2018-12-11 50 浏览
餐廳位於較少人去嘅何文田站附近, 如果唔係較早前有白事黎開呢頭都唔會見到呢間餐廳。餐廳內部尚算寬敞,枱同枱之間唔會太逼狹,都幾好坐。用tablet打開menu,set dinner可以自由配搭任何一款main dish,只需加$60就有,我同朋友2個食肉獸最後決定叫2個肉食做主菜,一個跟餐share食😛熊本西冷(霜降) $188 跟餐+$60 (包沙律、餐湯、甜品同餐茶)意大利巴馬火腿沙律巴馬火腿鹹香味適中,唔點黑醋汁反而仲好食,巴馬火腿都落得多,比例仲高過沙律菜。紫薯忌廉湯好少見紫薯湯,女孩子應該會鍾意呢種夢幻嘅紫色,質感唔算太杰身,唔驚飲完就飽左,忌廉味比紫薯味略為突出。熊本西冷終於到主角,第一次食熊本西冷,聽朋友講熊本牛嘅脂肪會比較多,上碟時見塊牛都幾令身,一切開D油份標曬出黎,好香口;另外熟度掌握得唔錯,裡面呈現粉紅色但又唔會標血水。燒法國春雞$168春雞外皮燒得幾靚,呈金黃色,落左香草去燒,食落薄身黎好香口。幾欣賞兩個肉食都配左大量蔬菜,有蘿蔔、西蘭花同薯仔,感覺平衡啲~栗子蛋糕最後食埋跟餐嘅甜品,擺盤同味道都唔錯。

餐廳內部尚算寬敞,枱同枱之間唔會太逼狹,都幾好坐。

紫薯忌廉湯

熊本西冷

燒法國春雞$168

栗子蛋糕
最後食埋跟餐嘅甜品,擺盤同味道都唔錯。
2018-12-09 30 浏览
同朋友去左何文田站一出既Macaroni店內已經有聖誕節既裝飾品好有Christmas 既氣氛!仲有棵聖誕樹好靚Macaroni 係一間西餐廳有Set Dinner 可以叫,亦都可以散叫有main course, pasta,risotto,pizza, dessert 價錢都唔算貴可以話係街坊價我就點左一份軟殼蟹黑松露野菌意粉($108)相對另外兩款食物,意粉算係無乜驚喜,但其實味道都唔錯,忌廉汁夠厚滑,黑松露味夠香!蜜汁黑椒烤豬手($148)係必食推介!外皮烤到好香脆,入面肉汁豐富,另外蜜汁唔會太多,同黑椒味岩岩好相輔相成!高質啊!鍾意食重口味啲既一定要點埋佢個黑椒汁!勁香濃既黑椒味!雙重芝士夏威夷千島pizza($128)芝士控必點!食完會有滿口芝士既感覺!本身pizza 已經鋪滿芝士,另外再加左芝士粒喺邊,好出色!回味無窮!
同朋友去左何文田站一出既Macaroni

店內已經有聖誕節既裝飾品
好有Christmas 既氣氛!

仲有棵聖誕樹
好靚

Macaroni 係一間西餐廳
有Set Dinner 可以叫,亦都可以散叫
價錢都唔算貴
可以話係街坊價

我就點左一份軟殼蟹黑松露野菌意粉($108)

蜜汁黑椒烤豬手($148)
鍾意食重口味啲既一定要點埋佢個黑椒汁!勁香濃既黑椒味!

雙重芝士夏威夷千島pizza($128)
以前未有港鐵站的時候,要坐好耐巴士先去到何文田。宜家有了港鐵站,真係方便好多!探朋友仔都容易好多!除左方便之外,原來港鐵站一出,行落條天橋,仲有好多隱世食店添呀難得去何文田探朋友,我地就一於試下呢間新開嘅Macaroni Dessert Bar喇!未入店已經見到好多聖誕裝飾喇店入面仲有棵聖誕樹,好有聖誕氣氛呀!餐廳雖小,但坐得好舒服,好適合同姊妹談心呀餐牌除左有主菜之外,同餐廳名一樣仲有甜品同beer,見到個甜品menu都開心呀店員仲好nice咁介紹餐廳嘅菜式!主菜到喇,好有份量呀安格斯肉眼7成熟肉眼好夠淋牛肉味亦濃而且是配磨菇汁呢肉眼扒與磨菇汁一起吃非常夾肉眼扒配上薯菜有沙律菜之外薯仔粒真係好有驚喜係蒜香薯仔粒食到唔停得口呀半熟刺身帶子黑松露意大利飯意大利飯好creamy而且係適合港人口味意大利飯唔會太硬飯與飯之間仲有野菌粒帶子好大粒呀除左帶子有份量之外意大利飯都好有份量超大碟好抵食呀終於到左期待已久的甜品出場喇!女人食甜品真係有第2個胃!北海道千層雲尼拿蛋糕🍰蛋糕裝飾得實在太靚喇千層蛋糕好滑不會太甜用了大量玫瑰花瓣做裝飾除了靚之外以花瓣配上千層蛋糕一起吃又有另一番風味好似吃了2款唔

未入店已經見到好多聖誕裝飾喇
店入面仲有棵聖誕樹,好有聖誕氣氛呀!

餐廳雖小,但坐得好舒服,好適合同姊妹談心呀

店員仲好nice咁介紹餐廳嘅菜式!

主菜到喇,好有份量呀
7成熟

除左帶子有份量之外
意大利飯都好有份量
超大碟

好抵食呀

終於到左期待已久的甜品出場喇!
女人食甜品真係有第2個胃!

北海道千層雲尼拿蛋糕

另碟上配上蜜糖
吃得出是高質蜜糖呢
點上蜜糖更好吃

我諗我間唔中都會黎探下呢件性價比咁高的蛋糕啊

吃飯時撞正有人問想包場開party,原來呢間餐廳可以包場,仲有得唱k同玩飛鏢,如果夾到朋友仔黎呢度玩都真係唔錯啊!
2018-12-06
北海道千層雲尼拿蛋糕
北海道千層芒果蛋糕
今晚同同事OT完揾嘢食,平時行經何文田站橋底,都會見到一個幾視正嘅西餐廳,今日決定入去試一試佢先。。。門外比較低調,但很喜歡呢個感覺!室內開始有聖誕氣氛。。。好温暖最喜歡這貓貓圖畫。。。餐廳餐牌係用电子板設計如要轉晚餐,加$60就可以有哂餐湯,包,主菜,甜品,飲品了今晚我地都轉哂晚餐,底d嘛😂煙三文魚沙律🥗配千島醬巴馬火腿沙律🥗配甜甜黑醋份量剛剛口,沙律菜好新鮮,醬汁甜又帶酸地,好開胃粟米茸忌廉湯濃濃的粟米茸加上忌廉,不會太稀,恰度味道剛好!主菜軟殼蟹黑松露野菌意粉軟殼蟹炸得很脆,但又啖啖肉,好creamy!香辣鮮茄洋蔥雞肉pizza夠哂辣是日甜品係Tirmaisu, 咖啡味剛好,仲睇得到師傅係好有心機去伴碟,好靚!

門外比較低調,但很喜歡呢個感覺!

室內開始有聖誕氣氛。。。好温暖

最喜歡這貓貓圖畫。。。

餐廳餐牌係用电子板設計

如要轉晚餐,加$60就可以有哂餐湯,包,主菜,甜品,飲品了

今晚我地都轉哂晚餐,底d嘛😂

煙三文魚沙律🥗配千島醬
巴馬火腿沙律🥗配甜甜黑醋
份量剛剛口,沙律菜好新鮮,醬汁甜又帶酸地,好開胃

粟米茸忌廉湯
濃濃的粟米茸加上忌廉,不會太稀,恰度味道剛好!

主菜
軟殼蟹黑松露野菌意粉
軟殼蟹炸得很脆,但又啖啖肉,好creamy!

香辣鮮茄洋蔥雞肉pizza
夠哂辣

2018-12-05
2018-12-06 32 浏览
夜晚去到呢間不太顯眼嘅西餐廳入面都非常有格調 仲有聖誕氣氛絕對係食好少少嘅好推介‼‼平靚正🎉-餐牌用平板顯示Set dinner就係主菜加$60咁就有沙律 湯 包 飲品同甜品我個意大利飯餐($98+$60)南瓜湯正!-黑松露芝士法包黑松露醬mix芝士勁香‼好好好食😍-帶子 正正常常意大利飯嘅黑松露非常香但口感再潤澤D會開心D😜-呢度啲份量好大 賣相又非常吸引‼唔似其他西餐廳雖然精美但少最後仲有甜品㗎我嗰日係tiramisu😆--📍 Macaroni Dessert Bar紅磡蕪湖街179號地舖
夜晚去到呢間不太顯眼嘅西餐廳
入面都非常有格調 仲有聖誕氣氛
絕對係食好少少嘅好推介‼‼
平靚正🎉
餐牌用平板顯示
Set dinner就係主菜加$60
咁就有沙律 湯 包 飲品同甜品
我個意大利飯餐($98+$60)
南瓜湯正!

-📍 Macaroni Dessert Bar
紅磡蕪湖街179號地舖
2018-12-03
2018-12-05 33 浏览
同朋友過黎何文田拎野,經過呢間餐廳,好似幾吸引,而評价都不錯,决定一試😋餐廳環境都不錯,簡約而帶點浪漫氣氛~一坐低,店員就遞上電子餐牌,幾方便,可以慢慢look, 慢慢諗食d咩......Main course + $60可轉 set dinner,但我地驚太多食唔曬,就冇轉set......炸魚薯條薯條熱辣辣🔥魚柳炸得啱啱好👍肉質嫰滑,不會太乾身~香煎羊扒配薄荷燒汁(七成熟)羊扒兩面煎至金黃色,食落好香,肉質好嫰😻搭配埋燒汁食,會 fresh咗,好特別,好match~值得一試!!!熊本西冷(霜降)(五成熟)🐮有一定的厚度,切開呈比較令的粉紅色,肉味適中,朋友認為可以再生少少。厨師用牛油和炸蒜將薯仔煎至金黃色,而西蘭花和紅蘿蔔用蒜炒香,真係一d都唔hea,俾個like👍香芒千層蛋糕擺盤很美~又靚又好食,cream很順滑,芒果的酸味令蛋糕整體不會太甜太膩,很驚喜,推薦❤離開果陣發現,依家仲有學生限定優惠添~好抵食ar!!! 下次再黎👍餐廳十分近mtr,行5min左右就到~

餐廳環境都不錯,簡約而帶點浪漫氣氛~

炸魚薯條
薯條熱辣辣🔥魚柳炸得啱啱好👍肉質嫰滑,不會太乾身~

香煎羊扒配薄荷燒汁(七成熟)

熊本西冷(霜降)(五成熟)

香芒千層蛋糕

餐廳十分近mtr,行5min左右就到~
My Best Friend Finally Back HK !!!🤩有個好耐無見既朋友Working Holiday完回港☺️適逢佢住喺呢頭又早機返到香港話有正餐廳介紹🤤還掂百日偷生一週閒放緊大假☺️一於黎呢度食個靚晚餐啦!😆🍴位於紅磡蕪湖街既Macaroni Dessert Bar👨🏻‍🍳喺何文田站B1出口經行人天橋行過黎亦算方便😆呢度以紅磚頭為主既心思設計☺️配合暗淡氣氛既燈光💡牆壁上亦掛滿甚有藝術氣息既畫作以及掛飾🌅更有一排排唔同種類既紅酒白酒擺設🍷甚有地下酒莊既感覺🍾望住門外街邊太多人與車既景象🚘🚶🏻‍♂️何謂天淵之別🙊為呢個繁忙石屎森林中帶點抒閒寧靜☺️除左同朋友一齊傾計食下野😆而周圍充滿住格調浪漫既氣氛☺️好適合情侶黎撐下枱腳Candle light Dinner☺️🍴有浪漫抒靜既氣氛伴著🍾☺️亦配合高質素既西餐食材☺️👨🏻‍🍳🍴Set Dinner晚市套餐以Main Course加60蚊就有沙律餐湯甜品及餐飲亦算抵食😆🍴沙律煙三文魚沙律 & 意大利巴馬火腿沙律沙律菜夠新鮮爽脆之餘🥗煙三文魚食落有微微鹹香肉質夠滑嫩🐟配合沙律菜亦能中和三文魚既魚油香唔會太漏😋再拌上凱撒醬汁增添Creamy味
有個好耐無見既朋友Working Holiday完回港☺️

而富鹹香既意大利巴馬火腿🍖
配沙律菜夠Match之餘😆🥗
拌上酸醋醬汁更加開胃🤤

餐湯
粟米茸忌廉湯 & 是日餐湯 (菠菜忌廉湯)
忌廉湯夠哂Creamy香滑濃郁之餘🤤

帶子微微煎香剛好鎖住肉汁🤤
鮮甜彈牙之餘亦好Juicy
唔會話煎到乾哂而影響口感😆
半熟刺身帶子黑松露意大利飯

是日甜品 (Tiramisu)
以一流賣相上枱作為最後一道菜☺️🍰
口感Creamy食落亦有淡淡咖啡香😋☕️

2018-12-04
粟米茸忌廉湯 & 是日餐湯
2018-12-04 28 浏览
今晚本人妻又同小鮮肉老公去左一間成日搭車經過、睇落好特別嘅餐廳 一人叫左一個set dinner 首先登場嘅就係兩公婆都中意嘅煙三文魚沙律沙律菜非常新鮮~作為頭盤開胃一流粟米茸忌廉湯 忌廉湯細滑棉密!帶有濃濃的的粟米香😘😘😘熊本西冷(霜降)我地就叫左7成熟,入口即溶同多汁,肉質鮮嫩、口感豐富,呢個扒最大賣點就係佢嘅脂肪含量好低,非常適合本人妻呢d健康人士食(小鮮肉老公唔該要多件呀😂)蜜汁黑椒烤豬手 豬手大大隻,又唔會好似德國咸豬手咁咸,非常適合華人口味,有一樣野係本人妻特別想讚嘅唔係呢兩個餐嘅主角(西冷扒、烤豬手,當然兩樣都係好好食喇)係佢地嘅配菜,本人妻都食過好多唔同餐廳嘅配菜,冇一間及得上呢間,除左好少食到嘅酸椰菜之外,最驚喜就係呢度嘅薯角、薯條,好多時食到個餐最後果時薯條都會凍曬,但呢度嘅都仲係好熱,要知道薯條一定係熱食最好食,同埋呢度嘅薯條都比一d專門食薯條嘅餐廳好食好多,所以本人妻覺得佢地可以諗諗向呢個方向發展Tiramisu 一定要講嘅就係呢度嘅甜品,餐廳名都講明佢地一定非常重視甜品,除左一黎到嘅外型好靚、好有心機襯碟,最重要係個餅底唔鬆散,非常好味👍

一人叫左一個set dinner
首先登場嘅就係兩公婆都中意嘅煙三文魚沙律

沙律菜非常新鮮~作為頭盤開胃一流
忌廉湯細滑棉密!帶有濃濃的的粟米香😘😘😘

2018-12-02 37 浏览
俾這家小店別緻的裝修一直吸引著,終於在星期五晚book了來和朋友chill一chill. 晚上餐牌主菜+$60就可變set, 有前菜,湯,甜品🍮和餐飲。(btw, 幾喜歡佢係用電子menu,方便又環保♻️)正餐未到時點了蜜糖和蘋果味的啤酒🍻,第一次飲,甜甜地,好岩女仔飲😬 另外叫左黒松露薯條🍟,即叫即製,脆卜卜😋,松露味都好出沙律🥗方面三文魚同Parma Ham 都幾多料下,5係只得菜呢由於是日餐湯賣哂,所以2個都係叫左粟米茸忌廉湯,好creamy 😋主菜點左雙層芝士夏威夷pizza 同肉眼扒。雙層芝士簡直係芝士控必點! 做到拉絲感,餅底都好脆! 不過肉眼扒則相對失色。個汁係做得好的,但塊扒的質地有待改善~到甜品🍮,一個要了是日甜品tiramisu, 另一個加了$20要朱古力心太軟。2個甜品都present 得好靚。朱古力心太軟食到我簡直要encore!! 流心效果100分🤩同埋呢間小店職員很細心,會主動推薦好食的又主動幫手換碟~服務100分! 可惜自己5係學生,因學生仲有折呢!不過賺到錢也是要適當用的,更可況這家小店實在優質!下次再來過先🤗

2018-11-27 340 浏览
 is a funky little bar/restaurant in a slightly unusual place, just off the highway across from Ho Man Tin station. We visited for dinner on Friday night, when it wasn't too busy, although I got the impression it might be livelier a bit later in the evening, since they have special late-night dessert sets as well as lunch and dinner sets. I wasn't too hungry, so my partner and I split a dinner set, and I ordered fish and chips from the 'snack' menu - it's a good job we didn't order more, since t

order more, since that was plenty for 2. The smoked salmon salad was a
good size, with plenty of dressing, crunchy veg, and tasty fish, while
the spinach soup was also well-flavoured - although it was a little too
smooth, could have done with some more texture. The fish and chips was
surprisingly big, with flaky fish, nicely breaded, and slightly chunky
chips - and plentiful portions of both tartar sauce and ketchup, which
is always a good sign. Lobster and meat was great and meaty,but the sauce was abit salty.
We shared a lava cake for dessert, which was very well presented, with rich
chocolate and a strong rum and raisin ice cream, a nice change from the
usual vanilla!

Although I only had a lemon tea,
 there were some interesting drinks available, and I think I'd try the
honey beer if we go again.
2018-11-23
2018-11-26 35 浏览
同朋友一齊去開餐,佢最鍾意食西餐,就選擇咗呢度,自從何文田站通車以來,都方便咗我去覓食,好似呢度咁,一出天橋就到,真係非常非常方便呀!一睇門面就覺得佢係行中高線嘅西餐廳,入面佈置都好有格調,感覺唔錯!MENU都係用PAD,好清晰又環保!我地見叫主食,加HKD60就可以有沙律、餐湯、甜品同餐飲,所以都好低食,價錢比我想像中低,所以我同朋友都加咗!一人要咗一款沙律SHARE嚟食~煙三文魚沙律及意大利巴馬火腿沙律~基本上啲沙律菜都係一樣,分別係喺上而放咗煙三文魚/巴馬火腿,煙三文魚配咗黃芥辣醬,而巴馬火腿配咗黑醋汁,個人喜愛黃芥辣醬多點但黑醋汁都好開胃!餐湯:菠菜忌廉湯(是日餐湯)及粟米茸忌廉湯~叫得忌廉湯都一定有一個條件,就係「滑」,佢可以好成功咁做到,菠菜口味較粟米茸口味特別,菠菜味濃又不膩,GOOD!黑松露芝士法包~塗上厚厚的黑松露芝士醬,同一般西餐廳慣用的蒜蓉包比,立即矜貴得多,而且好香,好好味呀!1.軟殼蟹黑松露野箘意粉(HKD108)~原隻軟殼蟹炸出嚟,好香口好夠味,配上黑松露野箘汁夠哂香濃,而意粉質地不軟不硬,都有食材都用得恰到好處!2.雙重芝士夏威夷千島披薩(HKD128)~

一人要咗一款沙律SHARE嚟食~

餐湯:

2.雙重芝士夏威夷千島披薩(HKD128)~可能見到披薩既芝士量奇多,除咗用一般放面嘅芝士之外,仲有一粒粒嘅芝士粒,好RICH呀!而且看似火腿嘅配料其實係煙肉嚟架!YUMMY!

是日甜品TIRAMISU~通常甜品除咗味道都會對美觀度有一定嘅期待,係「是日甜品」並無影響佢嘅質素,真係好靚,值得我瘋狂拍照,而且味道方面我都無失望,唔會死甜!亦唔會太滯!

1.凍朱古力(另加HKD10)~聽侍應講,呢杯凍朱古力係用意大利嘅朱古力沖出嚟~所以要另加HKD10,見佢咁有HEART就一於點佢喇!個朱古力味唔係好濃,但個朱古力味好出,真係用筆墨形容唔到!
2.熱檸檬水~正正常常無咩特別
2018-11-23
2018-11-25 276 浏览
每次經過紅磡蕪湖街,這間西式的西餐廳,都想入來試很久了,今日終於來到,一試Macaroni。餐廳裝修優雅,座位兩邊排排坐,看落整齊又舒適,整間餐廳不是很大,但是充滿了浪漫的氣息。安格斯肉眼$152。配菜有薯仔大大件,紅蘿蔔及西蘭花。薯仔大大件,帶少少軟軟腍腍的口感,非常香口。上枱已聞到肉眼扒香煎的香味,肉眼扒很大件,入口十分香口,牛肉味很香,肉汁豐富。香煎羊扒配薄荷燒汁$156,轉餐加$60。頭盤意大利巴馬火腿沙律。巴拿馬火腿切得薄薄的一片片,帶鹹香味道濃郁,沙律菜味道酸甜帶爽口,非常好味又惹味。西蘭花忌廉湯及黑鬆露芝士法包。黑鬆露芝士法包㸃上西蘭花忌廉湯,令吸收了忌廉湯的黑鬆露芝士法包軟腍好味。配菜也有薯仔,紅蘿蔔及西蘭花。香煎羊扒上枱帶著一陣的香味,有三件之多,羊扒非常厚肉,肉嫩多汁,㸃上跟上的薄荷燒汁令羊肉味道更佳更好味。跟餐飲品要了個凍可樂,配安格斯肉眼及香煎羊扒真是絕配。最後以是日甜品意大利芝士蛋糕,為今晚美味的安格斯肉眼及香煎羊扒餐添上完美結局。

安格斯肉眼$152。
配菜有薯仔大大件,紅蘿蔔及西蘭花。
薯仔大大件,帶少少軟軟腍腍的口感,非常香口。

香煎羊扒配薄荷燒汁$156,轉餐加$60。
頭盤意大利巴馬火腿沙律。

西蘭花忌廉湯及黑鬆露芝士法包。

配菜也有薯仔,紅蘿蔔及西蘭花。

跟餐飲品要了個凍可樂,配安格斯肉眼及香煎羊扒真是絕配。

2018-11-23 109 浏览
這一晚難得離開旺區,來到紅磡一帶搵食,發現其實有不少不錯的餐廳,「Macaroni Dessert Bar」就是其中一間。星期三的晚上未夠7時,餐廳內還只有一些客人。我和友人各自點了一份set dinner,可在在餐牌上選一款主菜,再加$60就有沙律、餐湯、餐包、主菜、甜品和飲品。先來的是兩份沙律:「煙三文魚沙律」配上千島醬,「巴馬火腿沙律」則是黑醋,食材都很新鮮,且份量適中,作為開胃前菜剛剛好。個人偏好「巴馬火腿沙律」,火腿咸度剛好,與甜甜的黑醋吃起來很夾。再來是兩份餐湯和包:「西蘭花忌廉湯」很濃郁,啖啖吃到西蘭花碎,但又不會有討厭的菜青味;「粟米茸忌廉湯」相對上比較稀,但也是有粒粒粟米碎,用來點餐包吃很搭~「黑松露芝士法包」是小女子的大愛!!法包外脆內軟,夾有粒粒芝士,吃下去還有淡淡的黑松露香氣,可惜的是每人只有一件,不過再多給我們就吃不下主菜了吧LOL主菜是「軟殼蟹黑松露野菌意粉」,原隻軟殼蟹炸得又香又脆,而且啖啖肉,十分惹味;意粉很creamy,黑松露味不是很突出,但配上軟殼蟹來吃味道剛好,加上有大量雜菌,每一口都感受到豐富唔口感,令味蕾和肚子都十分滿足~終於來到主菜「熊本霜降

巴馬火煺沙律

熊本霜降西冷

終於來到主菜「熊本霜降西冷」!我們叫了5成熟剛剛好,口感軟綿得來有咬感,肉汁保留在內裡,juicy得來不油膩;西冷本身沒有用很多調味,突顯了本身的牛肉味,亦很適合點另上的芥末醬。配菜有焗薯粒、西蘭花和蘿蔔,味道都很不錯,十分入味。
Tiramisu
是日甜品是「Tiramisu」,賣相超級精美的~味道也不錯。前菜和主菜太大份,這個小小的甜品分量剛剛好。

真的是滿足的一餐~環境也很不錯,適合跟閨密來談心呢!

By alvahana
2018-11-14
巴馬火煺沙律
熊本霜降西冷
2018-11-23 192 浏览
今日收工約左朋友黎黃埔, 唔太熟路,行行下見到呢間西餐~佢既位置遠離鬧市, 有種寧靜小角落既feel~所以就入左去~我地6點幾就到左, 所以仲未好多人.入面既環境都幾舒適~menu電子化~夠哂方便又環保我地叫左兩個Set dinner, 包左沙律、餐湯、法包、主菜、甜品、餐飲, 好豐富!煙三文魚沙律味道唔錯~配埋蛋黃醬夠refresh黑松露芝士法包外脆內軟, 黑松露味加芝士~讚紫薯湯非常特別, 粉嫩既紫色, 好少女心~平時紫薯多數要黎整甜品, 但整成湯真係別有一番風味, 味道又ok wo~粟米茸忌廉湯濃稠適中, 好香粟米味~點包食一流~軟穀蟹黑松露野菌意粉軟穀蟹岩岩炸起, 仲係熱辣辣! 又夠大隻口感酥脆, 超級香呀~ !!至於意粉, 略嫌黑松露醬唔夠多~唔係好食到黑松露既味..好多蟹膏, 正!安格斯肉眼叫左五成熟, 賣相唔錯, 肉眼充滿左肉汁! 食落好夠味又幾嫩滑D 燒薯仔配埋蒜粒好好味Juicy! 餐飲~是日甜品: 朱古力Tiramisu一上甜品就覺得個presentation好靚, 旁邊有D玫瑰花, 少女心再一次湧現~Tiramisu食落唔會太甜, 口感綿滑~配埋士多啤利同藍莓好f
今日收工約左朋友黎黃埔, 唔太熟路,
行行下見到呢間西餐~

我地6點幾就到左, 所以仲未好多人.

入面既環境都幾舒適~

menu電子化~夠哂方便又環保

味道唔錯~配埋蛋黃醬夠refresh

黑松露芝士法包
外脆內軟, 黑松露味加芝士~讚

紫薯湯
非常特別, 粉嫩既紫色, 好少女心~
平時紫薯多數要黎整甜品
但整成湯真係別有一番風味, 味道又ok wo~
紫薯湯

粟米茸忌廉湯
濃稠適中, 好香粟米味~點包食一流~

軟穀蟹黑松露野菌意粉
軟穀蟹岩岩炸起, 仲係熱辣辣! 又夠大隻
口感酥脆, 超級香呀~ !!
至於意粉, 略嫌黑松露醬唔夠多~唔係好食到黑松露既味..
軟穀蟹黑松露野菌意粉

好多蟹膏, 正!

安格斯肉眼
叫左五成熟, 賣相唔錯,
肉眼充滿左肉汁! 食落好夠味又幾嫩滑

D 燒薯仔配埋蒜粒好好味

Juicy!

餐飲~

是日甜品: 朱古力Tiramisu
一上甜品就覺得個presentation好靚,
旁邊有D玫瑰花, 少女心再一次湧現~
Tiramisu食落唔會太甜, 口感綿滑~
配埋士多啤利同藍莓好fresh~
朱古力Tiramisu

食物唔錯, 環境清幽, 好舒服既一餐~
店員既服務態度好, 有禮貌
2018-11-22
2018-11-22 144 浏览
今日早咗收工找呀媽去行街食飯, 去完黃埔行街, 就去咗「Macaroni Dessert Bar」食晚餐, 餐廳位於紅磡蕪湖街179號地舖。 餐員俾咗個電子餐牌我揀野食, 主菜加$60就可轉做Set Dinner, Set Dinner 有頭盤、餐湯、餐包 同 甜品, 抵呀, 咁就要Two Set 啦! 頭盤有煙三文魚沙律或巴馬火腿沙律。 蘑菇湯入口香濃,口感香滑細緻, 味道適中。 黑松露芝士法包, 口感好好, 好鬆軟。主菜有《半熟刺身帶子黑松露意大利飯》, 有三大粒帶子, 又大又厚肉, 帶子燒到金黃色, 入囗又爽又甜, 好好味! 意大利飯加咗黑松露, 充滿香噴噴嘅黑松露香味, 再加上什菌嘅清香, 香滑嘅忌廉, 味道出奇地好食,好正!仲叫咗個《熊本霜降和牛西冷 》,叫咗七成熟, 和牛嘅油脂分佈特點平均, 入口十分juicy ! 牛肉味香濃, 肉質鮮嫩,口感豐富, 好食呀! 跟餐仲有個靚靚甜品, 蛋糕又香又滑,仲唔會太甜, 好啱我。

頭盤有煙三文魚沙律或巴馬火腿沙律。

蘑菇湯入口香濃,口感香滑細緻, 味道適中。

黑松露芝士法包, 口感好好, 好鬆軟。

跟餐仲有個靚靚甜品, 蛋糕又香又滑,仲唔會太甜, 好啱我。