2023-03-11 79 浏览
老闆係中意野食 Friendly既朋友💛💛 #playlist好聽到爆💛 Jubeelee signature salad 沙律個汁足滿每一塊沙律菜🥰 煙三文魚撈埋係個沙律入面好滿足 每一啖都有蕃茄仔 沙律菜同煙三文魚 重點係個沙好正 又唔會有唔健康既感覺🤤黑松露蘑菇蟹肉意粉 超足料! 勁多蘑菇! 黑松露味都好重😍 意粉軟硬度岩岩好😍 軟硬度掌握得好好水牛城單骨雞翼個水牛醬汁係老闆自己調 加入新鮮檸檬 唔會死辣同酸到岩岩好 再加埋sour cream sauce ! So perfect snack ! 威靈頓牛柳 配紫薯蓉 威靈頓牛柳需要一日前預訂☀️ 酥皮焗得岩岩好 唔會同牛柳完全分離 但蘑菇可以再多啲 不過都好好食😍 超滿足 重要有我最愛既焗蒜 個焗蒜好出色! 老細係好客又中意飲飲食食既人 佢個日重請左我地試蘑菇味既liquor😍 超特別! 勁好飲!
老闆係中意野食 Friendly既朋友💛💛
#playlist好聽到爆💛

Jubeelee signature salad

黑松露蘑菇蟹肉意粉

水牛城單骨雞翼

威靈頓牛柳 配紫薯蓉

2023-03-10 55 浏览
之前經過見到裝修左幾個月睇嚟又有新餐廳開張上星期經過見到已經開咗咁就book左今日坐低試吓餐廳嘅老闆好Nice 呢啲真係名副其實嘅小店而家都已經絕無僅有一個人做晒樓面廚房洗碗嗰份對食物嘅執著同埋心意而家已經唔能夠咁容易搵到❤️特式沙律 - 喺出面食西餐,通常前菜都會有沙律,不過好多時候都係求其比兩塊菜,但係呢度嘅沙律好好味,就連我呢個平時唔鍾意食蔬菜沙律嘅都清左,不過佢哋整嘅蔬菜沙律有少少辣,入面除咗有蔬菜之外,仲有好多唔同嘅配料,個醬汁仲好好味,不過由於佢只係一份前菜,我就冇去考究佢嘅醬汁海鮮盤 - 以呢個價錢去食,仲可以食到咁豐富嘅海鮮盤,真係有啲驚訝,不過有啲海鮮應該係時令嘅,我食嘅時候,有一隻刀聖旨,聽佢講係喺泰國坐飛機返嚟,不過唔係成日有,肉質鮮甜有質感蟹餅 - 本來我以為佢哋都係求其整個好似 outback嗰啲咁嘅蟹餅,但老闆後來出嚟同我講,呢個蟹餅應該係叫做蟹肉拿破崙,因為係要好似拿破崙咁,將咁多層唔同嘅食物一次過咁食,首先佢底層有一個餅底,然後中間應該係用蟹肉堆砌出嚟,上面仲有芒果,味道豐富得來好清新,老闆仲話呢個蟹肉拿破崙係佢哋首創,出面應該係食唔到,不過我都真係冇喺出
之前經過見到裝修左幾個月
而家都已經絕無僅有
一個人做晒樓面廚房洗碗
嗰份對食物嘅執著同埋心意
而家已經唔能夠咁容易搵到❤️
蟹餅 - 本來我以為佢哋都係求其整個好似 outback嗰啲咁嘅蟹餅,但老闆後來出嚟同我講,呢個蟹餅應該係叫做蟹肉拿破崙,因為係要好似拿破崙咁,將咁多層唔同嘅食物一次過咁食,首先佢底層有一個餅底,然後中間應該係用蟹肉堆砌出嚟,上面仲有芒果,味道豐富得來好清新,老闆仲話呢個蟹肉拿破崙係佢哋首創,出面應該係食唔到,不過我都真係冇喺出邊食過,呢個蟹餅都幾有創意
特色西湯 - 呢個係龍蝦南瓜湯,本身我都鍾意濃既西湯,呢一碗嘅質感就啱晒我心水,我而且味道豐富,有龍蝦湯嘅感覺之餘
主菜 - 今晚嘅主菜係威靈頓牛柳,喺澳洲牛柳外面包上一層酥皮,然後再焗,相信好多人其實都知道威靈頓牛柳係乜嘢,但其實我都係食過幾次,相比之下我覺得呢度嘅威靈頓牛柳嘅酥皮嘅香味比較好,以牛柳嘅牛味亦都好足夠,我但重點威靈頓牛柳係在於廚師控制個火候,我覺得呢個係非常滿意嘅,因為好多時候一唔小心就會令到牛柳Overcooked,而且佢哋揀嘅牛喺脂肪同埋肉嘅比例上面都係唔錯,令到嗰種香味更加濃郁
特式意粉 - 今晚呢度嘅意粉係黑松露雜菌蟹肉意粉,雖然你餐飯食到差唔多尾聲已經好飽,但係完全冇咁我對呢盤意粉嘅熱情同埋喜愛,我老闆同我哋講呢隻意大利粉係喺意大利過嚟,我都食得出呢隻意大利粉同我哋平時食嗰啲意大利粉係有分別,個質感比較有咬口
總結黎講,成日都有新餐廳開,但係呢到食野,你會感受到做食物既人對食物既熱情同堅持,亦都好少會係而家既連鎖店搵到,就算小店都唔係間間有呢種人情味
2023-03-05 91 浏览
同老婆黎炮臺山約會🤭 附近揾到間高質西餐廳🍴舖頭唔算大,但五臟俱全👍店內放著音樂🎶氛圍感直接拉滿!款式選擇非常豐富!有早餐、意粉、炸物、沙律等……香煎三文魚意粉🍝我係一个三文魚愛好者,生吃熟食都愛🤩 三文魚夠大塊🤤低脂高蛋白嘅美味三文魚外焦裡嫩,超美味!搭配老闆秘制醬口感更豐富😋 意粉奶香味十足,軟硬啱啱好👏👏好滿足牛肉漢堡拼薯條🍟🍔真係份量十足💯 手打牛肉餅超厚實!牛味濃郁!一口咬落下去鮮嫩多汁,漢堡胚松軟!濃濃嘅黃油味特別香!薯條同沙律份量超多👏鈡意食漢堡🍔嘅朋友必點‼️好低食夏威儿果粒茶有洛神花、葡萄、玫瑰果、菠蘿、木瓜、柑橘、芒果,淡淡的茶🍵香,非常爽口!酸酸甜甜好開胃👍👍📍 Jubeelee Bar & Restaurant 天后威非路道10A號海都洋樓地下2號舖

香煎三文魚意粉🍝

牛肉漢堡拼薯條🍟🍔

夏威儿果粒茶

2023-03-05 64 浏览
Lunchtime 路過,本著試一試的心態入內。點了牛肉漢堡拼薯條,等待的時間比想像中耐少少,不過食物來到時有點小驚喜,份量比預期多,因為除了有薯條,還有沙律。牛肉漢堡味道不錯,牛肉肉質都幾好,只是覺得如果加少少鹽味道應該會更岀,醬汁都幾特別。另外,沙律的菜算新鮮,醬汁是特製的,感覺好似有少少牛油果的味道 (可能不是),之後問了是特製的青汁。整體覺得挺不錯,份量對女生來說算多,對男生應該剛剛好。
Lunchtime 路過,本著試一試的心態入內。

整體覺得挺不錯,份量對女生來說算多,對男生應該剛剛好。
牛肉漢堡拼薯條
牛肉漢堡拼薯條
2023-03-04 102 浏览
本身行過呢度見到一間新開嘅西餐廳,價錢又唔貴,食個意粉都係七十幾蚊,食落先發現係隱世小店,老板用心做每一道菜色,一啲都唔馬虎。軟殼蟹沙律霸氣軟殼蟹沙律,軟殼蟹即叫即炸,十分脆口,沙律菜新鮮,自家製嘅沙律醬,裏面有蜜糖、芥辣、黑白芝麻,回辣印度辣椒味,味道層次感豐富😋極度邪惡卡邦尼煙肉意粉煙肉鹹香味,煎得香噴噴,醬汁混合左芝士同蛋,味道十分香濃,creamy 又香,十分掛汁,而且份量亦都唔少,💯大師級製作👍土耳其蘋果果粒茶乾燥蘋果粒冲製而成,茶果味甘香Mocha 即磨朱古力咖啡,香滑可口,朱古力香濃餐酒老闆介紹之下,原來大部份house wine happy hour 都係$45 杯,今次試左Saint Marc Sauvignon 入口帶甜,香氣十足嘅葡萄味食完買單,發覺佢哋仲要冇加一🤩🤩🤩🤩下次一定同朋友再來chill 下😍😍😍

軟殼蟹沙律

極度邪惡卡邦尼煙肉意粉

土耳其蘋果果粒茶

乾燥蘋果粒冲製而成,茶果味甘香

Mocha

即磨朱古力咖啡,香滑可口,朱古力香濃

餐酒

💖 #天后 #炮台山 #Jubeelee又嚟到炮台山,今日一個人揾嘢食,嚟到咗呢間「Jubeelee Bar and Restaurant」😋 呢度裝修好靚,食物都好大份,而且價錢超級抵,早餐價錢只係廿幾蚊!老細話佢想回饋返社會,希望大家都可以用一個茶餐廳嘅價錢食到好嘢,超好🥹🫶🏻🐷 煎焗豬鞍架 ($108,連意粉)本身上咗一個煎pan嘅豬鞍、蒜頭、蕃茄、西蘭花蘿蔔,我已經覺得好大份,以為已經係全部嘢😳 點知老細問我個意粉底想要咩意粉,仲有蕃茄、香草、蘑菇意粉揀😱 豬鞍架超級大份又軟腍,配埋老細自家調製嘅蜜糖芥末青蘋果醬,甜甜哋又夠fresh,好食😋! 仲可以選擇配蒜頭,呢個蒜頭都煎得好香🤤 仲有配菜嘅份量都好多,唔怕出街冇菜食!我揀咗個蘑菇意粉,個意粉底都超級有誠意!勁大份之餘又好多蘑菇😋 個意粉仲係老細喺意大利揾返嚟嘅,好煙韌㗎😚🥠 墨西哥脆皮 ($68)我仲食咗個墨西哥脆皮,份量都好多,每塊都大大塊又脆🥰 個醬汁都係老細親自調配嘅,甜、酸、辣都有少少,惹味又開胃😋☕️ MochaMocha嘅咖啡都係老細喺意大利揾返嚟再親自磨豆嘅,超有誠意!除咗個咖啡係朱古力咖啡,mocha面仲有啲
💖 #天后 #炮台山 #Jubeelee

煎焗豬鞍架蘑菇意粉底
煎焗豬鞍架

🐷 煎焗豬鞍架 ($108,連意粉)

墨西哥脆皮

🥠 墨西哥脆皮 ($68)

☕️ Mocha
Mocha嘅咖啡都係老細喺意大利揾返嚟再親自磨豆嘅,超有誠意!除咗個咖啡係朱古力咖啡,mocha面仲有啲朱古力粉㗎😍
2023-02-25
午餐
煎焗豬鞍架蘑菇意粉底
Mocha
原來公司附近開咗間小店,收工約埋三五知己嚟傾下計,飲下酒,食下野就最啱。店內格局舒適,左邊係壁畫,右邊有三層架,放滿唔同款式嘅白酒及紅酒,平民價錢就可以飲到靚酒,真係好爽。美食方面,超足料,份量超多,平民價就有高質享受。老闆仲有做私房菜,有興趣可以搵老闆查詢先嚟兩份串燒 [ 沙嗲雞串 $28 ] 及 [ 沙嗲豬串 $28 ],一份已經有兩串,真係超抵食,每一口都啖啖肉,雞有雞味,豬有豬味,新鮮肉唔係雪藏肉,咬落去口感嫩滑多汁,加上老闆秘製沙律醬,味道酸酸辣辣,食到LamLam脷天氣涼涼地,叫咗壺 [ 士多啤梨果粒茶 $40 ] 品嚐,果茶份量真係好足料,呢款果茶內有洛神花、蘋果肉、玫瑰果、士多啤梨,4款配料加埋一齊真係超香濃,入口香甜好飲,仲有排毒美顏功效必叫嘅主菜嚟啦 [ 黑松露蟹肉蘑菇意粉 $98 ] 煮緊嘅時候已經聞到好香,嚟到嘅時候當然係相機食先啦!份量比平時食開嘅多一倍份量,真係超足料;意粉係即叫即整,口感彈牙,意粉掛汁,醬汁夠cream,每一條意粉都有沾上黑松露香味,食得出蟹肉嘅鮮味,蘑菇份量超多又好味,口感豐富有層次Jubeelee Bar & Restaurant天后威

Jubeelee Bar & Restaurant
天后威非路道10A號海都洋樓地下2號舖