整體给75一80分,氣氛好,慶祝520女兒生日好正。大人小孩都有驚喜。除生蠔外,dip生蠔汁超好味,美國及澳洲蠔都好新鮮好味;龍蝦意粉一般,羊鞍7成熟好味!!驚喜位是一生日蛋糕碟擺放及設計特別,贊!!女兒及我們都喜歡。當晚有人一邊彈結他一邊唱歌,點了生日歌及California HOTEL,超喜歡。聽得舒服;帶给我們輕鬆自在的感覺,環境好好。估計當晚為女兒點躐躅的2位是老板的,他們服務態度及各員工都好好人,很友善。表演男歌手很尊業!

• 生蠔
  • 朱古力心太軟伴雪糕
係佐敦學完日文,好肚餓🥹只想即刻搵個好地方食飯咁岩個同學話呢到個環境好放鬆,我就叫佢帶我黎試一試先😏🛎 $198 純正意大利卡邦尼意粉第一次有師傅係面前即煮卡邦尼意粉200蚊都唔洗就有得睇師傅表演🙈超抵睇住佢首先炒熱個意粉,加煙肉🥓蛋黃🍳然後燒融個輪狀芝士,將意粉加落去,香味撲鼻而來上碟後馬上趁熱食🔥芝士味極香濃,醬汁好掛身煙肉咸香充足!係我食過最正宗既卡邦尼🤣🛎 $388 美國西冷扒 Special Menu西冷扒超大塊,又厚身🥩外層煎香,肉保持到7成熟,岩曬我口味啖啖肉都有肉汁而且唔乾身💦牛味亦都好濃郁~薯條既份量好多🍟即炸既所以熱辣辣仲要係粗薯條,正!配有茄汁同芥末醬👍🏻🛎 跟餐 煙三文魚沙律煙三文魚幾大塊🫶🏻沙律菜新鮮爽口!有少少芝士粉,好開胃🛎 跟餐 牛肝菌忌廉湯飲得出係真材實料既湯🥣會飲到攪碎左既牛肝菌~同忌廉湯好夾,而且好濃郁🛎 +$20 朱古力心太軟配雪糕覺得加返個甜品,今晚就係完美既一餐❤️果然加得好!朱古力醬流出黎個下真係好邪惡一啖心太軟,一啖雲尼拿雪糕,冰火交加好正🙈我個甜品胃終於滿足了🤣🛎 +$3 凍咖啡係齋啡糖漿同奶都係自己加落去可以自己控制甜度👍🏻🌐 環境/服
係佐敦學完日文,好肚餓🥹只想即刻搵個好地方食飯
咁岩個同學話呢到個環境好放鬆,我就叫佢帶我黎試一試先😏

🛎 $198 純正意大利卡邦尼意粉
第一次有師傅係面前即煮卡邦尼意粉
200蚊都唔洗就有得睇師傅表演🙈超抵
睇住佢首先炒熱個意粉,加煙肉🥓蛋黃🍳
然後燒融個輪狀芝士,將意粉加落去,香味撲鼻而來
上碟後馬上趁熱食🔥
芝士味極香濃,醬汁好掛身
煙肉咸香充足!係我食過最正宗既卡邦尼🤣

🛎 $388 美國西冷扒 Special Menu
西冷扒超大塊,又厚身🥩
外層煎香,肉保持到7成熟,岩曬我口味
啖啖肉都有肉汁而且唔乾身💦
牛味亦都好濃郁~
薯條既份量好多🍟即炸既所以熱辣辣
仲要係粗薯條,正!
配有茄汁同芥末醬👍🏻

🛎 跟餐 煙三文魚沙律
煙三文魚幾大塊🫶🏻
沙律菜新鮮爽口!
有少少芝士粉,好開胃

🛎 跟餐 牛肝菌忌廉湯
飲得出係真材實料既湯🥣
會飲到攪碎左既牛肝菌~
同忌廉湯好夾,而且好濃郁

🛎 +$20 朱古力心太軟配雪糕
覺得加返個甜品,今晚就係完美既一餐❤️
果然加得好!
朱古力醬流出黎個下真係好邪惡
一啖心太軟,一啖雲尼拿雪糕,冰火交加好正🙈
我個甜品胃終於滿足了🤣

🛎 +$3 凍咖啡
係齋啡
糖漿同奶都係自己加落去
可以自己控制甜度👍🏻

🌐 環境/服務
呢到環境超好超有氣氛
首先燈光好溫暖,唔會太光,好有feel
然後呢到係有吉他手自彈自唱,佢仲會行去每一台俾客人點歌🙈最重要係佢唱得好聽!
好適合黎慶祝生日🎂可以不停點唱生日歌😹
牆上仲有LOVE字裝飾,情侶黎打卡都好靚
2023-05-21 95 浏览
千萬不要貪佢5折來吃。最難吃的vongole and risotto. Risotto 有酸味, pasta 又太熟,根本不是正宗. The good is horrible and is not even edible. Please avoid at all costs

Vongole  ,  truffle  &  mushroom  risotto
2023-05-11 424 浏览
再訪呢間餐廳,喜歡這裡的懷舊feel,仲有live music好有情調☺️食物份量十足價錢又親民🥰今次就同老公去浪漫拍下拖❤️.🍗Set dinner:脆炸德國咸豬手 $308🍝純正意大利卡邦尼意粉 $198🦪生蠔 $38x2🥂白酒 $48🍰Homemade tiramisu +$20.呢到生蠔白酒絕對值得點,生蠔鮮味口感creamy濃厚海水味道,配白酒perfect match,性價比好高👍🏻.Set dinner 相當豐富,煙三文魚沙律好俾貨大大碟,牛肝菌忌廉湯濃厚creamy相當高質,豬手好大件,厚肉脆卜卜,燒汁仲係港式味道!再加$20點了tiramisu,同上次一樣超級正👍🏻 T香濃咖啡味,口感細滑😋.呢到的卡邦尼意粉又係一定要點,大大盤芝士係你面前即燒溶即煮相當吸睛😍入口滿滿濃厚芝士味道正宗超級棒🤤雖然有點邪惡但太好食唔理啦🤣.這間餐廳真係幾夾拍拖來和慶祝,氣氛情調不錯價錢唔會太貴👍🏻

🍗Set dinner:脆炸德國咸豬手 $308
🍝純正意大利卡邦尼意粉 $198
🦪生蠔 $38x2
🥂白酒 $48
🍰Homemade tiramisu +$20

這間餐廳真係幾夾拍拖來和慶祝,氣氛情調不錯價錢唔會太貴👍🏻
  • Tiramisu
2023-04-21 144 浏览
這家位於佐敦的餐廳,地理方便鄰近地鐵站。主打的就是生蠔,款式種類眾多,價錢合理。卡邦尼意粉是一道非常出色的菜品。即煮的方式,讓意粉在煮的過程中充分吸收了醬汁的味道,口感更加鮮美。卡邦尼意粉的醬汁濃郁,帶有奶香和芝士的味道,配上培根和蘑菇的組合,讓整道菜色更加豐富多樣。意粉的口感也非常棒,彈牙有嚼勁,與醬汁完美融合。此外,意粉的份量也很足夠。心太軟朱古力蛋糕。這道蛋糕的外觀非常吸引人,口感更是令人驚艷。蛋糕本身非常濃郁,帶有一股濃濃的朱古力味道,給人一種濃郁與綿密的口感。整個蛋糕口感柔軟,朱古力流心的餡料,非常適合喜歡朱古力的食客品嚐。

2023-04-21 594 浏览
和阿仔行開佐敦,見到有個Marco's Oyster Bar & Grill 招牌,原來除了屋企附近,佐敦都有分店🫢?今次一於試下,睇下和屋企附近那間水準會否一樣😆。餐廳位於彩鴻酒店2️⃣樓,入面充滿意大利🇮🇹風格,仲有結他歌手表演🎸。餐牌📔有不少選擇,阿仔話要試下鵝肝牛柳🐂,我就俾其中一個主菜吸引住😍,純正意大利卡邦尼意粉🍝。法國鵝肝拼牛柳餐 $298三文魚撻撻上層沙律三文魚🐟口感綿滑,下層是脆卜卜的多士,口感豐富🤗。法國龍蝦濃湯龍蝦湯🦞味道濃郁,非常creamy,入面還有粒粒龍蝦肉,十分好味😋。鵝肝拼牛柳牛柳🐂非常厚身,點了5️⃣成熟,燒得剛剛好,肉質鮮嫩。鵝肝味道濃郁郁,接近入口即溶,和牛柳一齊食,十分不錯🥰。法式焗田螺 跟餐 +$58田螺大大隻,加埋蒜蓉🧄和牛油🧈一齊焗,仍然保持多汁,而且味道香濃,配埋下面的薯蓉🥔,口感立即豐富起來😍。朱古力心太軟伴雪糕 跟餐 +$20暖呼呼的半液態狀朱古力🍫從入面一瀉而出,是真正流心朱古力☺️,味道不太甜,剛剛好。雪糕是自家製雲呢拿雪糕🍦,有別於一般香草味,唔錯😋。純正意大利卡邦尼意粉 $198廚師👨‍🍳在食客面前即席烹調🍳,之後用火燒一燒🔥

法國鵝肝拼牛柳餐 $298

三文魚撻撻
上層沙律三文魚🐟口感綿滑,下層是脆卜卜的多士,口感豐富🤗。

法國龍蝦濃湯

鵝肝拼牛柳

法式焗田螺 跟餐 +$58

朱古力心太軟伴雪糕 跟餐 +$20

純正意大利卡邦尼意粉 $198
廚師👨‍🍳在食客面前即席烹調🍳,之後用火燒一燒🔥個大芝士🧀後再將意粉🍝放入去翻炒,保證條條意粉都沾滿了芝士。每一啖都超滿足,不愧為招牌菜式💯。

總括而言,生蠔有平有貴,性價比高。現場有樂手彈結他唱歌🎸,好有氣氛。卡邦尼意粉🍝更加是必食推薦,絕對值得回頭再試。

2023-04-11
  • 龍蝦湯
2023-04-04 129 浏览
價錢合理,生蠔種類很多,法國來的也有五款。環境也很輕鬆,當晚有結他手唱歌,坐位很多。叫了燒羊架,橙酒班戟,及即場煮的卡邦尼意粉也很出色,值得推介。酒店內的餐廳來說,性價比實在是相當之高。
酒店內的餐廳來說,性價比實在是相當之高。
2023-04-02 170 浏览
您好!呢間餐廳之前好多人推介好評, 上次生日經OpenRice訂座, 怎知女儿話要食中餐, 沒法下事前已致電餐廳取消訂座! 但不知何解OpenRice記錄我no show?印象中佢未改名之前曾經食過但沒有特別,可能自已對生蠔冇興趣!今晚星期六想吃一頓靚牛排便訂位去了。心目中想吃焗法式田螺, 美國安格斯肉眼牛排。先講餐廳環境比較暗適合情侶聚餐, 對我哋D老食家格格不入!先來一杯青島啤酒$38+10%近$40, 酒店餐廳可接受。焗法式田螺只得6粒, 味道尚可以!牛排很快跟上(落order時冇問我要幾成熟,心知不妙, 只望不要太靱!), 上碟買相不錯只可惜已9成9全熟, 由其是件肉可能用水解凍, 全沒有牛肉味, 原價買$388加10%物非所值?有點失望, 好在沒叫招牌斧頭牛排Tomahawk, 可能失望仲大麵包跟上就有驚喜, 熱熱及外皮脆脆不用黄油也好吃單尾加纽約cheesecake及熱咖啡, 咖啡不錯(my taste)。算賬只$340+10%共消費$396原來田螺及牛排都收半價! 另外Waitress話我知大厨返咗大陸未能趕回來, 食物水準便下降,我話唔介意價錢只要公道CP值, 她說會反
您好!

今晚星期六想吃一頓靚牛排便訂位去了。

心目中想吃焗法式田螺, 美國安格斯肉眼牛排。

先講餐廳環境比較暗適合情侶聚餐, 對我哋D老食家格格不入!

麵包跟上就有驚喜, 熱熱及外皮脆脆不用黄油也好吃

算賬只$340+10%共消費$396
原來田螺及牛排都收半價! 另外Waitress話我知大厨返咗大陸未能趕回來, 食物水準便下降,我話唔介意價錢只要公道CP值, 她說會反影經理知!

2023-04-01
2023-03-31 103 浏览
好中意呢度有駐場歌手拎住結他自彈自唱,主要係經典英文情歌/民歌,歌手仲會去到客人面前問想聽咩歌,然後即時獻唱,好有氣氛!👉🏻南非Catiera $28既然係生蠔專門店,當然要叫蠔食!呢度有多款唔同國家嘅生蠔供應,而且都係半價!因為我中意食creamy嘅蠔,店員推介南非Catiera,果然無介紹錯!好鮮,好甘甜,口感綿滑!叫左一份special menu,包沙律同湯!👉🏻煙三文魚沙律黑醋調味剛好,好開胃的前菜!👉🏻牛肝菌忌廉湯好香濃,多牛肝菌粒,有口感,配微暖牛油餐包!👉🏻紐西蘭寶雲酥羊架 $368表面有芥末醬、香草同麵包糠,三條骨,羊肉好嫩,唔羶,配香脆薯條!👉🏻意大利雲吞配黑松露忌廉汁 $158共五件飛碟形雲呑,餡料同醬汁都恰到好處,黑松露味好岀,入口creamy!👉🏻朱古力心太軟 (+$20)真流心,洶湧流岀朱古力醬,不會太甜,外脆內軟,每次食到心太軟都好開心!

👉🏻南非Catiera $28

叫左一份special menu,包沙律同湯!

👉🏻煙三文魚沙律
黑醋調味剛好,好開胃的前菜!

👉🏻牛肝菌忌廉湯
好香濃,多牛肝菌粒,有口感,配微暖牛油餐包!

👉🏻紐西蘭寶雲酥羊架 $368

👉🏻意大利雲吞配黑松露忌廉汁 $158

👉🏻朱古力心太軟 (+$20)
2023-03-30 122 浏览
婆婆話好耐冇食過生蠔,我地要抓住食蠔的尾巴,🤤🤤🤤終於帶咗婆婆去食生蠔啦!我哋嚟到咗一間性價比爆燈嘅生蠔專門店🏆 —— Marco's Oyster Bar & Grill。即刻同大家分享我哋食過嘅美味菜式啦!😋首先要介紹當然係生蠔啦!🌊呢度有好多款生蠔🦪我地揀左美國Pacific rock 6隻🇺🇸同埋 法國Fine De Claire 6隻🇫🇷。每隻生蠔都肥美彈牙,新鮮爽口👌!仲有,嚟呢度任選12隻生蠔就會送一枝白酒🍾,真係太抵食啦!跟住我哋又食咗一個 雜菜沙律🥗,蔬菜新鮮,沙律醬濃郁香滑,整個沙律都好清新開胃🍴!最後一道菜就係 純正意大利卡邦尼意粉🍝。廚師會即席烹煮,再放上超大個芝士上面番炒,每條意大利粉,都沾滿濃郁芝士🧀。每一啖都好滿足,真係太美味啦!🤩

2023-03-19 169 浏览
一心諗住同同事fairell開心食𧐢,真心好抵嘅 ,1打𧐢就送一支酒。最後我哋嗌左兩打生蠔,因為OpenRice booking 晚餐Menu有八五折,我哋4個人叫左3個餐加兩打生蠔,分別送咗一支紅酒一支白酒,大家真係大滿足,點知第二日所有同事都仲招,有屙有嘔,搞到我好鬼唔好意思呀😩
2023-02-15
2023-03-18 130 浏览
餐廳氣氛很好,有現場駐唱,職員態度友善,樂於幫助。餐牌選擇多,亦有不同折扣優惠。龍蝦湯,蘑菇湯質素平穩。田螺焗薯蓉,薯蓉很乾,田螺還可以,性價比算高。牛扒有筋,亦沒有肉味,份量多但質素唔掂。carbonara現場即用芝士烹調,味道不錯。整體感覺,如果傾偈聚會,氣氛都仲可以,但食物真係有改善空間。
餐廳氣氛很好,有現場駐唱,職員態度友善,樂於幫助。
餐牌選擇多,亦有不同折扣優惠。

龍蝦湯,蘑菇湯質素平穩。
田螺焗薯蓉,薯蓉很乾,田螺還可以,性價比算高。
牛扒有筋,亦沒有肉味,份量多但質素唔掂。
carbonara現場即用芝士烹調,味道不錯。

田螺焗薯蓉
安格斯牛扒
2023-03-17
田螺焗薯蓉
2023-03-12 123 浏览
好想食生蠔🦪搵到呢間環境舒服,現場有結他手演唱,氣氛好好我哋點左個二人套餐,唔使諗頭盤🦪生蠔好新鮮~質地偏爽口有成10隻好滿足仲有煙三文魚同吞拿魚沙律🥗主菜🦞原隻塔斯曼尼亞龍蝦芝士焗好惹味~龍蝦肉好彈牙🥩炭燒美國肉眼扒~入口牛肉香味濃郁甜品點左我最愛嘅兩款✨Tiramisu好軟滑,口感好似雪糕~咖啡酒味香濃🫶🏻✨心太軟篤開入面係熱暖香濃朱古力溶漿,幸福感湧晒出嚟同場加映:隔離枱點左卡邦尼意粉,呢度係席前炮製,好有誠意
好想食生蠔🦪搵到呢間環境舒服,現場有結他手演唱,氣氛好好

我哋點左個二人套餐,唔使諗

頭盤
🦪生蠔好新鮮~質地偏爽口有成10隻好滿足

仲有煙三文魚同吞拿魚沙律🥗

主菜
🦞原隻塔斯曼尼亞龍蝦芝士焗好惹味~龍蝦肉好彈牙

🥩炭燒美國肉眼扒~入口牛肉香味濃郁

甜品
點左我最愛嘅兩款

✨Tiramisu好軟滑,口感好似雪糕~咖啡酒味香濃🫶🏻

✨心太軟篤開入面係熱暖香濃朱古力溶漿,幸福感湧晒出嚟

同場加映:隔離枱點左卡邦尼意粉,呢度係席前炮製,好有誠意
2023-03-07
  • 生蠔
  • Tiramisu
2023-03-12 137 浏览
今次同朋友嚟到佐敦嘅Marco’s Oyster Bar & Grill。燈光偏暗,幾有格調,仲有菲律賓歌手不斷jam歌,更加會逐張枱叫客人點歌👍🏻首先點咗必叫生蠔🦪 有好多種類,如果唔食生蠔,店鋪亦有提供焗蠔。Cariera (南非) $28Four Season (法國) $38店員建議先食較淡味嘅Cariera,再食Four Season。呢兩款蠔好新鮮,完全唔腥,淡淡海水味配上甘甜味,絕對一流👏🏻Cariera味道比較清新,而Four Season比較重味道,個人比較推介Cariera,比較易入口。紐西蘭羊架set ($368) 呢個set包煙三文魚沙律同牛肝菌忌廉湯~煙三文魚沙律~ 新鮮沙律 煙三文魚唔會太鹹 份量啱啱好;牛肝菌忌廉湯~個湯好香好滑,好creamy,牛肝菌味好香,有好多牛肝菌粒,更有口感;紐西蘭羊架 (medium rare) ~羊肉好嫩滑,好多肉,調味方面,好多蒜容碎,唔羶,好食👍🏻。另外有粗薯條,份量唔算多,妁夠脆,也可以加$20有甜品,我哋叫了朱古力心太軟配雪糕,心太軟份量ok,好流心🤍 配上冷冰冰嘅雲呢拿雪糕一流👍🏻 雪糕下面另有糖作鋪墊。法國鵝肝拼牛
Cariera (南非) $28

Four Season (法國) $38

紐西蘭羊架set ($368)
呢個set包煙三文魚沙律同牛肝菌忌廉湯~

煙三文魚沙律~
新鮮沙律 煙三文魚唔會太鹹 份量啱啱好;

牛肝菌忌廉湯~
紐西蘭羊架 (medium rare) ~
羊肉好嫩滑,好多肉,調味方面,好多蒜容碎,唔羶,好食👍🏻。
另外有粗薯條,份量唔算多,妁夠脆,
也可以加$20有甜品,我哋叫了朱古力心太軟配雪糕,
法國鵝肝拼牛柳餐 $298
三文魚他他~
沙律份量適中,正常發揮;

法國龍蝦濃湯~

非常有驚喜!味道非常濃郁,不會過鹹,有好多蝦肉,好滿足!
鵝肝拼牛柳~
牛柳非常厚,點了medium rare,燒得啱啱好👍🏻 能鎖住肉汁,不會黏牙。
鵝肝入口即溶,味道濃郁,配上牛柳不錯!
另外兩個餐都有coffee/ tea,茶方面,有檸檬茶/ 紅茶,點了紅茶,好香茶味。

整體餐廳質數不錯,尤其是生蠔,期待下次再約朋友來😆
2023-03-09
2023-03-10 300 浏览
見到佢有$10蠔就諗住黎試下,係間酒店入面又似係正常西餐,點知原來係試伏大餐😭 我地叫左個$298 set (item 2-4)加10隻生蠔同個意粉,食到懷疑人生🥵佢openrice d折扣又好似亂set咁😂最後大餐牌有5折1️⃣ 美國生蠔 $10/pcs ⭐️3/10D蠔得鹹味,細隻都算,完全冇鮮味同海水味,咬口唔多開胃2️⃣ 三文魚撻撻 ⭐️2/10👩🏻原本以為係他他,點知原來係tart tart,個擺盤奇怪,只係食到好似一pad蛋沙律…👦🏻兩舊嘢食落去完全唔知咩味,唔識形容3️⃣ 法國龍蝦濃湯 ⭐️4/10正常冇龍蝦味有鹹味4️⃣ 鵝肝拼牛柳 ⭐️5/10呢碟菜有鵝肝有牛柳,正常食到落肚5️⃣ 煙三文魚天使麵 $168 ⭐️ 2/10個麵追咗好耐先嚟,一嚟見到個樣都知賴嘢,天使麵碎晒一Pat,好似米粉,個白汁好稀又冇乜味🤮煙三文魚有一大舊,但係感覺唔新鮮唔知應唔應該叫第6道菜🤗我地食到最後個意粉先有staff realize我地冇上到餐包補返lol--Food: 1.5/10Environment: 4/10Service: 3/10Price: 2/10Overall: 2/10💸 ~250 pp

1️⃣ 美國生蠔 $10/pcs ⭐️3/10

D蠔得鹹味,細隻都算,完全冇鮮味同海水味,咬口唔多開胃

2️⃣ 三文魚撻撻 ⭐️2/10

👦🏻兩舊嘢食落去完全唔知咩味,唔識形容

3️⃣ 法國龍蝦濃湯 ⭐️4/10

正常冇龍蝦味有鹹味

4️⃣ 鵝肝拼牛柳 ⭐️5/10
呢碟菜有鵝肝有牛柳,正常食到落肚

5️⃣ 煙三文魚天使麵 $168 ⭐️ 2/10

Food: 1.5/10