2022-05-27 329 浏览
必試招牌菜「威靈頓🥩牛柳」而威靈頓🥩牛柳,香脆酥皮富牛油香,再配黑椒醬汁, 揀咗五成熟配薯條🍟 是日餐湯係羅宋湯有啲失望, 因為有陣燶味😑威靈頓牛柳, 一百蚊唔洗都算係咁, 牛柳好淋都算juicy, 但最有驚喜反而係薯條🤣新鮮炸嘅薯條熱辣辣,低鹽,雖然唔係🥔角係薯條🍟, 但好有薯仔味午餐加15蚊仲有mojito👍🏻👍🏻👍🏻清淡的精緻,跟試管酒一樣杯都有帶有濃郁薄荷和檸檬風味的口感,但外型更加吸睛搶眼。

是日餐湯係羅宋湯有啲失望, 因為有陣燶味😑

午餐加15蚊仲有mojito👍🏻👍🏻👍🏻

2022-05-26
午餐
  • 威靈頓牛柳
👍🏻威靈頓牛柳(包餐湯餐飲) $98呢個價錢竟然都可以食到威靈頓牛柳,質素仲要唔差🤪牛柳好厚肉,五成熟啱啱好,超粉嫩又juicy入口軟腍完全唔韌,一切開肉汁直頭咇出嚟🤤牛柳本身就係脂肪較少嘅部位,牛味亦唔算好濃郁但做到完全唔鞋口唔會過老,呢個價錢絕對收貨有餘👍🏻👍🏻酥皮薄身酥脆,切開時狀態尚算完整,唔會太甩皮甩骨餐湯係周打蜆忌廉湯,奶味明顯,質地濃厚creamy仲有幾粒蜆肉同洋蔥粒,味道正常,口感唔會好糊/太稀整體性價比好高!一百蚊有找食到威靈頓牛柳真係超抵🤩味道:8/10性價比:10/10-👍🏻重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條(包餐湯餐飲) $98牛肉漢堡好厚身,口感鬆軟,有少少筋,咬落都幾juicy😛有少少黑椒調味,唔會蓋過本身嘅牛味,煎得好香麵包皮有烘過,微微脆,夾住煙肉、洋蔥同芝士煙肉係脆口個種,洋蔥夠甜,芝士半溶,係好食嘅👍🏻薯條雖然係普普通通嘅幼身薯條,但好脆口又熱辣辣面頭已經灑咗鹽夠味,當然亦可以點茄汁味道:8/10性價比:8/10-👍🏻棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋麵(包餐湯餐飲) $68聞落同食落蝦味都好濃郁,調味適中唔會太鹹😋闊麵質地偏向硬身,汁量唔算好多,稠度正常唔會太水不過闊
👍🏻威靈頓牛柳(包餐湯餐飲) $98

呢個價錢竟然都可以食到威靈頓牛柳,質素仲要唔差🤪
牛柳好厚肉,五成熟啱啱好,超粉嫩又juicy
入口軟腍完全唔韌,一切開肉汁直頭咇出嚟🤤
牛柳本身就係脂肪較少嘅部位,牛味亦唔算好濃郁
但做到完全唔鞋口唔會過老,呢個價錢絕對收貨有餘👍🏻👍🏻
酥皮薄身酥脆,切開時狀態尚算完整,唔會太甩皮甩骨
餐湯係周打蜆忌廉湯,奶味明顯,質地濃厚creamy
仲有幾粒蜆肉同洋蔥粒,味道正常,口感唔會好糊/太稀
整體性價比好高!一百蚊有找食到威靈頓牛柳真係超抵🤩
性價比:10/10

👍🏻重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條(包餐湯餐飲) $98
牛肉漢堡好厚身,口感鬆軟,有少少筋,咬落都幾juicy😛
有少少黑椒調味,唔會蓋過本身嘅牛味,煎得好香
麵包皮有烘過,微微脆,夾住煙肉、洋蔥同芝士
煙肉係脆口個種,洋蔥夠甜,芝士半溶,係好食嘅👍🏻
薯條雖然係普普通通嘅幼身薯條,但好脆口又熱辣辣
面頭已經灑咗鹽夠味,當然亦可以點茄汁
性價比:8/10

👍🏻棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋麵(包餐湯餐飲) $68
聞落同食落蝦味都好濃郁,調味適中唔會太鹹😋
闊麵質地偏向硬身,汁量唔算好多,稠度正常唔會太水
不過闊麵始終掛汁力一般,個人覺得多啲醬汁更加好食
配料除咗蟹棒,三色椒嘅味道都幾突出
我地食到最尾先發現然後面頭嗰隻原來係流心蛋
意粉撈蛋汁食應該仲正🤪!
性價比:9/10

👍🏻Mojito & Fruit Punch +$15
跟餐加$15就有mocktail好抵飲👍🏻
Mojito mix咗好多薑碎、薄荷葉同青檸,好啱鍾意清新口味嘅朋友😆
Fruit Punch相對上會甜啲,但甜度正常嘅,mix咗好多蘋果碎,味道較易接受
性價比:9/10

📍LA Restaurant & Dessert Bar @la.restaurant421
旺角通菜街25號地舖
2022-05-22 268 浏览
之前睇食評都知呢間食店好多人排隊食,由於冇book 位,所以早左開門時間少少去排定隊等入座。 週末未到開門時間12點,前面已有約十人在排隊。入座後落單上菜速度還可以,待應也有禮貌。Lunch set 有埋餐湯同熱飲仲唔洗加一,一行兩人點了一個威靈頓牛及慢煮牛舌。威靈頓牛叫了7成熟, 略為有點overcook,但味道可以,呢個價錢食到,抵食!牛舌香,份量都不少。食到一半已經見到店外又排了等入座既人。野食好食,服務態度也好,呢個價錢絕對值得一試!

威靈頓牛
慢煮牛舌
威靈頓牛
慢煮牛舌
朋友無意中搵到呢間餐廳話想食,咁就係openrice bk位去試吓。bk左1830,入面都幾多人,只有大約十張枱,好細。限時食90分鐘,都夠晒時間。食到一半見出面都好多人排隊,估唔到咁多人食。睇見好多人推介威靈頓牛柳,就叫一份試吓。不過午餐係$98,晚餐係$198,所以午餐會抵食好多。晚餐會包埋餐包餐湯飲品,其他主菜就可以加錢轉套餐,我哋一個係晚餐,一個係加錢。做緊優惠熱飲無限添加。餐包,普通,比較硬,冇乜蒜茸味餐湯忌廉湯,還好,比較稠熱檸蜜,幾甜幾濃,添飲咗一杯威靈頓牛柳個外表睇落都唔錯,烤焦程度適中,酥皮香脆切開都唔錯,真係做到5成熟食落唔會過硬或過淋,適中有口感,牛柳味算濃加十幾蚊配碗意粉,覺得可以唔加卡邦尼闊蛋麵少咗啲,不過唔錯卡邦尼汁濃味,闊蛋麵有嚼勁不過唔係太濃蛋味總結都唔錯,下次會係午餐再嚟試威靈頓牛柳

食到一半見出面都好多人排隊,估唔到咁多人食。

做緊優惠熱飲無限添加。

餐包,普通,比較硬,冇乜蒜茸味
餐包

餐湯忌廉湯,還好,比較稠
餐湯

熱檸蜜,幾甜幾濃,添飲咗一杯
熱檸蜜

威靈頓牛柳
個外表睇落都唔錯,烤焦程度適中,酥皮香脆

切開都唔錯,真係做到5成熟
食落唔會過硬或過淋,適中有口感,牛柳味算濃
威靈頓牛柳

加十幾蚊配碗意粉,覺得可以唔加
意粉

少咗啲,不過唔錯
卡邦尼汁濃味,闊蛋麵有嚼勁不過唔係太濃蛋味
卡邦尼闊蛋麵

總結都唔錯,下次會係午餐再嚟試威靈頓牛柳
2022-05-05
2022-05-14 430 浏览
見到後多人推介,openrice淨係有得book dinner,打電話去book lunch,結果要預早兩個星期先至book到星期六晏晝。入到去基本上已經坐滿晒,同佢講book咗位,佢就叫我直入到最後嗰張枱,但係其實從來都冇問過我用咩名訂位$98beef wellington, 雖然一定唔係正宗嘅,但係俾得呢個價錢,確實冇嘢可以投訴。要咗五成熟,基本上就係一塊厚牛肉上邊再加一片酥皮,另外啲薯條都好香口,唯獨係個烚菜真係冇乜味⋯⋯不過都係果句,呢個價錢仲唔需要加一,抵食啦!飲品叫咗熱朱古力,好香濃!食到一半,唔知係咪有客投訴出野慢,所以突然間侍應姐姐大鬧廚房,叫廚房分開幾樣上,咁就唔使等咁耐。走嘅時候都見到餐廳出邊企咗至少10個人

飲品叫咗熱朱古力,好香濃!

2022-05-12 344 浏览
疫情之後都未食過西餐,網上見到餐廳有出平價版威靈頓牛柳,所以就嚟呢度試一試。餐廳夜晚都好多人, 全部坐滿,當晚Walk in都冇位,好彩我哋之前book定位先唔會摸門釘。我哋當晚點咗牛舌,威靈頓牛柳同一碟意大利飯。第一道菜係牛舌,火候剛剛好,食落口感同味道都唔錯,一共有5塊倒,呢個餐前小食值得一試。然後就係意大利飯,味道正正常常,食物份量亦都足夠。威靈頓牛酥皮鬆脆,食物溫度好夠,牛肉亦都好重牛味你都唔會轉得過老,所以呢個價錢食到呢個質素絕對值得
2022-05-11
2022-05-05 456 浏览
是咁的!疫情很久,很少外出晚餐,看見朋友推薦的餐廳,圖片吸引就立刻想試搵過幾個ig post都見到好低食,所以就去左食晚餐!以下係本人立場意見,不喜請按上一首因無諗過要出page,所以無影過一張相餐湯得一種,白湯有啲洋蔥絲,給幾粒蜆仔肉,港式扒房白湯再cream啲,無咩味係有種cream味咁分:2.5/5 唔洗轉酥皮,好嘥氣燒牛脷有厚有薄,脷胎清得一般,味道可以,配菜黑醋汁濃厚,整體不錯分:3.5/5大蝦墨魚汁意大利飯大蝦鮮度叫可以,可惜上面放太多黑椒,有啲畫蛇添足嘅感覺,意大利飯落咗好多cream,冇乜墨魚汁味,裏面冇咩配料好似有少少菇咁,cream感係好足,但真係冇乜墨魚汁味,係用嚟加咗啲色咁,不過不失。分:4/5威靈頓牛柳非常之失望,首先一睇見塊酥皮,就咁放喺牛柳上面就知出事,即係好似菠蘿包咁,完全同威靈頓牛柳掛唔到上邊,風乾火腿,炒蘑菇,乜都冇都唔知點解可以叫威靈頓牛柳,其實唔係就咁放塊酥皮上去就叫威靈頓牛柳,唔怪得早一日問佢使唔使留貨,佢同我講有好多,個威靈頓牛晚餐收費198 ,如果你真係食,我建議你搭多個站去食慢煮工房,佢嗰個先至真正係威靈頓牛,其實我唔理喺旺角啲人食唔食得
搵過幾個ig post都見到好低食,所以就去左食晚餐!
以下係本人立場意見,不喜請按上一首
因無諗過要出page,所以無影過一張相
餐湯得一種,白湯
分:2.5/5 唔洗轉酥皮,好嘥氣
燒牛脷
有厚有薄,脷胎清得一般,味道可以,配菜黑醋汁濃厚,整體不錯
分:3.5/5
大蝦墨魚汁意大利飯
分:4/5
威靈頓牛柳
人食唔食得慣傳統嘅口味,但係你就呃咗我依啲為咗食威靈頓牛嘅人,我直頭想影低去問消委會
外加意粉嗰啲呢都唔使加,冇乜味
分:1/5
整體來講晏晝食個意粉係OK嘅,環境還可以啦,係個洗手間真係好一般般!
完!

仲有個鵝肝多士都唔使加,好鬼細件
2022-05-03 339 浏览
成日見到有人介紹唔使$100就食到威靈頓牛柳去開旺角就嚟試吓 大概排咗20分鐘到先有位Set lunch有好多選擇😋🍴威靈頓牛柳🐮($98)揀咗跟薯菜 賣相吸引我地叫五成熟 雖然overcook咗少少好彩肉質都夠嫩滑juicy 調味亦唔錯同焗得香脆嘅酥皮一齊食好滿足👍🏻👍🏻🍴慢煮黑椒牛舌👅($68)牛舌份量比想像中多外層煎得好香 肉質淋身 同黑椒汁好夾👍🏻跟餐仲有忌廉南瓜湯同飲品好抵食👍🏻

成日見到有人介紹唔使$100就食到威靈頓牛柳
去開旺角就嚟試吓 大概排咗20分鐘到先有位
Set lunch有好多選擇😋

🍴威靈頓牛柳🐮($98)
揀咗跟薯菜 賣相吸引
我地叫五成熟 雖然overcook咗少少
好彩肉質都夠嫩滑juicy 調味亦唔錯
同焗得香脆嘅酥皮一齊食好滿足👍🏻👍🏻

🍴慢煮黑椒牛舌👅($68)
牛舌份量比想像中多
外層煎得好香 肉質淋身 同黑椒汁好夾👍🏻

跟餐仲有忌廉南瓜湯同飲品
好抵食👍🏻
2022-04-21 237 浏览
小店招牌菜係威靈頓牛柳,我自己喺凍肉舖買噃屋企煮都要$百零蚊,煮完仲要洗碗喎!咁嚟到呢道就梗係試佢啦!至於肉質/肉味⋯$98set又唔係好差,咁仲要講咩呢!要講的話就係讚賞老闆,喺通菜街眾多食店選擇下,由平凡裡突圍而出,就係以價錢取勝!
慢煮黑椒牛舌
[旺角美食推介🍽 ] La Restaurant & Dessert Bar最近消費卷出左,銀包鬆動左,自然就想試好野架啦,係網絡搜尋下竟然發現咗間超平價西餐廳,而冬甩仔中意食既威靈頓牛🐮🥩竟然$100有找,禁我地就二話不說就食左依間又平又好食既餐廳👍🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻威靈頓牛柳 🐮🥩🍟(7.2/10) $98一上到台賣相非常好,份量亦算大,幾抵食,唔係極迷你既威靈頓牛柳。我哋叫左5成熟。味道方面,佢既酥皮非常脆,而牛柳亦整得岩岩好,證明左依間餐廳非常用心,唔會因為價錢平就求其👍而配菜上面,可以選擇飯,意粉和薯條,而當日我地試左薯條,薯條炸得非常脆,大家可以試下點埋佢既黑椒汁,冬甩仔覺得咁樣食非常好味👍👦🏻Ocean soda🍸(7.5/10)(跟餐+$15)一上枱覺得杯野拎黎打卡一流,佢用試管去做杯,依個諗法非常好睇同新穎。而味道方面係提子味既soda,味道不過不失。🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋麵🦞🍝(6.9/10) $68上碟既時候,一聞就聞到好香既龍蝦味🦞,聞到都肚餓。而味道上面,個龍蝦汁非常濃郁,聽講係店家自己熬製出尼,同坊間既既合成龍蝦汁比,依個汁都吾

🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅
👦🏻威靈頓牛柳 🐮🥩🍟(7.2/10) $98

👦🏻Ocean soda🍸(7.5/10)(跟餐+$15)

🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅
👧🏻棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋麵🦞🍝(6.9/10) $68

上碟既時候,一聞就聞到好香既龍蝦味🦞,聞到都肚餓。而味道上面,個龍蝦汁非常濃郁,聽講係店家自己熬製出尼,同坊間既既合成龍蝦汁比,依個汁都吾錯。而佢既闊條麵偏韌,但撈勻蟹柳棒同埋溫泉蛋加埋汁都算幾夾。

👦🏻👧🏻忌廉湯(7.5) (跟餐free)

餐湯整得非常creamy,加上佢既材料豐富,有火腿同埋似素翅或仿翅,以依個價位送既餐湯都好正👍

🍩冬甩小資訊🍩

🍩推薦:7/10

📍LA Restaurant & Dessert Bar
旺角通菜街25號地下
2022-04-12 316 浏览
今日午餐同朋友黎呢間食飯入到黎叫左一項「炭燒松板豬配鰻魚汁」$78⭐️食後感:垃圾⭐️賣相:黎到似茶記下午茶餐,冇擺盤,份量少,似豬頸肉⭐️味道:同豬頸肉一樣,冇特別。所謂鰻魚汁係普通燒汁,配埋啲豬更難食⭐️環境:乾淨,燈光較昏暗⭐️服務:冇好感冇反感,但入座安排差,本來我地已入座,坐左10分鐘,叫我地調枱,但都有幫我地拎食物轉枱⭐️性價比:1/10 建議餐廳注意下食物份量,呢份食物同呢個價錢令人人失望,環境冇搭救到,服務都只係normal,所以我地都唔會回頭。如果各位想去食,淨係食個威靈頓牛好了,叫做不過不失。
今日午餐同朋友黎呢間食飯
入到黎叫左一項

「炭燒松板豬配鰻魚汁」$78

⭐️食後感:垃圾
⭐️賣相:黎到似茶記下午茶餐,冇擺盤,份量少,似豬頸肉
⭐️環境:乾淨,燈光較昏暗
⭐️性價比:1/10

如果各位想去食,淨係食個威靈頓牛好了,叫做不過不失。
炭燒松板豬配鰻魚汁
2022-04-12
📍「L.A Restaurant & Dessert Bar」- 旺角今次食食食之旅黎到旺角😌近排見到其他foodie 推介呢間平民西餐,👧🏻又好掛住Beef Wellington,所以專登過嚟試試佢🤩📷餐廳位於旺角通菜街,呢度出名多餐廳🤣一嚟到已經有人排緊隊,我哋排咗大約2️⃣0️⃣分鐘左右就入到去,大家要有心理準備要排隊喔🤣餐廳座位都算闊落,外面唔會睇到入面,唔驚尷尬😂餐廳只有兩個樓面負責落單、安排客人位置、執枱、上菜同埋單,雖然人手不足,但係客人有任何需要都會即時解決,服務態度好好💯💯💯唯一美中不足嘅喺冷氣機滴水💧🥶🍴威靈頓牛柳-配薯菜、餐湯及飲品💰HK$98✨推薦指數:8/10一場嚟到就係為咗佢哋嘅威靈頓牛柳🤩🤩🤩首先講下賣相,👧🏻覺得賣相很可以👍🏻有齊威靈頓牛柳、西蘭花、蕃茄仔同薯條☺️切開威靈頓牛個陣啲酥皮好易散開,👧🏻嗌咗5️⃣成熟,但應該因為煎完再焗,所以嚟到已經變咗7️⃣成🙈食落牛柳非常入味,肉質軟腍,充滿牛肉香味,而且油脂分佈均勻,好食👍🏻酥皮就冇咩特別,但大家唔好expect 係正宗威靈頓牛,入面係冇黑松露嘅🤣不過呢個價錢食到酥皮牛柳都非常抵💯👍🏻配菜方面都好值得讚,西蘭花熟嘅程度

今次食食食之旅黎到旺角😌

📷餐廳位於旺角通菜街,呢度出名多餐廳🤣
餐廳座位都算闊落,外面唔會睇到入面,唔驚尷尬😂
唯一美中不足嘅喺冷氣機滴水💧🥶

🍴威靈頓牛柳-配薯菜、餐湯及飲品
💰HK$98
✨推薦指數:8/10
一場嚟到就係為咗佢哋嘅威靈頓牛柳🤩🤩🤩
配菜方面都好值得讚,西蘭花熟嘅程度岩岩好,好多西餐廳都會整得太生,好彩呢間唔會🤩蕃茄仔都好甜😋
薯條岩岩炸起夠脆夠大份🤤
成個lunch set 真係性價比超高💯💯💯

🍴慢煮黑椒豬手-配意粉、餐湯及飲品
💰HK$78
✨推薦指數:7/10
豬手份量都幾大份,食落非常軟腍入味,美中不足係豬手皮未清乾淨,有毛🥲🥲🥲
意粉軟硬適中,份量好足夠,點埋香濃黑淑汁好夠味🤤🤤🤤

🍴 甘荀火腿洋蔥粉絲忌廉湯
💰HK$0
✨推薦指數:7/10
呢份忌廉湯有唔同配料,包括甘荀、火腰、洋蔥、粉絲,算係多料;味道亦都非常香濃,唔會太咸,幾好飲😋

推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰💰/5
LA Restaurant & Dessert Bar (旺角)
地址:旺角通菜街25號地舖
午餐
  • 威靈頓牛柳
2022-04-05 187 浏览
平時睇Gordon Ramsey 嘅 wellington beef睇得多,但係喺香港輕輕食一客都要$300-400。今次搵到一間隱世小店平民超貼地價錢就可以試下呢道菜式,同Michelin 3星又有咩差別呢?做得好嘅威靈頓牛扒小編成日食,最緊要外面皮夠脆,但內裡嘅牛扒又要保持medium rare,最考工夫就係鎖住肉汁之餘切落去皮肉又唔可以分離。平民小店嘅手藝唔錯,但落刀一切發現皮肉散開咗,另外medium rare overcook 左, 起碼有八成熟,不過一般香港食肆嘅牛扒好似都係自己叫嘅熟度+20%,已經見慣不怪,反正呢一個價錢有呢個質素,性價比已經好高,但嘴刁嘅朋友仔可能會唔略嫌唔夠功力。反而另外一道burger就相當唔錯,可能威靈頓牛扒始終太考功架,但係一般cafe嘅菜式就完全handle 到,仲幾好食添!😋
2022-04-03 5147 浏览
見到呢間LA Restaurant & Dessert Bar午餐有威靈頓牛柳食,仲要$98就食到,唔洗加一,為左一試呢個價錢咁實惠既威靈頓牛,即刻約朋友黎食!提提大家想食最好book定位先,果日我同朋友星期六一點幾去到,見到出面起碼排左七至八個人,好彩book左位🙈1⃣️威靈頓牛柳($98) 成餐既MVP🤩亦都係每檯客人必點既!平時出去食威靈頓牛起碼都兩三百蚊起跳,呢度唔洗一百蚊就食到!勁抵食!面頭既酥皮焗得帶香脆有牛油香,牛柳嗌左五成熟熟度啱啱好☺️雖然平但係整得唔馬虎,酥皮同牛柳中間仲有一層薄薄既鵝肝醬。配上黑椒醬,食落好滿足~另外薯條炸得好脆,有落啲鹽調味,成個餐都幾正😋呢個價錢黎講絕對超值!  另外lunch menu仲有跟餐湯同飲品,餐湯當日係素翅火腿忌廉湯,質感濃稠,配上素翅又第一次試。飲品揀左熱咖啡,唔錯。  2⃣️棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋面($68) 呢間出名食牛,但係都嗌左碟意粉食下,冇諗到都好正wor😳首先價錢都係好抵。然後味道都好好。龍蝦汁夠濃郁,望落去好似冇乜汁咁,但係食落真係每一條面上面都食到龍蝦汁,夠鮮味而且龍蝦味都好香😍闊蛋面質感有咬口,配埋面頭既溫泉蛋同龍蝦汁,係

1⃣️威靈頓牛柳($98)

威靈頓牛柳

2⃣️棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋面($68)
棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋面
 呢間出名食牛,但係都嗌左碟意粉食下,冇諗到都好正wor😳首先價錢都係好抵。然後味道都好好。龍蝦汁夠濃郁,望落去好似冇乜汁咁,但係食落真係每一條面上面都食到龍蝦汁,夠鮮味而且龍蝦味都好香😍闊蛋面質感有咬口,配埋面頭既溫泉蛋同龍蝦汁,係幾出色既。仲有兩條蟹柳添。推薦大家除左食扒之外都可以試下佢地既意粉。

3⃣️Fruit Punch(午餐+$15)
Set lunch 加錢可以要唔同既mocktail。今次揀左杯fruit punch🍹飲落唔會太甜。  好味:7.2/10 環境:8/10 性價比:9/10  LA Restaurant & Dessert Bar 📍地址:旺角通菜街25號地舖  #旺角美食 #吃貨人生 #食好西 #西式餐廳 #cafe #larestaurantanddessertbar #hkcafe #cafehk #larestaurantandbar #威靈頓牛柳 #hkfoodie #hkfoodstagram #hkeat #hkfoodblog #棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋面 #hkig #hkfoodlover #香港美食 #foodstagram #hongkongfood #fruitpunch #beefwellington #龍蝦汁闊蛋面 #意粉 #旺角西餐 #旺角西餐廳 #龍蝦汁意粉 #威靈頓牛 #西餐推薦
餐湯
棒棒溫泉蛋伴龍蝦汁闊蛋面
2022-04-02 153 浏览
-//位於旺角通菜街,出名大把好野食😍🍴而呢間西餐廳有驚喜😋暫時沒有分店的📍燒原隻春雞🔥$158燒春雞 烹調時間比較耐🕖記得耐心等候啊火喉好夠,熱辣辣😻外皮燒到金黃色🧡配埋燒汁一齊食,但個人覺得唔夠汁🤫雞肉都幾嫩滑 唔會鞋口😈真係食唔夠喉😹📍伯爵茶奶凍伴雪糕🍨$68奶凍質地唔錯🥰唔會太硬,好香嘅伯爵茶味🤎伴碟都算精緻😆配埋焦糖脆脆配搭🌟幾鐘意個脆脆但甜品款式 暫時只有三個選擇😗📍Fruit Punch🍹$48呢杯橙汁、菠蘿汁、上面加埋藍梅、芒果茸原本以為超酸😂點知甜度適中💕仲好解渴反而飲品多啲選擇,大約有10幾款#旺角美食 #餐廳推介設加一服務費✔️抵食程度:🌝🌝🌝🌝🌑📍LA Restaurant & Dessert Bar 旺角通菜街25號地舖
//位於旺角通菜街,出名大把好野食😍🍴
而呢間西餐廳有驚喜😋暫時沒有分店的

📍燒原隻春雞🔥$158

燒春雞 烹調時間比較耐🕖記得耐心等候啊
火喉好夠,熱辣辣😻外皮燒到金黃色🧡
配埋燒汁一齊食,但個人覺得唔夠汁🤫
雞肉都幾嫩滑 唔會鞋口😈真係食唔夠喉😹

📍伯爵茶奶凍伴雪糕🍨$68

奶凍質地唔錯🥰唔會太硬,好香嘅伯爵茶味🤎
伴碟都算精緻😆配埋焦糖脆脆配搭🌟幾鐘意個脆脆
甜品款式 暫時只有三個選擇😗

📍Fruit Punch🍹$48

呢杯橙汁、菠蘿汁、上面加埋藍梅、芒果茸
原本以為超酸😂點知甜度適中💕仲好解渴
反而飲品多啲選擇,大約有10幾款