2008-12-25 24 浏览
o岩o岩飲完茶阿爸見到MOS Burger又話要買俾我食明知我當時已經好飽 而且li排仲減緊肥佢都係要買個白鱈魚漢堡我最唔鍾意d新鮮熱辣ge野放到凍晒先食.......於是買完立即邊行邊食(又俾阿爸話邊行邊食係壞習慣=_=)一試....即刻感受到牛油香味同又軟又熱ge麵包好夾塊魚柳表皮又薄又脆質感同m記ge差好遠不過隱約覺得有d腥下次要再試其他
o岩o岩飲完茶
阿爸見到MOS Burger又話要買俾我食
明知我當時已經好飽 而且li排仲減緊肥
佢都係要買個白鱈魚漢堡
我最唔鍾意d新鮮熱辣ge野放到凍晒先食.......
於是買完立即邊行邊食(又俾阿爸話邊行邊食係壞習慣=_=)
一試....即刻感受到牛油香味
同又軟又熱ge麵包好夾
塊魚柳表皮又薄又脆
質感同m記ge差好遠
不過隱約覺得有d腥

下次要再試其他
2008-12-15 20 浏览
今日去青衣城,順便去MOS BURGER買個LUNCH ~~自從青衣城開左後都係第一次去 !最尾叫左個照燒牛肉漢堡B SET + 細薯條 $48 ~~其實我想食烤牛肉漢堡呢..不過雙日先有 ~ =(D包即叫即整,所以等左約10 MINS~燒牛肉漢堡不錯呢,甜甜既燒汁+漢堡..正~~塊漢堡感覺幾新鮮 ~!我諗如果有埋芝士會更好~厚薯條好味過Mcdonald ...凍左都好味 !!而且入面好多薯蓉~~最差係呢個..蝴碟蝦 ,有燒烤醬配埋..食落我剩係食到炸粉味,又鞋..一點蝦味都冇呀 !!!!最終我要點醬先感覺到有味...有冇搞錯...呢個單買仲要成 $15 ..
自從青衣城開左後都係第一次去 !
最尾叫左個照燒牛肉漢堡B SET + 細薯條 $48 ~~
其實我想食烤牛肉漢堡呢..不過雙日先有 ~ =(
D包即叫即整,所以等左約10 MINS~

燒牛肉漢堡不錯呢,甜甜既燒汁+漢堡..正~~
塊漢堡感覺幾新鮮 ~!
我諗如果有埋芝士會更好~

厚薯條好味過Mcdonald ...凍左都好味 !!
而且入面好多薯蓉~~

最差係呢個..蝴碟蝦 ,有燒烤醬配埋..
食落我剩係食到炸粉味,又鞋..一點蝦味都冇呀 !!!!
最終我要點醬先感覺到有味...
有冇搞錯...呢個單買仲要成 $15 ..
好多款揀,正
熱辣辣, 一流
蝴碟蝦,完全無味,不知所謂
好多款揀,正
熱辣辣, 一流
2008-12-09
今日lunch選擇了食MOS Burger 叫左個薑燒豚肉珍珠堡set A 大加薯條 飲 凍抹茶鮮奶 拎走薑燒豚肉珍珠堡 - 細細個,但足料,有洋蔥,豚肉似肥牛咁,有D肥既連住,汁似吉x家既牛汁咁既味,但唔多夠汁大薯條 - 好ok多,我拎走既關系,有D以(林)左,好在大部份都仲係脆,就係薯條既味,凍抹茶鮮奶 - 抹茶味豐富,同鮮奶配合得好!我鐘意唔落糖水,飲其原味!共$43,但比麥X勞好得多,現在食一個麥X勞餐都不是便宜!單數日是薑燒豚肉珍珠堡,雙數日是烤牛肉珍珠堡青衣店每日只限賣50個
今日lunch選擇了食MOS Burger

,就係薯條既味,

共$43,但比麥X勞好得多,現在食一個麥X勞餐都不是便宜!

單數日是薑燒豚肉珍珠堡,雙數日是烤牛肉珍珠堡

青衣店每日只限賣50個

2008-12-08 1 浏览
前日去左食MOS ~ 揀左辣味雞漢堡~好新鮮呀~剛剛炸起~剛剛好唔知做乜PROMOTION ~有得送KONNYAKU~勁開心~因為單買個KONNYAKU要成15蚊~唔知幾時出返個蝦包~???? 好食過M記那個啦~
前日去左食MOS ~ 揀左辣味雞漢堡~好新鮮呀~剛剛炸起~

因為單買個KONNYAKU要成15蚊~

唔知幾時出返個蝦包~???? 好食過M記那個啦~
(非会员)
2008-12-07 11 浏览
以前因為工作的關係, 常常去日本. 所以, 我從來都係吃日本當地的mos burger, 而一直都未食過香港的出品.日本的mos burger都係好好味, 無論係用料, 製作和服務, 都係一流的. 你會驚訝連fast food都可以有這樣高水準. 但自從轉左工之後, 己經再機會食日本的mos了, 今晚突然心思思, 所以就去左青衣城的分店吃. 我叫了最classic的mos burger($20). 香港的服務同日本一樣, order完會由人幫你送到枱上. 雖然同樣標榜即叫即製, 但港日的分别真大: 日本的整個包都係熱的, 但香港的: 那兩片面包同塊扒只是微暖, 而裡面的洋蔥sauce係凍的, 片蕃茄唔係room temperature,而係冰凍的, 好似係剛從雪柜拿出來一樣. 至於那係肉醬就好好稀, 好唔掂. 另外, 面包又唔似及日本的好味, 因為日本的會加入胚芽, 香好多.我覺得香港mos 所用的面包仲差過burger king & mcdonald's.原本打算在這個冷冷的天氣下可以吃一個即製的熱呼呼的burger, 但結果係凍冰冰, 真係食不下去, 所以只是吃了三分之一就放棄了
原本打算在這個冷冷的天氣下可以吃一個即製的熱呼呼的burger, 但結果係凍冰冰, 真係食不下去, 所以只是吃了三分之一就放棄了, 起身走人!
當初一直唔試稥港的 mos , 就係怕香港的水準會差過日本的好多好多, 影響左mos 在我心目中的印象. 原來, 我當初的憂慮係有道理的!
2008-12-05 7 浏览
上次去MOS Burger都已經係年頭既事,今日有時間,近近地去呢度食午餐啦。呢間都開左一段時間,但我都無機會去。今次食辣味雞漢堡,薯條加大同飲鮮奶紅茶。一俾左錢,有個牌俾你,之後找位坐再有專人俾個餐你。呢樣同沙田、APM最唔同既地方,舖頭果然係舖頭。講下食啦,辣味雞漢堡就唔辣既。但勝在蕃茄夠爽口,而雞扒都唔錯啦,粉又唔會太厚。食得過。薯條就好大條而且好香脆可口,擺多陣都唔會林。個鮮奶紅茶既係西式既奶茶,本來都唔係太夾既。但將佢地既奶精溝入茶到又幾好飲呀,可能係日本既奶精合我口味啦。順帶一提,原來隨左加大薯條外,仲將飲品加大。好!而加做緊兩週年推廣,凡購買套餐可以送Jelly乙杯。咁正既一餐,實有下次既。

咁正既一餐,實有下次既。
辣味雞漢堡
2008-12-03 13 浏览
距離試哂mos burger所有包款之路不遠矣.是日係青衣城間mos初嘗辣味雞漢堡, 一貫又厚又juicy的蕃茄醬, 配上爽脆的生菜絲超fresh lei! 那片脆雞係麥樂雞的texture, 如預期一樣有吉列的鬆脆, 但估佢唔到咁厚肉, 同咁有肉汁, yummy!!!!!最底配上薄薄的一層芥辣醬吊味, 但那辣醬反而令人有少少失望, 完全唔辣ge?!!o黎親mos都愛飲其抺茶鮮奶, 從來都冇諗過飲湯, 但上次試過周打蜆湯之後真係一試難忘!!! 有超多薯仔, 蜆肉同洋蔥, 而且好creamy, 質素不會比餐廳差呢!!!
距離試哂mos burger所有包款之路不遠矣.

辣味雞漢堡
別忘了要試足料的周打蜆湯
別忘了要試足料的周打蜆湯
  • 周打蜆湯
真係好想試哂全部款ar, 今次輪到我一向冇咩注意到的元氣漢堡. 而且重要係第一次去青衣店, 超近我屋企.元氣堡同m記的至尊漢堡相似.包當然鬆軟, 厚身, 但因為外送的關係所以沒有脆脆的口感了, 這款包有一片Mos牛肉, 蕃茄, 生菜絲, 及千島醬汁.Mos牛肉尚算不錯, 但個人認為水準不至於比M記高出許多, 同Tirple O也相距什遠, 始終mos的雞同蝦的漢堡會較出色.蕃茄就是最欣賞, 好juicy同厚身, 生菜絲增添了爽脆的口感, 千島醬係超多的. 但我下次都係會揀番雞同蝦做餡的burger la~~

元氣堡同m記的至尊漢堡相似.

但我下次都係會揀番雞同蝦做餡的burger la~~
Fresh Burger
2008-11-01 10 浏览
收工餓餓地, 又有coupon~ 就決定去食mos~諗住食完先行街~ 點知... 好多人=.="" 想坐底食都唔得~青衣城mos 真係好細, 而且仲有個大缺點...青衣城係無food court... 如果店入面坐滿人一係就要等位, 一係就拎走~無耐今日得我1 人, 我又等唔到位... 拎走罷la~買左最傳統mos burger~等左陣就整好, 仲好熱boo~由拎走至到屋企, 用左10 mins 路程~太肚餓la~ 連相都係我食左後先記起... 未影=.=""算la重點係個burger仲好暖囉~ 好意外ar!如果買麥記, 又拎走, 但路程比mos 短, 返到屋企都凍凍地但mos 仲係暖~而仲肉又厚, 食到有肉汁~肉醬又多@@ yummi~個包仲好軟... 蕃茄好新鮮~唔係我誇張... 當你只食過麥記... 未試過其他... 就覺得麥記好好味但再出去其他餐廰諗埋... 麥記真係麻麻~如果快餐而言, 真係食mos 好過佢~薯條有d "林", 但無辦法, 因為始終都係隔左10 幾分鐘先食佢...如果堂食就very good~ 肥薯條... 好味d~** 因為有$10 coupo
收工餓餓地, 又有coupon~ 就決定去食mos~
青衣城mos 真係好細, 而且仲有個大缺點...
青衣城係無food court... 如果店入面坐滿人
一係就要等位, 一係就拎走~
無耐今日得我1 人, 我又等唔到位... 拎走罷la~

買左最傳統mos burger~
等左陣就整好, 仲好熱boo~
由拎走至到屋企, 用左10 mins 路程~
太肚餓la~ 連相都係我食左後先記起... 未影=.=""
算la

重點係個burger
仲好暖囉~ 好意外ar!
但mos 仲係暖~
而仲肉又厚, 食到有肉汁~
肉醬又多@@ yummi~

個包仲好軟... 蕃茄好新鮮~
但再出去其他餐廰諗埋... 麥記真係麻麻~
如果快餐而言, 真係食mos 好過佢~

如果堂食就very good~ 肥薯條... 好味d~

** 因為有$10 coupon, 所以今日係平d~
2008-10-30 1 浏览
今日返到青衣O係青衣城諗住投其買D 野食返屋企食,見10點9肯德基未有LUNCH 野食就去左試下mos burger!!入到去冇乜人行埋counter 見到有個咩照燒牛肉包(咁上下名),仲話限量每日50個,咁就試下lee 個睇下佢有咩fu fit要限量咁嚴重,跟住跟set配和風炸雞!!返到屋企一開個包黎睇,個樣都ok丫,點知一咬落去,wa,我心諗佢地都幾好野喎,張吉野家個牛肉飯縮埋變左一個包,仲要難食10倍!!!都算喇,真係好肚餓就吞左佢!!跟住再試個和風炸雞!算喇,唔好提喇,即刻飛落街!!!係好過食垃圾law!!!都唔明點解下晝會咁多人食..........????????????????
為o左幫友人儲印仔兼下午茶時間o向青衣城好似無咩好食所以就o黎o左新開o既Mos Burger青衣分店~今次試o左朋友們都推介好食o既 黑醋SakuSaku雞肉漢堡 !!真係好味! 雞夠脆! 同個SakuSaku汁好夾!!另外o的生菜絲, 好多~ 好爽~ 好脆~ very fresh!!今日唔要set A, order了 set B要了蝴蝶蝦~ 仍然係咁好食!!再加$3轉o左蒟蒻~ 水蜜桃味~ gd!!Mos Burger果然品質控制得好好!! 間間分店都好食!! 讚!!
為o左幫友人儲印仔
兼下午茶時間o向青衣城好似無咩好食
所以就o黎o左新開o既Mos Burger青衣分店~

今次試o左朋友們都推介好食o既
黑醋SakuSaku雞肉漢堡 !!
真係好味! 雞夠脆! 同個SakuSaku汁好夾!!

今日唔要set A, order了 set B
要了蝴蝶蝦~ 仍然係咁好食!!
再加$3轉o左蒟蒻~ 水蜜桃味~ gd!!

是日之選~
黑醋SakuSaku雞肉漢堡 ~
蝴蝶蝦~ 個醬好好味!!
水蜜桃蒟蒻~
是日之選~
黑醋SakuSaku雞肉漢堡 ~
蝴蝶蝦~ 個醬好好味!!
水蜜桃蒟蒻~
(非会员)
2008-10-21 4 浏览
終於開到青衣, 方便就腳,落樓下就得食間鋪隔離就係味千, 但一望就知呢間係堅野, 鋪頭出面勁多人等緊, 望入去裝潢幾靚, 員工好忙咁行黎行去, 仲見到成個整包過程, 見住自己個包整出黎真係口水都流埋呀~因為趕時間既關係, 我選擇左外賣, 排隊等左五分鐘左右, 算係好快, 因為我前面有成十個人, 條龍排到去玻璃, 之後就坐係出面等, 見差唔多十分鐘就行入去望下個整包過程其實都好快, 等左十五分鐘到就完成, 個員工仲好好笑容, 以咁多人等緊黎講真係算唔錯, 員工唔多架, 十隻手指都數得哂, 都keep到咁既服務水平, 讚!鍾意食最原始既mos burger, 唔知係咪新開張既關係, 覺得個包大個左厚左, 塊蕃茄好新鮮好厚, 肉醬好正!塊肉好juicy~成個包好熱, 行到返屋企食打開仲有煙出, 好香牛油味! 沙律好大份好新鮮~我估計係因為成間鋪既turnover高, 所以d野食都新鮮d~值得去試下呀!我短期內都會再去~
終於開到青衣, 方便就腳,落樓下就得食

值得去試下呀!我短期內都會再去~
2008-10-15 14 浏览
難得閒日得閒行下商場, 見佢新開將又無咩人就入去一試由於我唔想飲野, 所以只係叫左個包包+鳯尾蝦咁大把, 承為 $37蚊鐘意食蝦既我就選擇左炸蝦堡配 wasbi 汁, 等左無耐就送到鳯尾蝦好乾身, 重好大陣麵粉味 , 我對呢陣味有啲反感但係佢配果個汁又唔錯, 好似啲 BBQ 汁咁, 好在都能蓋過啲麵粉味實話...係食唔到任何蝦味...再嚟個包包先 , 生菜新鮮, wasbi 汁岩哂我喎! 塊炸物有好多蝦係入面炸得好脆口又唔油, 都有啲汁添, 濕濕地又易入口既...不過同樣無乜蝦咮, 係爽口囉!
難得閒日得閒行下商場, 見佢新開將又無咩人就入去一試

鳯尾蝦好乾身, 重好大陣麵粉味
, 我對呢陣味有啲反感
實話...係食唔到任何蝦味...

再嚟個包包先
2008-10-04 13 浏览
MOS......第一次試覺得好好食,但越黎越覺得只係比M記好小小,但貴多多青城呢間新鋪,門口係好多人望望下,但食既人就唔係咁多當M記,KFC,都可以收VISA或者Octopus,佢淨係比得cash,真係有點兒那個B餐跟既炸蝦,第一次試,但淡而無味個包....唔知點解覺得真係好一般,特別係舊肉,一D都唔juicy,麥記個至尊塊肉好似仲好最大問題係塊蕃茄,直頭係雪櫃羅出黎咁,整到個包又會凍又熱,真係唔知想點唯一係個包本身幾軟幾好味

青城呢間新鋪,門口係好多人望望下,但食既人就唔係咁多

B餐跟既炸蝦,第一次試,但淡而無味

唯一係個包本身幾軟幾好味
以前想食就要走到去 朗豪坊 先有得 ' 吔 ' , 依家係方便咗 ,但當每一想得到就有嘅話 , 感覺上就好似無咁 ' 矝貴 ' 咗喇 . . . . .( 大家仲記得喺 apm 排咗成個半鐘嘛 ? 嗰啖飽實好味啦 . . . . XD )依然係 Mos cheese b + 雞脾 ( 薯餅一般 , 炸蝦好硬 ) , 仲有嗰個乜鬼薑燒豚肉咁款嘅飽都幾特別 , 不過就好似要特別日先有喇 . . . 總括而言 , 食物水準差唔多 , 但係收銀同出餐好似慢咗少少 , 不過可能始終新鋪 , 需要時間磨合 , 小意思啫 ~ ~ ^ ^

$40 (其他)