2024-03-19 87 浏览
入到餐廳門口,你會見到一個好靚嘅少女心鞦韆打卡位!如果坐喺靠窗嘅位置,就可以欣賞到超正嘅海景,真係一個好適合同朋友約會嘅地方。同大家介紹蘋果金寶配雪糕,真係好好味㗎!呢個蘋果金寶好彩虹,令你食慾大增,而且仲配上香滑嘅雪糕🍦好吃哦!黃咖哩大蝦,個咖哩唔辣,好啱本地人嘅口味。雖然唔辣,但係呢個咖哩充滿香料嘅味道,同埋蝦肉新鮮好彈牙燒豬頸肉配青木瓜沙拉,都好推薦。豬頸肉好肥美,再加上酸甜嘅泰式醬汁,同清爽嘅木瓜沙拉,真係好豐富!另外餐廳都有提供素食選擇,而且味道都好正!我們order嘅羅勒芝士素肉醬意粉,有素肉醬同埋濃郁嘅番茄味道,再加上芝士,真係好吸引最後,試了佢哋嘅香茅蜜桃茶。茶味入面有蜜桃嘅香甜味道,雖然香茅味唔係咁突出,但整體嚟講,呢杯茶係好清新同開胃嘅果味茶飲。

燒豬頸肉配青木瓜沙拉,都好推薦。

上星期同朋友行街,經過見到呢間來自泰國米其林品牌的餐廳,擁有絕美海景之外,室內設計也滿有心思💞 夢幻森林風裝潢,少女粉紅色為主調,周圍放滿植物,還有個搖搖鞦韆打卡位,真的太美了! 擁有這美景,但下午茶餐仍很超值,以泰式小食甜品為主,有冬蔭鮮蝦碎蛋卷、香脆雞肉棒、青咖喱雞酥盒、咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯、紐約芝士餅、特濃抹茶卷蛋、馬卡龍、原味/斑蘭英式鬆餅等。 鹹點必試冬蔭鮮蝦碎蛋捲及香脆雞肉棒,蛋捲用青瓜包住,外層青爽,裡面香滑惹味有層次;雞肉捧炸至金黃色,外脆內嫩,配醬汁更香口至於甜品,咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯,及斑蘭英式鬆餅,極具特色又好味,慕絲杯奶茶味突出,香滑唔太甜;而斑蘭scone 都係第一次食,口感鬆軟,斑蘭味好香😌特飲點了蝶豆花茶,倒入蜜糖後,由藍變紫色,感覺夢幻😍

特飲點了蝶豆花茶,倒入蜜糖後,由藍變紫色,感覺夢幻😍

2024-03-15 148 浏览
之前已經幫襯過沙田店,次次食都好滿意👍🏻海港城分店走少女風格,以粉紅色系為主,近門口位置有韆鞦打卡位,部分座位仲可以望到海景餐牌除咗有泰菜,仲有fusion菜,例如意粉、意大利飯同burger,選擇好多✨燒雞扒 配 青木瓜沙律雞扒燒得火喉啱啱好,香口但唔會太乾最鍾意個秘製酸辣醬汁,同喺泰國食到嘅完全一樣青木瓜沙律爽脆開胃✨紅咖喱牛肋肉每次都必嗌呢個紅咖喱!牛肋肉煮得軟腍入味,份量都幾多紅咖喱風味濃郁,香料味突出而且夠辣,送白飯食食到停唔到口😆✨泰式豬肉炒河粉炒河粉好足料,有鑊氣但唔會過份油膩闊身河粉食落滑溜帶點煙韌
之前已經幫襯過沙田店,次次食都好滿意👍🏻

燒雞扒配青木瓜沙律
✨燒雞扒 配 青木瓜沙律
雞扒燒得火喉啱啱好,香口但唔會太乾
最鍾意個秘製酸辣醬汁,同喺泰國食到嘅完全一樣
青木瓜沙律爽脆開胃

✨紅咖喱牛肋肉
每次都必嗌呢個紅咖喱!
牛肋肉煮得軟腍入味,份量都幾多
紅咖喱風味濃郁,香料味突出而且夠辣,送白飯食食到停唔到口😆

泰式豬肉炒河粉
✨泰式豬肉炒河粉
炒河粉好足料,有鑊氣但唔會過份油膩
闊身河粉食落滑溜帶點煙韌

燒雞扒配青木瓜沙律
泰式豬肉炒河粉
.📍#Lady Nara行街行到攰,經過呢間餐廳裝潢好靚,充滿着少女嘅粉紅色,而且入面嘅窗邊位置仲睇到維港景色,藤椅令人有度假嘅感覺,仲有招牌打卡位置㗎,就係呢個搖搖凳,真係影多幾張先😊而且食物質素比想像中高,可以一邊同閨蜜食飯一邊打卡影相,係唔錯嘅泰式餐廳選擇🩷🍴燒牛肉沙律 $168呢盆沙律份量好大,主要係青瓜同蘿蔔片,食落好爽,再配上泰式辣汁非常野味,即使連牛肉都有好多片㗎,大概有八至九片,而且牛肉一啲都唔韌,CP值好高,減肥或者生酮人士就啱晒啦😄🍴冬蔭煙肉忌廉意粉 $ 148平時食得多卡邦尼意粉,今次試吓呢個創意冬陰功煙肉意粉,醬汁嘅濃稠度剛剛好,唔會太肥膩,同時有少少冬陰功嘅酸辣味,唔錯唔錯!🍸茘枝玫瑰蝶豆花茶 $55呢杯外表好靚,兩種顏色層次分明,紫紫地嘅蝶豆花再配喺底部嘅荔枝茶底,飲落好清新特別,絕對可以encore!🍸鮮椰子沙冰 $60飲落椰子汁味好濃,就好似100%椰子打成一樣,仲會咬到少少椰子果肉添,呢杯都好推介㗎😆**需另收加一服務費**——————————————-📍 Lady Nara🏠 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖#hkfoodstep
📍#Lady Nara

#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#尖沙咀美食

• 冬蔭煙肉忌廉意粉
2024-03-14 72 浏览
望海景又夢幻粉色與金色既裝飾,見到就係好心動~入面仲有專設打卡凳,係女仔鍾意既少女粉啊~整個店環境闊落,重點係望住海景,真係好正~My FairLady Tea冬蔭鮮蝦碎蛋卷有酸酸辣辣既碎蛋卷第一次嘗試,泰唔錯啦香脆雞肉棒 配香辣蛋黄醬脆辣蛋黃醬搭配炸至香脆嫩口雞肉棒好正巴馬火腿芝士三文治充分鹹香風味既火腿中加上奶酪,增添濃郁的奶香和綿密的口感。青咖哩雞酥盒酥盒外層酥脆,而入面係香氣四溢既青咖哩雞肉餡料,口感相當豐富。咖啡啫喱泰式奶茶慕絲抔順滑質地既泰式奶茶慕絲,再到濃郁咖啡香氣又柔軟既口感,整個口感相撞好出色。紐約芝士餅芝士濃郁而餅底相當鬆軟,好輕易係舌頭上融化。特濃抹茶卷蛋濃濃抹茶出色又有綿密蛋卷口感。白朱古力覆盆子馬卡龍酸酸甜甜馬卡龍係我最愛啊原味英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉搭配兩種醬又多一個口感,原味鬆餅最同奶油忌廉最搭配班蘭英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉多咗斑斕嘅香氣再搭配啲醬一流啊凍蝶豆花茶健康無會太甜飲落去冇負擔玫瑰泰奶茶有泰味既玫瑰奶茶係清爽又唔甜膩。
整個店環境闊落,重點係望住海景,真係好正~

My FairLady Tea

冬蔭鮮蝦碎蛋卷
有酸酸辣辣既碎蛋卷第一次嘗試,泰唔錯啦

香脆雞肉棒 配香辣蛋黄醬
脆辣蛋黃醬搭配炸至香脆嫩口雞肉棒好正

巴馬火腿芝士三文治
充分鹹香風味既火腿中加上奶酪,增添濃郁的奶香和綿密的口感。

青咖哩雞酥盒

咖啡啫喱泰式奶茶慕絲抔

紐約芝士餅
芝士濃郁而餅底相當鬆軟,好輕易係舌頭上融化。

特濃抹茶卷蛋
濃濃抹茶出色又有綿密蛋卷口感。

白朱古力覆盆子馬卡龍
酸酸甜甜馬卡龍係我最愛啊

原味英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉
搭配兩種醬又多一個口感,原味鬆餅最同奶油忌廉最搭配

班蘭英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉
多咗斑斕嘅香氣再搭配啲醬一流啊

凍蝶豆花茶
健康無會太甜飲落去冇負擔

玫瑰泰奶茶
有泰味既玫瑰奶茶係清爽又唔甜膩。
2024-03-14 77 浏览
Lady Nara • 尖東海景閨蜜打卡泰式之旅兩個女仔行尖沙咀仲可以做啲咩,行到攰左梗係揀間可以打到卡嘅餐廳食好嘢啦!呢度我嚟嗰幾次,今次就同識飲識食嘅閨蜜去呢個靚靚嘅千秋位打卡。餐廳安排咗呢個圓檯俾我哋。Snack $15 🥠呢隻例牌嘅月亮蝦餅感覺,一入嚟就有既小食。泰式椒子蜆煲 $218 🌶️🍲個湯有椰子,有蜆肉嘅鮮味,又有椰子嘅甜味。食落好有驚喜。湯入面嗰啲蘑菇都幾新鮮,蜆肉好大隻,正常味道,又鮮甜多肉。泰式東北小食拼盤 $168 🥬🥓🌶️朋友想試吓新嘢,我懷念去清邁旅行嘅時間,所以我哋就點咗啲泰北嘅小食,有大大塊嘅生菜,連埋三種唔同嘅豬肉。有調好味嘅豬肉碎、有豬肉腸、仲有仲有豬肉丸。呢三種肉類小食,可以淋一啲冬陰功醬食。用生菜包住食更加好味。生菜嘅鮮味可以好巧妙咁樣平衡左泰式小食個種濃烈嘅味道,令整體口感清新咗好多,食出一種田園風味。酥皮冬蔭粟米濃湯 $88🌽🥣酥皮粟米湯大大碗,我哋兩個女仔share食,酥皮好大塊溶唔落湯入邊,忌廉粟米湯加咗冬陰功,有種特別嘅口感。呢度嘅環境好適合同閨蜜嚟食。因為有一個好大嘅千秋打卡位,仲有兩人嘅粉紅色海景窗口位,可以好放鬆咁樣食個晚飯,又可以靚

Lady Nara • 尖東海景閨蜜打卡泰式之旅

餐廳安排咗呢個圓檯俾我哋。

Snack $15 🥠

呢隻例牌嘅月亮蝦餅感覺,一入嚟就有既小食。

泰式椒子蜆煲 $218 🌶️🍲
泰式椒子蜆煲

泰式東北小食拼盤 $168 🥬🥓🌶️

泰式東北小食拼盤

酥皮冬蔭粟米濃湯 $88🌽🥣

酥皮冬蔭粟米濃湯

呢度嘅環境好適合同閨蜜嚟食。因為有一個好大嘅千秋打卡位,仲有兩人嘅粉紅色海景窗口位,可以好放鬆咁樣食個晚飯,又可以靚靚咁樣打卡。而且餐廳有空間感,座位舒適又好大,喺尖東來講都算係一個CP值高嘅泰式之選。

泰式椒子蜆煲
泰式東北小食拼盤
2024-03-10 91 浏览
望住維港食泰國菜真係好Chill!之前已經食過Nara沙田分店覺得啲泰國嘢真係唔錯,點知原來佢尖沙咀分店果間地理位置咁好🤩可以望海景食嘢😍而且呢間Lady Nara係走少女風🩷餐廳有個靚靚鞦韆,總要係花海做Background,好啱IG打卡🥰.味道:🌕🌕🌕🌕🌑人均消費:$300.冬蔭雞肉墨西哥烤餅 $148估唔到食落都幾辣,除咗表面啲辣椒外,個餡入面有墨西哥辣椒仔🥵所以食唔到辣嘅朋友就唔建議叫🥰但食落啖啖雞肉而又帶啲冬陰公香味👍🏻加埋啲牛油果同牛油果醬一齊會中和番啲啲辣,同食落會Creamy啲😋泰式羅勒大蝦忌廉意粉 $208食落好Creamy,不過羅勒味唔夠突出🥹意粉份量都多👍🏻大蝦就比較普通,蝦肉唔夠彈牙同肉質比較乾身☺️香茅烤雞(半隻) $238呢個即叫即整要等30分鐘,但係值得等嘅😍食落好Juicy流晒啲雞汁同雞肉好嫩滑🤩香茅味突出,配埋啲秘制醬汁食落酸酸地幾開胃👍🏻半隻份量都靠2個人Share☺️泰式奶茶意大利芝士餅 $108食落好滑好Creamy😍泰式奶茶味好香,加埋另外會俾嘅淡牛奶,會更加好食,更加似平時啲蛋糕👍🏻而且整體唔會太甜,呢個可以叫🥰

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
人均消費:$300

冬蔭雞肉墨西哥烤餅 $148

泰式羅勒大蝦忌廉意粉 $208

香茅烤雞(半隻) $238

泰式奶茶意大利芝士餅 $108
食落好滑好Creamy😍泰式奶茶味好香,加埋
2024-03-07 78 浏览
黎lady Nara除左有靚靚海景位,仲有門口千秋打卡位🧡每枱一碟泰式炸蝦片,同朋友邊傾邊食幾好。酥皮冬蔭粟米濃湯酥皮湯工夫多所以越黎越少餐廳有lu,哩個即叫即製要等15分鐘,焗得好靚👍🏻👍🏻酥皮多層酥脆牛油味香。湯濃厚creamy, 味道係粟米🌽再帶微微辛辣,好特別👍🏻泰式肉碎煎蛋飯泰國地道肉碎飯,九層塔炸至薄脆,加埋肉碎炒得香,更添惹味。紅咖喱牛肋肉放低已聞到咖哩香,入面既泰式香料再加埋臭豆,蕃茄仔,味道好香有層次,仲帶有椰香👍🏻牛助肉大舊但腍身輕鬆咬到,哩個真係好好味!!香脆腩肉炒椰菜睇個樣以為好plain但食落口原來好咸香惹味,腩肉皮脆口✔️送飯一流👍🏻見到隔離枱食火山排骨超吸引,下次一定要試下‼️
黎lady Nara除左有靚靚海景位,仲有門口千秋打卡位🧡

每枱一碟泰式炸蝦片,同朋友邊傾邊食幾好。

泰式肉碎煎蛋飯
泰國地道肉碎飯,九層塔炸至薄脆,加埋肉碎炒得香,更添惹味。

香脆腩肉炒椰菜

見到隔離枱食火山排骨超吸引,下次一定要試下‼️

Had a wonderful afternoon tea at Lady Nara, a fusion Thai restaurant in Harbour City, Tsim Sha Tsui.The interior design is gorgeous and ig-able~The rattan peacock chairs are so cute and perfect for taking photos!, The views of Victoria Harbour are extraordinary stunning as well.Definitely recommend for a special occasion or a girls' day out.-We ordered "My Fair Lady Afternoon Tea". It is a great way to try a variety of Thai-inspired dishes., such as tom yum goong spring rolls, crispy chicken ske
It is a great way to try a variety of Thai-inspired dishes., such as tom yum goong spring rolls, crispy chicken skewers with spicy egg yolk sauce
 There are also some sweet treats, such as coffee jelly Thai tea mousse cups, New York cheesecake, and matcha roll cake.
The crispy chicken skewers with spicy egg yolk sauce were my favorite.
The sauce was flavorful and spicy.
The parma ham and cheese sandwiches were simple but delicious.
The sweet tweets were another fun and unique dessert.
The coffee jelly was bitter and sweet where the Thai tea mousse was light and airy.
The New York cheesecake was a classic~
It was rich and creamy
The matcha roll cake was light and fluffy, and the cream filling was sweet and creamy.
The white chocolate raspberry macarons were a perfect ending.
They were sweet and tart, with a perfect chewy texture.
Don't forget the original English scones
They were warm and fluffy served with clotted cream and jam., and the perfect accompaniment to the dried dragon eye- tea.
The mango yogout drinks and dried dragon eye tea mark the prefect ending/
Afternoon High Tea💖 人氣海景泰式餐廳,很適合打卡📸 環境闊落,座位寬敞舒適,好有氣氛,適合約會或朋友聚會🥂 店員服務態度一流🥰 三層架下午茶擺盤精緻,價格合理,性價比高,值得一試👍🏻午市二人消費:$443 🫧包括加一服務費🫧 🍽️Classic British Afternoon Tea Set ($388/2 ppl)✨𝑺𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒚🌮冬蔭鮮蝦碎蛋卷 碎蛋卷口感軟腍,配搭冬蔭鮮蝦味道酸酸辣辣,好好味😋🍗香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬 Crispy Chicken Skewer with Spicy Mayonnaise口感外脆內嫩,配搭辣味蛋黃醬好惹味🤤🥪巴馬火腿芝士三文治 Parma Ham & Cheese Sandwich 三文治入口鬆軟,蛋沙律好香甜,結合了巴馬火腿和芝士,有鹹香和濃郁的口感‬🥙青咖哩雞酥盒 Green Curry Chicken Vol-au-Vent結合了青咖哩雞肉和酥皮盒,酥脆香口的小食,鹹香惹味~𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕☕️咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯 Coffee Jelly & Thai Tea Mousse Cup結合了咖啡啫喱和泰式奶茶慕絲,有咖啡和茶的

午市二人消費:$443 🫧包括加一服務費🫧

𝑺𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒚
🌮冬蔭鮮蝦碎蛋卷
碎蛋卷口感軟腍,配搭冬蔭鮮蝦味道酸酸辣辣,好好味😋

口感外脆內嫩,配搭辣味蛋黃醬好惹味🤤

結合了青咖哩雞肉和酥皮盒,酥脆香口的小食,鹹香惹味~

𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕
結合了咖啡啫喱和泰式奶茶慕絲,有咖啡和茶的香氣,加上啫喱和慕絲的口感👍🏻

🍰紐約芝士餅 New York Cheesecake
濃郁芝士味道,香甜可口😋😋

🍵特濃抹茶卷蛋 Matcha Roll Cake
濃郁的抹茶香和蛋糕的軟綿口感😋😋

🍫白朱古力覆盆子馬卡龍
白朱古力加覆盆子酸酸甜甜,好好味😚

🥯原味英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油 Plain
口感鬆軟,和酸甜的果醬,加上奶油的濃郁口感,好滋味~

🥯班蘭英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油
有班蘭的香氣和鬆脆的口感,加上果醬和奶油的搭配,口感豐富,好滋味~

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
🍗蝦片 ($15)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🫖桂圓紅棗茶 Longgan and Red Date Tea

🍹蝶豆花茶 Butterfly Pea Tea
2024-03-03 68 浏览
family day海港城行街,完左去Lady Nara吃晚餐,餐廳燈光好舒服,裝修頗有泰國悠閑品味,而且部份座位就係海景嘅添好正😊景觀好靚而且性價比高嘅每張枱面都會有一個餐前小食蝦片菠蘿肉鬆海鮮炒飯 炒飯底用了蝦頭炒製,食落好香口,而且好足料,帶子、青口、新鮮菠蘿肉、鹽焗腰果、提子乾和肉鬆系飯入面,加上用新鮮菠蘿裝住,面頭有大大隻虎蝦好彈牙好鮮,個飯好香加埋菠蘿肉酸甜醒胃味道豐富泰式椰子雞湯 Coconut Chicken Soup精緻小爐上菜,雞湯保持熱度。雞肉份量好夠,而且係雞腿肉所以嫩滑,湯底椰子🥥濃郁,味道有層次鮮椰子沙冰冰涼清爽嘅沙冰🍧椰子味濃郁,非常沙冰好滑仲有椰子肉口感豐富,飲完透心涼!芒果乳酪特飲賣相靚 飲落酸酸甜甜乳酪味 好足,攪一攪後就會飲到芒果味,好正椰香奶黃流心湯圓椰香奶黃流心湯圓我最愛甜品之一泰國宮廷傳入民間的傳統甜品,配料好多,除左奶黃湯圓仲有四色丸子、鮮椰肉、香芋和黃豆脆脆,配合香甜椰奶,丸子🍡口感軟糯,芋頭粒綿密每一口都是甜絲絲而且口感好豐富糖不甩糖碎同花生碎比例適中 糖不甩同名一樣真係十分軟滑 帶d黏稠感 餐廳嘅食物質素都好高質而且環境都好好值得一試

每張枱面都會有一個餐前小食蝦片

糖不甩

餐廳嘅食物質素都好高質而且環境都好好值得一試

尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
2024-03-02 54 浏览
今晚放工去到尖沙咀habour city食飯, 選擇了裝修美麗, 又有得打卡的一間泰式西餐廳職員先為我地安排左window seat同提供餐前小食 (炸蝦片), 可一邊享受美食, 一邊看看海景, 非常之輕鬆寫意餐廳有本靚靚menu, 圖文並茂, 而食物種類都好多, 選擇多到令人心大心細, 選好之後用手機scan code 落單, 都好方便炸蝦片:酥脆口感配合鮮美味道, 帶來滿滿的滿足感, 香脆可口, 食過不停香脆蝦餅:口感豐富的料理, 外層酥脆, 內裡蝦肉鮮嫩多汁, 一嚐泰式獨特風味咸蛋黃薯條:可以話係為薯條控而生, 薯條炸得金黃酥脆, 配搭上特製的黃金咸蛋黃醬料, 非常香口誘人泰式炒金邊粉:傳統的泰式美食本來不太有期望, 反而有驚喜, 表面有塊薄薄的蛋網皮包住整個炒粉, 配有鮮甜大蝦, 豆腐干, 酸酸甜甜, 大大滿足了味蕾香蕉薄餅:可要求後上, 令完美既一餐畫上句號. 上菜時熱烘烘的, 很喜歡熱既甜品, 外皮口感柔軟綿密, 內有香蕉片的鮮甜, 配上煉奶及榛子醬, 非常之正! 好滿足斑蘭龍眼蜜:好多龍眼肉, 甜甜蜜蜜, 有滋潤的感覺最後不得不提餐廳內的搖搖千秋打卡位, 連我不喜愛打卡影

炸蝦片:

香脆蝦餅:

咸蛋黃薯條:

泰式炒金邊粉:

香蕉薄餅:

斑蘭龍眼蜜:
好多龍眼肉, 甜甜蜜蜜, 有滋潤的感覺

最後不得不提餐廳內的搖搖千秋打卡位, 連我不喜愛打卡影相的女生都拎起手機隨意影咗好幾張相, 喜愛影相打卡的女生不要錯過啊

2024-03-01 38 浏览
2024.02.25今日做完體能🏋🏻‍♀️約咗我好姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼去尖沙咀海港城high tea🍽️坐因餐廳滿滿少女心💖除咗以粉紅色做主題💕仲設有搖搖千秋可以打卡📸最緊要嘅係仲設有特色海景位😍點餐前每枱都會送上一份香脆嘅蝦片$15 開開胃🤭之後今次我地叫咗My FairLady Tea Set $388/2以精美鳥籠盛載着美味嘅食物✨鹹點:冬蔭鲜蝦碎蛋卷🦐香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬🐥巴馬火腿芝士三文治🥪青咖哩雞酥盒🐔甜點:咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯🍮紐約芝士餅🍰特濃抹茶卷蛋🍵白朱古力覆盆子馬卡龍💟原味英式鬆餅 & 班蘭英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油忌廉🤍飲品:芒果乳酪特飲🥭+$38荔枝玫瑰梳打🫧+$28以上嘅份量一定夠飽👍🏻而且鹹點甜點都有就好平均⚖️無論情侶👫定係姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊享用都無問題👌🏻
2024.02.25

荔枝玫瑰梳打🫧+$28

以上嘅份量一定夠飽👍🏻而且鹹點甜點都有就好平均⚖️
無論情侶👫定係姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊享用都無問題👌🏻
2024-02-29 55 浏览
這間泰式特色餐廳一向是我鍾愛的,位置就是在尖沙咀海港城市中, 對於我來說又方便又舒服的地方, 加上餐廳打卡位都有幾個, 無論是打卡千秋,或是藤椅卡位望出海景坐,有時趁不太多人客的平日時間, 我都叫朋友幫忙拍下照打個卡呢!而食物水準都不錯, 今次就在午餐時間比較優惠,已包湯、沙律🥗 及餐飲海南雞飯雞肉香口肉嫩,點上特色醬惹味十足!誠意之選🧡Phad thai 泰式金邊粉,酸甜剛好,配上大粒新鮮彈牙的蝦令口感層次豐富!

海南雞飯
雞肉香口肉嫩,點上特色醬惹味十足!誠意之選🧡

Phad thai
泰式金邊粉,酸甜剛好,配上大粒新鮮彈牙的蝦令口感層次豐富!
2024-02-28 44 浏览
放假去咗「Lady Nara」嘆返個下午茶,真係有一個浪漫嘅用膳體驗!🍰🥂🍽️💐「Lady Nara」係一間泰菜餐廳,提供精緻嘅下午茶套餐。門口位仲有搖搖千秋及特色座位望海景,打卡一流❤️👍🏻 我試咗佢嘅My Fair Lady Afternoon Tea Set,每一樣都唔錯!🍰🥂🍽️💐冬蔭鮮蝦碎蛋卷,呢個卷蛋好滑嫩,味道鮮美而且有層次感。香脆雞肉棒配香辣蛋黄醬,雞肉棒炸得金黃酥脆,再加上香辣嘅蛋黄醬,味道濃郁又帶辣。巴馬火腿芝士三文治,三文治裡面有巴馬火腿同芝士,味道豐富又濃郁。青咖哩雞酥盒,酥盒酥脆,青咖哩味道香濃,令人驚喜又開胃。咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯,係一個令人愉悅嘅甜品。啫喱層次分明,咖啡同奶茶味道搭配得十分協調,清新又濃郁。紐約芝士餅,濃郁滑順,口感細膩,令人回味。特濃抹茶卷蛋係一個抹茶愛好者嘅最愛。卷蛋綿密滑嫩,抹茶味道濃郁。白朱古力覆盆子馬卡龍,外脆內軟,白朱古力同覆盆子味道交錯,帶來一種甜蜜酸爽嘅口感。原味英式鬆餅配菠蘿青檸果醬同奶油忌廉,鬆餅香甜,配上菠蘿青檸果醬同奶油忌廉,味道鮮明又搶口。「Lady Nara」餐廳環境優雅,服務周到,食物味道美味又豐富,值得推薦🌹🍽️💖

冬蔭鮮蝦碎蛋卷,呢個卷蛋好滑嫩,味道鮮美而且有層次感。
青咖哩雞酥盒,酥盒酥脆,青咖哩味道香濃,令人驚喜又開胃。

紐約芝士餅,濃郁滑順,口感細膩,令人回味。