2021-07-13
下午茶時段嚟到 Lockeroom Dining,食物比 lunch 時段平十蚊,兼且平日唔使加一,幾抵食。先嚟個餐湯,就咁睇似好稀嘅雜菜湯,未飲之前不寄厚望,一啖入口,隨即發現有驚喜:蕃茄味比想像中濃,底下嘅薯仔味都突出,唔錯。至於個蒜香牛油法包都好正,不但厚切,面頭鋪上牛油同蒜蓉之餘仲烘得微燶,食落好滋味😋。主菜黑松露蘑菇海鮮炒飯最出色係個飯底,炒得粒粒分明之餘,竟然仲有少許飯焦,勁有咬口,真心好食👍;配料方面, 菇類同三色椒都比海鮮多,不過由於黑松露味香濃嘅飯底實在太吸引,海鮮少啲都冇關係啦🤓。另一個主菜香辣蒜片羅勒意大利扁麵則同想像有啲落差:首先佢勁少辣,反而偏甜😂;其次,我完全食唔出羅勒味,蒜味亦都非常輕微。由於成個意粉有唔少三色椒同洋蔥,味道於是被呢啲配料主導咗,不過又唔代表佢唔好食嘅,我會評價為味道正常啦。