2023-08-11 73 浏览
這一間無疑是我最喜愛的餐廳,試菜菜單中所有所有菜式都十分優秀、令人驚嘆。麵絕對是我的最愛!物超所值!薄餅很優質,亦有烤寬麵條,帶子更是我吃過之中質素最高的,甜點種類不單多而且味道也十分好。我一家人都十分喜歡在這個地方用餐,這裡的員工都非常友善。當然,餐廳的食物質數也很高,雞肉非常美味,加上蒜醬很完美,水果配雪糕也很好吃,強烈推薦!
2023-08-06
2023-08-08 95 浏览
滑蛋鰻魚飯滑蛋同饅魚真係好夾,滑蛋入口軟綿綿好滑,鰻魚好有口感,配上燒汁味道一流,多多白飯都唔夠送。🥰而且份量相當大,一個女仔未必食得晒炸洋蔥圈即炸嘅洋蔥圈送上嚟仲係熱辣辣,外脆內有咬口,作為小食非常之好嘅選擇!而且價錢又唔貴,一班朋友嚟嗌就可以share食富士山梳打識叫一定係叫呢杯嘢飲打卡,又靚又好人,放富士山嘅設計讓人聯想起日本,配上鰻魚飯,來一餐日式午餐!好好vibeee! 不得不提嘅就係呢間餐廳嘅裝修風格同埋餐牌,玩味十足,同三五知己嚟食飯一定唔會有發好多創意,而且又唔小打卡位,提醒大家要及時行樂❤️
滑蛋鰻魚飯

炸洋蔥圈

富士山梳打

*🎐Mamaday👩🏻👩🏻🔜 尖沙咀 .都唔係好麻麻地姐🤣🤣🤣感覺很玩味既一間餐廳🧸.🔸求其是但乜都炸d啦💲102廚師真係求其是但炸幾款比我地🤣有雞翼同薯條🍟就開心仔🤣🤣炸物ok ge😉😉.🔹有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 💲145呢碟野之前係銅鑼灣食過喔🥰估唔到尖沙咀分店都咁有水準👍🏻.🔸美利堅合眾國草飼肉眼扒💲178肉眼扒得全熟同7成熟揀 咁得地緊係揀7成😂都幾軟腍既扒👍🏻除左塊扒好彩仲有沙津解一解油膩感姐🥹

🎐Mamaday👩🏻👩🏻🔜 尖沙咀
求其是但乜都炸d啦
2023-07-31
求其是但乜都炸d啦
2023-08-05 2514 浏览
可以係大廈搭電梯上去行後門入,12點去到剛開門,坐在靠窗一角,幾舒適。音樂聲有時較大,放輕點會更好。求其是但乜都炸啲啦 | $102餐牌餸菜名搞笑🥸,就是炸物拼盤。拼盤有炸蠔、蝦、芝士、大量薯條,炸蠔粉厚點,蝦爽彈牙,最欣賞它有多埋沙律醬點海鮮。有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 | $145有兩隻蟹鉗插在意粉上,好可愛👽,多蟹肉多蟹籽多麵,聞同食起來都重蟹味,令人好滿足。海龍王比薩 | $268浮誇地有個龍蝦頭喺Pizza上,Pizza個底好薄,饀料有大量海鮮,青口幾甜,有好多沙律醬、芝士。自家製草莓果jam梳打好鬼fresh | $56草莓果jam 似金拱門的新地醬,加上梳打不會太甜,幾fresh。你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊 | $56益力多味幾出,帶些柚子味,沙冰凍冰冰好解暑,飲極都仲有。焦糖脆脆窩夫 | $90有一底窩夫,焗得幾脆,焦糖脆脆少少黐牙,加埋海鹽雪糕整體甜味恰當。

求其是但乜都炸啲啦 | $102

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 | $145

海龍王比薩 | $268

自家製草莓果jam梳打好鬼fresh | $56

你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊 | $56
益力多味幾出,帶些柚子味,沙冰凍冰冰好解暑,飲極都仲有。

焦糖脆脆窩夫 | $90
  • 益力多柚子沙冰
2023-08-03 1574 浏览
朋友今次帶我去這間玩味cafe Mamaday,一入去已被特色的擺設先吸引眼球,餐桌腳是衣車腳踏也是亮點之一。不少得有趣的Menu,有沙律、肉類、飯麵、cocktail、咖啡、甜品等,每樣連名字也是相當惹笑。豆腐咖啡 $56豆腐加入咖啡好新穎,我這個咖啡愛好者要試試,一整球豆腐雪糕在冰咖啡上,再有一粒咖啡豆裝飾,賣相精美。咖啡豆是中度烘焙,帶點nutty味,咖啡配上幼滑的豆腐雪糕,不得了!!明太子薯條(小)$48連皮炸薯條,乾身又香脆,明太子份量十足,有鮮味,沾滿明太子的薯條滿足。本來想點青蔥雞但賣完,就點海龍皇比薩 $268,賣相也很吸引。薄脆的餅底,濃郁的拉絲芝士上有彈牙的龍蝦肉、青口、帶子、魷魚等多種海鮮,豐富又滋味。草飼肉眼扒 $178牛扒要7成熟,已切好方便享用,頭尾部位煎得帶點香脆,中間嫩滑有肉味。有清新的芒果鮮果沙律、脆脆蝦片、香濃的芝麻烏冬,配菜又幾特別。

豆腐咖啡 $56
豆腐咖啡

明太子薯條(小)$48

草飼肉眼扒 $178

豆腐咖啡
今午太座引路去這名字極趣緻叫"MAMADAY"的新派樓上咖啡餐廳午飯,牆上寫滿幽默句子,菜牌上名字好鬼馬,佈置極潮😉先來兩杯熱花茶:德國水蜜桃花茶,桃香四溢,醒神開胃;👏甜甜酸酸的洛神花柚子茶, 甜酸得宜富柚子味👏素食者沙律,全蔬果素食, 牛油果綿滑甘香,配上爽口 沙律菜嚼感極妙😋海洋生物沙律,原來是海鮮沙律,上了炸漿好脆口的中蝦,帶子, 熱氣騰騰,配上清涼菜蔬,感覺良好😋原本想叫的法蘭西火辣青蔥雞已售罄, 緣慳一面,決定改點了名字頗抵死的另一款:唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(加大版原條鰻魚),菜單標示使用日本進口雞蛋製作,份量绝無欺場,大大條 燒鰻魚, 煎蛋鲜嫩可口,水準之作😋最後吃名叫: 來自舊金山的斧頭豬,斧頭扒烤得爽口,配上 蔬菜沙律,凉拌粉條,中和油脂感😋一處雅緻的開餐飲番杯地方👍🏼

先來兩杯熱花茶:
德國水蜜桃花茶,桃香四溢,醒神開胃;👏
德國水蜜桃花茶

甜甜酸酸的洛神花柚子茶, 甜酸得宜富柚子味👏
酸酸甜甜的洛神花柚子茶

海洋生物沙律
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
來自舊金山的斧頭豬
2023-07-27 455 浏览
好耐冇出尖沙咀食飯,襯平日有咩人 試下人氣餐廳,mamaday! 成間舖頭都係好色彩繽紛,玩味型格Style 夠哂特別!先黎個綠茶潤一潤喉,真係冇改錯名,雖然真係冇杏仁味,但係淨係個茶壺已經打卡一流,綠茶味好濃有回甘,加上有焦糖味甜甜地易入口👍🏻鰻魚蛋包飯,淨係個份量已經嚇死人,只需加20多元就可以轉成條鰻魚。 鰻魚肉質好彈牙無骨,熱辣辣啖啖肉,滑蛋做到半熟效果,食落更加嫩滑,意粉🍝真係不得了,蟹膏蟹肉同蟹籽仲多過d意粉, 蟹肉仲有輕微燒過,令到佢更加有蕉香薰味,每一口都有濃厚蟹膏味,蟹籽脆卜卜有口感,整體唔會唔會做到好鹹,有鮮味,果然係必食之選!食咗飯同意粉其實都已經好飽,好彩呢度呢d pizza 係超級薄底 ,個胃仲有quota食😂呢個Pizza除左有芝士嘅鹹味,仲有甜甜地嘅醬,入邊有一層薄薄嘅薯蓉,加埋主角 外脆內Juicy 既軟殼蟹同埋燒菠蘿,真係好開胃好惹味👍🏻 試咗紫薯蛋糕🍰,果然唔會死甜,好健康的感覺,足料又 ‘打卡able” 是日神秘甜品係朱古力綠茶芝士蛋糕,雖然雖然綠茶味唔係好濃,但係芝士蛋糕超級滑,好似食緊雪糕咁👍🏻下次冇咁飽,一定要試埋窩夫😝

成間舖頭都係好色彩繽紛,玩味型格Style 夠哂特別!

放心無乜杏仁味好香的杏仁焦糖薰綠茶

蒲燒鰻魚蛋包飯

有蟹go 又有蟹肉意大利扁麵

點解個個都叫 軟殼蟹比薩架

今日咩心情?

下次冇咁飽,一定要試埋窩夫😝
放心無乜杏仁味好香的杏仁焦糖薰綠茶
蒲燒鰻魚蛋包飯
有蟹go 又有蟹肉意大利扁麵
點解個個都叫 軟殼蟹比薩架
今日咩心情?
  • 千島軟殼蟹芝士比薩
Mamaday開喺銅鑼灣既時候已經成日幫襯,鍾意佢啲野食名夠搞笑🤣🤣定期有唔同limited edition menu!海洋生物沙律|海洋生物有炸大蝦、炸帶子同蟹柳,再鋪滿大量蟹子😍大蝦爽口彈牙,帶子都好厚肉👍🏻沙律仲加入左Raspberry同藍莓,食落更清新!有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵|好小食蟹肉意粉有咁多蟹肉!! 係每啖都食到蟹肉,然後同樣有大量蟹子🤤醬汁有牛油香味帶點creamy,唔會太膩👍🏻同埋好大碟!美利堅合眾國草飼肉眼扒|肉眼扒只可揀7成熟或全熟,好彩叫左7成都唔會好韌,肉味濃郁😋伴碟有兩大塊脆卜卜蝦片,仲有芒果沙律同麻醬撈烏冬,成碟菜都好fresh👍🏻手工紫薯窩夫|窩夫外脆內軟,質感軟熟,好好食!!!紫薯蓉入口綿密,甜度適中🥰仲配埋雪糕同奶蓋,好豐富。夠唔夠薑蜂蜜菊花茶|菊花味好突出配埋蜜糖甜甜地好滋潤❤️

定期有唔同limited edition menu!

海洋生物沙律|

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵|

美利堅合眾國草飼肉眼扒|

手工紫薯窩夫|

夠唔夠薑蜂蜜菊花茶|

菊花味好突出配埋蜜糖甜甜地好滋潤❤️

• 美利堅合眾國草飼肉眼扒
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
餐廳嘅裝修好特別,Menu啲名都改得好得意!唔好抱咁大期望蒲燒饅魚蛋包飯😍我哋升級左原條鰻魚,真係好好味同啖啖肉!雞蛋係日本進口嘅,配合埋絲,好正!有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀名副其實!真係好多蟹肉,creamy得嚟又唔會好膩!值得一試!蜜汁香茅豬頸肉🐷係呢道菜嘅主角之一,好香好美味,種要係厚切,好有份量!避風塘雞翼🐓開頭以為淨係會用調味粉,點知原來係有俾心機咁調校嘅醬料!好好食,好香脆,而且肉質好嫩,食落好有口感,下次會試埋其他味😋綠光蓋頂的八爪魚先生🐙即係青醬八爪魚,八爪魚好有嚼勁,青醬仲喺昇華咗八爪魚嘅香味!唔甜的紫薯蛋糕💜真係唔算太甜,口感又好綿密,食埋大滿足
餐廳嘅裝修好特別,Menu啲名都改得好得意!

唔好抱咁大期望蒲燒饅魚蛋包飯😍

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀

蜜汁香茅豬頸肉🐷
係呢道菜嘅主角之一,好香好美味,種要係厚切,好有份量!

避風塘雞翼🐓

綠光蓋頂的八爪魚先生🐙

唔甜的紫薯蛋糕💜

真係唔算太甜,口感又好綿密,食埋大滿足
2023-07-18
  • 唔好抱咁大期望蒲燒饅魚蛋包飯
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
這間Cafe主打玩味風格 場地都有很多打卡位 坐在自己的位置已經被不同佈景包圍🥳Menu的菜單名都是構思過的 有時不知道在點什麼 反而有種驚喜😝食物質素很高 無論甜品飲料主菜薄餅都如菜單名一樣比普遍Cafe變化更多 絕對是尖沙咀Cafe數一數二的選擇!Grilled Pork Jowl Omurice [$128]豬頸肉的份量超多呢 肉片切得比較厚身 調味料配搭得不錯 大概是用了泰式酸辣醬 豬頸肉本身略為有點煙韌 但脂肪不算太多 切開小片吃會更好 蛋包飯的蛋皮是港式茶餐廳那種樣子 蛋包完全覆蓋下面的飯 吃下去就是滑蛋的口感 包覆着珍珠米飯 完美地和咖喱汁融合在一起 另外還有不少咖喱飯會用到的蔬菜 雖然飯裏面夾着幾條紅辣椒 但辣度比想像中少 適合不能吃辣的人!Garlic Tiger Pizza [$142]這款pizza極力推薦!喜歡吃薄底Pizza的人絕對會欣賞他們的薄脆pizza餅底 有點像墨西哥卷餅用的脆片 餅底上上有厚厚的薯蓉夾層 不會有太重的牛油味 所以不會覺得膩 大概薯蓉裏面混合了一點鮮奶 每一口都有香濃的薯仔味 表面鋪滿適量的拉絲芝士 表面有香草和主角虎蝦 蝦肉的大小就像

Garlic Tiger Pizza [$142]
這款pizza極力推薦!喜歡吃薄底Pizza的人絕對會欣賞他們的薄脆pizza餅底 有點像墨西哥卷餅用的脆片 餅底上上有厚厚的薯蓉夾層 不會有太重的牛油味 所以不會覺得膩 大概薯蓉裏面混合了一點鮮奶 每一口都有香濃的薯仔味 表面鋪滿適量的拉絲芝士 表面有香草和主角虎蝦 蝦肉的大小就像壽司郎吃的赤蝦 用的蝦都很厚肉 來到的時候要馬上吃 才看到邪惡拉絲的效果喔☺️

Caramel Waffle [$90]
四件大窩夫配上海鹽雪糕 還有椰奶和蜂蜜脆脆 簡直是大滿足!窩夫本身很重蛋味 沒有牛油味 所以不會覺得有負擔 而且窩夫火力控制很好 焗得金黃香脆 海鹽雪糕奶滑香濃 而且慢慢吃都可以不是軟雪糕的質地 配上分量超多的蜂蜜脆脆令甜品多了一份口感和層次 椰奶的份量很充足 足夠倒滿四件窩夫 有種吃泰式甜品的風味 兩人分享食用就剛剛好☺️

Sweet Potato Latte [$48]
沒有添加任何糖水調味的紫薯鮮奶 強調飲品只會喝得出紫薯本身自帶的甜味 表面的奶泡打得很綿密 好像奶蓋般一樣厚厚的 喝了一段時間才感受到紫薯的淡淡香味 也明顯有牛乳的味道 放得久一點也沒有變得很淡味 大概是沒有落任何冰碎在飲料裏面 是一杯沒有負擔又好喝的飲品!😋

Iced Chocolate Latte [$48]
一共有三種層次的朱古力奶 味道很像比利時香濃朱古力奶 底部有一堆朱古力碎 因為是凍飲的關係 所以不能用飲管喝 最後直接喝的時候可以連同杯邊的朱古力醬加起來喝 好像一次過吃掉幾款朱古力一樣 令整杯飲品有不同的變化呢😚

2023-07-24 69 浏览
尖沙咀有兩間MAMADAY,兩間不但地址相鄰,名字也相近,日常出現不少預約了這間卻去了哪間的趣事。兩間風格的是玩味十足,四周都是打卡區。而餐牌則不盡相同,兩者主打的菜式仍是有分別的。益力多柚子沙冰一兩年前來因這杯沙冰憤而立下不再來吃的決心,一直覺得MAMADAY的食物意念不錯,卻一直水準不達水平,是次再來竟另眼相看,益力多與柚子味道和諧,冰粒而算幼細。沒有了年多前的怪異的牛奶味,當日與我同樣覺得中伏的朋友可以再一試!綠光蓋頂的八爪魚先生唯一不是炸物的餐前小食,怕熱氣人士的唯一選擇!八爪魚薄片配上Pesto醬,味道清新可口!蜜汁香茅豬頸肉Main Course份量的沙律。厚切豬頸肉肉質爽嫩,蜜汁香甜油香十足 ,配上蝦片、沙律菜和麻醬烏冬如自己一個獨享可以當一餐了!海龍皇比薩賣相吸睛,原個龍蝦頭置於中央,氣勢迫人!Pizza 舖滿了龍蝦肉、青口等海鮮,芝士拉絲濃郁,薄批脆口,令整體變得邪惡卻輕盈!再次成為我的口袋餐廳!
尖沙咀有兩間MAMADAY,兩間不但地址相鄰,名字也相近,
日常出現不少預約了這間卻去了哪間的趣事。
兩間風格的是玩味十足,四周都是打卡區。
而餐牌則不盡相同,兩者主打的菜式仍是有分別的。
益力多柚子沙冰
一兩年前來因這杯沙冰憤而立下不再來吃的決心,
一直覺得MAMADAY的食物意念不錯,卻一直水準不達水平,
是次再來竟另眼相看,益力多與柚子味道和諧,冰粒而算幼細。
綠光蓋頂的八爪魚先生
唯一不是炸物的餐前小食,怕熱氣人士的唯一選擇!
八爪魚薄片配上Pesto醬,味道清新可口!
蜜汁香茅豬頸肉
Main Course份量的沙律。
如自己一個獨享可以當一餐了!
海龍皇比薩
賣相吸睛,原個龍蝦頭置於中央,氣勢迫人!

再次成為我的口袋餐廳!
2023-07-23 65 浏览
-Flat White雖然少少一杯,但是真的足夠了奶味香濃有足夠的咖啡因之前連鎖品牌的都會頭痛作嘔但是這一個十分嫩滑的感覺反而令我精神起來沒有半點不適-白酒忌廉煮青口份量足夠兩個人的還送兩杯紅酒或者白酒白酒十分搭配青口煮得剛剛好有一點入口即溶的感覺配上忌廉汁和白酒完全是完美的組合-Large-Unagi omirice原條海鰻分量十足燒汁令層次口感更加豐富蛋包飯的質感也十分好-Tofu Coffee這個咖啡特飲,實在是超值 $56除了有咖啡,還有豆腐豆漿和豆腐雪糕一次過滿足你所有願望冰冰涼涼的很適合夏天之後再來都會再試其他特飲!-Sweet Potato Cheesecake甜心紫薯風味濃濃的紫薯配上淡淡的芝士不會太滯的感覺是一個必點的飯後甜品

-Flat White
雖然少少一杯,但是真的足夠了
奶味香濃有足夠的咖啡因

燒汁令層次口感更加豐富
蛋包飯的質感也十分好

-Tofu Coffee
這個咖啡特飲,實在是超值 $56
除了有咖啡,還有豆腐豆漿和豆腐雪糕
一次過滿足你所有願望
冰冰涼涼的很適合夏天
之後再來都會再試其他特飲!

-Sweet Potato Cheesecake
甜心紫薯風味
濃濃的紫薯配上淡淡的芝士
不會太滯的感覺
是一個必點的飯後甜品

2023-07-23 70 浏览
週末約朋友去尖沙咀行街,之前朋友推介有一間裝修好特別,這家集合藝術、玩味一身的餐廳,餐牌食物名好特別。雖然餐廳名叫mamaday,但食物質素絕對不係麻麻地。餐廳內擺放了不同形式的擺設,包括植物、霓虹燈等等,而且有一些本土化特色,餐枱上都有不同懷舊款式及花紋的瓷磚,有些餐桌是車衣,具心思的裝修及設計,牆身天花都有不同的畫作,成間餐廳不同角落也是打卡位。這家餐點都係以西餐為主,有蛋包飯、扒類、意粉等等小食。飲品也絕不遜色,由咖啡、茶類、沙冰、一次過滿足了大家的願望。唔算基本野:海洋生物沙律有炸帶子和炸蝦、蟹籽、紅桑子、藍莓、沙律菜,每一樣都好清新和健康,顏色鮮艷,增加食慾。美利堅合眾國草飼肉眼扒Medium Rare U.S.A Rib Eye SteakSalad | Prawn Cracker | Gravy bressing | Udon肉眼扒厚度十足,店員好細心已經切開一片片,肉質鮮嫩,緊實而有彈性,富有濃郁的肉香,醬汁微甜易入口;烏冬有麻醬的香味牽引,整體軟滑煙韌,味道清新怡人,蝦片仍保持香脆,好彩中間有些沙律菜 ,可以減輕吓罪惡感。點解個個都叫軟殼蟹比薩桇(仲要有菠蘿)今日重頭

成間餐廳不同角落也是打卡位。

唔算基本野:海洋生物沙律

點解個個都叫
軟殼蟹比薩桇
(仲要有菠蘿)
今日重頭戲之一就是這個大pizza,造型上已經好正,成個軟殼蟹放在上面,整體都是熱辣辣和脆口,材料都好充足,有齊菠蘿和香濃醬,食落脆卜卜,十分滿足,好食指數爆曬燈!

記住,期望愈大,失望愈大…雞翼
Nothing Special Chicken Wings:
Crispy Garlic 避風塘
雞翼炸至金黃色,外皮香脆,肉嫩多汁,有避風塘風味夠滋味,好惹味
店員沒介紹錯 ,真的是人氣選擇。

手工紫薯
Sweet Potato
自家製紫薯、雪糕、

最後當然食個甜品,勁多人捧場食窩夫,當然選擇這個紫薯味,有雲呢拿雪糕和忌廉泡沫,味道不會太甜,窩夫即叫即整送到仍是熱辣辣,入面好軟熟窩夫質感脆口有蛋香,窩夫內入加入大量紫薯焗製而成,一齊食勁滿足。

2023-07-19
2023-07-22 796 浏览
係尖沙咀行完街,又到搵嘢食嘅時候啦~今日嚟到朋友介紹嘅 Mamaday。店內嘅設計充滿特色,牆上有好多唔同嘅塗鴉同金句,仲有好多打卡位,食飯嘅時候不妨留意下~而餐牌都有好多唔同嘅食物選擇,成班朋友聚會嚟食就啱曬啦!✨有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 🍝充滿蟹膏同蟹肉嘅意大利扁麵,顏色鮮艷之餘,份量都好多。每啖都有蟹膏、蟹肉同蟹籽,味道濃厚彈牙,食完之後成個口都有蟹的味道🤤✨墨仔薄餅配海鮮沙沙有唔同嘅鮮炸海鮮,再配上薄餅脆片同莎莎醬,豐富又開胃!✨記住,期望愈大,失望愈大...雞翼金黃酥脆嘅雞翼脆得嚟仲有肉汁,配上蜜糖芥末醬,惹味又香脆。✨焦糖脆脆即叫即製嘅窩夫又厚又香脆,仲有超大粒嘅焦糖脆脆,一見到對眼都發曬光🤩✨唔甜的紫薯蛋糕真係同個名一樣唔係好甜,而蛋糕上嘅紫薯蓉香口綿滑🍠✨嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰✨ 非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)第一次試奥利奥同豆腐嘅組合,估唔到都幾清甜~ 而烏龍茶沙冰用咗烏龍茶做茶底,同平是時飲嘅紅茶唔同,夠曬特別!
✨有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 🍝
墨仔薄餅配海鮮沙沙
✨墨仔薄餅配海鮮沙沙
有唔同嘅鮮炸海鮮,再配上薄餅脆片同莎莎醬,豐富又開胃!
記住,期望愈大,失望愈大...雞翼
✨記住,期望愈大,失望愈大...雞翼
金黃酥脆嘅雞翼脆得嚟仲有肉汁,配上蜜糖芥末醬,惹味又香脆。
✨焦糖脆脆
✨唔甜的紫薯蛋糕
真係同個名一樣唔係好甜,而蛋糕上嘅紫薯蓉香口綿滑🍠
嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰
非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)
✨嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰
✨ 非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)
墨仔薄餅配海鮮沙沙
記住,期望愈大,失望愈大...雞翼
嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰
非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)
2023-07-20 75 浏览
浦燒鰻魚蛋包飯:鰻魚的肉質非常嫩滑,搭配上浦燒醬汁,口感非常美妙。蛋包飯的飯粒剛剛好,口感有嚼勁,蛋皮煎得恰到好處,不會太硬也不會太軟。整體來說,這道菜讓我非常滿意。香蕉朱古力奶昔:這杯奶昔非常濃郁,朱古力和香蕉的味道都很明顯。奶昔的質地非常滑順,喝起來非常舒服。不過,我個人認為這杯奶昔有點太甜了,喝完後有種膩膩的感覺。總體來說,這家餐廳的浦燒鰻魚蛋包飯非常好吃,值得一試。而香蕉朱古力奶昔也很好喝,只是甜度可能需要根據個人口味進行調整。如果你喜歡日式料理和甜點,這家餐廳絕對是一個不錯的選擇。
浦燒鰻魚蛋包飯:

香蕉朱古力奶昔: