2024-10-21 13 浏览
🌈真係好多分店!今次有了北角,假日有下午茶,有個海鮮珍珠堡加奶茶是抵食!☺️海鮮珍珠堡食完好飽肚!因為上下再層也是珍珠米!中間夾帶著炸了的帶子粒及洋蔥配菜,真是好味!加上個奶茶餐飲,很回味了!

2024-08-27 183 浏览
今天出差去了北角,嘗了一間十幾年没吃的日式漢堡店。我點了一份雙層芝士和牛漢堡,薯條和凍緑茶拿鐵。整漢堡都不是熱的,也不是暖的,應該是常温的,感覺不是很好。主角和牛煎得太熟,有點乾。不過牛味確實幾好,配蕃茄和生菜一起吃,顯得不會很乾,可以接受。那份袋裝薯條裝得很满,份量足,也是熱的,能吃飽。可惜鹽放得比較多,有點咸。飲品今次就點了一杯凍緑茶拿鐵,因為汽水喝多了不是很健康。那杯緑茶拿鐵只有緑茶味和奶味,没有什麽特别。
飲品今次就點了一杯凍緑茶拿鐵,因為汽水喝多了不是很健康。
那杯緑茶拿鐵只有緑茶味和奶味,没有什麽特别。
雙層芝士和牛漢堡配凍緑茶拿鐵
2024-08-27
雙層芝士和牛漢堡配凍緑茶拿鐵
  • 和牛漢堡
2023-09-26 325 浏览
呢間分店好細間,但勝在人不多,最鐘意坐出面窗邊幾張枱,開揚闊落仲有草地有海景💕摩斯芝士漢堡蕃茄洋蔥芝士漢堡,材料滿滿,味道唔錯海鮮珍珠堡用飯代替麵飽,中間夾海鮮,幾好食北海道南瓜薯餅有水準,即炸香脆,好好食摩斯雞塊同麥樂雞咁上下,有包BBQ醬跟埋但無試粟米湯跟飽加小食可幾蚊加配,夠熱,有少少粟米粒凍抹茶鮮奶跟飽加小食可幾蚊加配,好抵加,抹茶味都香濃,唔太甜,如果唔要冰會減少份量的份量略少,飽細左啲 ,飽加小食加飲品要五六十蚊,整體味道唔錯

摩斯芝士漢堡
蕃茄洋蔥芝士漢堡,材料滿滿,味道唔錯

海鮮珍珠堡
用飯代替麵飽,中間夾海鮮,幾好食

北海道南瓜薯餅
有水準,即炸香脆,好好食

摩斯雞塊
同麥樂雞咁上下,有包BBQ醬跟埋但無試

粟米湯
跟飽加小食可幾蚊加配,夠熱,有少少粟米粒

凍抹茶鮮奶

2023-03-26 378 浏览
Mos Burger 是一家來自日本的漢堡連鎖店,其獨特的日式風味深受消費者喜愛。在這裡,我點了他們的招牌菜 Mos Burger 和 Teriyaki Chicken Burger。Mos Burger 的漢堡肉餅口感很棒,不僅肉汁充足,而且吃起來很Q彈。綜合了各種蔬菜和醬汁的味道,讓整個漢堡更加豐富多樣,令人垂涎欲滴。而 Teriyaki Chicken Burger 則是以雞肉為主,搭配了糖醋醬汁和新鮮的生菜,味道鮮美而且健康。雞肉本身也非常嫩,吃起來不會很乾。此外,Mos Burger 的薯條也很特別,炸得酥脆而且不會太油膩,非常好吃。總體而言,Mos Burger 的漢堡和薯條都非常好吃,而且食材新鮮,味道健康。如果你對日式風味有興趣,不妨一試。

2022-12-17 377 浏览
今日同朋友去北角匯睇戲, 搭電梯上商場1樓, 就見到呢間有海景既mos burger. 咁好view, 我地就喺道食埋野. 叫咗 2份摩斯芝士漢堡餐, 跟脆雞塊, 南瓜餅, 奶茶x2. 合共$104. 等咗大約8分鐘左右, 就有得食.  漢堡包好足料, 正, 無論係塊肉定係塊蕃茄都係厚切. 脆雞塊同南瓜餅都好香脆, 南瓜餅做到外脆內軟, 我最欣賞. 但我覺得雞塊雖然夠脆, 但如果再厚番D, 食起上嚟口感會再豐富D. 另外, 奶茶因為係用Twinings茶包, 茶味無港式奶茶咁濃. 總括嚟講都係值得推介

套餐
套餐
南瓜餅
脆雞塊
2022-10-16 258 浏览
MOSBURGER16周年半價 ⭐️吉列魷魚漢堡$14 優惠期係10月15至10月16日 你冇睇錯 即係你睇到呢個post 已經剩返幾個鐘頭去買.⭐️吉列魷魚漢堡$14 即整 拎上手熱辣辣 中間夾住醬 椰菜絲重點係中間吉列炸扒有大量魷魚粒粒整體食落就好似 關東章魚燒夾住包咁 過癮.出呢個post純粹想講 $14抵玩🤣.#hkfunfoodrecord窮遊香港.#MOSBURGER.⭐️評分:味道:3.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:4.5/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord今次嚟到‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #北角美食 #麵包店 #快餐 #漢堡包
⭐️吉列魷魚漢堡$14
抵食:4.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
今次嚟到‼️fb:funfunfoodrecord
吉列蝦漢堡🦐 $28想隨時隨地食到蝦堡?一定係食mos burger嘅吉列蝦漢堡,鬆軟嘅麵包配搭清爽椰菜絲再加上主角吉列蝦餅🤤,入面有粒粒蝦肉再配搭埋個人推薦他他醬,呢個配搭真係無敵😋!!同場加映:冰凍抹茶鮮奶🍵$24(轉飲加$6)跟餐性價比之選,不苦澀有茶香入口順滑,抹茶控可以一試。😍
吉列蝦漢堡🦐 $28
同場加映:冰凍抹茶鮮奶🍵$24(轉飲加$6)
跟餐性價比之選,不苦澀有茶香入口順滑,抹茶控可以一試。😍
  • 吉列蝦漢堡
2022-10-01 130 浏览
我第一次食飯堡 非常獨別飯煎一煎 好實淨基本上飯粒吾會跌落黎不過調味重手左 有小小咸但係好鐘意個口感有飯粒 !好得意食一個未必會夠飽男士應該要食2個其實都幾意外本身以為會好古怪價錢$27
我第一次食飯堡 非常獨別

本身以為會好古怪
價錢$27
外卖自取
2021-12-26 501 浏览
今日出港島區做搬運工, 要為回港的親友採購打點。採購完就在附近北角滙Mos Burger食lunch。行過Mos Burger, 以前去日本經常會去吃早餐, 但其實我未在香港吃過。見人唔多, 所以我就買了份和牛漢堡set, 配粗薯條、抹茶牛奶。挑外出靠窗的位置,有小海碼頭景。餐食都是落單即制, 所以薯條是炸起的熱辣辣, 沾大量茄醬吃,好味。和牛漢堡就沒什麼特別,不過因為新鮮, 漢堡肉質又夠鮮嫩多汁,不錯。點抹茶牛奶只是想蹭多點日本味, 味道還可以,飲到抹茶味。

點抹茶牛奶只是想蹭多點日本味, 味道還可以,飲到抹茶味。

2021-12-16
午餐
2021-09-16 435 浏览
又到要進修嘅日子📚今次選擇速食🤠北角滙呢間MOS Burger面向落地大玻璃🪟食客可以邊食邊欣賞維港景色🌆絕對係雙重享受✨但出餐速度有待提升🙈以快餐店嚟講稍為耐咗少少🤔🔸吉列蝦漢堡(他他醬)($28)🍟厚切薯條 (跟餐+$23)🌽粟米湯(跟餐+$3)漢堡麵包鬆軟🥯吉列蝦香脆彈牙🍤配搭新鮮爽口椰菜絲🥬同酸甜滋味他他醬🥰感覺唔會太油膩🙆🏻‍♀️同時亦突顯豐富嘅味道層次👍🏻粗身薯條份量十足🤩富有口感💫而且炸得金黃酥脆🔥熱焫焫充滿薯香🥔難怪成為餐廳高人氣小食💁🏻‍♀️忌廉粟米湯味道濃郁清甜🥣香滑暖胃😋令人一試愛上💞每次嚟食都會將跟餐飲品轉成此湯飲😻🔸吉列蝦漢堡(他他醬)($28)🐥摩斯雞塊(跟餐+$25)🌽粟米湯(跟餐+$3)雞塊以雞胸肉製成🐓炸衣偏薄👀食落厚實鹹香🙌🏻啖啖肉嘅感覺令人相當滿足🥳蘸BBQ醬同食🗯更有另一番風味❣️
吉列蝦漢堡

🔸吉列蝦漢堡(他他醬)($28)
🍟厚切薯條 (跟餐+$23)
🌽粟米湯(跟餐+$3)

🔸吉列蝦漢堡(他他醬)($28)
🐥摩斯雞塊(跟餐+$25)
🌽粟米湯(跟餐+$3)

2021-08-19 246 浏览
朝早十點幾, 已經食咗簡單早餐兩個鐘之後 個肚突然間有少少餓 見到有新品種出 即刻買咗嚟試炸洋蔥好香口 連我呢啲平時唔食洋蔥嘅人都覺得好脆 鮮菠蘿塊夾喺中間 唔係嗰啲死甜嘅罐頭菠蘿中間塊和牛扒保持一向嘅水準加上我至愛嘅番茄同芝士 簡直係perfect match外面傾盆大雨我返唔到屋企住 但喺度嘆住冷氣 望住翠綠一片 心情都舒暢啲

炸洋蔥好香口 連我呢啲平時唔食洋蔥嘅人都覺得好脆
鮮菠蘿塊夾喺中間 唔係嗰啲死甜嘅罐頭菠蘿
中間塊和牛扒保持一向嘅水準
加上我至愛嘅番茄同芝士 簡直係perfect match

2021-08-19
$31 (早餐)
2021-05-11 434 浏览
🍔🍔🍔幫同事買lunch 個陣驚覺原來deliveroo 做跟8折(我自取),所以都久違地買左個包食😋因為比較少食又想食d 普通m 記kfc 冇嘅野食,所以就叫左個蝦堡🍤, 其實佢d 份量都唔係話大,岩唔太餓個陣食。蝦堡d 蝦唔洗過份期待好彈牙好好食個啲啦🙈 感覺都係冰鮮蝦,依個假都係正常。因為加🍟薯條🍟個d 有d 貴💸💸,而我又唔太餓,所以單買左個包。不過其實佢d 薯條幾好食,係大條d ge size, 食落有d 口感,唔會太油。🪑場內位其實唔多,中午黎食可能好大機會都係冇位,所以要注意下。另外可能員工數目唔多/order 多,所以速度唔係特別快

外卖自取
2021-03-15 302 浏览
好耐冇食過漢堡啦,除咗m記之外都想試吓更多性價比高既漢堡快餐。今日咁啱行經北角滙商場,見到有Mos burger就試吓啦。雙層牛肉芝士漢堡。 7/10淨係睇個size 已經大過m記好多! 個醬汁酸酸甜甜超好味😋食完好滿足。和牛漢堡。 7.5/10和牛漢堡既牛味超濃,個醬汁比起雙層芝士漢堡既淡,但就可以突出和牛既牛味炸雞扒。 7/10炸得好香,但略嫌有啲overcook, 因為外層偏硬炸薯條。 8/10粗身薯條冇得輸!iced maccha latte. 7/10抹茶味濃,唔會好甜
雙層牛肉芝士漢堡。 7/10
和牛漢堡。 7.5/10

炸雞扒。 7/10
炸得好香,但略嫌有啲overcook, 因為外層偏硬

炸薯條。 8/10
粗身薯條冇得輸!
iced maccha latte. 7/10
炸雞
跟餐炸薯條
Maccha  latte
2021-02-11 264 浏览
經過見到覺得好吸引,於是就買左佢期間限定嘅特級和牛漢堡試下。特級和牛漢堡($31)呢個包有番茄、和牛漢堡、生菜、芝士。一直覺得mos burger嘅番茄好粉,唔好食,但係和牛漢堡入面塊番茄都幾好食。和牛方面,比起普通嘅摩斯漢堡佢更加有牛味,同埋口感實啲,肉質又嫰啲。包入面有啲類似燒肉醬嘅醬汁,同個和牛漢堡好夾,啱曬我口味。摩斯雞塊($26)今次跟餐叫左個摩斯雞塊,好貼心嘅包裝,可以就咁撕開張紙然後攞住,唔洗整污糟隻手。食落有啲似隔離嘅脆辣雞腿,外皮香脆可口,但係冇咁辣。抹茶鮮奶(+$6)跟餐配飲品,但係轉抹茶鮮奶要加6蚊,飲落都好濃抹茶味。話說我今次叫左少冰,然後冰係會同份量一齊少左嘅。而家摩斯漢堡係用盒裝,好方便。

特級和牛漢堡($31)
特級和牛漢堡

包入面有啲類似燒肉醬嘅醬汁,同個和牛漢堡好夾,啱曬我口味。

摩斯雞塊($26)

今次跟餐叫左個摩斯雞塊,好貼心嘅包裝,

抹茶鮮奶(+$6)
跟餐配飲品,但係轉抹茶鮮奶要加6蚊,飲落都好濃抹茶味。
話說我今次叫左少冰,然後冰係會同份量一齊少左嘅。

而家摩斯漢堡係用盒裝,好方便。
2021-02-06
10 分钟 (外卖自取)
2020-08-27 429 浏览
買兩次外賣,每次都執錯野,第一次熱飲變成凍飲,第二次飲料冇問題,但係薯條就唔比番茄醬。味道算係正常,但係次次都執錯野,下次都唔會再幫襯,最起碼提高下員工質素先。
2020-08-27
15 分钟 (外卖自取)