2023-10-30
最近發現大角咀依邊開左好幾間新餐廳,又開始想試新野!餐廳喺利奧坊依邊,不過可能因為利奧坊都唔算太旺,中午會有上班族但夜晚就感覺上都係附近居民會過嚟。中午有lunch set,同朋友睇完一致都覺得唔錯幾吸引,就喺幾間新餐廳中揀左決定食依間。我試嘅係手撕牛肉意粉($78),lunch set包左前菜及飲品。前菜可以揀餐湯、沙律或者Parma ham 蜜瓜。點完餐好快手就會上麵包,我地三個人嚟食,一共有6塊每人可以食到兩塊。麵包有附埋番茄醬,或者檯上亦有橄欖油同黑醋可以點。個人中意點番茄醬,酸酸地夠哂開胃。而且麵包熱辣辣,食落又鬆軟,幾好食。前菜我揀左餐湯,是日餐湯係椰菜花湯,飲落非常creamy濃郁,另外見到隔離檯食沙律都幾大份。正餐方面,意粉擺盤賣相唔錯,可惜有我唔中意食嘅火箭菜😂。牛肉分量都唔少,煮得夠淋而且調味都好足夠。另外特別要讚嘅係意粉,煮得夠al dente,食落彈牙,完全係我中意嘅口感。而且掛汁,配埋香濃嘅番茄醬,好出色。雖然一開始睇落分量正常,但原來食食下發現意粉嘅分量都幾多,夠哂飽肚。另外朋友叫左大蝦香辣蒜片意粉,評價都唔錯。我地一致認同意粉好好食,質感煮得啱啱好。同時蒜
另外朋友叫左大蝦香辣蒜片意粉,評價都唔錯。我地一致認同意粉好好食,質感煮得啱啱好。同時蒜片意粉都好香口,一上碟嘅時候香味四溢。
整體嚟講,係一間食物質素好又高cp值嘅餐廳,好值得試下。