2023-07-11 39 浏览
朋友本身都幾種意行下依個,本身以為淨係賣啲文青野,集貨舖,好得意,點知仲有幾有特色嘅cafe,入到去間餐廳已經會見到佢嘅個傳統的歐洲式薄餅焗爐,好似轉眼間去咗歐洲旅行,好寫意!煙三文魚薄餅 $168佢哋手工薄餅嘅特色,就係個餅底係薄底的一款, 餅邊更焗得脆脆,以新鮮蕃茄醬同埋芝士作為主打,加煙三文魚,火箭菜加埋個千島醬,個口感又幾豐富,又唔會好漏。一個人都食得晒 照燒原條鰻魚定食 $118本身對個鰻魚無咩期望,因為都話晒係西式cafe,點知嚟到條鰻魚加埋個照燒醬汁,又幾肥美,仲好大條,唔會食到淨係得返啲飯。個定食仲包埋日式前菜同埋麵豉湯,個份量好夠食。

煙三文魚薄餅 $168

照燒原條鰻魚定食 $118
今日我們受邀來到了Lucky Ristorante食飯。☺️這裡的環境充滿了浪漫和少女心!✨💕🦐 燒老虎大蝦配牛油果忌廉意大利粉 🥑這道菜真的讓我驚艷不已!新鮮的老虎蝦,烤過後肉質更加鮮美。搭配上牛油果忌廉醬汁,口感層次豐富,意大利粉煙韌可口,讓人回味無窮!💗🍝🍄 黑松露鲜野菌薄餅 🌿這款薄餅口感酥脆,散發著濃郁的黑松露香氣。鋪上新鮮的野菌,令口感更加豐富。整個薄餅吃起來輕盈,卻又味道濃郁,令人無法抗拒!🌟🍕下次再來Lucky Ristorante品嚐更多美食!😋🌈

🦐 燒老虎大蝦配牛油果忌廉意大利粉 🥑

🍄 黑松露鲜野菌薄餅 🌿

下次再來Lucky Ristorante品嚐更多美食!😋🌈
2023-07-10 24 浏览
🍴來到這裡當然要吃一頓豐富的大餐,這家餐廳的菜式眾多,🫗包含了多種不同口味的菜餚,每道菜品也都有其獨特的特色。首先挑選了香辣蒜片欖油蝦配蒜蓉牛油多士~香辣蒜片搭配欖油蝦,⭐️獨特的味道和口感吸引到我,當中蝦肉鮮嫩,搭配上辣椒和蒜片的香氣,再加上橄欖油的滑爽口感,令我胃口大開✨Affogato呢一道是甜點🍧這道甜點簡單卻美味。呢一款馬卡龍既甜點,讓人感受到咖啡味和甜點既完美平衡。慢煮安格斯牛小排配露筍忌廉意大利飯是一道更加豐盛既主菜~牛肉的口感柔軟,搭配上香濃既忌廉和意大利飯的香氣🍝令人食指大動。配合露筍增添了一份清新既風味。最後是黑松露芝士薯兄弟~薯條份量相當多🍟滿滿的黑松露和芝士的味道😍完全提升了薯條的水準,食了很多口味,都是這種口味最吸引。經常都要思考吃什麼,前幾天被我們見到一間餐廳挺特別,空間和裝修也不錯,地點方便,跟友人一起在旺角食晚餐。我們一早電話預約,當天都準時來臨,目前人流尚可,向店員查詢後便進來就坐,整間餐廳環境寫意,適合聊天相處的地方,環境和衛生都比滿分💯💯

2023-07-07 37 浏览
今日嚟到呢一間餐廳叫做四樣餸菜,都幾好食想同大家分享吓🙌🏻如果有興趣嘅話可以跟着我一齊叫㗎😆1️⃣芝士四重奏薄餅呢一個Pizza用咗四種唔同嘅芝士,每一種都唔同味道我最記得就係有一款芝士充滿鹹香味,我自己呢就最鍾意係嗰一款。可能因為用咗好多芝士所以更加能夠拉絲🧀我細佬見到都wa wa聲😂2️⃣黑松露芝士薯兄弟估唔到黑松露、芝士同埋薯仔呢三個配搭咁夾🤤炸薯條香脆可口,黑松露芝士的味道非常濃郁,仲有大量芝士醬🤩整體感覺其實飽腹感都比較重,呢個價錢都幾抵食㗎。3️⃣香辣蒜片欖油蝦配蒜蓉牛油多士🍞我第一次見多士整得咁靚,搞到我都心思思想買啲材料返屋企整 😂我覺得佢哋呢個多士真係好香,可能因為用咗橄欖油去醃製鮮蝦,所以味道就更加香濃。4️⃣Affogato🥄果然朱古力同埋咖啡真係絕配。
1️⃣芝士四重奏薄餅
2️⃣黑松露芝士薯兄弟

3️⃣香辣蒜片欖油蝦配蒜蓉牛油多士🍞
4️⃣Affogato🥄
果然朱古力同埋咖啡真係絕配。
2023-07-07 32 浏览
專登黎呢間歐陸風的餐廳來吃個lunch好多人都介紹,諗住try try 佢。試試佢地all day breakfast 和一些小食,我中意歐陸風,所以環境好岩我,仲有個小露台,可以飲下野傾下計,從旺角鬧市黎到呢間歐陸風嘅餐廳,都幾寫意架👍All day breakfast豐富嘅材料,有香脆腸仔,香蒜法式多士,鮮甜多汁嘅大啡姑,炒蛋,香脆炸薯餅,煙肉,蕃茄,茄汁豆,栗米,沙律菜。都係一般all day 有嘅野,我中意個甜薯炸餅,外脆內軟。一個all day 真係夠晒飽,好味😋All day snack $52/款 $92/2款 $132/3款 飛魚子芝士醬沙律 日式大板燒蒜片安格斯一口牛粒薯條岩晒小朋友食 又香脆,我就中意個大板燒,口感好豐富,好味,如果唔係咁飽,我都想再encode。一口牛算ok,冇咩特別。平時飲開咖啡嘅我,今次就飲樽裝氣水啦,好耐冇飲過喇👍
專登黎呢間歐陸風的餐廳來吃個lunch
好多人都介紹,諗住try try 佢。

All day breakfast

飛魚子芝士醬沙律
日式大板燒
蒜片安格斯一口牛粒

平時飲開咖啡嘅我,今次就飲樽裝氣水啦,好耐冇飲過喇👍
我覺得佢哋咁好食嘅原因係因為佢哋真係用心去製作每一道菜。✅佢哋用料新鮮✅擺盤精緻。好吸引人去食用🤤🥭芒果鮮蝦和風柚子沙律⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我覺得呢一個沙律係必點!因為呢個沙律酸酸甜甜好開胃,佢嘅柚子汁帶有一種酸酸地嘅味道,相反芒果就帶有鮮甜味。兩者合併起上嚟好夾。加埋蝦肉就冇咁dry。🍕煙三文魚薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有超香嘅煙燻三文魚做主要嘅食材,旁邊更配有芝士,增加呢個Pizza嘅邪惡感。我覺得呢一個Pizza嘅火候控制得好好,非常酥脆,而且又有拉絲。🍛海鮮意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我無飯不歡嘅人所以點都要嗌一兜飯先至叫做食咗嘢落肚,今日就叫左佢呢個海鮮意大利飯,入邊好多材料。整體嚟講都幾飽肚㗎。
🥭芒果鮮蝦和風柚子沙律⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍕煙三文魚薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍛海鮮意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-07-05 27 浏览
今日約咗朋友去旺角食lunch,呢間餐廳一直都好想試,大約12:45去攞位,好好彩,唔駛等就有位。餐廳佈置簡單優雅,感覺舒適。美國BBQ醬燒豬仔骨薯格焗香後很惹味,BBQ醬入曬骨,豬仔骨肉不過厚,份量偏多,豬仔骨煮得很好,好容易切開,但可以保持肉的質感和味道,有燒烤的感覺,配菜的薯格脆口,必食之選👍🏻芒果鮮蝦和風柚子沙律芒果較清新,甜度合適。沙律面灑上大量芒果同大蝦🍤,在以日式柚子汁同沙律菜一齊撈勻,食落感覺好清新!呢個Little Lucky有蝶豆花汁夢幻藍色非常吸引,色就變成漂亮的粉紫,調出超級浪漫的檸檬汁及Soda水,甜甜的,大愛! ❤️我仲偷朋友杯Blue Sky試喝了一口 ,味道不錯,rum同vodka兩者都很平衡,加埋pineapple juice亦不會苦澀。呢度環境唔錯,食物也很好呢!誤打誤撞嚟咗呢間餐廳,都幾有驚喜,好食,會再來❤️食物很大份, 飲品選擇也很多, 環境也很舒適寧靜, 很適合和朋友一邊聊天一邊慢慢地吃!
美國BBQ醬燒豬仔骨薯格
芒果鮮蝦和風柚子沙律

旺角上海街有一間高質餐廳叫做Lucky Ristorante,想同大家分享吓我食咗啲咩好嘢👍🏻👍🏻白酒香草忌廉汁藍青口配蒜蓉牛油多士藍青口配上香味十足嘅白酒香草忌廉汁,非常吸引!藍青口好新鮮,配上醬汁令到味道更加香同細滑!蒜蓉牛油多士香脆可口!👍🏻香辣蒜片欖油蝦配蒜蓉牛油多士欖油蝦配上蒜片及多種調味料,蒜香同辣味都好香濃,蝦肉唔梅仲好彈牙!好好食🤤👍🏻鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉鮮魷魚圈好有咬口,意大利粉好掛汁,食到好香嘅明太子味!👍🏻特濃焦糖布丁飯後甜點必叫呢個焦糖布丁,食得出唔係死甜,有層次嘅甜味,布丁仲好滑溜添!
👍🏻白酒香草忌廉汁藍青口配蒜蓉牛油多士
👍🏻香辣蒜片欖油蝦配蒜蓉牛油多士
👍🏻鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉
鮮魷魚圈好有咬口,意大利粉好掛汁,食到好香嘅明太子味!
👍🏻特濃焦糖布丁
2023-07-04 26 浏览
難得今日放假,天氣又甘好,捉老公同我去試新餐廳👀呢間餐廳係上海街,我鍾意佢位置夠嗮開揚光猛,採納商場本身既自然光,位置非常舒適✨✨慢煮安格斯牛小排配露筍忌廉義大利飯✨最特別一定係呢個啦!牛小排上面既肉醃得好入味🤤露筍忌廉好特別👍🏻鮮魷魚圈配明太子忌廉義大利粉✨估唔到鮮魷魚可以咁整😂魷魚獨特既味同義大利粉融合得啱啱好,出乎意料地好食👍🏻巴馬風乾火腿無花果堅果沙律配和風柚子汁✨巴馬風乾火腿,無花果,堅果各有特色,成個配搭相當唔錯☺️環境同食物都相當唔錯☺️嘢食都上得好快🤣會推薦比其他人黎食✨
✨慢煮安格斯牛小排配露筍忌廉義大利飯✨
鮮魷魚圈配明太子忌廉義大利粉✨
巴馬風乾火腿無花果堅果沙律配和風柚子汁✨
巴馬風乾火腿,無花果,堅果各有特色,成個配搭相當唔錯☺️

2023-07-03 56 浏览
好耐之前去618已經留意到呢間餐廳,覺得好靚好吸引~ 但總覺得食pizza同pasta要同多啲朋友一齊去share食先開心,所以一直未有機會去試,呢一日同朋友們一行6人,終於揀咗呢度聚餐喇😚我哋點咗兩個pizza:日式蟹肉大阪燒pizza同埋辣肉腸pizza~ 仲有香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉~ 另外叫咗snack menu三款小食:飛魚籽芝士醬薯條、日式大阪燒同忌廉蟹肉餅~覺得每樣都好好味😋 兩款pizza薄脆香口,口味各有特色~ 而意粉嘅香辣食得好開胃👍🏻 三款小食幾實惠,啱晒想試多啲嘢嘅我哋😛最後我哋仲叫多咗四球movenpick雪糕做甜品~ 圓滿!

最後我哋仲叫多咗四球movenpick雪糕做甜品~ 圓滿!
2023-06-25
2023-06-29 37 浏览
▫️一直都知618入面有好多好正既餐廳,今次就決定試下呢間有啲工業風既西餐🥂▫️主菜之一我地試左鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉🦑🥛~義大利粉奶香十足,明太子同魷魚令到意粉味道更加豐富同新鮮🌊義大利粉煮得啱啱好,少少彈牙😋值得一提係上面有好多紫菜,超和風超好食🫶🏻▫️另外一個主菜我地叫左慢煮安格斯牛小排配露筍忌廉意大利飯🥩~義大利飯奶得黎唔膩慢煮既牛小排超嫩超軟,肉汁豐富,牛味十足😋▫️小食就試左香辣蒜片欖油蝦配蒜蓉牛油多士🍤🥯~蝦充滿橄欖油味,非常清新🍀成個菜辣辣地但非常惹味🔥蒜蓉多士烤得好脆😋▫️除左食物,環境方面都係一流,地方夠大,裝修好睇,絕對係朋友或情侶一流既聚腳點👍🏻

▫️主菜之一我地試左鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉🦑🥛

▫️小食就試左香辣蒜片欖油蝦配蒜蓉牛油多士🍤🥯
2023-06-29 26 浏览
餐廳主打歐陸及日本菜,推介手工薄餅,選用意大利00粉製作及用火山石爐烤焗,別具風味。內外均放滿乾花,亦有室外座位,氣氛浪漫。營業時間為12:00-22:00。來之前記得book定位先啦~意式鮮茄海鮮意大利飯係傳統意式料理,飯粒軟硬適中,吃起來分外滋味。tomoto so fresh lol😌😌👍🏻紅撲撲顏色好吸引,搞到我食慾大增。另外仲食左鹽燒蒜蓉牛油大啡菇黑松露忌廉汁蝴蝶粉,蝴蝶粉好靚,我都係第一次食😂😂全部配料都好香,蝴蝶粉索曬入味。鹽燒蒜蓉牛油大啡菇本身已經好吸引好惹味,再加上黑松露忌廉汁,真係一定要試!!必食!太優秀!👍🏻😋💯再飲埋Blue Sky,真係好爽!完美!呢個入面有rum vodka blue buracao同pineapple juice🤩❤️👍🏻👏🏻
2023-06-28 28 浏览
成日搵好嘢食嘅我,比我發現喺旺角上海街618到有間有特色又好食嘅意大利餐廳叫Lucky Ristorante!以下就係我叫咗嘅brunch set!芒果鮮蝦和風柚子沙律🥭 ~ 一個非常清新嘅沙律😍芒果同埋鮮蝦簡直係Perfect match,再加埋柚子,令到成個沙律更加鮮甜美味。必食嘅菜式之一!All day breakfast🥨~我覺得呢度嘅All day breakfast係數一數二咁好食😋,而且食物嘅種類比較多。啱晒我呢啲每樣嘢都想食少少嘅人😝Little Lucky🍹~賣相好靚,一見到就已經心心眼。廚師用咗蝶豆花汁,🍓士多啤梨汁,🍋檸檬汁同有💦梳打水調製而成。味道甜甜地。有夏天嘅氣息!Mojito🍸 ~ 自家調製嘅飲品,入邊有Rum酒,青檸汁🍋,薄荷葉🌿同梳打水!味道有淡淡嘅青檸味。入口俾人一種好清新嘅感覺。啱晒我總括嚟講佢嘅食物同環境都好高質,值得推介俾朋友👍🏻

總括嚟講佢嘅食物同環境都好高質,值得推介俾朋友👍🏻
2023-06-27 36 浏览
在花花世界下享受午餐🌹🌸💐🌺🌷🌻我都係第一次去上海街既商場裡面有好多唔同既餐廳其中依間Lucky Ristorante好適合同朋友黎我地今次點左兩個lunch set🤭🤭全日早餐-份量都幾多 大蘑菇好juicy 牛油果鴨胸沙律- 嫩滑牛油果沙律菜 超健康既午餐🥗🥑🥬🥒Lucky Ristorante 📍旺角上海街618號3樓301B號舖#西餐 #花花世界 #牛油果 #健康午餐 #旺角美食 #香港好去處
在花花世界下享受午餐🌹🌸💐🌺🌷🌻

牛油果鴨胸沙律- 嫩滑牛油果沙律菜 超健康既午餐🥗🥑🥬🥒

Lucky Ristorante
📍旺角上海街618號3樓301B號舖

2023-06-27 26 浏览
▶️鹽燒蒜蓉牛油大啡菇黑松露忌廉汁蝴蝶粉◀️總覺得呢間lucky ristorante既食物質素屬於高上,睇佢既菜式,只有高級餐廳先會有,中間既大啡菇,好濃郁既香菇味道咬下去仲帶好多水份,上面有蒜蓉,好食,蝴蝶粉好有咬口,食完唔會黏牙,呢一道菜好出色❗️▶️巴馬風乾火腿無花果堅果沙律配和風柚子汁◀️我地幾位好友今日都假期,約好來呢度食午餐,我地每人叫了一款,一齊Share食,呢個沙律真係好好食,平時唔食沙律既我,都話正,火腿好入味,沙律同堅果一齊放入口有兩種質感❗️▶️煙三文魚薄餅◀️最期待既薄餅,完全零失望,煙三文魚鋪滿晒所有薄餅既位置,每一啖都係三文魚,最值得講係好新鮮,即叫即做,拎到上枱時真係要等一等先好食❗️
▶️鹽燒蒜蓉牛油大啡菇黑松露忌廉汁蝴蝶粉◀️
▶️巴馬風乾火腿無花果堅果沙律配和風柚子汁◀️