餐厅: La Serre
资讯:

2024-03-05 143 浏览
想望海未必要過海,觀塘海濱都係個退修自我嘅好地方呢度都有啲海旁餐廳,坐室內定室外都可以chill對海景坐喺出面吹住風嘅清勁,食返啲炸嘢歎吓呢款麻辣味嘅炸雞槌,麻香超突出,但又唔會太辣,熱焫焫咁食外皮好脆,肉質爽嫩唐揚池魚周不時食,但炸銀魚仔就比較少啲試到,一盤份量都好多,炸到勁爽脆,但條條都幾有肉,對住海食魚,送酒一流食炸嘢之餘,食吓唔同顏色味道嘅香腸,每款腸到幾大條一切開就咇啲肉汁出嚟,有條係芝士腸,有條係香草味,食完記得食埋啲菜,唔好嘥呀嗌咗咁多小食,一定有飲品嘅,大胃之母就飲Latte,拉花靚啡味香,夠晒chill大胃見有海,當然嚟杯海洋為題嘅Cocktail,顏色好靚,仲有條海豚軟糖好正
想望海未必要過海,觀塘海濱都係個退修自我嘅好地方

呢度都有啲海旁餐廳,坐室內定室外都可以chill對海景

坐喺出面吹住風嘅清勁,食返啲炸嘢歎吓

香辣棒棒雞

呢款麻辣味嘅炸雞槌,麻香超突出,但又唔會太辣,熱焫焫咁食

外皮好脆,肉質爽嫩

香炸小銀魚

香腸拼盤

食炸嘢之餘,食吓唔同顏色味道嘅香腸,每款腸到幾大條

意大利拿鐵咖啡

香腸拼盤
意大利拿鐵咖啡
The  Ocean
2024-02-15 263 浏览
LA Serre是一家位於香港的知名餐廳,以其精緻的法國料理聞名。我近日造訪了這家餐廳,對他們的食物和服務留下了深刻印象。首先,餐廳的氛圍迷人浪漫,室內裝潢精心設計。高高的天花板、華麗的吊燈和舒適的座椅營造出優雅的氛圍。其次,菜單上的選擇多樣豐富。主菜的招牌牛排及黑毛豬烹調得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,配以美味的醬汁,令人回味無窮。甜點的慕斯蛋糕香甜可口。最後,服務方面也非常出色。服務員專業友善,總是微笑迎接客人並提供卓越的服務。他們對菜單上的每道菜肴都有深入的了解,樂於提供建議和回答問題。整個用餐過程中,他們時刻關注客人的需求,確保我們享受到最好的用餐體驗。總而言之,LA Serre是一家提供精緻法國料理的優質餐廳。無論是浪漫的約會還是與家人朋友共享美食,這裡都是絕佳的選擇。

2024-02-04
2024-02-01 300 浏览
*:.。. .。.:* La Serre-觀塘*:.。. .。.:* 假日同Kik 先生行海濱 見到呢間裝潢不錯嘅餐廳 決定要去chill一chill 先😏✨招牌早餐✨(薯餅、炒蛋、煙肉、香腸、大啡菇、gammon ham)超大份🙈🙈一個人真係會到超飽😂🤭最意想不到是薯餅係用上日式薯餅熱辣辣 外表脆脆的 好好食,沙律菜都蠻多的,平衡飲食✨火腿芝士菠菜奄列✨芝士🧀同波菜🥬好多 撈埋奄列食好正✨燒魷魚🦑✨一上枱就聞到超香魷魚味,唔會燒到乾晒 食落好軟淋

✨招牌早餐✨
(薯餅、炒蛋、煙肉、香腸、大啡菇、gammon ham)
超大份🙈🙈一個人真係會到超飽😂🤭
最意想不到是薯餅係用上日式薯餅
熱辣辣 外表脆脆的 好好食,沙律菜都蠻多的,平衡飲食

✨火腿芝士菠菜奄列✨
芝士🧀同波菜🥬好多 撈埋奄列食好正

✨燒魷魚🦑✨
一上枱就聞到超香魷魚味,唔會燒到乾晒 食落好軟淋
2024-01-28
用餐优惠
試食活動
La Serre觀塘海濱道90號地下1號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168依個有驚喜喎🤤原本以為都係普通果d野啦🤫點知佢係好好食,用兩塊有少少㶥過嘅薄餅,每塊都夾住煮到好淋(唔係霉!)的豬軟骨,同埋半個牛油果,原來依三樣野係咁夾架!!依個絕對係我會想再食的🌯🌯☀️Impossible™ 素牛肉千層麵 $168整體食落味道&口感都很不錯,麵條軟硬適中,夾住肉碎&菇類🪐我亦專登試左d素肉碎,但口感真係同肉好相似,無肉不歡既我出奇地都接受到,成件事健康左👏🏻另外有個小tips: 千層麵真係要襯熱食🤫如果凍左d麵就會變硬架啦🥲Cocktail☀️Tea For U $88☀️Long Island Iced Tea $98酒味較濃的兩杯~✅
La Serre

☀️Impossible™ 素牛肉千層麵 $168
Cocktail
☀️Tea For U $88
☀️Long Island Iced Tea $98
酒味較濃的兩杯~

Impossible™ 素牛肉千層麵
  • 素肉千層麵
2024-01-31 179 浏览
星期六,我與閨蜜到觀塘海濱附近一間餐廳chill 下,餐廳四面都是玻璃,除了有充足的陽光,還可以欣賞美麗的海景。我們品嘗了一份招牌早餐,包含了大啡菇,煙燻肉,香腸,金門火腿,薯餅和炒蛋。我對這份早餐的食材新鮮度和味道給予了高度的評價。 首先,大啡菇看起來色澤紮實,沒有任何黃褪,而且質感十分脆嫩,口感也非常讚。煙燻肉和金門火腿的味道和質地都非常棒,而且大大件,好滿足。香腸也很有咬勁,口感不錯。薯餅外皮炸得香脆,內部綿軟,完美地展現了土豆的美味。最後是炒蛋,顏色金黃,內裡蛋白結實卻又柔軟。 餐後再來一杯香濃的Flat White,上面還拉上美麗的圖案,滿足之致。

2024-01-30 161 浏览
餐廳濶落,有室內室外座位,仲有靚靚海濱靚景,而且pet friendly嘅👍🏻見食評好多人都係食豬軟骨墨西哥薄餅同Impossible素牛肉千層麵,應該幾得就跟住order 😜Impossibie素牛肉千層麵 $168第一次試Impossible素牛肉,食落同牛肉又真係幾似。個蕃茄醬汁好濃好豐富,lasagna 𥚃面層層勁多嘅芝士配埋酸酸哋嘅蕃茄醬汁好正,越食越開胃🤤個賣相仲幾唔錯㖭日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168似日本同墨西哥嘅fusion菜,豬軟骨煮得入味又腍,帶少少甜味,配埋墨西哥薄餅,薄餅上枱又熱又脆嘅,點住酸酸甜甜嘅salsa 醬,再配埋伴碟沙律菜,完全唔膩唔滯,好味😋The Ocean $88有Rum, Triple Sec, Blue Curaçao,菠蘿汁同牛奶,顏色好靚,有酒不過都易入口👍🏻

Impossibie素牛肉千層麵 $168
Impossibie素牛肉千層麵

日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168

The Ocean $88
The Ocean
Impossibie素牛肉千層麵
The Ocean
講起觀塘海濱🏖都有好幾年冇去過倒數lu😗今日心血來潮去睇吓😮居然有新發現😃唔知幾時開始開左間餐廳😲見啲裝修又幾骨子🤨俾個機會佢🤓好彩😎係好食嘅👍🏻🐖炸西班牙黑毛豬肉眼👁唔講唔知豬都有肉眼😆第一次食覺得其實唔輸牛肉真心😎啲肉有肉汁得嚟又香軟熟得嚟又保留到豬肉嘅紮實口感然後😲啲蔬菜都唔hea我😮啲瓜&茄s好清甜😯啲薯角香脆有調味😲😲😲有啲料到😎🦀軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅🥑軟殼蟹嚟講🤣佢都算俾得鬆手🤣平時食軟殼蟹都唔知有冇呢度一半份量🦀而呢度隻蟹唔係得個大字🦀🦀🦀入口好難得終於都食到蟹肉🤣平時咬吓啲脆皮就冇左🤣咁當然隻蟹係好食嫁啦🤣然後🤓揀牛油果嘅功力都有一手🤓🥑🥑啲牛油果夠香夠熟得嚟又冇嗰陣好討厭嘅油抑味👍🏻🥑我覺得唔錯🤓👍🏻喺一個咁風涼水冷咁靚海景嘅地方🌊chill住食飯啲野仲要唔差🌊問完先知原來仲可以同啲寵物一齊入嚟🐶🐱咁嘅地方抵推啦係咪先😎🤜🏻肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #食家 #hongkong #hk #hkig #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblog
講起觀塘海濱🏖都有好幾年冇去過倒數lu😗

咁當然隻蟹係好食嫁啦🤣然後🤓揀牛油果嘅功力都有一手🤓
🥑🥑啲牛油果夠香夠熟得嚟又冇嗰陣好討厭嘅油抑味👍🏻🥑
我覺得唔錯🤓👍🏻

肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #食家 #hongkong #hk #hkig #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #laserre #觀塘美食 #觀塘海濱 #軟殼蟹 #黑毛豬 #西班牙菜 #墨西哥菜 #taco #chill #海景餐廳 #文青 #慢活

用餐优惠
試食活動
2024-01-26 81 浏览
假日來到觀塘海濱散步發現其中一間玻璃屋餐廳很讓人注目即興和朋友去食一個休閒的午餐✩‧₊ ʟᴀ sᴇʀʀᴇ招牌早餐($168)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶早餐乜都有幾豐富有金門火腿扒、薯餅、炒蛋大啡菇、蕃茄、香腸煙肉和沙律菜週末過來望着海景嘆一嘆brunch幾休閒寫意✩‧₊火腿菠菜芝士奄列($98)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶雞蛋炒得幾嫩滑火腿扒和招牌早餐的是一樣帶有些厚度半肥瘦感覺幾用心本身以為芝士會是躲藏在雞蛋裏且半流心開估原來芝士是佈滿在奄列上芝士碎蠻多如果可以做到有拉絲效果就更有驚喜但整體作為輕食簡簡單單也不俗✩‧₊水果冰茶($42 熱情果/$48蜜桃)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶水果冰茶有熱情果或蜜桃味道各點了一杯可選少甜更健康茶味偏濃 相較之下熱情果的那杯果味會較突出整體茶味及水果味比較前者味道較明顯ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟾/ 𝟷𝟶 餐廳另收加一服務費
假日來到觀塘海濱散步
發現其中一間玻璃屋餐廳很讓人注目
即興和朋友去食一個休閒的午餐

✩‧₊ ʟᴀ sᴇʀʀᴇ招牌早餐($168)

ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶
早餐乜都有幾豐富
有金門火腿扒、薯餅、炒蛋
大啡菇、蕃茄、香腸
煙肉和沙律菜
週末過來望着海景
嘆一嘆brunch幾休閒寫意

✩‧₊火腿菠菜芝士奄列($98)

ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶
開估原來芝士是佈滿在奄列上
芝士碎蠻多
如果可以做到有拉絲效果就更有驚喜
但整體作為輕食簡簡單單也不俗

✩‧₊水果冰茶($42 熱情果/$48蜜桃)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶

ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ
味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟾/ 𝟷𝟶
餐廳另收加一服務費
2024-01-24 54 浏览
放工輕鬆時間,加上今次選擇觀塘海濱這間餐廳,「La Serre」非常寫意,遠遠看去,燈光柔和、浪漫。環境一流。坐在餐廳里面,空間寬敞舒適明亮。有落地大玻璃可以一邊欣賞廳外海景、一邊享用美食,有坐在高級會所的感覺。室外有露天座位。一邊欣賞海景吹著海風。一邊享受美食又可以帶寵物,同愛竉一起放鬆一下。一幫人飲下酒,又或者同朋友談天說地⋯⋯//先來二個餐前餐包,自家制做,新鮮、松軟好味,配上意大利拿鐵咖啡☕️滿足!

2024-01-24 66 浏览
「La Serre」喺觀塘海濱嘅一間竉物友善餐廳,真係一個好適合帶埋狗狗去嘅地方!你可以帶住你嘅毛孩子一齊去享受美食,放鬆心情。特別係星期六日仲有Brunch選擇,包括飲品,性價比超高!🐾🍽️🐶👍首先係雜菌芝士丹麥多士配煎蛋,好豐富啊!多士烤焗得香脆,上面舖滿咗雜菌同芝士,仲加埋煎蛋,切開時蛋液流出,賣相非常吸引,呢個多士真係好好食,芝士同蛋嘅濃郁味道同多士嘅酥脆口感,一齊食真係絕配!🍳🍞🧀😋另外,香煎雞漢堡扒配菠蘿及車打芝士煎蛋亦都好吸引!雞漢堡扒煎得香口多汁,加埋菠蘿同車打芝士,口感豐富多層次。同樣有煎蛋響上面,破開時蛋液流下,增添口感。真係一個滿足嘅漢堡!🍔🍍🍳😍至於飲品,「La Serre」有好多精緻嘅選擇!如果你鍾意清新果味嘅飲品,可以試下佢哋嘅Peach Spritz,有蜜桃嘅甜美同梳打嘅清新感,絕對係一個解渴又開胃嘅選擇!而Coconut & Chocolate Milk Shake就非常香滑,椰子同朱古力嘅香濃味道,加上濃郁嘅牛奶,飲落去又滑又香,一定會讓你回味無窮!🍹🥥🍫😊「La Serre」係一個非常適合與竉物一齊享受美食嘅餐廳,可以一邊品嚐美食,一邊與竉物共度愉快時

「La Serre」係一個非常適合與竉物一齊享受美食嘅餐廳,可以一邊品嚐美食,一邊與竉物共度愉快時光。🐾🍽️🌟👍

2024-01-23 70 浏览
之前同事都有講過幾次呢間餐廳,但一直都冇機會去試,難得齊齊放工,決定即興去食🤣🤣😍lasagna $168✨呢個係素嘅牛肉千層麵,其實之前都比較少食素,咁啱呢排唔食得牛肉,一於呢吓呢個素嘅千層麵🤣🤣店員話食落去好似牛肉嘅味道🫣第一啖食落,其實你唔同我講係素食,我覺得同平時食嘅千層麵分別唔大,個人最愛佢哋嘅番茄醬,做得好清新,好開胃👏🏻😍Pork Taco $168✨估唔到分量都幾大,有2大嚿豬軟骨Taco,仲有埋沙律菜,豬軟骨煮到軟腍入味,好食🤤!而且好愛佢入面嘅牛油果,自己再加埋啲莎莎醬食,讚!坐係室外位置仲有得聽歌(好似逢星期二,四,六都有)大家可以記低,個vibe 好正☺️

😍lasagna $168

😍Pork Taco $168

而且好愛佢入面嘅牛油果,自己再加埋啲莎莎醬食,讚!

2024-01-23 40 浏览
終於等到星期六日放假就去觀塘海濱行下叫左個set過番個悠閑週末揀左La Serre 呢間餐廳有室內同戶外空間 可以帶埋寵物一齊去光線充足 打個卡絕對無問題價錢方面100-200一個餐+20可以有埋set drink人均150蚊埋單La Serre Breakfast 招牌早餐 份量好多 每樣都煎得好香 佢食材選料唔差 對得住個價格Mushroom N Cheese Toast雜菌芝士丹麥多士配煎蛋口感清爽 主要調味係芝士上丹麥多士好軟熟好香Ice Hazelnut Coffee上枱嗰陣個漸層好靚 味道都幾香 個榛子味亦唔會比咖啡冚過Fruit Tea水果茶揀左桃味 但唔係好出 茶底可以但唔係好香好濃個重 偏清淡
終於等到星期六日放假

上枱嗰陣個漸層好靚 味道都幾香 個榛子味亦唔會比咖啡冚過

Fruit Tea水果茶
揀左桃味 但唔係好出 茶底可以但唔係好香好濃個重 偏清淡
2024-01-18 52 浏览
小弟於觀塘區上班,最近放工後,與老婆逛海濱公園時發現有間餐廳別機一格,感覺不錯。餐廳名字「La Serre」,這是一家兼具時尚和舒適氛圍的餐廳,提供各種精緻美食。在這次的食評中,我將重點介紹他們的招牌菜——日本豬軟骨墨西哥薄餅和Impossible素牛肉千層麵。首先,日本豬軟骨墨西哥薄餅。這道菜結合了日本和墨西哥的風味,絕對是一個令人驚艷的創意結合。薄餅的餅皮非常薄而鬆軟,搭配著豬軟骨的鮮嫩口感,營造出了一種獨特的口感體驗。配料方面,餐廳選用了新鮮的蔬菜和香料,增添了豐富的層次感。整體而言,這道菜色彩鮮豔,口感豐富,絕對是一個值得嘗試的料理。接下來是Impossible素牛肉千層麵。這道菜是La Serre餐廳的素食者的完美選擇。餐廳使用了Impossible素牛肉,這種以植物為基礎的肉類替代品在質地和味道上與真正的牛肉幾乎無法分辨。千層麵的麵片柔軟而帶彈性,層層疊疊的奶酪和醬汁充滿豐富的口感。Impossible素牛肉的鮮味與麵食的香氣相得益彰,給人一種令人難以置信的美味享受。不僅如此,這道菜的外觀也非常吸引人,讓人在品嚐之前就已經被它的美麗所吸引。總結來說,La Serre是一家值

總結來說,La Serre是一家值得一試的餐廳,他們獨特的創意菜單和舒適的氛圍定會讓您留下深刻的印象。無論您是想品嚐日本豬軟骨墨西哥薄餅還是Impossible素牛肉千層麵,這裡都能滿足您的味蕾。我強烈推薦La Serre餐廳,不妨在下一次用餐時前來一試。小弟於觀塘區上班,最近放工後,與老婆逛海濱公園時發現有間餐廳別機一格,感覺不錯。

2024-01-15 59 浏览
周日瞓到自然醒,由輕吻老婆開始,就準備給她輕鬆愉快的假日活動。我們從觀塘海濱花園散步,從花園草地上享受日光浴,再細看海濱旁的大小遊艇隨着波浪浮遊舞動,啟德郵輪碼就在眼前,維港兩岸迷人的景緻盡覽無遺。我們發現海濱長廊旁一間西式餐廳~La Serre,佔有美景地利,設有戶內戶外座位,享不同景緻各具風情味道,一於與老婆一齊試下。我們點了兩份店員推介的招牌早餐:Ham N Cheese Omelette~$98 及La Serre breakfast~$168配 Cappuccino 真的意想不到,在觀塘海濱長廊也可享用到兩份具5星酒店水準的豐富早餐,美景美食,絕對是享受消閒賞靚景的首選餐廳。
配 Cappuccino

• 招牌早餐
2024-01-02 82 浏览
「La Serre」喺觀塘海濱旁邊嘅餐廳,環境優雅,氛圍舒適。我哋揀咗Lunch Special Menu~ 是日餐湯係磨菇湯,濃郁香滑,入口即化。湯裡面有鮮嫩的磨菇片,令人回味無窮。吞拿魚薯仔沙律,非常清新爽口。吞拿魚與薯仔的軟嫩搭配得恰到好處,令人食指大動。主菜方面,我哋選擇咗雜菌椰菜花意大利飯同烤澳洲羊架。椰菜花的香氣與雜菌的鮮味相互襯托,令人驚艷。至於烤澳洲羊架,肉質嫩滑多汁,配上香脆的外皮,口感絕佳。「Kiwi Lemonade」係一杯非常清新的飲品,酸酸甜甜的口感令人愉悅。新鮮的奇異果結合檸檬汁,充滿果香,解渴又開胃。「Coconut & Chocolate Milk Shake」係一杯椰子朱古力奶昔,絕對係朱古力控嘅最愛!椰子同朱古力嘅結合真係絕配,濃郁的朱古力味道配上椰子嘅香甜,飲落去非常滋味。整個用餐體驗令人滿足,係一個不錯的選擇!不論是菜式的精緻度還是用餐環境的舒適度,都能讓你度過一個愉快的用餐時光。🍽️