2024-07-25 36 浏览
今晚放工又去搵食,6:45pm 左右去到,見到個和牛堡好吸引,又見到飲品好似好好飲咁,又見到薯條有shake shake 粉,又想食炸雞所以就一次過叫晒我想食既野~特選玉子沙律和牛堡 $46好好食,好大個,份量好足另加薯條 & 飲品 $16~仲夏草莓酪(另加 $7)味道都OK!不過初時以為店員唔記得比飲管我,但問佢拎佢都唔係好願意比我明白要環保,但佢有士多啤梨蓉果漿係上面,我唔攪拌真係mix 唔到佢地囉~細薯條配日式紫菜木魚花調味粉(另加 $2)個調味粉無咩特別d薯條淋既,唔熱既摩斯脆雞  $23又細!又唔熱!又平!又硬!又鞋佢係一隻去左骨既雞脾仔 (雞槌骨有保留返)雞槌下既肉唔知點解壓到好扁,加埋d厚既炸漿,完成食唔到係雞肉用左$9x  食左一餐又受氣又唔熱既野問心你既價錢收貴 M記咁多,都希望你地可以比得返相應既食物比客人囉
所以就一次過叫晒我想食既野

~特選玉子沙律和牛堡 $46
好好食,好大個,份量好足
特選玉子沙律和牛堡

另加薯條 & 飲品 $16

~仲夏草莓酪(另加 $7)
味道都OK!

不過初時以為店員唔記得比飲管我,但問佢拎佢都唔係好願意比

仲夏草莓酪

~細薯條配日式紫菜木魚花調味粉(另加 $2)
個調味粉無咩特別
d薯條淋既,唔熱既
細薯條配日式紫菜木魚花調味粉

摩斯脆雞  $23
又細!又唔熱!又平!又硬!又鞋

佢係一隻去左骨既雞脾仔 (雞槌骨有保留返)

用左$9x  食左一餐又受氣又唔熱既野
2024-07-24
用餐时段
特選玉子沙律和牛堡
仲夏草莓酪
2023-07-15 316 浏览
假期瞓得晏就落樓下求其食見到好似好耐冇食漢堡就入咗mos burger每次嚟到都係食蝦堡佢入面有兩個sauce我覺得好match 仲有埋啲生菜絲增加口感男朋友揀咗牛肉漢堡佢個sauce係另上Sauce入面仲有啲洋蔥粒漢堡入面有芝士洋蔥粒同蕃茄可惜芝士唔夠溶如果溶啲再好食啲兩個包嘅包質都係好鬆軟每次食我都例牌叫返個炸薯條呢度嘅炸薯條係粗薯條食落去好有薯仔嘅味道鹽分亦冇咁多食完覺得勁飽😂仲嗌多咗件炸雞但可能部位嘅問題我覺得呢個炸雞好鞋唔推介
假期瞓得晏

但可能部位嘅問題
我覺得呢個炸雞好鞋
唔推介
2022-07-11 594 浏览
🍄松露啡菇和牛漢堡見到有哂兩樣我🫶🏻嘅野就係松露醬同🍄啡菇實物同廣告圖差唔多🍄🍄係細過塊和牛扒嘅因為主角係塊牛 所以大啲都正常😂😂但如果🍄控見到粒🍄都大大粒會更開心👏🏻👏🏻👏🏻牛嘅部份唔會係勁乾都有啲肉汁 冇食到有筋但未算好香口配料有菜 洋蔥粒 松露蛋黃醬有洋蔥嘅加持 會更有咬口不過松露味唔算好突出蛋黃醬就酸酸地 幾開胃粒🍄就最juicy 多汁啲汁滴到周圍都係😂😂食嘅時候小心啲!!
🍄松露啡菇和牛漢堡

不過松露味唔算好突出
蛋黃醬就酸酸地 幾開胃
粒🍄就最juicy 多汁
啲汁滴到周圍都係😂😂
食嘅時候小心啲!!
2021-06-01 767 浏览
I ordered a mos cheese burger with pumpkin harsh brown and got a free nuggets with membership. The fried food was crispy and freshly made. The taste of burger was classic too.
2021-05-19 385 浏览
今日特別想食mos burger所以就上左佢地個社交平台 page睇下有咩新搞作,我對珍珠堡無乜興趣,所以就叫左嗰未試過嘅摩斯辣味漢堡啦🔥<摩斯辣味漢堡(單層)> 💰$27一如既往,啲料好足好新鮮,最中意佢勁多洋蔥同大大舊蕃茄🍅中和返個辣味😂作為一個譚仔只喺食到十小辣既我都覺得handle到當然唔少得<南瓜餅>啦 應該喺我喺mos最中意嘅單品😍+$22就食到佢同一杯野飲,我就再+$6要左杯<凍抹茶鮮奶>正常水準想讚下員工好有效率,叫完坐左5分鐘就拎到個餐,仲要野飲幫我入左紙袋(無用膠袋),加分😇

<摩斯辣味漢堡(單層)> 💰$27
南瓜餅

Iced  Maccha  Latte

正常水準

2021-05-19
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
南瓜餅
2021-03-02 447 浏览
話說丈夫好鍾意食MOS BURGER , 久不久都會同佢去食下, 今日PLAN左下午茶時間去睇睇. 好彩人唔多, 仲有位, 不過上一位食客就冇手尾喇, 食完唔執野, 希望各位食客留意下!叫左2個SETS , 1個要薯條, 1個要雞塊, 我就要左個唔辣既MOS BURGER , 而丈夫就要左個辣+芝士既BURGER! 等左大概幾分鐘就有得食, 雞塊好熱, 唔錯! 但薯條就唔OK喇. 凍既! 超級唔開心. 仲要有D淋 試埋個包, 感覺上退步左. 唔熱之餘, 製作果個比較求其. D醬漏晒落張紙度. 食得好狼狽不過勝在夠大個. 加返分!TOTAL 帳單HKD101 , 明明睇過FB PAGE 消費夠HKD100 有優惠券送, 但又冇比於是食完走人果時去問下CASHIER ., 其實有冇, 結果CASHIER 施施然響後面拎一張出黎. O.. 可能呢方面都要改善下了!

不過勝在夠大個. 加返分!

O.. 可能呢方面都要改善下了!
2021-02-28
2021-02-24 270 浏览
臨放工之前媽媽打電話嚟話唔煮晚飯,所以就要自己買野食,喺商場行咗陣之後決定買漢堡🍔因為都好耐冇食過lu。佢而家無恢復晚市堂食,外賣嘅話仲有九折優惠。🎈特級和牛漢堡🍔原本對呢個漢堡有啲期望,但食落口發現其實同普通牛肉漢堡差唔多,反而幾鍾意佢個醬汁,同埋塊番茄🍅都好大塊,不過唔知係咪因為個包唔係太熱,所以芝士冇溶到,整體來講呢個包比較普通。🎈北海道南瓜薯餅反而呢個薯餅有驚喜,就咁睇表面嘅話好似好普通,但食落去之後發現佢個皮好薄,裏面嘅南瓜蓉好多,而且南瓜味好香,我覺得呢個薯餅係好食過個包添啊!整體來講,南瓜薯餅係值得食嘅,不過包嘅話下次就會揀第二個。

佢而家無恢復晚市堂食,外賣嘅話仲有九折優惠。

🎈特級和牛漢堡🍔

🎈北海道南瓜薯餅

整體來講,南瓜薯餅係值得食嘅,不過包嘅話下次就會揀第二個。

外卖自取
$47.7 (晚餐)
2020-05-08 695 浏览
部分套餐疫情下外賣85折,應該得連鎖店先頂得住,Mos burger 都無食一排,早餐均價30蚊折左25左右,的確幾抵食火雞芝士牛角包牛角包比金拱門優勝,外皮有少脆但內裡不失軟熟...而醬汁方面酸酸地,似千島汁,好開胃,我額外要求多醬,牛角包外皮依然不失輕脆,而內裡則吸滿醬汁好滿足....雞肉,芝士,蕃茄則普普通通,但互相碰上卻交織著美妙樂曲...Amazing !!熱檸茶則用上名牌茶包,不過不失埋單25.5, 抵!

火雞芝士牛角包

熱檸茶則用上名牌茶包,不過不失

埋單25.5, 抵!
2020-04-06 474 浏览
Mos Burger快餐引入香港已久,大學時期常常光顧。出來社會後,就少了食速食店。今日與朋友晚餐,他有下場活動要趕緊接著去,便選擇在Mos Burger用膳。二人同吃一個餐。本來以為會是沒有誠意的速食,但竟出奇地好味。看來,我一直抱有「速食=劣食」的偏見已經過時。我們點了期間限定的墨西哥肉醬脆片漢堡,配摩斯脆雞。漢堡包得很漂亮,跟菜單中一樣好看。墨西哥肉醬脆片漢堡的調味醬惹味。然而裡頭脆片都受濕了,完全不脆,不加脆片可能更好。摩斯脆雞超級無敵好味,比類近速食店的炸雞都要好味。雞皮炸得夠炸,有輕微燶味,肉質多汁,適度好處!飲品叫了黑糖珍珠抹茶鮮奶。員工忘了加糖,幾乎沒有味道。難以評價。

墨西哥肉醬脆片漢堡

黑糖珍珠抹茶鮮奶
2020-04-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
墨西哥肉醬脆片漢堡
2020-01-02 425 浏览
大概一年前呢間嘢新開嗰陣時所有嘢都好快手但係而家慢咗好多,等咗好耐不過職員嘅態度令我非常surprise佢極度有禮貌同我講唔好意思等咗咁耐,請慢用態度分滿分very good
大概一年前呢間嘢新開嗰陣時所有嘢都好快手
但係而家慢咗好多,等咗好耐
不過職員嘅態度令我非常surprise
佢極度有禮貌同我講唔好意思等咗咁耐,請慢用
態度分滿分
very good
2019-01-06 751 浏览
週末晚到處都人山人海, 要搵嘢食都真係唔係咁容易, 快餐店算係比較容易埋手嘅類型。呢間漢堡包店係日本過嚟嘅, 包括我自己在內相信好多人都有食過, 今次見佢有新款嘅包就一於介紹下。點菜嘅形式都係揀咗一個包, 再配你想要嘅組合, 例如你可以揀薯條 ,薯餅 或者炸雞。我同飯友分別點左個魚柳包同埋法式和牛漢堡, 配大嘅厚切薯條同埋北海道薯餅。呢度嘅漢堡包質素算係十分穩定, 雖然係大型連鎖快餐店, 但每次光顧, 總會發現漢堡包嘅包皮係外脆內軟。 以漢堡包中間嘅肉同埋醬料都算係非常高質, 絕對係m記不能比擬的。呢度嘅魚柳包係我嘅至愛。無他, 因為魚柳炸得香脆, 配搭呢度獨有嘅沙律醬汁, 調出魚柳嘅味道。 每一啖都係幾juicy又香濃嘅口感!至於法式和牛漢堡, 用咗經典燒烤醬汁, 配以無數生菜絲, 夾著厚切和牛漢堡。 每一啖都充滿層次, 最重要係佢塊和牛多汁, 咬落一啲都唔柴。厚切薯條都算係呢度嘅經典菜, 外脆內軟唔在講, 味道鹹鹹哋, 搭配濃沃嘅薯仔味, 真係食上癮。北海道薯餅外表炸得金黃 鬆脆, 裏面 係薯仔蓉 搭配一啲牛肉粒, 食落滋味。

2019-01-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 魚柳漢堡
2019-01-01 371 浏览
呢個12 月 好忙忙到 野都食少幾餐今日可以行遠dd去食MOS burger今期focus BBQ洋蔥圈 和牛漢堡等得比平時耐 都要15mins個漢堡ok 和牛唔乾 仲有牛肉汁都juicy其他部份 都ok一貫MOS standard有水準
呢個12 月 好忙

都juicy其他部份 都ok
一貫MOS standard
有水準
2018-09-23 257 浏览
平時食漢堡包食黎食去都係m記,今日就去左食mos burger。叫左個照燒牛肉漢堡餐配薯條,飲抺茶鮮奶特飲。個包望落去好似無咩餸,食落都真係無咩餸。杯綠茶鮮奶反而有驚喜,抹茶唔會好苦,但有鮮奶香味,淨係飲杯野都覺得好飽了
2018-08-24 215 浏览
不要急,最緊要快。。。嘻嘻, 这个月是龍曆7月,所以和狗狗逛街的活動, 还是早去早回好一些!放工後, 速速往最附近的餐店, 已很久沒幫襯這店了, 那就再试一下吧!照烧牛肉漢堡 : 照烧汁很香濃, 使牛肉很 juicy, 較易入口, 合格!吉列蝦漢堡, 選了芥末蛋黃酱: 芥末刺激了味蕾和腦部神經, 呵呵呵, 感覺不錯

2018-08-17 415 浏览
自從前一日,我在西貢墟裡面的印度菜兼酒吧裡面,一邊看「世界盃」足球賽的同時,另一邊在喝啤酒之後,第二日我去到將軍澳「新都城中心」第一期地下的位置,本來是想幫襯位於「茵怡花園」,某間大型連鎖美式快餐店的。但是我正想推開「新都城中心」一期大門口的時候,我發現在商場大門口位置的旁邊,原來還有另一間有名的日本漢堡包快餐店「Mos Burger」,最後「Mos Burger」還是截了美式快餐店的「糊」,搶先吸引了我的注意力。結果我放棄「茵怡花園」的連鎖美式快餐店,改為選擇了日式漢堡包快餐店「Mos Burger」,食了一個價錢不算很便宜的下午茶。將軍澳「新都城」分店「Mos Burger」,採用了沒有裝備店門,類似開放式食肆的設計手法。我剉在「Mos Burger」出入口的位置,食店整體樓面頗為開揚,即使想舉機拍照也不成問題。我走到將軍澳「新都城」「Mos Burger」收銀櫃檯面前,看看今期「Mos Burger」會有什麼新產品值得研究,又有點新意概念的食品,可能給我試食。結果我終於發現到將軍澳「新都城」分店的「Mos Burger」,最近剛剛推出了一款,走日本中部城市「名古屋」風格的「炸蝦漢

結果我終於發現到將軍澳「新都城」分店的「Mos Burger」,最近剛剛推出了一款,走日本中部城市「名古屋」風格的「炸蝦漢堡」。

「炸蝦漢堡」的單售售價,比起「Mos Burger」餐牌裡面的招牌漢堡包食品,牛肉漢堡包「摩斯漢堡」來得更便宜,因為「摩斯漢堡」還要收漢堡二十六元,但是「炸雞漢堡」反而史收港幣二十五元而已。

另一方面,「Mos Burger」在跟餐食品款式方面,都要比傳統美式連鎖快餐店來得多元化,除了一般的薯條汽水之外,「Mos Burger」還可以容許食客選擇配「炸雞柳」、「炸雞」還有「炸南瓜餅」。

除此之外,我不曉得是否「Mos Burger」最近新推出的食品了,因為我發現「Mos Burger」竟然還推出了「雪糕餐」,即是可以選擇叫「Mos Burger」漢堡包,加一杯食店獨立包裝的杯裝雪糕。

然後在「Mos Burger」漢堡包套餐裡面,有關飲品那一部分,「Mos Burger」有一個跟美式連鎖快餐店相同的處理手法,這手法就是容許食容另外再加錢,將汽水飲品改為其他的杯裝飲品。

「Mos Burger」在套餐加錢轉換飲品的種類選擇上,比起連鎖快餐店就來得款式眾多了,包括可以加錢轉換做日式果汁梳打飲品、日式凍抹茶飲品,還有凍咖啡飲品。

結果我為自己的「炸蝦漢堡」套餐,另外選擇了「雪糕套餐」,原有「雪糕套餐」的汽水飲品就加錢轉換了變做,日本凍「白桃梳打」飲品一杯,。

由於我汲取了,以前在其他快餐店裡面,等到食完漢堡包跟薯條之後,作為甜品的「雪糕新地」早已經因為室內溫度的問題,已經融化了一半有多,雪糕即使入了口,吃到的冰涼快感亦都打了折扣。

所以我詢問「新都城中心」分店「Mos Burger」的店員,希望可以讓我先「叫起」杯裝雪糕,等到我享用「炸蝦漢堡」去到尾聲的時候,才真正送到我的檯面面前,達致理想的「甜品」效果。

結果「新都城」「Mos Burger」真的做到了,「Mos Burger」的店員終於都答應我的要求,服務態度算是不錯。將軍澳「Mos Burger」店員給了我一個,平日讓食客用來等候送餐的號碼牌,到是時候享用雪糕的時候,再呼喚店員也不遲。

由於我的「Mos Burger」「雪糕套餐」杯裝雪糕還未是時候登場,所以我的「炸蝦漢堡」跟「白桃梳打」飲品送到上檯,套餐份量感覺都比以往的「Mos Burger」,顯得有點單薄和冷清。

由於我今次只有一個食品「炸蝦漢堡」,所以「炸蝦漢堡」放在竹籃的時候,只得一件份量的「炸蝦漢堡」,少到連夾在中間的切粒檸檬,居然也被我清楚看到。

「Mos Burger」「炸蝦漢堡」本身有一個值得留意的地方,這個值得留意的地方,就是「Mos Burger」會另外為「炸蝦漢堡」,額外附上一小粒「切粒檸檬」。我估計「切粒檸檬」,主要是用來為「炸蝦漢堡」調味。

我建議享用「Mos Burger」「炸蝦漢堡」的朋友們,享用前切記先把「切粒檸檬」,從「炸蝦漢堡」夾層之間摘取下來,否則小心吃掉「切粒檸檬」的話就麻煩了。

我摘下「切粒檸檬」,再從「切粒檸檬」裡面擠出少許檸檬汁進入「炸蝦漢堡」之後,食客再把已經張開口的漢堡麵包緊合起來,就可開始享用,可以咬一口「炸蝦漢堡」了。
炸蝦漢堡

由於「Mos Burger」「炸蝦漢堡」用上了兩大原片的新鮮生菜,所以「炸蝦漢堡」單是健康程度,肯定差極有限,足以把油炸蝦堡的健康負擔都順利抵消。

而且「炸蝦漢堡」生菜在我咬下去得到的口感,也稱得上算是十分爽脆,所以「炸蝦漢堡」於我而言,在營養均衡程度上肯定得到合格成績。

至於「Mos Burger」「炸蝦漢堡」的蝦肉漢堡扒,「炸蝦漢堡」的蝦肉口感都算是很彈牙,至少肯定不會比「麥X勞」的「蝦肉漢堡」差。

而且我可以,從「Mos Burger」「炸蝦漢堡」的橫切面當中,清晰地看到實在的蝦肉,「Mos Burger」「炸蝦漢堡」在蝦肉質素上,肯定也不比「麥X勞」差。

至於我另外加錢換到的「白桃梳打」飲品,飲品的白桃甜味就相對差了一點點,白桃原本應該有的甜味,去到梳打水飲品裡面後,味道稍為變淡了一點點。
白桃梳打

即使我曾經嘗試過,努力去攪拌過「白桃梳打」飲品,但是最後得到的結果仍然是事與願違,我喝到「白桃梳打」的味道仍然是十分之淡,但是在梳打飲品的淡味對比下,反而有助我更能感受到「海鹽雪糕」的甜味。

飲完味道淡得來,有點讓我失望的「白桃梳打」之後,我在才正式開始品嚐試食,將軍澳「Mos Burger」裡面「叫起」留到最後的杯裝「海鹽雪糕」。

我不敢肯定「海鹽雪糕」是否「Mos Burger」自家製造,但是我選擇的「海鹽」味雪糕,和「海鹽雪糕」的甜味,肯定是我第一次吃到的雪糕口味。

一般人如果知道有「海鹽」味道雪糕的存在,第一個反應或許是懷疑,懷疑究竟「海鹽」雪糕味道會否是鹹的。我之前也未曾食過「海鹽」味雪糕,但我也透過不同途徑得知,得知鹽的鹹味有助提升甜味。

就例如有人在夏天食西瓜的時候,都會嘗試在西瓜果肉表面灑上鹽花,加上鹽花的西瓜甜味,會比未灑鹽花前的西瓜味道更甜。
北海道海鹽味雪糕

或許將軍澳分店「Mos Burger」的「海鹽」味雪糕的情況都差不多,「海鹽雪糕」實際的味道也是很甜,而且「海鹽雪糕」的甜味,比起其他款式雪糕的甜味,來得更清純和專一。

驟眼看「Mos Burger」「海鹽雪糕」表面形成的「純白」顏色,跟「雲呢嗱」味、「椰子」味或者「豆腐」味道雪糕的白色都很相似。

但是「海鹽雪糕」的甜味不像「雲呢嗱雪糕」一般,含有來自香草的氣味,也不像「椰子雪糕」帶有原裝椰肉的口感,「海鹽雪糕」甜味更加不像「豆腐雪糕」那麼有,有來自黃豆原始味道。

「Mos Burger」「海鹽」味道杯裝雪糕的甜味,嚴格點來說應該是,一試後能夠直達味蕾深處,可以直接刺激到自身味覺神經的那種甜味。而且「海鹽雪糕」那種甜味不會過膩,吃完也沒有飽飽滯滯的感覺。

「Mos Burger」的「雪糕套餐」,是我一輩子第一次食到的雪糕體驗。雖然甜味的雪糕隨處都有,但是能夠在「Mos Burger」試完彈牙蝦肉漢堡後,再吃到一口甜味,不容易融化的海鹽雪糕,則是我在「Mos Burger」的第一次。

即使「Mos Burger」「雪糕套餐」價錢不算便宜,但是食完沒有感到後悔,已經算不差了。
2018-06-28
等候时间
20 分钟 (堂食)
炸蝦漢堡
北海道海鹽味雪糕