2023-06-27
友人推薦依間泰國菜,有人推薦就試試佢。去到見到環境幾靚,係摩洛哥既風格,真係好岩三五知己食下野打下卡。香燒魷魚筒-都幾彈牙,燒得好香,配上甜甜地既燒醬,好開胃,擺盤都好精美芝士焗蕃薯條-比起普通薯條,蕃薯薯條先係我既真愛,食落甜甜地又唔會好乾,炸得香脆,配埋芝士食又多左個層次泰式海鮮菠蘿炒飯-依到無好似坊間咁,用菠蘿🍍殼去上,但對我而言感覺更衛生。炒飯炒得剛剛好,海鮮亦唔少,腰果同肉鬆都加得豪不吝嗇,依個炒飯俾合理以上青咖喱豬頸肉配香酥餅-青咖喱好濃郁,配埋鬆脆既酥餅真係perfect match,豬頸肉好有肉香,都燒得好香脆雖然餐廳話有限時,但其實唔full又無人等位,佢地都唔會趕人走,值得一讚。但當然,如果講左限時,而出面有客人等位,就唔應該霸住張枱唔走喇