2022-05-29 1989 浏览
係Elements行完行,又未到晚餐時間,但又餓餓地,所以上網找食評,見JOIA環境唔錯,就去食下先,首先去到環境真係好清優寧靜,有室內室外選擇,怕熱所以選擇了室內由於未到晚餐時段,只係想休息下填下少少肚,所以只點了一個薄餅餅底厚度適中,唔油膩,薄餅邊位好香脆,餡料份量十足,鋪了滿滿Parma Ham及火箭菜,芝士味香濃,而且份量都唔少,兩個人食綽綽有餘如果晚上的話應該氣氛唔錯,所以決定下次會再約朋友來談天說地

如果晚上的話應該氣氛唔錯,所以決定下次會再約朋友來談天說地

2022-05-23 1565 浏览
Poor service waiting for long time paying the bills Bad quality of food, lamb chop and mussels cold , Very disappointed Bad environment
Very disappointed
Bad environment

2022-05-13 1511 浏览
氣氛比想像的好!生蠔雖小,但非常新鮮。牛扒生熟恰到好處,而且味道不錯。海鮮拼盤種類多,份量也很大,足夠二人一起食用。意粉彈牙爽口。整體價錢略為偏貴,但還可以接受!
氣氛比想像的好!生蠔雖小,但非常新鮮。
2021-09-19
庆祝纪念
纪念日
2022-05-01 1504 浏览
📍柯士甸𝓔𝓪𝓼𝓽𝓮𝓻 𝓗𝓸𝓵𝓲𝓭𝓪𝔂 𝓥𝓲𝓫𝓮𝓼 復活節長假期四日,周圍都係人🖕唔想放假都同人逼餐死💩Element呢間西餐廳Tea time😎😎每人一款Snack + buy 1 get 1 free drinks with alcohol 🥃 (並非套餐)人均都係💲💰2️⃣0️⃣0️⃣仲要係咁靚既環境,朋友真係無介紹錯💖 Potato fries with grated cheese and truffle mayo($58)·大份的普通黑松露薯條🍟 第一眼有M記感覺,但配酒無輸得啦😉💖 Pizza with Italian ham and mushroom($108)·上網睇過呢一間嘅Pizza好似係出名,本身都無咩期望😂 100左右的Pizza,但意外地有驚喜!·Size如圖都幾大,薄批,批底夠脆✨Ham 有點油香,配埋菇食好夾😭 芝士又夠多,真係好好味!👨‍🎤後記·如其他網上食評咁講,有個staff個態度唔算好好😂 是真的不過其他staff態度都幾好,十分nice !
📍柯士甸

𝓔𝓪𝓼𝓽𝓮𝓻 𝓗𝓸𝓵𝓲𝓭𝓪𝔂 𝓥𝓲𝓫𝓮𝓼

復活節長假期四日,周圍都係人🖕
唔想放假都同人逼餐死💩
Element呢間西餐廳Tea time😎😎
人均都係💲💰2️⃣0️⃣0️⃣
仲要係咁靚既環境,朋友真係無介紹錯

·Size如圖都幾大,薄批,批底夠脆✨
Ham 有點油香,配埋菇食好夾😭 芝士又夠多,真係好好味!

👨‍🎤後記
不過其他staff態度都幾好,十分nice !

2022-04-17 1396 浏览
網上訂位安排到坐戶外,由於今日天氣稍涼,因此坐戶外別有一番風味!食物質素中規中矩,前菜的意式頭盤則份量十足,有風乾火腿、水牛芝士、菜沙拉、蛋餅以及哈蜜瓜,伴以白萄葡酒Pinot Gris,嗚嗚太美妙了!主菜選了香烤美國安格斯牛扒伴焗薯,牛扒略嫌牛味不夠濃,反而焗薯更見香口,另一款主菜點了黑松露蘆筍慢煮日本蛋,配搭新穎,口感清新。甜點是焦糖布甸,味道不甜,比較平淡,整體而言,環境氣氛比食物稍為優勝一些!
2022-04-02 1041 浏览
It has been a bad service (or no service). I have been sitting at the table for 10 mins hoping there is someone who I can make some food order. Surprisingly, no one is even looking at my table even when I wave my hands to them. I have been sitting to look at them waiting for them to notice at my side. But it takes 15 mins for me to have the food ordered. It is not even bad service, this is no service at all.

2022-03-06 1340 浏览
性價比高 tea set $298@2圓方位置 空中花園 環境清新當日星期日也有tea set 稱讚🥳 大約3點到 有預訂 很快就入到坐 也安排outside位置 慢慢品嘗 好chill食了差不多2-3小時也沒有趕你走的意思Tea set 3層 上層甜點 馬卡龍 scone中層 奶酪tiramisu好推介低層 如圖 全部都最愛 另外火腿哈密瓜餅好fresh食後感 不是太漏 可接受 可能本人愛吃甜點但飽滿度不高 而價錢比就性價比高港女tea set 影相一流環境好
性價比高 tea set $298@2

Tea    Set
下午茶
Tea    Set
  • Tiramisu
Joia,在意大利文中的意思係“快樂”,餐廳上層是fine dining的餐廳,而下層是提供美食咖啡的咖啡室咖啡室分為室外及室內用餐區,室內用上藍色為主調,令到大家用餐舒適放鬆的感覺,室外係悠閒風,如果天氣良好,非常 Chill & Relax而且餐廳係 pet-friendly ,大家可以同心愛的寵物一起開心用餐食品方面:Classic High Tea Set Delight 下午茶分為甜點及鹹點,份量適中,再加上餐飲,可以比大家慢活一下甜點有兩款馬卡龍、冰凍奶凍、提拉米蘇蛋糕、藍苺慕絲鹹點比較出色,有英式鬆餅、酥脆沙律牛角包、鮮味的三文魚魚子蛋卷、啖啖蟹肉的煎蟹餅、惹味的鵝肝醬多士及蜜瓜巴馬臣多士Ours Tips : 室外環境用餐一流,但可惜係吸煙區,如果不喜歡聞到煙味,可以擇選室內典雅舒適的用餐區

食品方面:

Classic High Tea Set Delight

甜點有兩款馬卡龍、冰凍奶凍、提拉米蘇蛋糕、藍苺慕絲

2022-01-23
2022-01-24 901 浏览
而家夜晚無堂食好多時都係4-6點食個early dinner就算經過見到Joia有個價錢唔貴o既afternoon teaoutdoor又幾有feel就試下啦但outdoor太多人食煙 煙霧瀰漫所以都係坐左indoorHappy Hour時間 Snacks都好抵食但見到afternoon tea都好抵afternoon tea set $298 for 2 食物都幾好食wo  仲包2杯飲品tea set都有幾款happy hour snackssavouries有crab cake/foie gras/parma ham/caviar w/ salmon/crossiantdessert有tiramisu/mousse/panna cotta/macaron另外仲單點左fish and chips $68魚ok 薯條偏咸 可能預你飲酒但Element用呢個價錢食野真係好抵有機會再試下dinner坐outdoor享受下比豪宅包圍
而家夜晚無堂食

有機會再試下dinner坐outdoor享受下比豪宅包圍
2022-01-23
  • afternoon tea set
2022-01-07 910 浏览
元旦同老公去呢個商場睇戲,諗唔到食咩見呢間餐廳食評唔錯諗住試吓,點知完全中伏🤬首先訂枱嘅時候餐廳話會安排我哋坐出面。去到又話出面無謂要我哋坐室內咁都算啦,嗰啲菲律賓嘅侍應好明顯對外國人特別熱情。派Happy New Year頭飾左右隔離都有派。就唔派俾我哋。我差啲唔記得自己喺香港食緊飯以為自己已經去咗外國做二等公民講返食物,頭盤先黎個魷魚平平無奇唔明點解會成二百幾跟住主菜Parma hem pizza, 餅底極厚粉以為食緊印度薄餅主菜龍蝦意粉,意粉簡直主不知所謂完全over cook。成為三百幾埋單嗰陣嗰個侍應繼續口黑面黑多謝都冇句唔知以為係佢俾錢我唔係我比緊錢如果想考下自己EQ同埋忍耐力呢間餐廳簡直係不二之選

講返食物,頭盤先黎個魷魚平平無奇唔明點解會成二百幾

如果想考下自己EQ同埋忍耐力呢間餐廳簡直係不二之選

冷盤魷魚
Parma  ham  pizza
龍蝦意粉
2022-01-03 690 浏览
生蠔食到有穀好嘔心意粉勁似大家樂牛扒對唔住個價錢 唔會切好上碟唔會提供drink list not ok 要問埋單等勁耐完全對唔住個價錢如果節日慶祝絕對失禮人 除左餐廳環境幾好
生蠔食到有穀好嘔心

埋單等勁耐

完全對唔住個價錢

如果節日慶祝絕對失禮人 除左餐廳環境幾好

2021-12-29 603 浏览
平安夜都會想食得好一啲😛知道Elements 3樓有個美食廣場outdoor seats幾chill,同朋友早咗幾星期訂咗其中一間慶祝平安夜🤤但當日食飯就有一個唔係好好嘅體驗🤭話說嗰日我同朋友排緊隊等confirm Booking嘅時候比後邊嘅顧客打尖🙄 同餐廳經理反映咗我哋俾人打尖之後,唔知係咪因為嗰兩位顧客打扮比較光鮮或者年紀比較大🥴佢竟然要求我哋讓嗰兩個打尖嘅顧客先入座🤡最後同餐廳講咗一輪佢都安排到座位俾我哋嘅等緊安排座位嘅期間,嗰兩位顧客好大聲咁用一啲極唔禮貌嘅說話攻擊我同我朋友,甚至係用手指直接指住我哋嚟鬧🙄餐廳個侍應完全冇諗住阻止客人之間嘅爭執,竟然仲安排我哋坐埋隔離枱😵‍💫最搞笑嘅係其實餐廳有四張空枱根本就冇必要等客人之間喺度爭執😶‍🌫️講返食物本身😶餐包覺得普普通通,三款入邊有一款比較鬆軟,但係橄欖油同黑醋都要自己斟,侍應過嚟收碟嗰時爭啲成樽跌咗落地🤥意式雜菌燴飯一上枱嘅時候黑松露味都幾香,食落就會覺得飯嘅質感偏軟一啲,一開頭幾啖都覺得幾香菇味,但唔知點解食到最後會有少少酸🤭朋友嗌嘅巴馬臣芝士牛肝菌汁手工意粉都幾有咬口,質素都叫做不過不失🤔其實都明白餐廳平安夜係會好忙,服

其實都明白餐廳平安夜係會好忙,服務上可能會有少少甩漏,但係比緊二百幾蚊一個人,咁樣嘅服務態度可能都影響咗我對食物嘅評價😉不過而家有少少心理陰影🤏🏻應該唔會再想試呢間餐廳🙈
2021-12-22 705 浏览
性價比算高! 人均四百蚊左右, ribeye好食 😋 5成熟,啱啱好🥩不過揀呢間餐廳嘅原因,最緊要係唔使出去尖沙咀同人迫,又無限時!去完西九同M+,上嚟食夠晒方便💯

2021-12-21 624 浏览
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦 今晩約了朋友食飯,見到呢間店幾CHILL,好奇之下就決定入去試下!呢間餐廳位於尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方演薈廣場(頂層) R010號舖,叫做Joia。餐廳分室外同室內,環境舒適。我地到達餐廳後,等幾分鐘便可入座。埋到枱見到餐具清潔,感覺安心。坐低之後,店員提供餐牌,厚厚的餐牌show哂多不勝數既食物總類。我地唔洗幾分鐘已經諗好要嗌咩。今次我地就叫左呢個牛骨髓配麵包試下。牛骨髓好好味,麵包鬆軟,絕配!

2021-12-15
2021-12-19 3628 浏览
原本想簡簡單單食餐飯但朋友話要選過另一間餐廳為我補生日沒想到她選的餐廳好有情調💗💗上班日我都在這區從沒到這地方吃過想不到休假才嘗到這地方美食🤣🤣🤣朋友在網上訂了17:30桌,不用等已可入座 朋友比我早到(經理告知朋友仍可選high tea set)朋友叫我看看要吃什麼由於我們吃得不多,就決定叫classic high tea set delight (作為晚餐)落order 時服務員話tea set 供應時間為(15:00 - 17:00)我地話經理話可以提供給我們服務員詢問經理後幫我們下單classic high tea set delight有咸點也有甜點Sweet- Pannacotta- Macaroons 比一般不怎麼甜- Berries mousse 太甜了好似食緊果醬🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️- Tramisu 與平常吃的有點不一樣,cream 有點多不算太甜,但少了咖啡的味道- SconeSavouries咸點全都做得不錯- Salmon crepe roll 三文魚吾算咸,頂層加上了黑魚子- Croissant- Crab cake 賣相有點似一口薯餅😂😂,吃下有點似魚
原本想簡簡單單食餐飯
但朋友話要選過另一間餐廳為我補生日
沒想到她選的餐廳好有情調💗💗
上班日我都在這區從沒到這地方吃過
想不到休假才嘗到這地方美食🤣🤣🤣

朋友在網上訂了17:30桌,不用等已可入座
朋友比我早到(經理告知朋友仍可選high tea set)

朋友叫我看看要吃什麼

- Scone
Savouries
咸點全都做得不錯
- Croissant
- Crab cake 賣相有點似一口薯餅😂😂,吃下有點似魚肉
- Foie gras
其中一樣甜點沒有了,經理問為我地轉成其他甜點可以嗎(服務態度

tea set 有2杯飲品
可以叫coffee or tea