2024-05-11 299 浏览
上環呢個地鐵出口轉角位閃電咖啡唔再閃之後⚡️換上Coco 嘅延伸品牌KoKo Roaster南豐紗廠店嘅長長銀色迷幻太空倉🛸嚟到上環換上型格Tone一整排黑色鐵枝包圍住成間店〰️店內店外上下左右線條相連🔲形成有趣嘅視覺效果除咗意式外佢哋亦有手沖提供☕️唔想Grab & Go、現場立飲都可以喔店前面仲有幾張小櫈仔忙碌嘅工作之間抽個十零分鐘去充充電🔌嚟個「気分転換」吧~🔖Iced Latte (Oat Milk+4)House Blend 配方為厄瓜多爾+Eth+ Err…. 巴西定哥倫比亞🤔唔記得咗添❣️加分位1到訪呢朝開門前到達見住店員提前10分鐘就去抹前面嘅櫈仔逐張逐張用布好認真咁抹唔止櫈仔、就連櫈仔後面嘅黑色鐵枝都有抹埋👍🏻大家可能覺得好平常、好理所當然咁但經驗話我知、其實都真係唔一定呢~唔好話水漬同灰塵、好多時一早去Cafe梳化都會有唔知上幾多手嘅頭髮喺度😞❣️加分位2好多Cafe嘅店員對產品知識都瞭如指掌但一講到親和力真係另一個層次嚟嘅幸運地呢日俾我遇到一位💕乖乖哋放低銀両帶走多兩包掛耳以表支持

上環呢個地鐵出口轉角位

一整排黑色鐵枝包圍住成間店〰️
店內店外上下左右線條相連🔲
形成有趣嘅視覺效果

除咗意式外佢哋亦有手沖提供☕️
唔想Grab & Go、現場立飲都可以喔
店前面仲有幾張小櫈仔
忙碌嘅工作之間抽個十零分鐘去充充電🔌
嚟個「気分転換」吧~

🔖Iced Latte (Oat Milk+4)
House Blend 配方為
厄瓜多爾+Eth+ Err….
巴西定哥倫比亞🤔唔記得咗添

❣️加分位1
到訪呢朝開門前到達
見住店員提前10分鐘就去抹前面嘅櫈仔
逐張逐張用布好認真咁抹
唔止櫈仔、就連櫈仔後面嘅黑色鐵枝都
有抹埋👍🏻
大家可能覺得好平常、好理所當然咁
但經驗話我知、其實都真係唔一定呢~
唔好話水漬同灰塵、好多時一早去Cafe
梳化都會有唔知上幾多手嘅頭髮喺度😞

幸運地呢日俾我遇到一位💕
乖乖哋放低銀両帶走多兩包掛耳以表支持
用餐时段
早餐
聽講中上環呢邊開咗一間新嘅coffee shop 就係之前雷電咖啡同一個位成間鋪細細地,但係裝修幾得意,我朋友話有啲似監獄feel 🤣🤣 以佢賣咖啡嘅價錢同有d質素嚟講係依區算平 今日就試咗,我最鍾意飲嘅Espresso tonic$38細細杯算過得去飲落去一開始會飲到啲咖啡嘅苦澀味再嚟就係tonic 水嗰種氣泡感同埋甜甜地嘅感覺成件事飲落口好平均,tonic水甜甜地可以好好平衡番咖啡嗰種苦澀味成件事好fresh,冰度亦都啱啱好,就算啲冰融晒都唔會令到成杯咖啡好淡口好推介中上環嘅打工仔你依度買杯咖啡放鬆chill下

以佢賣咖啡嘅價錢同有d質素嚟講係依區算平

今日就試咗,我最鍾意飲嘅Espresso tonic
$38細細杯算過得去
Espresso tonic