2021-07-08
平時食正宗少少啲意大利🇮🇹茶起碼成千,今日去啲間係灣仔嘅餐廳,真心又平又正宗👍🏻係「The Hari Hong Kong」入面,酒店設計係英倫風,打卡都唔錯。餐廳係front desk個層角落,座位唔多,我今日去都座無虛席😳今日叫咗個lunch set, 3 courses $318Antipasti茄子、Ricotta 🧀、橄欖油+薄荷葉有啲fruity 味,芝士係輕身個種、加埋薄荷葉好清新MainUS prime beef 🥩 ribeye steak (+$108)5成熟,燒得啱啱好,仲有36個月熟成芝士係個底,牛排配芝士,2個味道加埋仲好食😋DessertSignature Tiramisu 用個圓形玻璃杯上菜,可以見到一層層。唔會太甜、有少少酒味,十分推薦👍🏻Drink ($88)Il tanito 我另外加左。有西柚、Rosemary, lemon juice, olive brines 幾有特色,好開胃,夏天啱晒
Antipasti
茄子、Ricotta 🧀、橄欖油+薄荷葉
有啲fruity 味,芝士係輕身個種、加埋薄荷葉好清新
Main
Dessert
Signature Tiramisu
Drink ($88)
Il tanito
幾有特色,好開胃,夏天啱晒