餐厅: La Serre
资讯:

La Serre • 觀塘今次二訪呢間餐廳,brunch set一樣繼續有🥰賣相好靚,好開心😆..✅ 金門火腿,芝士丹麥多士配煎蛋🍳$118金門火腿配上煎蛋好夾,覺得膩就可以食啲菜。今次發現原來佢嘅蕃茄仔加芝士好好味!芝士唔會太大浸味,好易入口😜..✅ 香煎吞拿魚,法邊豆,薯餅,煎蛋🥗$158個吞拿魚好大嚿好口🤩就咁食就有啲鹹,不過配埋啲蛋同沙律菜就好好味😋佢個薯餅同之前一樣都好好味!好香~..至於飲品呢,我地就加咗$20要latte同果茶。Latte好香,奶味唔會過濃。果茶嘅百香果味好香,好特別,食完金門火腿飲就一流!評價:味道 5/5服務 5/5環境 5/5整體 5/5🐨🐨🐨🐨🐨
La Serre • 觀塘

服務 5/5
環境 5/5
整體 5/5🐨🐨🐨🐨🐨
2023-04-20 35 浏览
A pet friendly restaurant A good Place to spend with your friends after work and bring your pet walk around the shore.We have order 2 dishes n 1 starter. We were appreciate the roasted duck dish with pumpkin + veggies Overall the food is very good. Staffs with good service and care hygiene restaurant.
A pet friendly restaurant

2023-04-17
  • 香煎法國鴨胸
  • 素肉千層麵
2023-04-19 53 浏览
係海邊同朋友休閒咁食下嘢,品嚐下美食真係好唔錯,呢間店裝修得好浪漫,有室內同埋室外,但今日都有啲熱,最後都係坐左室內。香辣棒棒雞💰98比想像中好食🤤好多!主要係佢夠新鮮,可以辣親手個種😝😝味道都好好,有重慶辣子雞味道日本花魚一夜乾義大利米麵配龍蝦汁💰198真係成條魚嘎!好足料😝而且一定要試下佢下面既義大利米麵,索晒魚既精華,好惹味日本豬軟骨墨西哥薄餅💰168呢個薄餅真係賣相就夠吸引!好大份量啊!☺️☺️真係唔知點樣可以優雅地食😏都係大大啖先過癮!佢既豬軟骨好淋好入味,裡面仲有牛油果🥑可以解膩,搭配得啱啱好😝飲品:Passion fruit squash & Orange Blossom

香辣棒棒雞💰98

日本花魚一夜乾義大利米麵配龍蝦汁💰198

日本豬軟骨墨西哥薄餅💰168

2023-04-17
  • 香辣雞翼
2023-04-16 51 浏览
下晝同朋友去咗觀塘海濱一間café放狗🐶加食lunch🤤 餐廳最大特色係其環境,空間寬敞,而且可望到鄰近嘅啟德郵輪碼頭🚢可以望住個海食lunch, 真係好chill 🤗叫左班尼迪蛋🍳沙律🥗同雙孢蘑菇拼薯餅沙律。班尼迪蛋配上牛油果🥑、牛油果沙律配上黑醋,酸酸甜甜,健康之選。雙孢蘑菇同蕃茄🍅都好juicy😋。薯餅炸得金黃香脆,脆卜卜。最緊要係大人食得開心,狗🐶仔都有個空間放電😌꧁☬小編食左咩☬꧂✅班尼迪蛋牛油果薯餅沙律✅雙孢蘑菇牛油果薯餅沙律(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $160

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅班尼迪蛋牛油果薯餅沙律
✅雙孢蘑菇牛油果薯餅沙律

(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $160
Egg benedict 🥚$158呢間係一間近觀塘海旁嘅餐廳🤗都見到少少海😍環境都幾靚😗食物都有一定嘅水準😗蛋味超級重😚加埋佢個秘製醬汁所以好更帶出蛋味😎另外佢仲有配搭牛油果🤪同埋三文魚😍仲有1塊粟米餅😜都煎得幾香😙係brunch嘅最佳之選Banana waffle 🧇 $88鍾意佢個waffle唔算太甜😏表面加咗少少糖粉😍同埋朱古力醬🤩配搭咗唔同嘅生果😍有香蕉🤪藍莓🤩士多啤梨同埋紅莓Cuppuccino ☕️set +$20佢呢個就真係超正宗cuppocino😛因為佢冇拉花😇好重泡沫嘅比例🥰係典型嘅泡沫咖啡🤩咖啡底都唔算好苦/好酸🤓所以係幾好飲Latte 🥛set +$20飲得出個咖啡底同cuppucino一樣嘅😋但係奶嘅比例唔同🙂拉花都幾靚-ps:係寵物友善嘅餐廳🤪有寵物可以坐喺室外😍同埋服務超好😙超級密咁樣幫手針水

Egg benedict 🥚$158

Banana waffle 🧇 $88

Cuppuccino ☕️set +$20

Latte 🥛set +$20

2023-04-13 48 浏览
餐廳主要小燈泡黎做裝飾,令到成個氣氛好浪漫🥰.📍$158 日本豬軟骨墨西哥薄餅豬軟骨嘅size 好大件而且煮到好軟腍,啲肉同骨幾乎一咬就甩💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️除咗豬軟骨外,墨西哥薄餅內仲有牛油果呢個配搭成功中和左豬軟骨嘅油膩感💕令到成道菜食落幾fresh😋.📍$188燒法國鴨胸鴨胸嘅肉質雖然比較厚但食落鮮嫩多汁🥰而配菜都表現唔錯薯角食落都好脆口,而馬蹄咬落好爽口👍🏻.📍$78 Kiwi Lemonade 因為主要由Kiwi 同埋Lemon juice 調配而成所以飲落酸酸may may,幾開胃☺️.📍$78 Berries Combination顧名思義,由唔同種類嘅莓子調配而成🥹令人驚喜嘅係mocktail 內有大量整碎咗嘅士多啤梨、藍莓等水果令到我地幾乎每一啖都飲到水果😜

餐廳主要小燈泡黎做裝飾,令到成個氣氛好浪漫🥰
📍$158 日本豬軟骨墨西哥薄餅
豬軟骨嘅size 好大件
而且煮到好軟腍,啲肉同骨幾乎一咬就甩💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️
除咗豬軟骨外,墨西哥薄餅內仲有牛油果
呢個配搭成功中和左豬軟骨嘅油膩感💕
令到成道菜食落幾fresh😋

📍$188燒法國鴨胸
鴨胸嘅肉質雖然比較厚
但食落鮮嫩多汁🥰
而配菜都表現唔錯
薯角食落都好脆口,而馬蹄咬落好爽口👍🏻

📍$78 Kiwi Lemonade
因為主要由Kiwi 同埋Lemon juice 調配而成
所以飲落酸酸may may,幾開胃☺️
📍$78 Berries Combination
顧名思義,由唔同種類嘅莓子調配而成🥹
令到我地幾乎每一啖都飲到水果😜
2023-04-08 161 浏览
其實環境不一樣食物普通但無難食最激氣係 明明happy hour買一送一唔能夠share但牌都唔寫 落單個陣亦都無人講去到最後埋單先知我問個waitress 佢答我不嬲都係冇得share嘅我話但我未飲第二杯㗎喎佢答返我 「係咩」其實我已經俾咗錢佢拎埋嚟嗰陣 我同佢反映返,其實佢哋個牌係冇寫嘅,同埋落單嗰陣亦冇人同我哋講,希望佢哋之後可以改善,但係佢完全冇反應,仲要黑面我真係覺得好奇怪其實間舖頭去到觀塘嘅海邊 唔近地鐵站 唔容易去 但每個人食飯都要三四百一個人呢一種服務真係唔能夠接受
其實環境不一樣
食物普通但無難食
最激氣係 明明happy hour買一送一唔能夠share
但牌都唔寫 落單個陣亦都無人講
去到最後埋單先知
我問個waitress 佢答我不嬲都係冇得share嘅
我話但我未飲第二杯㗎喎
佢答返我 「係咩」
其實我已經俾咗錢
我真係覺得好奇怪
呢一種服務真係唔能夠接受
2023-04-05 63 浏览
喺apm睇完戲,諗住去海邊chill下,經過觀塘海濱,見到呢間餐廳,感覺幾cozy,試下食物如何。前菜烤魷魚沙律,魷魚份量好多,蔬菜都好新鮮,魷魚唔會太硬,好味另外仲叫咗西班牙小辣椒,唔記得咗影相!主菜揀咗豬軟骨墨西哥薄餅、番茄醬龍蝦意大利幼麵。甜品有雜莓千層酥,榛子雪糕窩夫甜品份量好大份,千層酥鬆脆好味,由於個份量太多,最後個窩夫最後食唔曬😝食物好食,餐廳外面仲有人busking,有音樂伴隨一個寫意嘅晚上,會再來的餐廳👍

另外仲叫咗西班牙小辣椒,唔記得咗影相!

主菜揀咗豬軟骨墨西哥薄餅、番茄醬龍蝦意大利幼麵。

甜品有雜莓千層酥,榛子雪糕窩夫

2023-03-30
  • 豬軟骨西班牙薄餅
  • 烤魷魚沙律
2023-04-04 61 浏览
Lunch time 同同事去試下呢間玻璃屋西餐廳係海濱隔離 好舒服好chillLunch Set 選擇都多餐包夠軟好食!餐湯香滑夠濃都唔錯👍肉眼扒分別試左5成同7成熟肉質唔錯 係呢個價錢既質素西班牙黑毛豬就比較失色 肉質略粗 但醬汁同蘋果蓉搭救 炸魚配左莎莎醬好開胃 呢個有點驚喜!魚肉質感較實 鐘意啖啖肉就岩!Latte 就正正常常 不過不失。晚餐黎食個環境相信會更加分!
Lunch time 同同事去試下呢間玻璃屋西餐廳
係海濱隔離 好舒服好chill

Lunch Set 選擇都多
餐包夠軟好食!餐湯香滑夠濃都唔錯👍

肉眼扒分別試左5成同7成熟
肉質唔錯 係呢個價錢既質素

西班牙黑毛豬就比較失色 肉質略粗 但醬汁同蘋果蓉搭救

炸魚配左莎莎醬

好開胃 呢個有點驚喜!魚肉質感較實 鐘意啖啖肉就岩!

Latte 就正正常常 不過不失。

晚餐黎食個環境相信會更加分!

2023-04-04
2023-04-04 78 浏览
星期五放工,當然要揀間舒服既餐廳去享受同朋友係觀塘海邊慢步,之後就係呢間坐低,我地六點幾到,出面既位置基本上都坐滿八成,餐廳可以俾 寵物一起共餐所以outdoor 都見到狗狗一齊食野。我地本身都被安排坐外面,但由於係吸煙區,職員都好好,立即幫我地安排去另一個位置坐。立即睇下有咩食我地叫左兩個主菜和兩杯飲品首先有兩個餐包,其實都唔知咩包,但又暖又軟,配埋牛油就very good.素牛肉千層麵唔食唔知係素牛肉,而且食完唔會話好飽,頂住頂住咁,可能因為配上蕃茄醬,所以特別好食日本豬軟骨墨西哥薄餅呢個好好食豬軟骨好軟,有兩舊,啱啱好我同朋友一人一舊,薄餅包住豬軟骨同牛油果,週邊再圍繞住沙津菜,一個好fresh 既pizza ,唔會好漏喉,好特別既配答。另外叫左杯berries combination 同水果茶我杯berries combination 有幾種莓莓好好味另一杯水果茶配合不同既水果,飲落都好fresh, 唔會話太甜。非常配合我地點既餐。
星期五放工,當然要揀間舒服既餐廳去享受

所以outdoor 都見到狗狗一齊食野。

立即睇下有咩食

我地叫左兩個主菜和兩杯飲品

素牛肉千層麵

日本豬軟骨墨西哥薄餅
呢個好好食

另外叫左杯berries combination 同水果茶
我杯berries combination 有幾種莓莓
好好味
非常配合我地點既餐。

【陰天都可以繼續Chill |海邊Cocktail🍸🍹】前幾年曾經係牛頭角返工,日日望住個海好Chill㗎!沿海濱都多咗好多有Feel餐廳,今次去咗正正在海濱嘅Le Serre邊食邊傾嘢,天陰陰更加要Chill返吓!Set dinner 🌊手造麵包及餐湯麵包好好食,手造感覺,熱辣辣加埋個粟米南瓜湯,夠開胃!🌊蟹餅牛油果沙律蟹餅做得唔錯,唔會太咸,牛油果成半隻上,味道和蟹餅好襯呀。🌊烤澳洲羊架原來有成3件羊架,廚師手勢好好,羊架好淋,唔會太熟而韌,味道亦調教得好好,入味但又唔會太臊味,我哋兩個女仔最後飽到食唔晒🫣🌊智利海鱸魚配紅椒汁我哋勁欣賞呢份鱸魚,煎得脆口肉質又唔散,魚味好香滑,啖啖肉,仲有份牛油香味,鱸魚同個汁都好襯呀!配菜好豐富,炸薯角好好食。🌊蘋果批是日甜品係我最鍾意嘅蘋果批,好啱我食,原本好飽嘅我好似開啟咗多一條消化秘道咁!🌊cocktail 酒類飲品都好多選擇,我哋無夾埋之下紅綠各一杯🤭整體來說我幾鍾意呢間餐廳,我由天光坐到天黑,感覺好放鬆,朋友都好滿意。🐶寵物友善餐廳,可帶狗狗坐露天坐位📍觀塘海濱道90號 (牛頭角站B出口出,一路直行到尾)#LeSeree #海邊餐廳 #
【陰天都可以繼續Chill |海邊Cocktail🍸🍹】

Set dinner

🌊手造麵包及餐湯
麵包好好食,手造感覺,熱辣辣加埋個粟米南瓜湯,夠開胃!

🌊蟹餅牛油果沙律
蟹餅做得唔錯,唔會太咸,牛油果成半隻上,味道和蟹餅好襯呀。

🌊烤澳洲羊架

🌊智利海鱸魚配紅椒汁

🌊蘋果批

🌊cocktail
酒類飲品都好多選擇,我哋無夾埋之下紅綠各一杯🤭

🐶寵物友善餐廳,可帶狗狗坐露天坐位
📍觀塘海濱道90號 (牛頭角站B出口出,一路直行到尾)

#LeSeree #海邊餐廳 #海景 #dinner #cocktails
#牛頭角美食 #海濱長廊 #西餐
2023-03-28
2023-03-30 47 浏览
周未梗係要同薑餅仔出街玩,見到觀塘海濱有間寵物友善café🐶可以望住海濱Chill下,又見天氣涼浸浸幾舒服咁,一於去試下❤️Gammon Ham and Cheese Pancake with Fried Egg十分推介‼️金門火腿超級厚之餘仲充滿鹹香,配埋半溶芝士同太陽蛋🍳平衡返火腿既鹹味,整體唔會太膩😍而且再配撘外脆內軟既多士的確係一個唔錯既組合🤤口感味道滿分🥰Pan-seared Tuna / French Bean & Hash Brown, Fried Egg香煎過既呑拿魚味道更加突出🤩充滿油香,食落仲好嫩滑🤤而薯餅外脆內軟,入面係法邊豆好有口感😆水果茶(熱)酸酸甜甜既水果茶🫖入面有百香果肉,而且夠晒茶味,易入喉之餘又解膩,係下午茶既最好伴侶💕

水果茶(熱)
2023-03-19
午餐
2023-03-28 69 浏览
週末嚟咗觀塘海濱公園行吓 見到呢間落地大玻璃嘅餐廳 就想坐低休息吓😎 嘆返杯咖啡 過一個輕鬆嘅週末招牌早餐呢個all day breakfast有大啡菇 煙肉 香腸 金門火腿 炒蛋 豬柳漢堡 薯餅同沙律菜🥗 見到隻碟咁豐富真係好開心 特別鍾意佢嘅金門火腿非常厚 仲要口感唔會好硬 味道唔會太鹹 非常滿足🥓 金門火腿 芝士丹麥多士配煎蛋丹麥多士好鬆脆 味道甜甜地 配埋上面嘅金門火腿 芝士同少少流心嘅太陽蛋 真係好夾呀🥪 我諗淨係個芝士同流心蛋已經同個多士已經會好正 加埋上面有提及嘅金門火腿就更加吸引🐷 食埋旁邊嘅沙律真係好飽肚摩卡咖啡咖啡面有拉花幾有心思 不過朱古力味重 所以味道偏甜左少少☕️泡沫咖啡好香濃嘅咖啡味 面頭有朱古力粉 所以既有咖啡嘅苦 又有少少甜平衡返😗喺呢度食個brunch都真係幾chill 見到有其他人帶埋寵物嚟食 都一樣好relax呀😉

招牌早餐

泡沫咖啡
Cappuccino

午餐
2023-03-28 32 浏览
無意中發現觀塘海濱有間幾有feel既西餐廳🤩有室內同室外位置 我地去個日天氣涼涼地 岩岩曬坐出面 所以就揀左坐室外既位置🤣如果日頭黎 望住個海食野🌊都幾chill幾relax架 🥰- 日本花魚一夜千意大利米配龍蝦汁 $198🐟好特別既fusion配搭 下面既意大利飯岩岩好 唔會過硬過淋😆上面有成條魚!好大條 魚肉都好滑 好滿足!👍🏻- 燒西班牙黑毛豬架 $188🐷成塊豬扒好厚身 肉質鮮嫩juicy 肉質呈粉嫩色 唔會乾爭爭😍有啲薯菜 露荀南瓜做配菜 唔錯🤤

- 日本花魚一夜千意大利米配龍蝦汁 $198🐟

- 燒西班牙黑毛豬架 $188🐷
2023-03-25 42 浏览
呢間餐廳最正嘅部份就係可以望到海景,餐廳有分室内/室外,呢個季節坐室外都好舒服,仲可以飽覽海景,而晚餐就包埋兩個熱辣辣又鬆軟嘅餐包,🌝日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168真係好大份,食完一個都飽左一半,墨西哥薄餅好香麵粉味,而入邊仲有好入味嘅日本豬軟骨,大舊又厚肉,配埋牛油果好夾,非常滿足!🌝日本花魚一夜千意大利米配龍蝦汁 $198好fusion嘅配搭,第一次食成條魚上嘅意大利飯,上面有一大條一夜干,一夜干鹹鹹香香,有啲大骨,但魚肉幾滑,而唧少少檸檬汁感覺幾fresh另外仲叫左水果茶同Mixed berry mojito酸酸甜甜幾解膩同夠開胃

呢間餐廳最正嘅部份就係可以望到海景,
餐廳有分室内/室外,
呢個季節坐室外都好舒服,仲可以飽覽海景,
而晚餐就包埋兩個熱辣辣又鬆軟嘅餐包,

🌝日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168
真係好大份,
食完一個都飽左一半,
墨西哥薄餅好香麵粉味,
而入邊仲有好入味嘅日本豬軟骨,大舊又厚肉,
配埋牛油果好夾,
非常滿足!

🌝日本花魚一夜千意大利米配龍蝦汁 $198
好fusion嘅配搭,
第一次食成條魚上嘅意大利飯,
上面有一大條一夜干,
一夜干鹹鹹香香,有啲大骨,
但魚肉幾滑,而唧少少檸檬汁感覺幾fresh

另外仲叫左水果茶同Mixed berry mojito
酸酸甜甜幾解膩同夠開胃