2022-05-08 172 浏览
1️⃣ JAJA的含義JAJA不是已經登臨香港,在灣仔藝術中心開業了嗎?🤔為何標題會這樣說呢?這個原因,就要從JAJA這個名字的意義說起了👨‍🏫。JAJA是西班牙文🇪🇸,解作「哈哈」,包括了散播快樂能量的含義。身處店內時,的確是能夠感受到快樂的氛圍。但版主更希望的是,即使離開了素店,大家都仍然能夠充滿” JAJA”的能量💪。第五波疫情令整個香港滿佈陰霾😔,希望疫情盡快平息,” JAJA”重臨每個人的心內❤。2️⃣內和外各有賣點的環境網上介紹以「充滿少女心👧」形容素店環境,的確,在這間色彩繽紛,花團錦簇的店內,實在是有很多的「打卡位」📸,而接近入口位置的「公仔機」,更絕對是一眾女顧客的「合照目標」😍。提醒一下📢,大家是可以進入「公仔機」內攬住公仔合照的,但記得先脫鞋喔!如果不怕陽光猛烈🌞,又或是在陽光稍為收歛之時🌤,在露台用餐,亦是別有一番風味。JAJA位於6樓,位置上也算居高臨下,在露台上極目遠眺👀,仿如見到《岳陽樓記》中「春和景明,波瀾不驚,上下天光,一碧萬頃」的景象,在這兒用餐,絕對有「心曠神怡,把酒臨風,其喜洋洋😁」感覺的3️⃣令人激讚的餐單激讚原因有三個:👍餐單上的選擇眾多,令人目不暇給

1️⃣ JAJA的含義

2️⃣內和外各有賣點的環境

3️⃣令人激讚的餐單

激讚原因有三個:

👍餐單上的選擇眾多,令人目不暇給,食指大動

👍餐單設計簡單而有心思,色彩不單一,也不過於雜亂,在適合位置配上圖片,令人不會覺得只有密密麻麻的文字

👍👍最值得讚賞的是餐單中的標註----現時不少素店的餐單都會標明「蛋奶素」🥚🍼、「全素」、「無葱蒜」❌️🧅,但JAJA的餐單,除了這3個標示外,更有「無麩質」、「無堅果」、「生酮」、「低卡」這些標示,詳細程度,實在是絕僅有。

4️⃣美食來了

🌽總是給其他食物比下去的粟米濃湯?

我們選擇了兩個午巿套餐,品嚐了兩道頭盤-----粟米濃湯🥣和羽衣甘藍蘋果沙律🥗配黑醋汁。另外,我們又點選了一份煙煄粟米條 (LIKE店方的IG便可獲贈一客🆓)

粟米濃湯的粟米味道其實也挺夠,是不錯的餐湯。但和羽衣甘藍蘋果沙律這道前菜相比,後者用料較多元化,感覺也清爽,而且配上了開胃的黑醋汁,所以粟米湯便給比下去了🙈。

至於粟米濃湯和煙煄粟米條,大家都是以粟米為材料,但以煙煄來處理食材,令到粟米條散發出陣陣熱香♨️,再配上美味醬料,於是粟米濃湯又再次顯得遜色了🥲。

🍹可能係呢世人飲得最多野既一餐?

平時用餐的飲品,離不開湯羹、開水、餐飲,但來到JAJA,看着餐單上的飲品名單,再看着侍應捧出來的五顏六色飲品,絕對會令人有衝動想給自己也來一大杯。

今次我們點選了JUMBO的火龍荔灣和REGULAR的藍天紳士,JUMBO的飲品是2人份量的,和另一半共享一杯飲品👩‍❤️‍👨,絕對會是一個甜蜜的時光。

在味道上,兩杯飲品各有特色,不分軒輊,但火龍荔灣有一樣特點是稍勝一籌的,就是飲品內的果肉較多,有火龍果、荔枝等,令飲品更吸引。

🍔絕對配合餐廳風格的不可能漢堡配甜蕃薯條

漢堡包包脆肉厚,美味是意料之內😋。意想不到的是漢堡的顏色竟然配合了餐廳顏色鮮艷的風格,用上了紅色麵包﹝有問過侍應是甚麼麵包的,不過已忘記了﹞,令食品的視覺效果更佳。

🍕感恩的磨菇雞蛋菠菜薄餅,感恩的優質服務

餐廳的餐單有3款薄餅-----蕃茄羅勒水牛芝士、四重芝士、新豬肉磨菇香草。不過似乎都不算很特別,於是就點選了午巿套餐中的磨菇雞蛋菠菜薄餅。

午巿套餐是在下午2時半截單的,想落單的時候,已經是2時39分,抱着姑且一問的心態,很高興的是侍應仍然替我們處理這要求🥳。餐廳的侍應真的是很值得稱讚💯,每次我們有查詢時,都是笑容滿面地和我們解說,令人有賓至如歸的感覺。

FB 專頁:眾裏尋素千百道

Instagram: veggie.everywhere / Veggie_Keith

歡迎大家follow fb專頁和IG,多多支持

#眾裏尋素千百道 #veggieEverywhere #veggie #gogreen #灣仔素食 #港島素食 #JAJA
2022-05-05 1573 浏览
位於灣仔藝術中心嘅素食餐廳JAJA唔講唔知 鋪名JAJA係西班牙文 唔係讀「渣渣」而係讀「哈哈」而從佢嘅裝潢同食物賣相都睇得出 呢度係畀大家嚟尋開心 影靚相📸 嘻嘻JAJA hea返陣坦白講 係咪好港女?係架!但一上到去 見到個環境好闊落好舒適閒日早啲嚟 又唔多人 真係任影唔嬲唔好話玩得唔開心唔盡興 啲職員仲好細心 見到玻璃有手指印 即刻埋去抹抹佢 驚你影出嚟唔係💯今次淨係食咗甜品同飲品 下次再試下鹹食~🍓粉空漫覆 Do or Donut (Strawberry) 粉紅色冬甩🍩 加上士多啤梨奶昔 真係好粉嫩💗飲落酸酸甜甜 夠晒開胃 奶昔質感濃稠 似士多啤梨醬🍷快樂無限 Un-Bailey-vable (Bailey's)先食味道唔算偏甜嘅朱古力冬甩 再飲Bailey mix 朱古力奶昔酒味中和咗朱古力🍫嘅甜味 不過飲得多就會有啲飽膩🍰芝士蛋糕棒 (檸檬🍋)芝士蛋糕以檸檬朱古力裏着 再以蛋白霜畫龍點晴食落味道濃郁😍
位於灣仔藝術中心嘅素食餐廳JAJA
而從佢嘅裝潢同食物賣相都睇得出
呢度係畀大家嚟尋開心 影靚相📸 嘻嘻JAJA hea返陣
坦白講 係咪好港女?係架!
但一上到去 見到個環境好闊落好舒適
閒日早啲嚟 又唔多人 真係任影唔嬲
唔好話玩得唔開心唔盡興
啲職員仲好細心 見到玻璃有手指印
即刻埋去抹抹佢 驚你影出嚟唔係💯

今次淨係食咗甜品同飲品 下次再試下鹹食~

粉紅色冬甩🍩 加上士多啤梨奶昔 真係好粉嫩💗
飲落酸酸甜甜 夠晒開胃 奶昔質感濃稠 似士多啤梨醬
粉空漫覆

先食味道唔算偏甜嘅朱古力冬甩
再飲Bailey mix 朱古力奶昔
酒味中和咗朱古力🍫嘅甜味 不過飲得多就會有啲飽膩
快樂無限

🍰芝士蛋糕棒 (檸檬🍋)
芝士蛋糕以檸檬朱古力裏着 再以蛋白霜畫龍點晴
食落味道濃郁😍
芝士蛋糕棒
2022-04-28
芝士蛋糕棒
  • 快樂無限
  • 粉空漫覆
2022-05-02 93 浏览
The place is really spacious and clean and has an overall good atmosphere. The staff are friendly and the food is amazing. Don't be put off by the fact this is a vegetarian, as you won't regret coming to try the place! We had the afternoon tea, a pizza and two milkshakes and it was all really delicious 😋
💕𝕁𝔸𝕁𝔸 𝔻𝕣𝕖𝕒𝕞𝕪 𝔹𝕒𝕝𝕝𝕠𝕠𝕟 𝔸𝕕𝕧𝕖𝕟𝕥𝕦𝕣𝕖 𝔸𝕗𝕥𝕖𝕣𝕟𝕠𝕠𝕟 𝕋𝕖𝕒🎈CP值極高嘅Afternoon Tea有三款咸點 四款甜品 四色scone有個夢幻可以轉嘅熱氣球架 😍✨環境靚 影相位多 食物唔差 只係$288 ✨好多人都會叫$98 o個杯飲品影相個人覺得已經夠多影相位 tea set又包左飲品唔需要o徒錢叫巨型扭蛋機港女必影 係好靚geoutdoor都可以影到維港景色仲有donut cushion位都好好影當日掛住影相 無就咁影環境相 💕JAJA絕對值得一試 💕有得影相又好食訂位記得要講明食afternoon tea先會預留俾你ga

CP值極高嘅Afternoon Tea

有得影相又好食
訂位記得要講明食afternoon tea先會預留俾你ga
2022-04-01
2022-05-01 98 浏览
fabulous newly rennovated restaurant, food was so yummy and the meat was surprisingly convincing. we got there early for our dinner and was able to take lots of photos on different tables. ordered fig salad, Taiwanese braised pork, pumpkin massaman curry, Maki platter, Mac n cheese, pana cotta. all dishes were superb, especially the Mac n cheese and braised pork which we had to order twice. only downside was the portions were on small side.will definitely come here again as we saw how other tabl

will definitely come here again as we saw how other tables ordered milkshakes that looked so yummy.

go over to the dessert bar and grab some candies from the jars, we didn't know these were complimentary, we were so occupied with taking photos.
  • braised pork
  • Mac & cheese
2022-05-01 137 浏览
一直Bookmark咗好耐嘅餐廳,見個個Foodie同KOL都去打卡影相📸️仲張張都咁靚🥰今日終於輪到我去啦🥰為咗Book哩個女神打卡位,我專登打電話去Book位😂我1/4打去,已經同我講要去到4月尾先有位😂然後揀好日子,再係openrice book位,再打電話去Confirm我要嘅果個位✅ 不過就當日所見其實餐廳唔Full嘅,可能係平日啦🫣 如果冇特別位想request,walk-in 應該都有位嘅😚一大開𨋢門已經係夾公仔果個打卡位,另一邊嘅牆身就係油漆嘅牆身地下係油漆溝埋咁🤭中間部分係甜甜圈咕臣,窗口位望出去嘅風景成副畫咁,好靚❤️再行入去就係粉紅色嘅花花世界啦🌸職員帶我哋入去Book咗嘅位置,真係超級無敵勁靚💕一坐低已經可以開始打卡😂不過我哋就叫咗嘢食先😚我地叫咗個Afternoon tea set ,跟兩杯飲品,我地就揀咗SIGNATURE ICED TEA -薄荷青蘋果梳打💞另外再叫多咗個炸薯條🍟薯條係用真薯仔切割而成,非常香口👍🏻另外只要你follow佢哋IG就會送一客Smokey Corn Rib 😙雖然哩間係一間素食餐廳,但佢嘅Afternoon tea都好出色,無論咸點

雖然哩間係一間素食餐廳,但佢嘅Afternoon tea都好出色,無論咸點定甜點都好好味🥰咸點有番茄多士,食落口勁香濃🍅 牛油果慕斯櫻桃番茄撻好香脆🥰甜點有榛子百香果Mousse,酸酸甜甜好開胃👍🏻 芝士蛋糕棒棒糖造型勁得意🥰 芝士味好香濃👍🏻

Scores 除咗有原味,仲有綠茶味,黑朱古力味同埋紅菜頭味,每一款味道都好突出❤️

食到一半,我哋見到另一枱叫咗杯好靚好打卡able嘅嘢飲💞 而且仲好大杯,原來係Shake It off系列嘅 Do Or Donut 🍩 下次再嚟一定要試吓💞
2022-04-30 126 浏览
難得見到咁靚嘅粉紅餐廳,仲要係素食餐廳,立志要打卡打曬全香港餐廳嘅我點可以唔去!JAJA係藝術中心入面,灣仔地鐵站出口行一陣就到,一入門口就係等候區,有好靚嘅梳化同咕臣任你等待加影相打卡我有訂位直入,入面每個位都好靚,坐邊張枱都打到卡服務員態度非常親切,野食又靚又要低卡路里,大力推薦所有鐘意打卡嘅女仔一生人都要去一次!臨走前記得記得要去超大型夾公仔機到影相!有得食有得玩,非常開心嘅一間餐廳!我比一百個like佢哋
我有訂位直入,入面每個位都好靚,坐邊張枱都打到卡

2022-04-24 167 浏览
餐廳一入去就全係粉紅色,仲有一個好大既公仔機用黎影相,未食野已經影左半個鐘相,餐廳食物打到卡之餘,環境一流,好新淨。係窗邊睇到海同仲有室外可以坐。值得一題既係餐廳有好幾個唔同形象同唔同設計既地方,雖然都係以粉紅色為主但唔個角落都有少少唔同,枱枱凳凳同裝飾品都有唔同,好有新鮮感。另外個地點都幾好,食完仲可以落去藝術中心到睇下《前菜&主食篇》🍽burgergoals 不可能漢堡 $168有別於傳統漢堡,選用素食漢堡扒,加上牛油果,蕃茄,甜酸瓜,生菜,同普通漢堡一樣口感,但係油份同卡路里都比較少,啱晒鍾意食漢堡又怕肥嘅人。🍽Living Maki Platter 提生糙米壽司拼盤 (12 pcs) $288三種唔同口味嘅糙米壽司(脆辣菠蘿蜜卷,照燒茄子卷,金針菇黑松露脆卷)。每一個上面都放上可食用嘅鮮花,口感比較清新,內層比較香脆,十分新鮮。🍽Fig Salad 無花果鮮果沙律 $148採用新鮮嘅芒果,無花果,小蕃茄,青瓜,藜麥,加上帶有少少酸味嘅dressing, 好開胃。《甜品&飲品篇》🍽 Do or Donut 💰78打卡必點,勁大杯,我地2個share都覺得好大杯,有甜筒好像個倒轉了

另外個地點都幾好,食完仲可以落去藝術中心到睇下

《前菜&主食篇》

🍽burgergoals 不可能漢堡 $168

🍽Fig Salad 無花果鮮果沙律 $148

甜品&飲品篇》

🍽 Do or Donut 💰78
打卡必點,勁大杯,我地2個share都覺得好大杯,有甜筒好像個倒轉了的雪糕同好多唔多顏色既棉花糖綑邊去點綴個杯身,奶昔好重士多啤梨味!必點!甜蜜到滿瀉!不過飲落比較heavy😂

🍽chessecake Lolly💰98 2個🍰
紅莓味同檸檬味,但要二個係最後食都滯滯地,味道係香濃既cream cheese比較實身,但覺得紅莓同檸檬味如果可以再出D就會比較好。甜味係適中,味道都唔錯。

🍽Mr blue sky💰68
又係勁大杯,又係打卡之選,味道有d難以形容,唔甜有陣陣橙皮同西柚味,比較有層次同有深度,底到有好多啫喱糖,好特別!

🍽Go fig-ure 💰78
奇亞籽布丁,當中分左好多層有椰子味cream係最上面,之後有原味既乳酪,下面好似係雜果呆既乳酪同好多無花果底部(十分推薦,好有驚喜!)
係我哋所有人都覺得最好食嘅甜品

可能會有人覺得素食只有或者應該要樸素及不花巧,環境及食物整到咁精緻會否華而不實,但我個人認為時代嘅變遷,若可以吸引到大家多茹素,不論樸素或精緻都係值得支持及推廣,尤其現今社會衣食豐足,不愁食物,對我而言,覺得素食更顯可貴。抗疫疲勞,堂食終於放寬少少,大家一定報復式去飲食吧!😂又想食好嘢,又怕肥(素食心理上點都係清淡啲吧!🤪),又要想打卡,餐廳真係一站式👍🏻😂。入到餐廳,實在太多打卡位,廁所都不能放過😂,見到好多人瘋狂地影相📸️(包括自己啦!😆),最好玩嘅就係夾公仔機,自己入埋去做公仔🧸😂,全層嘅環境寬敞,三五知己嚟吹水、聊天、打卡、拍照⋯⋯一流,食物亦都不是淡而無味,同一般Cafe一樣,一樣滋味又飽肚😋,如果想推廣身邊嘅朋友去素食,呢間餐廳一定係一個好開始。希望素食餐廳喺香港可以越嚟越發光發亮支持💪支持💪

抗疫疲勞,堂食終於放寬少少,大家一定報復式去飲食吧!😂

希望素食餐廳喺香港可以越嚟越發光發亮
支持💪支持💪

2022-04-22
午餐
2022-04-22 148 浏览
🤎JAJA (灣仔)🧸灣仔港灣道2號香港藝術中心6樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️真係超級平呀❣️我係Mira-eshop網站訂購,二人只係需要$288就可以去打卡同嘆下🙈逢星期一至五,平日係冇限制用餐時間,而星期六/日/公眾假期係有限時嘅,如果想去嘅朋友就要留意吓啦。餐廳分開咗兩個主題一邊係粉紅💖一邊係藍色💙兩邊都各自有梳化位同埋打卡位😆最緊要仲有海景睇㗎👍🏻💯-夢幻熱氣球之旅下午茶Tea Set🎈 $288鹹點🍘:意式蕃茄多士🍅牛油果慕斯車厘茄撻🥑提生糙米壽司🍣甜點🍬:熱情果慕斯榛子酥餅🌰芝士蛋糕條🧀綠茶蛋白霜配鮮果朱古力忌廉🍵JAJA奇亞籽布丁🍮即焗英式鬆餅🥧原味 / 綠茶 / 黑朱古力 / 紅菜頭配雲尼拿馬斯卡邦芝士醬🧀、士多啤梨醬🍓及阿瑪菲檸檬🍋另外仲已經包左茶同埋咖啡☕️,佢哋啲特點都好靚㗎如果有興趣嘅話都可以加錢再嗌🥂想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

🤎JAJA (灣仔)
🧸灣仔港灣道2號香港藝術中心6樓

綠茶蛋白霜配鮮果朱古力忌廉🍵

JAJA奇亞籽布丁🍮

即焗英式鬆餅🥧

原味 / 綠茶 / 黑朱古力 / 紅菜頭
配雲尼拿馬斯卡邦芝士醬🧀、士多啤梨醬🍓及阿瑪菲檸檬🍋

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-21
午餐
JAJA (灣仔)灣仔港灣道2號香港藝術中心6樓Miraeshop網站訂位🤫大家有需要可以打電話去預約打卡位置花枱或者梳化位🙈成間餐廳都係以粉粉嫩嘅顏色作為主調😚打卡岩哂🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎠夢幻熱氣球之旅下午茶Tea Set $288-鹹點🍘意式蕃茄多士🥪牛油果慕斯車厘茄撻🥧提生糙米壽司🍙-甜點🍬熱情果慕斯榛子酥餅🧁芝士蛋糕條🧀綠茶蛋白霜配鮮果朱古力忌廉🍫JAJA奇亞籽布丁🍮即焗英式鬆餅🥧原味 / 綠茶 / 黑朱古力 / 紅菜頭配雲尼拿馬斯卡邦芝士醬、士多啤梨醬及阿瑪菲檸檬🍋🧠溫馨提示🫵🏻逢星期一至五,平日係冇限制用餐時間星期六/日/公眾假期係有限時喔❣️ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍᴇ🌸帶你食肥肥🙌🏻歡迎互讚 互粉✨#hongkong #yummy #foodie #hongkongfoodie #dinner #hkfoodie #香港美食 #delicious #tasty #food #followme #餐廳推介 #hkfoodklogger #hkfood #食好西#love #TagsForLikes #TagsForLikesApp#TFLers #tweegram

JAJA (灣仔)
灣仔港灣道2號香港藝術中心6樓

綠茶蛋白霜配鮮果朱古力忌廉🍫
JAJA奇亞籽布丁🍮

即焗英式鬆餅🥧
原味 / 綠茶 / 黑朱古力 / 紅菜頭
配雲尼拿馬斯卡邦芝士醬、士多啤梨醬及阿瑪菲檸檬🍋

🧠溫馨提示🫵🏻
逢星期一至五,平日係冇限制用餐時間
星期六/日/公眾假期係有限時喔❣️

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍᴇ🌸帶你食肥肥🙌🏻
歡迎互讚 互粉✨
#hongkong #yummy #foodie #hongkongfoodie #dinner #hkfoodie #香港美食 #delicious #tasty #food #followme #餐廳推介 #hkfoodklogger #hkfood #食好西#love #TagsForLikes #TagsForLikesApp#TFLers #tweegram #photooftheday#sikfatfat灣仔美食#灣仔美食
2022-04-22
下午茶
最近呢間素食店hit到爆🔥🔥🔥因為啲環境同食物太"igable"當日所有tea set已經book滿唯有食set lunch 啦🤭建議想食tea嘅朋友起碼早3星期預約🤣🤣🤣Set Lunch個湯最好味濃而不膩,好味過有肉湯底超足料😋😋😋😋而且沙律份量大到似單點🥗主食我覺得泰式pizza既似咖喱亦似冬陰功味🥘烤得脆身但調味稍重我覺得好咸飲完甜嘢再食就更咸壽司拼盤新鮮但無咩驚喜🍣出面啲素食店好食好多而且188蚊加一都幾貴草莓奶昔真係一定要叫🍓🍓🍓睇落勁多cream又有donut 🍩 但飲落剛剛好而且擺勁耐都唔塌陷可以慢慢影😋😋😋藍莓奇亞籽yogurt cup非常健康食落有濃列椰子味🫐我自己唔太鐘意個口感同味道食2啖就放棄左
最近呢間素食店hit到爆🔥🔥🔥

因為啲環境同食物太"igable"

當日所有tea set已經book滿
唯有食set lunch 啦🤭

建議想食tea嘅朋友起碼早3星期預約🤣🤣🤣

Set Lunch個湯最好味
濃而不膩,好味過有肉湯底
超足料😋😋😋😋

食落有濃列椰子味🫐
我自己唔太鐘意個口感同味道
食2啖就放棄左

2022-04-19 161 浏览
JAJA夢幻熱氣球之旅🪂🍰餐廳十分大,座位相隔遠,店主精心佈置,以粉紅&花花為主,處處都是打卡位,就連門口吧枱,梳化冬甩區甚至廁所也有花牆。一夾公仔機和海邊高椅更是排隊打卡位。可惜店員服務一般,其中一位女店員長期以鄙視及怨氣眼神望著顧客,令人感覺非常不爽下午茶以熱氣球架上枱,好特別小店安排抽起甜品芝士蛋糕棒棒寫上生日祝福,好靚呀🤩🥰😘煙燻粟米條:like IG 就送一碟,係所有食物中最香口既一款鹹點:意式蕃茄多士:蕃茄蓉酸咪咪好開胃牛油果慕斯車厘茄撻:牛油果蓉好豐富,撻皮鬆脆,唔錯提生糙米壽司:幾有咬口,味道清淡甜點:熱情果慕斯榛子酥餅:moose 好滑綠茶蛋白霜配鮮果朱古力忌廉:造型好精緻,似有d硬既蛋白餅JAJA奇亞籽布丁:質地好濃,有椰汁&奇亞籽,但有酸酸地,怪怪即焗芵式鬆餅有買款口味原味/綠茶/紅菜頭,正正常常黑朱古力:奇怪地勁酥,唔like
JAJA夢幻熱氣球之旅🪂🍰

下午茶以熱氣球架上枱,好特別

小店安排抽起甜品芝士蛋糕棒棒寫上生日祝福,好靚呀🤩🥰😘

鹹點:
意式蕃茄多士:蕃茄蓉酸咪咪好開胃
牛油果慕斯車厘茄撻:牛油果蓉好豐富,撻皮鬆脆,唔錯
提生糙米壽司:幾有咬口,味道清淡
甜點:
熱情果慕斯榛子酥餅:moose 好滑
綠茶蛋白霜配鮮果朱古力忌廉:造型好精緻,似有d硬既蛋白餅
即焗芵式鬆餅有買款口味
原味/綠茶/紅菜頭,正正常常
黑朱古力:奇怪地勁酥,唔like
2022-04-12 7799 浏览
自從3月頭中左疫情之後都唔太敢出街食飯住免得身體內細菌仍然存在而感染到其他人嘛😢足足自閉左成個月早排我終於出關喇🎉同為食魚阿妹去左一間粉紅色主題又充滿少女心嘅餐廳影相打卡📸呢間粉紅打卡主題新派素食餐廳新開無耐👉🏻位於灣仔藝術中心6樓由灣仔地鐵站A1出口行過去大約8分鐘就到喇地點方便之餘,餐廳地方更異常地寬敞設有室內室外座席,亦有吧台位可以輕輕chill番兩杯🥂~~~~~~~~~~~~~~~🐱Un-Bailey-vable 快樂無限 $98本身注重健康嘅我真係好少飲呢類邪惡到爆嘅飲品不過SHAKE IT OFF可以話係飲品必點之一(因為打卡時靚D)估唔到佢又幾合我心意啊😲可能有Bailey酒味少少蓋過甜味,而且朱古力冬甩好好味啊👍🏻⁡🐱Berry Nice 雜果樂園$88為食魚阿妹點左呢杯雜莓味沙冰見佢成杯飲晒相信味道應該唔錯吧😅⁡🐱煙燻粟米條$78(IG打卡免得贈送的)煙燻味道幾香濃,配上酸酸地嘅醬汁我自己就幾中意喇如果趁熱食應該會更好(我地影相影太耐喇🤣)🐱Living Maki Platter$288又係一道影相打卡必點嘅菜色佢係三款唔同材料做成嘅糙米壽司飯粒比起平時食嘅傳統壽司硬
自從3月頭中左疫情

同為食魚阿妹去左一間粉紅色主題又充滿少女心嘅餐廳影相打卡📸

呢間粉紅打卡主題新派素食餐廳新開無耐
👉🏻位於灣仔藝術中心6樓
由灣仔地鐵站A1出口行過去大約8分鐘就到喇
地點方便之餘,餐廳地方更異常地寬敞
設有室內室外座席,亦有吧台位可以輕輕chill番兩杯🥂

~~~~~~~~~~~~~~~
Un-Bailey-vable 快樂無限

🐱Berry Nice 雜果樂園$88
為食魚阿妹點左呢杯雜莓味沙冰
見佢成杯飲晒相信味道應該唔錯吧😅

煙燻粟米條

🐱煙燻粟米條$78(IG打卡免得贈送的)
煙燻味道幾香濃,配上酸酸地嘅醬汁我自己就幾中意喇
如果趁熱食應該會更好(我地影相影太耐喇🤣)

Living Maki Platter

🐱Living Maki Platter$288
又係一道影相打卡必點嘅菜色
佢係三款唔同材料做成嘅糙米壽司
飯粒比起平時食嘅傳統壽司硬一啲,味道亦清淡一啲
以素食料理黎講都唔錯,不過為食魚阿妹似乎麻麻地中意⋯

餐廳除咗環境優美之外
食物同飲品都還算不錯喔~
‼️重點係處處都係打卡點,中意影相嘅姊妹一定要黎試下🤗

為食貓推薦度 🌟🌟🌟🌟(五星為最高)
2022-04-03
Un-Bailey-vable 快樂無限
Berry Nice 雜果樂園
Living Maki Platter
2022-04-11 149 浏览
今日同一個好閨蜜出咗去食飯,於是就行咗去呢一間餐廳,見到非常之靚,於是就入去食嘢打卡!好鍾意呢一度嘅奶昔同埋冬甩!成個賣相非常之吸引,而且呢度嘅朱古力冬甩真係好好食,非常之鬆軟,而且再有濃厚嘅幾點同埋棉花糖同埋朱古力碎加埋一齊,鍾意飲朱古力嘅一定要試