2008-11-21 22 浏览
十一月二十一日(星期五)放學兜圈行另外一邊,再次經過此店,實在被佢滿佈麵包的透明櫥窗所吸引同朋友入去找尋最愛....終於被我搵到得返一個既忌廉杏仁片包,見到佢個樣就流曬口水-_- 麵包的表層中間位置有鮮滑忌廉,再鋪滿杏仁片,撒上些許糖霜雖然睇落好似好膩,但味道真係不會太甜,好o岩我口味very great*

十一月二十一日(星期五)

同朋友入去找尋最愛....

麵包的表層中間位置有鮮滑忌廉,再鋪滿杏仁片,撒上些許糖霜

雖然睇落好似好膩,但味道真係不會太甜,好o岩我口味

very great*
(非会员)
2008-05-20 12 浏览
o尋日去招聘會,,排隊見工搞搞埋埋成四點...九點搞到四點...攰都攰死,,但係食o左包餅,,走o個時攰到已經唔想食~~~行過幾間麵包舖都無收獲,,行過呢間先見到先叫有返o的胃口~~~本來見到o個朱古力長泡芙好想食,,好少見~~以前金龍船重有,,依家直程無o左影...點知見到o個曲奇櫃,,結果走去要曲奇~~除o左牛油曲奇每樣要o左一塊~~~因為牛油曲奇我自己識整~~XD~~都算ok~~推介::粟米片曲奇,,腰果曲奇同埋朱古力瓜子曲奇~~ 粟米片曲奇最好味~~因為o個面脆脆地~~ 其他圓形一大塊o既曲奇都好好味,,連我呀媽唔鍾意食都話好味~~唔會再試::長方形o既南瓜子同唔記得咩野料o既曲奇... 總知係長方形o既~~~ o的牛油有怪味~~好難食佢o個道有圓罐形o既糖,,$20一罐~~好少行o黎呢邊~~下次o黎試下先~~
o尋日去招聘會,,排隊見工搞搞埋埋成四點...
九點搞到四點...攰都攰死,,
但係食o左包餅,,走o個時攰到已經唔想食~~~
行過幾間麵包舖都無收獲,,
行過呢間先見到先叫有返o的胃口~~~
本來見到o個朱古力長泡芙好想食,,好少見~~
以前金龍船重有,,依家直程無o左影...
點知見到o個曲奇櫃,,結果走去要曲奇~~
除o左牛油曲奇每樣要o左一塊~~~
因為牛油曲奇我自己識整~~XD~~
都算ok~~
推介::粟米片曲奇,,腰果曲奇同埋朱古力瓜子曲奇~~
粟米片曲奇最好味~~因為o個面脆脆地~~
唔會再試::長方形o既南瓜子同唔記得咩野料o既曲奇...
總知係長方形o既~~~
o的牛油有怪味~~好難食

佢o個道有圓罐形o既糖,,$20一罐~~
好少行o黎呢邊~~下次o黎試下先~~
2008-04-23 13 浏览
(20/4/08)從上次來過印象難忘,今日再來,一定要買點「紀念品」。曲奇餅$13/100g,款式其多,特別味的.我每樣選了一片,朱古力粟米片,白朱古力,芝士海苔,紅茶,咖啡,黑芝麻。足料味道,唔太甜,曲奇質地鬆脆。鬆化的曲奇,即牛油份量重。鬆脆的曲奇,係無咁香,不過亦咁膩。冰溫熟成方包(6pcs),極軟,又香滑。
冰溫熟成方包(6pcs),極軟,又香滑。
2008-04-01 7 浏览
午飯後路過此店,發覺麵包的種類與賣相都相當吸引. 飯後太飽但又想試,最後買了個甘筍xx曲奇($5);外形似個合桃酥但外脆內軟,面層脆脆的,裡面則類似麻糬波的口感,頗特別.味道OK,喜歡它不是太甜.看到有個菠菜瑞士卷,店員說是鹹的;想試但$18貴了點. 還有那些曲奇$13 per 100g,賣相很吸引,下次試試.
2007-08-11 15 浏览
(9/8/07)因為要去窩打老道,某地方,經過見到呢間韓國麵包店,立刻入去買番d手信。朱古力丹麥酥、曲奇($12/100g),都勁想買。因為還有很多地方要去,只買左一袋四條的甜咖哩提子包。驚喜地有微辣咖哩味!非常欣賞,可惜提子太多,蓋過咖哩味。有機會再來買曲奇。今次買左罐韓國朱古力未飲。
2007-04-26 13 浏览
1.維康多穀麥包$8 ~ 一袋五塊,都幾香,密度也幾好2.芝麻軟法包$8 ~ 有黑白芝麻鋪面,都OK啦3.火腿車打芝士軟法包$8 ~ 火腿較少,芝士味OK.4.芝士味麻糬~ 非常一般戲肉就在這兒~~我貼完印花都未離開店舖,個收銀員覺得我貼完印花的貼紙垃圾沒棄掉,便說:,跟住我便即閙她,但她沒再出聲.為何次次來買包的態度都咁惡劣,又唔係真係好食過人,使唔使咁串呀,次次見每個收銀都係黑口黑面.
1.維康多穀麥包$8 ~ 一袋五塊,都幾香,密度也幾好
2.芝麻軟法包$8 ~ 有黑白芝麻鋪面,都OK啦
3.火腿車打芝士軟法包$8 ~ 火腿較少,芝士味OK.
4.芝士味麻糬~ 非常一般

戲肉就在這兒~~我貼完印花都未離開店舖,個收銀員覺得我貼完印花的貼紙垃圾沒棄掉,便說:[唔要又劈在這兒],跟住我便即閙她,但她沒再出聲.
2007-04-15 15 浏览
越出越是港式麵包.芝士蘑菇pizza包$6 ~ 第二朝翻焗做早餐,覺得好油肥膩
越出越是港式麵包.
2007-04-11 20 浏览
車打芝士包$12 ~ 一包約有七片,內裡有芝士粒,但包身略甜.
2007-03-28 13 浏览
今次試排包,都OK,比起美心西餅好食.
今次試排包,都OK,比起美心西餅好食.
2007-02-21 34 浏览
1.合桃提子方包$11 ~ 一袋約有10片,質地都幾好,合桃及提子不算多,但品質幾好.2.紅腰豆忌廉芝士法國包$12 ~ 好多cream cheese,不過無芝士味.3.火腿車打芝士軟法包$8 ~ cream cheese份量一般,不夠上一款的多.4.香蒜法國包$6 ~ 香蒜得來唔會太重,唔會食完個口一陣強列味道.5.迷你組合$5.8 ~ 我選了迷你芝士軟包,好香軟味美呀,其實入面只不過是一粒芝士粒.另外一款是迷你黃梅酥,一般啦.
2007-02-14 12 浏览
1.車打芝士包$11 ~ 一袋9塊,有一粒粒的芝士在內,但芝士的味不重.包身一壓即扁,個人不太喜歡.2.車打芝士軟法包$7.5 ~ 一條切開有六件,味道比車打芝士包濃小小.3.合桃忌廉芝士鬆餅$6 ~ 好特別的,與平時的鬆餅不同形狀,呢個係三角形,芝士及合桃有很多,而且不會太甜.4.藍苺曲奇,腰果曲奇,朱古力曲奇,粟米片曲奇$14.4 ~ 唔好食,大塊的曲奇一點也不脆
2007-02-09 14 浏览
1.合桃提子方包$11 ~ 一袋7塊, 好食, 提子及合桃份量適中, 麵包不會只得一陣甜味.2.地中海香草蕃茄包$8.5 ~ 一袋7塊, 好香蕃茄味.3.迷你鬆餅$10三個(小紅莓, 藍莓, 檸檬罌粟籽) ~ 與delifrance比較, 呢間不算甜了.
2.地中海香草蕃茄包$8.5 ~ 一袋7塊, 好香蕃茄味.
2007-01-28 11 浏览
真的有點Panash的影子當初我是被它以「韓國麵包」的賣點而吸引進去首先是那個韓國xx曲奇外表像合桃酥但是表皮有點甜甜脆脆的裡面幾乎是空心的不過很好咬,有點像麻糬球有幾種味道的,試過小麥味跟紫菜味另外有紅豆栗子丹麥酥份量不太多而且紅豆餡跟栗子餡的比例差不多不會一邊太多或太少也不會太甜這個可以一試店裡有代餐賣的兩種口味:雜豆跟鴨胸肉什麼的20$,罐頭形式的我試過雜豆那款(也是貪得意)裡面是粟米、紅腰豆、綠豆、紅豆etc混合的附有一小包胡椒粉跟鹽店內有個特色就是麵包價錢牌上會有麵包的成份^^
真的有點Panash的影子
當初我是被它以「韓國麵包」的賣點而吸引進去
首先是那個韓國xx曲奇
外表像合桃酥但是表皮有點甜甜脆脆的
裡面幾乎是空心的
不過很好咬,有點像麻糬球
有幾種味道的,試過小麥味跟紫菜味

另外有紅豆栗子丹麥酥
份量不太多而且紅豆餡跟栗子餡的比例差不多
不會一邊太多或太少
也不會太甜
這個可以一試

店裡有代餐賣的
兩種口味:雜豆跟鴨胸肉什麼的
20$,罐頭形式的
我試過雜豆那款(也是貪得意)
裡面是粟米、紅腰豆、綠豆、紅豆etc混合的
附有一小包胡椒粉跟鹽

店內有個特色就是麵包價錢牌上
會有麵包的成份^^
2006-12-10 12 浏览
呢間麵包店以"韓國麵包"做賣點,所以吸引到我入去八卦一下。麵包種類相當多,但望落同其他日式麵包店款式相似,唔覺有什麼韓國特色。軟法包:呢個質感軟綿綿,有少少奶香/甜味,好容易解決左半個,個人鐘意食呢款包。xx軟曲奇:外表似個合桃酥,原來只係外脆內軟,面層係香甜脆餅,下層係煙靭麻糬波,口感相當特別,味道都還可以,唔係太甜但面層餅乾好容易碎,食得有少少狼狽。另外買左店長推薦既蜂蜜全麥方包,拎上手都算軟,但返黎一睇至見到第二日已經係到期日,OMG!!只怪自己無睇清楚,不過都可以知道呢間麵包店流量唔算好快。服務方面一般,有客人入店,歡迎光臨呢d說話係呢度聽唔到,而且口德不太好,係我前面位客人走左之後,2位店員係我同其他客人面前批評佢,呢d唔係太好囉。
呢間麵包店以"韓國麵包"做賣點,所以吸引到我入去八卦一下。

2006-08-24 14 浏览
昨晚第二次幫襯要左草莓乳酪mousse cake其實係草莓jam加在乳酪味既mousse上面伴埋一齊食又幾好味喎mousse略嫌實左少少,如果再滑d就更好!個base係海綿蛋糕,都算幾鬆軟整體上唔錯, 下次會試其他款
昨晚第二次幫襯
要左草莓乳酪mousse cake
其實係草莓jam加在乳酪味既mousse上面
伴埋一齊食又幾好味喎
mousse略嫌實左少少,如果再滑d就更好!
個base係海綿蛋糕,都算幾鬆軟
整體上唔錯, 下次會試其他款