2019-04-29 565 浏览
好耐無食Mos Burger 了久違了的味道,雙重芝士漢堡,芥末蝦堡,炸雞塊均值得推介此店還多了不錯的服務,員工貼心但薯條太「油」,雖然更換左一次,但未有改善,唯一不足之處會再次光臨,期望下次會有改善
好耐無食Mos Burger 了
久違了的味道,雙重芝士漢堡,芥末蝦堡,炸雞塊均值得推介

此店還多了不錯的服務,員工貼心

但薯條太「油」,雖然更換左一次,但未有改善,唯一不足之處

會再次光臨,期望下次會有改善

2019-04-29 457 浏览
之前未試過在mos burger食早餐,難得今個星期六早起,唔好食其他成日食既美式快餐店既早餐啦,一於就試下日式快餐店既早餐啦!早餐選擇都算多,有牛角包類、漢堡包類同all day breakfast類😕全日早餐類好似好吸引咁,叫左個雞扒餐,連飲品三十幾蚊。黎到真係嚇親,估唔到雞扒得咁細塊😧😧唔夠一個手指長,而且好dry好唔好食😨炒滑蛋都唔多得,一d都唔滑又硬...全部最好食既係玉米湯啦,可惜同便利店買即沖果d係一樣既😐總結都係美式快餐既早餐好食...唔怪得多人咁多

總結都係美式快餐既早餐好食...唔怪得多人咁多
2019-04-16 724 浏览
下午4點幾有少少餓想食啲野,又吾想食甘飽,就去左mos burger食個餐。1. Mos cheese burger Classic既burger。都係即叫即做,入面啲配料都係牛扒,番茄,芝士。牛扒係比較新鮮的,咬落吾韌口又吾係鞋洽洽既,牛味夠。不過,最欣賞都係佢個包皮,好軟熟,又夠熱。但個包都要$28, 性價比黎講較低。吾想食老麥既時候都可以轉下口味既。2. 南瓜餅新鮮炸,炸粉薄。成塊都係南瓜,淡淡的南瓜清香。但食完都好飽。成個set加埋都要$49,tea黎講,真係吾抵。

1. Mos cheese burger
不過,最欣賞都係佢個包皮,好軟熟,又夠熱。

2. 南瓜餅

成個set加埋都要$49,tea黎講,真係吾抵。

2019-04-13 1682 浏览
今(13-4-2019 Sat)朝同老公食早餐,我唔係好肚餓,唔知食乜好,老公之前睇到呢喥有櫻花漢堡套餐,就想食,但朝早有咩?唔係晏晝至有?我哋決定嚟到睇睇先,去到我哋睇餐牌係有呢個餐,問問職員o衣o家有冇?佢哋答有.竟然咁早有?咁就要呢個,不過成$61.00,好貴,再要個早餐拼盤,$31.00嘅摩斯煙雞肉,飲熱奶茶.7分鐘後,兩個餐送到,睇吓,份量唔多,真係貴.我先食牛油多士,唔脆,失望.紫菜風味薯條,薯條份量好少,呢個原來已經係大薯條,不過比較粗,味道清淡,即使加咗紫菜粉都係,但佢係熱騰騰.櫻花漢堡,話係天丼珍珠堡,餐牌冇講係咩餡,唯有靠自己食到咩就係咩,呢個味道有少少似梅嘅酸味,熱熱地,我就覺得食到炸蝦,炸粉係脆,就係咁.炒蛋都嫩嘅,但味道好淡,好似冇落鹽;摩斯煙雞肉薄切,味道一樣係淡,淡到食唔到煙煄味.熱奶茶,又中招啦,紅茶加奶,味道又係淡到爆.抹茶鮮奶特飲,唔大杯,味道又係淡.衛生:有蚊滋飛嚟飛去.抵食係1.5分其他:其實櫻花漢堡套餐喥杯嘢應該係櫻花特飲,但老公買完嘢返埋位,個職員行過嚟同佢講,做櫻花特飲嘅材料未到,須要轉其他飲品,老公就轉咗抹茶鮮奶特飲,因唔使佢哋退錢咁煩.
問問職員o衣o家有冇?佢哋答有.
7分鐘後,兩個餐送到,睇吓,份量唔多,真係貴.
摩斯煙雞肉套餐
櫻花漢堡套餐
我先食牛油多士,唔脆,失望.
紫菜風味薯條,薯條份量好少,呢個原來已經係大薯條,
紫菜風味薯條
不過比較粗,
紫菜風味薯條
味道清淡,即使加咗紫菜粉都係,但佢係熱騰騰.
櫻花漢堡,話係天丼珍珠堡,
天丼珍珠堡
餐牌冇講係咩餡,
天丼珍珠堡
炒蛋都嫩嘅,
炒蛋
熱奶茶,又中招啦,紅茶加奶,
熱奶茶
味道又係淡到爆.
抹茶鮮奶特飲,唔大杯,味道又係淡.

衛生:
有蚊滋飛嚟飛去.

抵食係1.5分

其他:

但佢哋可唔可以check清楚晒至答客人?
2019-04-13
$46 (早餐)
2019-03-14 493 浏览
這間餐廳分店唔多,荃新天地這間最舒適。顧客雖然很多,稍等也能找到座位。由於未食lunch, 比較肚餓,所以今勻點了和牛漢堡,香味四溢,份量十足,和牛肉厚味濃,非常juicy, 麵飽軟滑,保持水準。加埋厚切薯條,鬆脆可口,飲埋汽水已經飽晒,大满足!
2019-02-12 680 浏览
今日原先想去試下荃灣有名冰室,但見好多人排隊,所以就選擇其他,見到Mos burger ,見到入面都好爆,但仍然唔難等位,決定一試,野食選擇唔多,主要都係一個包,另外加其他食品,汽水就一定有,就睇下想跟薯條、沙律、定還是炸雞,咁我就選了個吉列炸蝦堡包配炸雞汽水,我女友就選咗和牛漢堡配薯條汽水,食過好驚喜,因為價錢唔貴,但食物味道好好,又足料,尤其係和牛,真係好味,難怪是人氣首選,另外配薯條是粗薯條🍟,都好有口感,唯獨是比較差嘅就係炸雞,可能已經炸咗好耐,比較淋,但總結抵食,值得推介。
和牛漢堡

吉列蝦堡

和牛漢堡
吉列蝦堡
  • 厚切薯條
2019-02-07 465 浏览
坐在目黑區深宵那個摩絲漢堡店🎵細細個就知道MOS burger,好開心依家香港都有得食日式漢堡☺️今次去左位於荃灣citywalk 1期既呢間分店食漢堡。因為唔算太肚餓而且跟住去做運動既關係唔想食太飽,所以就只係買左一個burger食!揀左Chicken Burger 脆雞堡😃坐低等左陣,店員送黎熱辣辣漢堡~ 我好鍾意佢用呢款包,軟林林既💕 仲有相對起美式一大塊生菜,個人黎講真係好buy切絲既,食起黎方便好多、容易咬🙈 佢個sauce係有少少泰式酸辣醬既味、開胃!個雞排都炸得好香脆總括黎講荃灣分店維持到一貫水準,唔錯
坐在目黑區深宵那個摩絲漢堡店🎵

總括黎講荃灣分店維持到一貫水準,唔錯

2019-01-30 754 浏览
#Throwback to the day when I tried out the Hokkaido croquette burger from MOS Burger.😍😋😋Japanese beef hashbrown was used as the burger patty, it consists of fresh grounded beef and Hokkaido potatoes. Crispy golden-brown, thick and meaty.🤩👅It was indeed a bizarre combination when it comes to spaghetti and burger.😂🍔🍝 But it was beyond expectations. Perfectly matched, and with some sliced lettuce and salad dressing. What a great COMBO!🤤🤤🤤
2018-11-25 692 浏览
今次叫咗芝士魚柳漢堡 ,加薯條再加可樂,味道幾新鮮,魚柳炸得幾脆,環境唔錯,好耐冇食過, 同埋 點餐同等候時間 都唔耐, 分店好似越嚟越小, 見到所以就即刻上去食 ,可以一試,會再去 推介魚柳漢堡
推介魚柳漢堡
芝士漢堡
芝士漢堡
2018-11-05 615 浏览
北海道薯餅漢堡😛Mos Burger我真係好耐冇去食啦🙈今次呢個漢堡包,又真係幾好食👍厚厚既薯餅,非常有口感,再配上茄汁意粉作配料,好有創意,而且幾好食🤤
北海道薯餅漢堡😛
Mos Burger我真係好耐冇去食啦🙈
今次呢個漢堡包,又真係幾好食👍
2018-10-15 697 浏览
早前見到MOS Burger 新出12週年紀念漢堡“北海道薯餅漢堡”,見佢咁特別,中午就去試下先,買左之後影比朋友睇,佢見到問我點解有麵條?其實係人地特登將意粉融入個包度架新野黎架!未食個陣以為口感奇怪,但食落又出奇地夾,意粉唔係超重茄汁,薯餅又無特別重味,所以味道唔會各自發揮,加埋個包入面啲醬,唔知係咪沙律醬呢?所以食落唔會膩讚呀仲有配埋熱辣辣厚切薯條,真係超級熱啦新鮮薯條,再飲埋杯可樂,今餐簡直大大滿足呀!
其實係人地特登將意粉融入個包度架
仲有配埋熱辣辣厚切薯條,真係超級熱啦
新鮮薯條,再飲埋杯可樂,今餐簡直大大滿足呀!
2018-09-26 554 浏览
Mos burger一向都好鐘意食,但奈何住既附近都冇分店,通常都係經開見到先幫襯,買左黑醋雞肉漢堡,鐘意佢d椰菜絲切得夠細條,配埋個醬汁真係好好食,雞肉都有肉汁唔鞋口
2018-08-24 557 浏览
Mos burger 好少分店,難得去到citiwalk見到有,即係買黎試下先!新出既包黎,「意粉烤雞扒包」,配上薯條同埋汽水!大約$50!呢個包係其間限定,新推出的,真係好想試下,點用意粉整個包出黎!個意粉包食落去都冇咩違和感,唔會話太乾身咬唔到,又夠大夠厚身,雞扒加上新鮮生菜都好juicy,仍沒有太油既感覺!原來意粉包都冇中伏!薯條係個人最like既粗身大薯條,好有薯仔味!脆脆地仍都唔會太油既感覺!唔錯
2018-08-18 416 浏览
為食的人又再想減肥,通常只有口講,但開始想通飲食法則,將高質食物放入口,好過食垃圾。食快餐亦例外,今日食貴價漢堡同薯條,起碼自我感覺良好。今日食海鲜珍珠堡,有正氣嘅飯做包身,中間夾住煎海鲜,配上即炸嘅粗薯條,正係爽丫丫。
,好過食垃圾。
食快餐亦例外,今日食貴價漢堡同薯條,起碼自我感覺良好。

2018-08-02 478 浏览
今次食咗增量牛肉芝士漢堡包單買$38 加左$23set 有雞塊再加$9有凍咖啡連忌廉topping . 個包份量都幾足夠。女仔食完一定夠飽。一袋有4塊的炸雞塊都幾新鮮。mos burger 其實全部全部都係合成肉。漢堡包入面的菜份量會相對比多少少。但羊毛出自羊身上。所以嚴格來講都係同麥當勞差唔多!但就係高級貴版。 都係少食多滋味多吃壞錢包。哈哈哈。

2018-08-02
外卖自取