2019-09-10 317 浏览
之前某app有張免費奶蓋茶嘅coupon 所以就打算試下呢杯奶蓋菠蘿茶 之前出奶蓋茶嘅時候都飲過一次 但係實在麻麻地所以都冇咩期望今次呢杯嘢攞上手奶蓋比較多 飲落去係菠蘿沙冰 但係唔算太甜 個底有啲罐頭菠蘿 整體嚟講算係比上次好 一試無妨
之前出奶蓋茶嘅時候都飲過一次 但係實在麻麻地所以都冇咩期望

整體嚟講算係比上次好 一試無妨
外卖自取
2019-04-07 122 浏览
前排睇到麥記賣廣告已經心郁郁 行過見到有MC CAFE就去買杯試試!冰雪焦糖爆谷鮮奶咖啡($39)本身勁鐘意焦糖既所有產品 今次都唔會錯過試新野嘅機會本身係一杯普通嘅焦糖咖啡 但加配左個迷你爆谷脆窩夫筒 賣相即刻加晒分!行街行到熱熱地飲番杯冰凍咖啡真係一流以麥記嘅價錢來講$39一杯略嫌有啲貴不過試一次都無妨!哈哈!
前排睇到麥記賣廣告已經心郁郁

行過見到有MC CAFE就去買杯試試!

冰雪焦糖爆谷鮮奶咖啡($39)
本身勁鐘意焦糖既所有產品 今次都唔會錯過試新野嘅機會

行街行到熱熱地飲番杯冰凍咖啡真係一流

以麥記嘅價錢來講$39一杯略嫌有啲貴
不過試一次都無妨!哈哈!

冰雪焦糖爆谷鮮奶咖啡
冰雪焦糖爆谷鮮奶咖啡
Mc Café推出懷舊的雪糕系列當然要捧場吧!朱古力脆皮新地外層朱古力真的幾夠脆~而裡面則是普通的朱古力軟雪糕~而脆皮朱古力新地大窩夫筒的筒也十分脆口比新地筒的好吃很多而雪糕上也插有「黑白配」的脆條價錢當然比朱古力脆皮新地筒貴但我覺得這款比較好吃呢~~
Mc Café推出懷舊的雪糕系列
當然要捧場吧!

朱古力脆皮新地外層朱古力真的幾夠脆~
而裡面則是普通的朱古力軟雪糕~

而脆皮朱古力新地大窩夫筒的筒也十分脆口
比新地筒的好吃很多
而雪糕上也插有「黑白配」的脆條
價錢當然比朱古力脆皮新地筒貴
但我覺得這款比較好吃呢~~
2018-06-09 97 浏览
有朋友同我講過McCafe的咖啡,性價比比較高,十多元已經有一杯不錯的咖啡。我不是太喜好咖啡,於是我轉向其他飲品, 早前看見他們有美祿恐龍。 一試之下, 迷戀上! 原來美祿加鮮奶再加忌廉上面灑小小美祿粉是十分好味的。McCafe仲有儲分制,飲了十杯之後便會有一杯免費。直至到我已經下載麥當勞外賣程式之後,才發現可以點soymilk, skim milk,鮮奶或少冰,十分個人化。曾經試過買他們的bagel,價格不算太貴,整體嚟講用作早餐亦是不錯的選擇。

2018-05-12 124 浏览
-每 天 給 自 己 一 杯 咖 啡 的 時 間💙好 好 地 休 息☕️-Cappuccino☕️ (small) ($14)平平地飲一杯Cappuccino 😌#mccafehk #cappuccino #longblack @mccafe.hk -Name🏠:Mc Cafe地址📌:全港任何一間Mc Cafe價錢💰:Cappuccino (small) ($14)#hkfoodie #foodielifeinhk #hkig #food #hkfood #foodporn #cafe # #甜品 #instalike #hklover #foodie #followme #like4like #香港 #followforfood #likeforfood #tagforfood #instafood #相機食先 #dinner #foodagram #平價美食 #dessert #美食 #lunch #coffee

每 天 給 自 己 一 杯 咖 啡 的 時 間💙
好 好 地 休 息☕️
Cappuccino☕️ (small) ($14)
平平地飲一杯Cappuccino 😌

@mccafe.hk
Name🏠:Mc Cafe
地址📌:全港任何一間Mc Cafe
價錢💰:Cappuccino (small) ($14)

2017-11-28 127 浏览
聖誕漸近,McCafe又再次推出多款名為 Merry Wonderland的應節飲品和食品,讓極少光顧 McCafe 的我,也被吸引去吃了一頓全朱古力午餐。這次 McCafe聖誕推廣活動,共有三款飲品和兩款食品,佔了大半都與朱古力有關,實在是我這個朱古力超級粉絲的喜訊。三款飲品中,「薑餅人咖啡」和「雪人薄荷朱古力咖啡」都是熱飲,只有「凍薄荷朱古力咖啡」是凍飲,而在食品方面,則有「軟心朱古力撻」和「朱古力蛋糕層層疊」,只要購買指定飲品,便可以特價享用。酷愛吃朱古力的我,捨棄了「薑餅人咖啡」,也捨棄了沒有可愛拉花的凍飲,點了有可愛雪人拉花的「雪人薄荷朱古力咖啡」。伴吃的則是看來比「軟心朱古力撻」更加吸引的「朱古力蛋糕層層疊」。坦白說,下了 Lindt 70%朱古力片進咖啡之後的「雪人薄荷朱古力咖啡」苦味頗重,薄荷朱古力味就不太強,並不是我杯茶,不過這杯咖啡的雪人拉花那麼可愛就例外。至於那件「朱古力蛋糕層層疊」雖然一如所料,毫不意外地不能和 Lady M的相比,可也做得有板有眼,層次分明得來口感不錯,不過朱古力味就較淡,不夠濃烈。 這一天。竟然難得地吃了一頓全朱古力午餐,真是無幾何。

這一天。竟然難得地吃了一頓全朱古力午餐,真是無幾何。
等候时间
3 分钟 (堂食)
用餐时段
2016-03-10 258 浏览
其實而家cafe 當道開到成行成巿 不過其實有好多區份都未普及尤其係一系列舊區 可能人口老化問題 令到創業者未敢去進入呢類地方如果想飲杯方便快捷既即磨咖啡 又唔想去咁遠 用咁耐時間我會揀McCafe 因為總有一間係附近係麥當奴既優勢 重點係佢性價比其實都好高下午茶時間 小小地食一件小點 飲一杯即時磨制既咖啡 係一件幾稱心滿意既事黎要左一杯細Flat White ($23.5)配一個淡芝士全麥圈(跟任何飲品加$10)就造就左一個下午茶餐出黎 感覺都幾健康Flat White - 係由鮮奶泡配合特濃咖啡所調成 味道上係比較濃郁咖啡味 因為佢同奶既比例係接近一比一 所以苦澀味都會比latte或者cuppocino為重 但入口感更加香 奶味亦不會被蓋過 只係如果用高脂奶會香更滑身 而偃用既咖啡豆會有有點酸性味道 雖然係McCafe 出品 但都付上雙心拉花 有誠意亦有板有眼 重點都係杯中物 淡芝士全麥圈 - 賣相都很「麥」 健康感好重由於係成品 所以店員會將圈用夾餅爐加熱開頭都怕佢會好乾身 不竟全麥制再加熱不過當我抹上淡芝士之後 發覺丁點乾身感都無 剛剛好 麥片有咬口 而圈身都實淨有咬感唔會鬆散
其實而家cafe 當道

淡芝士全麥圈 - 賣相都很「麥」 健康感好重

由於係成品 所以店員會將圈用夾餅爐加熱

開頭都怕佢會好乾身 不竟全麥制再加熱

不過當我抹上淡芝士之後 發覺丁點乾身感都無

剛剛好 麥片有咬口 而圈身都實淨有咬感唔會鬆散 淡淡的芝士味同麥味都好配合

呢個下午茶組合 感覺比食西多雞脾或者蛋糕都來得有誠意有質素及健康
2016-03-07
等候时间
10 分钟 (堂食)