2023-07-11
間唔中我哋兩公婆都會去搵間靚餐廳食吓嘢,好似去返以前拍拖嘅時光咁🥰今日嚟咗呢間法國私房菜餐廳,精緻嘅落地大玻璃好有氣氛🤩餐前小食有開胃嘅吞拿魚配basil oil,好有鮮味😍Appetizer嘅醋漬鯖魚好惹味開胃,原來同橘子🍊係咁夾! 老公就鍾意法式田螺撻,平時喺出面比較少食到,田螺份量都好多👍🏻 我就鍾意食松葉蟹蒸蛋雪蟹,鮮味十足,蒸蛋唔會老,伴碟嘅香脆海帶好好食卜卜脆🤭打卡必叫呢個42°C 慢煮三文魚配鱘龍魚子醬,視覺效果好好,慢煮三文魚口感非常之嫩滑,老公都好滿意😍蔬果辣根分子料理口感特別,配埋乳酪及紅菜頭醬令口感昇華!Main course 我哋叫咗鵪鶉肉卷配鵝肝慕絲,鵪鶉肉有少少似鴨肉,肉質鮮嫩,配埋鵝肝慕絲口感豐富,另配有炒磨菇、菠菜、松子仁及甘筍千層撻。另外仲食咗羊肉意大利雲吞配巴馬臣芝士,我個人超鍾意呢個雲吞,一咬開羊肉嘅味道好濃,內餡好juicy,真係唔夠喉!而甜椒醬配埋羊肉令到味道唔會膩🤩是日甜品喺店家自製嘅士多啤梨雪糕加雜莓🍓🫐,配埋熱情果蓉酸酸甜甜好啱夏天食👍🏻📍Les Saveurs Private Kitchen (灣仔)灣仔軒尼詩道239號21樓
餐前小食有開胃嘅吞拿魚配basil oil,好有鮮味😍
灣仔軒尼詩道239號21樓