2023-04-19
【 旺角樓上特色墨西哥菜 】 🥗又到左帶Aidan食好嘢既時間喇!今次我哋去左旺角一間主打墨西哥菜嘅樓上Cafe「Mobin」。餐廳環境以墨綠色為主題,有大大嘅玻璃窗讓陽光射入室內,感覺好舒服。安妮媽媽推介菜式 :🍕墨西哥蕃茄芝士脆批配香腸脆批又薄又脆,上面放滿勁多蕃茄,酸酸甜甜好開胃,配上香腸、芝士和greek yogurt一齊食,少少辣好正!🌮無肉餡餅餅皮夠薄,入面有黑豆、豆蓉、粟米和芝士,配上餐廳自家調製嘅風味醬料,牛油果醬和莎莎紅醬 ,口感更豐富。🍨MOBIN香烤香蕉花生醬甜脆餅第一次食呢種甜品,估唔到咁好味!空心嘅脆餅非常香脆,上面放滿雪糕、花生、香蕉、焦糖醬和朱古力醬,好味到停唔到口!🍹青檸薄荷汽泡水薄荷口味好清新,加上酸酸既青檸,好解渴好好飲。🍑蜜桃冰茶有一層厚身嘅泡沬,有香濃蜜桃味,配上冰茶,夏天飲一流!
安妮媽媽推介菜式 :
🍕墨西哥蕃茄芝士脆批配香腸
🌮無肉餡餅
🍨MOBIN香烤香蕉花生醬甜脆餅
🍹青檸薄荷汽泡水
薄荷口味好清新,加上酸酸既青檸,好解渴好好飲。
🍑蜜桃冰茶
有一層厚身嘅泡沬,有香濃蜜桃味,配上冰茶,夏天飲一流!