員大力推介熬左三日嘅龍蝦湯
所以我哋就叫咗
真係好彩有聽店員推介
超級好飲!龍蝦味超級濃!飲完一碗都好想再飲
入面嘅蝦同埋青口都好食!

我哋仲嗌咗個意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆
蜆係比較淡口味,但青口係極度入味
但食得出兩個都好新鮮,肉質爽滑唔會霉
我平時都冇特別鍾意食青口
但我覺得呢間青口真係幾好食
麵包上枱時已經搽咗牛油,
可以點埋啲汁一齊食👍🏻👍🏻👍🏻

炭燒豬胺扒大概係煮到八成熟
有陣陣嘅炭燒香味
肉質都尚算嫩滑 👍🏻

爸爸食完之後覺得好滿意
仲話要帶媽媽一齊再嚟食😆😆
2023-11-23 36 浏览
龍蝦湯:龍蝦味濃郁,老闆話用到蝦龍殼黎blend,好幼滑,口感同味道都一流。炭燒安格斯肉眼牛扒:落單點咗五成熟,一切開就知龍與鳳。睇色水就知除咗做到5成熟既基本功,無overcook,炭味亦都好突出,將食物昇華。安格斯牛味本身亦都濃郁,配合烹煮的高水準,的確無浪費到塊扒。高水準之作,12oz 都略嫌未夠喉。避風塘海蜆墨魚麵:估唔到中式嘅避風塘fusion西式嘅墨魚麵味道又幾夾。配合大蜆嘅鮮味,將墨魚面既味道食落更有層次,食完仲想再encore。Air Force Red :無酒精既mocktail 黎,配上新鮮荔枝,士多啤梨,蘋果汁,薑汁汽水等等,味道好清新,亦唔會太甜。Sick Leave : 亦都係一杯無酒既mocktail 黎。有火龍果,薄荷葉,青檸同紅莓汁等等,味道幾夾,酸酸甜甜,有清爽解膩的感覺。總結:食物質素頗高,牛扒尤其出色,值得試試。

總結:食物質素頗高,牛扒尤其出色,值得試試。