2025-01-06
平時lunch time食碟頭飯或西餐,間唔中都想試新嘢又健康啲,今日見呢間新開夏威夷魚生飯店裝修幾整潔光鮮,入去探店試下啲嘢食◇Signature Bowl Set◇▪︎有得揀熱或凍主食,今次選凍poke bowl □Tuna Bloom Tuna Avocado | Sweet Corn | Cherry Tomato | Scallion | Sesame Chilli Shreds吞拿魚・牛油果・甜粟米・車厘茄・青蔥・芝麻・辣椒絲 ▪︎顏色鮮豔豐富真係能夠增強食欲。蔬菜食材都幾新鮮,吞拿魚質素okay有彈性口感◇Sauce◇□Dashi Shoyo 柴魚醬油▪︎呢個汁本身應該夾個poke嘅食材,唯個人覺得太鹹,可以調淡些更易入口◇Top Up◇□Sea Grape 海葡萄 ▪︎加$8有自己鍾意食嘅卜卜脆海葡萄、開心!□Tabiko 飛魚籽▪︎都係脆卜卜有咬口、顏色好sharp◇Base◇ □Shiartaki Noodles 拌蒟蒻麵▪︎唔想食飯加$18轉蒟蒻麵,Q彈煙韌ok□Hot Latte +$20▪︎飲落順滑水準之內◇Snacks◇□Karaage 唐揚炸雞▪︎反而覺得唔錯,炸衣幾脆唔
◇Signature Bowl Set◇
▪︎有得揀熱或凍主食,今次選凍poke bowl
□Tuna Bloom
吞拿魚・牛油果・甜粟米・車厘茄・青蔥・芝麻・辣椒絲
◇Sauce◇
□Dashi Shoyo 柴魚醬油
◇Top Up◇
□Sea Grape 海葡萄
□Tabiko 飛魚籽
▪︎都係脆卜卜有咬口、顏色好sharp
◇Base◇
□Shiartaki Noodles 拌蒟蒻麵
□Hot Latte +$20
▪︎飲落順滑水準之內
◇Snacks◇
□Karaage 唐揚炸雞
▪︎反而覺得唔錯,炸衣幾脆唔算太厚、雞肉唔乾柴,點蜜蛋黃醬食夠惹味
□Tamagoyaki 厚燒玉子