2021-09-14 102 浏览
事先係網站book左位,成個過程都好快。後尾見到即使無book枱都可以walk-in 入去,都唔需要等位既,但係通常都會坐室外或者咁岩室內有位都坐到既😜但呢度就有會限時既,上菜速度就大概10-20分鐘不等。牛肉意粉👍🏻👍🏻賣相就覺得唔係咁靚既,即係相比起其他野食。味道就同乾炒牛河一樣😹😹😹會有d失望😅可能係期望得太多先會有失落感🤪味道就一般,無話特別好食又唔係難食咁😂菇配薯條👍🏻👍🏻我自己就唔中意食菇,所以對於菇既料理都唔係好識欣賞,但係朋友就覺得好食既。薯條既份量真係唔多,如果多多小小會好d😹🤣SALAD 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻三文魚沙律,三文魚都有4-5塊既😜佢會比埋兜汁我地,但係比左一兜其實都唔夠,最後前前後後都拎左3次定4次😅😂汁既份量真係好小,無汁真係依唔到,會勁乾可麗餅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鹹既可麗餅係比甜既特別d,但係我會覺得甜既會好食d。share 左4份每塊入邊都會仲有料係入邊,d餸算係放得幾平均🤣不單止係外在環境可以打卡,連野食野飲都可以!TOTAL叫左4樣野再加2杯野飲,埋單700幾唔洗800蚊都okay 既,仲有得打卡影下相都值既。只不過係有d遠,要係錦上路度再轉巴士,仲要
牛肉意粉👍🏻👍🏻
菇配薯條👍🏻👍🏻
SALAD 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
可麗餅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
不單止係外在環境可以打卡,連野食野飲都可以!TOTAL叫左4樣野再加2杯野飲,埋單700幾唔洗800蚊都okay 既,仲有得打卡影下相都值既。只不過係有d遠,要係錦上路度再轉巴士,仲要搭多15分鐘車先到,不過好睇係對面落,一望就見到😜性價比黎講都可以😜可以一試🤩
2021-09-05
2021-09-14 74 浏览
🌿🍂元朗郊外清新cafe🌼🌿燒雞沙律🥗大大分,超新鮮,懶係健康之選🤣黑松露薯條 一般坊間都係點黑松露醬就當係黑松露薯條,但係呢一間啲薯條入面都會有埋黑松露碎碎, 仲要再配多兜黑松露醬畀你點,真係要講句:想點呀咁正🤤🤤溫泉蛋肉醬意粉一上枱我就覺得佢超有心思🤗因為一望落去個感覺好開心,勁襯呢一個郊外草地FEEL, 當然佢嘅味道亦都好好味啦,酸酸味味,成個人都開胃曬🤤總結呢講:除左依家係炎熱夏天,擁有酷熱天氣警告嘅話🥵,呢度真係一個好去處等我秋冬天再去多趟先
🌿🍂元朗郊外清新cafe🌼🌿

燒雞沙律🥗
大大分,超新鮮,懶係健康之選🤣

黑松露薯條

溫泉蛋肉醬意粉

2021-09-13 92 浏览
成日見好多都話隱世,隱世餐廳對我定義係要揸車或打的先到既地方,而外面睇亦唔知係餐廳既地方,呢間對我嚟講就真係隱世餐廳🍴佢仲要必定要book ,Walk in唔駛諗住有位,佢有好多打卡影相地方📸️,四周基本上點影都靚😍 繆斯春雞$368✨必食✨吸睛不在話下,雞非常入味,佢既配菜擺盤都十分搶眼,燒波羅同燒粟米甜到入心🤤🤤緊記.. 繆斯春雞係要訂定,記得記得💥牛油白酒燴青口$118鮮甜藍青口,配上白酒好creamy, 又係值得推介💥煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅$138呢個配搭我好小食到,入面好多蔬菜🥬,煙三文魚絕不孤寒,片片都勁大塊,回味無窮🌟💥咖啡沙冰$78沙冰飲得多,咖啡沙冰的確好小,仲要成條柱咁高,上面仲有金箔同咖啡粉,非常香濃💫🍋檸檬柚子梳打$68🌸蝶戀花荔枝冰$68🍑櫻花蜜桃梳打$68以上三杯,比較普通👻我會建議飲沙冰下次要試佢巨峰提子沙冰😆溫馨提示:用餐時間90分鐘記得要食完先至慢慢影相,影相時間不限的,如果一路食一路出去影相時間會好趕架🌷

繆斯春雞$368✨必食✨
緊記.. 繆斯春雞係要訂定,記得記得💥

牛油白酒燴青口$118
鮮甜藍青口,配上白酒好creamy, 又係值得推介💥

煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅$138

💥咖啡沙冰$78

🍋檸檬柚子梳打$68
🌸蝶戀花荔枝冰$68
🍑櫻花蜜桃梳打$68
以上三杯,比較普通👻
我會建議飲沙冰

• 煙三文魚配車打芝士法式可麗餅
  • 牛油白酒青口
  • 咖啡沙冰
2021-09-04 113 浏览
呢間餐廳唔接受walk-in, 只可以經inline app上網book架!尤其星期六日要早2-3個星期book先至有位!本人就開車過黎嘅,始終都比較偏~搭車會有少少唔方便~一入黎見到門口好綠草如茵!好大塊綠草地!打卡真係一流!同女朋友嗌左個燒雞沙律🥗煙三文魚可麗餅,同埋牛油藍青口!先講個沙律🥗食落去好fresh!而且啲雞肉薄切得黎都幾嫩!唔會好鞋恰恰!而且啲芝麻醬仲可以refill添架👍🏻👍🏻個煙三文魚可麗餅好好食!入面個餡係椰菜+芝士!而且上面有隻半熟蛋食落去好match! 而啲煙三文魚食落去好有魚香味!啲薄餅亦都好香煎得!份量大大件真係好飽!最尾到個藍青口!哇!個醬汁真係好好食!好creamy!! 而啲藍青口亦都好多隻!配埋個醬汁一齊食真係一流!我同女朋友都忍唔住要「不」啲湯汁黎飲!好似當湯咁飲真係好正!而且飲落去又唔會好鹹!So far, 間餐廳除左打卡之外,估唔到啲野食係咁好食!價錢又唔係特別貴~只係個location稍為偏遠左少少咁啦~
一入黎見到門口好綠草如茵!好大塊綠草地!打卡真係一流!
同女朋友嗌左個燒雞沙律🥗煙三文魚可麗餅,同埋牛油藍青口!
2021-09-04
2021-09-04 62 浏览
Muse係一個充滿可能性嘅地方✨黑色撞綠色|餐廳加傢俬店將幾種不可能元素夾埋一齊💥仲有!出面嘅草地大過用位area好多倍🙉喺寸金尺土嘅香港我覺得佢哋真係好大膽🤯👍🏻草地仲有好多位可以打卡📸可以畀大家發呆/無所事事🤣大家先食飽再慢慢影相因為入座有限時,不過食完影幾耐都無所謂😛.親身實測分享🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️上網book位,之後前一日會有人提你佢哋都會教你點樣定位過嚟,入口唔難搵😺今次我哋就泊近門口打斜影埋餐廳,有feel!叫左兩杯飲品同意粉加咸可麗餅我覺得飲品相對係出色啲❄️大家睇下入面粒冰!一開始唔識嘢叫少冰🧊店員就好詳細解釋唔建議少冰原來每款飲品嘅冰粒入面都有唔同材料😻 心機之作👍🏻
Muse係一個充滿可能性嘅地方✨
我覺得佢哋真係好大膽🤯👍🏻
草地仲有好多位可以打卡📸
可以畀大家發呆/無所事事🤣
大家先食飽再慢慢影相
因為入座有限時,不過食完影幾耐都無所謂😛

親身實測分享🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️
上網book位,之後前一日會有人提你
佢哋都會教你點樣定位過嚟,入口唔難搵😺
今次我哋就泊近門口
打斜影埋餐廳,有feel!
叫左兩杯飲品同意粉加咸可麗餅

我覺得飲品相對係出色啲❄️
大家睇下入面粒冰!
一開始唔識嘢叫少冰🧊
店員就好詳細解釋唔建議少冰
原來每款飲品嘅冰粒入面都有唔同材料😻 心機之作👍🏻

题外话/补充资料: 需要訂位
2021-04-30
今次山長水遠黎到元朗錦上路,全因為比佢奢華感嘅傢俬吸引咗!真係好靚好華麗🤩加上閨密住附近,所以就約咗佢一齊去啦!Muse Furniture Lab哩個品牌2014年已經成立,後期再加入Cafe元素。餐廳分兩部分,傢俬房同埋用餐區,我覺得哩個設計好好,因為打卡影相嘅時候唔會阻到其他人用餐👍🏻除此之外戶外樹底下嘅千秋都好打卡able,簡直就好似去咗世外桃源咁😚閨密本身有揸車,所以我哋係揸車入去,場內有小量車位可以泊車,頭兩個鐘頭泊車係免費嘅,之後每小時收費$50。因為我地平日去,所以去到唔算多人,落車之後我就去拎位,入到用餐區我都已經「嘩」一聲,每一個角落都好有懷舊古典嘅感覺,好正❤️我哋一共有5個人,於是職員就帶我哋去咗另一邊有間房仔。另一間房仔以白色做主調,同樣地都會配合一啲古典嘅家品,感覺柔和舒服。好啦~坐低叫嘢食啦!Menu就用QR Code掃,掃完就叫職員落單~我哋分別叫咗3個Spaghetti ,兩個小食,一個甜品,5杯飲品😂黎~介紹返D嘢食先~蝶戀花荔枝冰 $68絕對係打卡able嘅顏色😍入面仲有一粒粒啫喱仔,口感清洗😌檸檬柚子梳打 $68好fresh,重柚子味,但飲到差唔多

黎~介紹返D嘢食先~

蝶戀花荔枝冰 $68
絕對係打卡able嘅顏色😍入面仲有一粒粒啫喱仔,口感清洗😌

檸檬柚子梳打 $68
好fresh,重柚子味,但飲到差唔多底嘅時候有少少苦澀

櫻花蜜桃梳打 $68
都飲到蜜桃味嘅,其他冇咩特別😅

Oreo 沙冰 $78
職員話呢杯係最容易倒瀉嘅飲品no. 1 😂 因為真係好大杯🤭朱古力味好濃,唔錯

溫泉蛋肉醬意粉 $168
正常嘢,醬料都好多👌🏻

蒜片辣椒橄欖油大蝦意粉 $168
可能我唔食得辣,所以我覺得幾辣😅但係其實個意粉好香口,D蝦都好好食🦐唔鞋口

燒汁牛仔肉意粉 $148
牛仔肉好嫩口唔韌,唔錯

泰式炸蝦餅 $78
蝦肉彈牙,香脆可口

芝士肉醬焗大啡菇配薯條 $118
呢個其實有啲驚喜嘅,雖然佢肉醬係普通嘅肉醬,但係佢喺入邊加咗玉桂粉,成件事個口感唔同哂🤤不過唯一失望嘅係個大啡菇唔夠大🥲

宇治抹茶麻糬 $58
口感都煙靭嘅,但我覺得一般啦

埋單$1200 連加一 ,其實係有少少貴,不過如果係為咗打卡嘅,佢個環境係值嘅,又大又靚 ❤️
2021-08-31 84 浏览
呢度又係一個港女打卡寶地,預約需時(不過最近好似好啲),亦都冇得選擇室內或者室外,夏天來講呢個確實係有啲擔心。坐室外都有啲熱~成間餐廳好大,外面有個假草地,餐廳對面仲有一個收集古董嘅屋仔,基本上嚟食嘢嘅每一個都瘋狂影相~午市最低消費每人$150 ,算係偏貴,不過食物味道同埋賣相都OK嘅。烤雞肉車打芝士法式可麗餅$118皮薄餡料多,賣相都好睇,亦都夠飽。煙三文魚沙律$118呢個就普普通通,不過咁熱食啲沙律係幾適合嘅咖啡沙冰$78價錢雖然貴不過好大杯味道都唔錯,但係就係要等好耐櫻花蜜桃梳打$68幾有心思,冰塊入邊有櫻花🌸係香甜嘅蜜桃味梳打,不過天氣熱好快啲冰已經溶化。我平日去都全院滿座,影相效果係好好睇嘅,不過天氣熱坐室外真係會有啲辛苦,好在室內有人走我可以轉返入去。電力有啲唔穩定,跳咗幾次制。交通有啲唔方便,比較適合揸車人士。

烤雞肉車打芝士法式可麗餅$118
皮薄餡料多,賣相都好睇,亦都夠飽。

煙三文魚沙律$118
呢個就普普通通,不過咁熱食啲沙律係幾適合嘅

咖啡沙冰$78
價錢雖然貴不過好大杯味道都唔錯,但係就係要等好耐

櫻花蜜桃梳打$68

交通有啲唔方便,比較適合揸車人士。
2021-08-24 181 浏览
Book了12:00,在OpenRice remark會帶小狗,可坐露天,職員盡責地whatsapp返比我,話不能帶狗,原因是曾經有人投訴食物有狗毛。咁無問題啦。咁我中午12:00到,一坐低就同我講「用餐時間個半鐘到 1:30,泊車時間到兩點。」。哦,咁唯有係咁啦。但係,在book枱前無講明,我以為錦田鄉村食飯可以慢慢食好chill,山長水遠入到錦田比我坐個半鐘、仲有唔平,有outdoor又唔比帶狗又限時,咁好生意,不如你投返出去大商場啦。如果一早講明限時,我唔會入來。講返野食,main dish實在太貴,要我比咁多錢限我個半鐘食晒啲咁難消化既野,實在唔值,咁散叫個意粉同個可麗餅。意粉放到靚靚咁,賣相ok,意粉偏硬,味道還可以。但個問題係,枱面只有叉和刀,食意粉係用叉同匙羹,裝修得看似好高級,食意粉要用既餐具仲未搞好,大扣分,要我問先拎隻匙羹比我。其他食物我唔想講,可麗餅1:10上枱,1:15就拎張單埋黎趕人走咁,急急食完仲胃痛,我同朋友本來想去慢慢食,傾下計,點知同去大商場感覺一樣。真唔開心,不會再返來。要打卡家俬既,不如去宜家或francfranc,到此一遊。杯野飲,算吧,鍾意飲泡

要打卡家俬既,不如去宜家或francfranc,到此一遊。

杯野飲,算吧,鍾意飲泡既就最開心,我就唔識欣賞。
2021-08-15 570 浏览
好難得香港會有間咁大環境、又有studio供拍攝,食物質素高的餐廳。款式特別,味道不油不膩。好多地方可打卡,情侶最岩,有。非常推介,巴士可到達門口,很方便,須預約。
2021-08-09
  • 烤雞肉配車打芝士法式可麗餅
  • 黑松露香煎帶子意大利粉
2021-07-31 1317 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5周末慢活節奏啓動 🥳 今天遠征北區 😬 預訂了好幾個星期,終於一訪這家古董傢俬店兼法式餐廳 🇫🇷倘大的草原,有幾個大雀籠裝飾,旁邊有幾間好像用貨櫃箱改裝而成的冷氣房間,內部就是具法式傢俬點綴的用餐位置,另外還有一間showroom,是店主的私人珍藏,絕對是打卡的好地方 📷。餐廳老闆娘事事親力親為,服務到位,至於食物質素也算不錯~ 但以這區域來說可能有點昂貴吧 (6pm前人均消費$150+,6pm後$200+)💋 牛油白酒燴青口 ($118)真沒後悔點了這道前菜,牛油白酒汁相當creamy,加上煙肉、洋蔥、小蕃茄等材料,還有主角爽口的青口,整體味道一流 👍🏻💋 燒汁牛仔肉意大利粉 ($148)本想點大蝦意大利粉,但又怕太辣,最後點了這個有些茶餐廳風味的燒汁牛仔肉意大利粉,意粉炒得有鑊氣,掛上濃郁的燒汁,牛仔肉厚身仍軟腍,味道不錯~ 🍝💋 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 ($138)賣相很精美的Crepe,做得皮薄餡靚,帶著很法式的質感,餅裡面是滿滿的椰菜絲,表面還
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 牛油白酒燴青口 ($118)

💋 燒汁牛仔肉意大利粉 ($148)

💋 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 ($138)
賣相很精美的Crepe,做得皮薄餡靚,帶著很法式的質感,餅裡面是滿滿的椰菜絲,表面還有已溶化的芝士和半熟雞蛋,蛋汁就成了整個餅的汁醬,煙三文魚也很新鮮,連小蕃茄和日式小蘿蔔片同吃,感覺很清新~ 🌮

💋 士多啤梨綠茶冰 ($68)
味道不太甜,但綠茶味不足,說好了的奶蓋也消失於天地中⋯ 😆

💋 特濃鮮奶咖啡 ($48)
老公說不常見到餐廳有iced flat white,幸好味道也不錯 ☕️
牛油白酒燴青口
燒汁牛仔肉意大利粉
煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅
2021-07-31
牛油白酒燴青口
燒汁牛仔肉意大利粉
煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅
當天3人行點了3樣主食+2杯飲品✨烤雞肉配車打芝士法式可麗餅〰️光看賣相已經好吸引 好吃又大份✨黑松露香煎帶子意粉〰️賣相又係好靚 味道正常 ✨忌廉青口意粉〰️唔記得咗個名 我向來不愛白汁 妹妹點的 但係我竟然覺得佢好味過另一個意粉🤭✨蝶戀花荔枝冰💜〰️好清新 平時出去飲親呢d五顏六色都怕怕 因為10杯有8杯都過甜 偷飲了妹妹2啖 呢個又唔會👍🏻✨特濃鮮奶抹茶🍵雖然熱+坐室外 但係都無減我對熱飲嘅鍾愛🔥 食物overall都足料 我們3人行人均$23x想拜訪的話記緊記緊要預先訂位喔眼見有連續不斷嘅食客walk in都摸門釘最理想係秋天去坐室外位 室內太暗🌚欠缺了天然打燈器🌞的幫忙不過就有冷氣嘆🙈
當天3人行點了3樣主食+2杯飲品

欠缺了天然打燈器🌞的幫忙
不過就有冷氣嘆🙈
  • 忌廉青口意粉
2021-06-20 380 浏览
呢間cafe最近翻新咗,位置有啲偏僻,喺西鐵錦上路站再搭巴士入去。留意返食之前一定要book位先,同埋冇得揀坐室內定室外。我哋就係大熱天時被安排坐室外嘅幸運兒,食到滿頭大汗,怕熱嘅就等天氣涼啲先嚟喇。大熱天時緊係飲凍嘢,推介呢杯櫻花白桃梳打。真係有朵櫻花,仲要喺嚿冰入面,啱晒打卡!白桃切成一口size,加埋有氣梳打,爽呀!頭盤章魚燒同煙三文魚沙律,兩樣都好足料好好味,不過沙律可以再落多少少汁。主食揀咗烤雞肉配車打芝士法式可麗餅同蒜片辣椒欖油大蝦意大利粉。平時我鐘意食甜嘅可麗餅多過鹹嘅,但呢個有驚喜,又靚又好食,餅皮夠薄帶少少焦香,雞肉夠嫩有咬口,再加埋芝士,味道更加提升。而個意粉好啱我呢啲鐘意食辣嘅人,唔食得辣就唔好揀呢款喇。蒜加辣好香口,睇落冇咩汁,但原來好夠味,蝦肉好爽👍🏻最後甜品係歌劇院蛋糕。賣相幾有藝術感,仲有幾片金箔同花瓣,顯得有點兒高貴,又可以打卡,味道係濃郁嘅朱古力,唔膩,可以自己食晒成個。食飽可以行出室外,餐廳整咗幾個setting畀客人影相,又食又玩幾值得咁遠水路入嚟。
櫻花白桃梳打
蒜片辣椒欖油大蝦意大利粉
歌劇院蛋糕
章魚燒
2021-06-17 229 浏览
未去就咁睇相已經好靚!雖然地點較偏僻但絕對值得黎!我同朋友係假日自駕遊黎到,當日天氣好好,勁好太陽🌞所以我地揀左室內既位坐,即刻點左柚子梳打等大家舒服d先,之後我地點左流心蛋pasta,此款較有特色,出面餐廳較少品嘗得到,同時亦較健康,因為入面有蛋、芝士、雞肉同大量菜,減肥的人士都岩食;另外仲點左帶子意粉同蝦餅,無敵好味!首先蝦餅好脆又夠簿身,咬落去較軟身,相當好味!到帶子意粉有黑松露加埋,而且帶子又新鮮!必食!
  • 黑松露香煎帶子意大利粉
2021-06-14 1306 浏览
已經留意左呢間Cafe一段時間 今次終於訂到啦(網上訂座一目了然)訂了星期六11:50(我早一星期訂得返呢個時間 但也正正合適)我地第一個去到 所以仲有得揀室內定外 懶懶又怕熱既我地自是揀了室內最角角的四人大枱😂點餐 QR Code睇Menu 然後再揾店員下單(‼️店員提醒用「食物名稱」而不是「編號」下單)🔸吉列炸蠔 $78最近出外叫炸物都唔理想 今次終於收復失地 外皮酥化 蠔新鮮剛好熟 醬汁也很清新搭配🔸烤雞肉配車打芝士法式可麗餅 $118是日最愛🥳 可麗餅厚薄剛好 最欣賞配料既菜絲 帶來重重清新口感 有西式御好燒既感覺(講緊咩😂)🔸黑松露香煎帶子意大利粉 $168帶子熟度剛好 黑松露好香而且下重本(甚或覺得多過頭)橄欖油香明顯 幸好這道菜整體帶咸而非重重忌廉味 夏天就是想開胃點😝🔸蝶戀花荔枝冰 $68那大粒冰好吸睛🤣 味道都唔錯既🔸士多啤梨綠茶冰 $68意外的好飲 沒怪異藥水味 而且因為綠茶底 相對整體帶甘 夏天很舒喉🔸特濃鮮奶抹茶 $61奶香太重 稍甜及稍蓋過抹茶味🔸宇治抹茶麻糬 $58全日以此作結 一樂也 賣相靚 麻糬同黑糖又係絕配🥳用餐時間90分鐘 個人覺得足夠既 上餐算快 我

吉列炸蠔

奶香太重 稍甜及稍蓋過抹茶味
宇治抹茶麻糬

🔸宇治抹茶麻糬 $58
全日以此作結 一樂也 賣相靚 麻糬同黑糖又係絕配🥳

用餐時間90分鐘 個人覺得足夠既 上餐算快 我地叫左都唔少野都係夠晒時間清枱🤩 食完行下戶外草地 玩下大韆鞦 看看雲 隨拍隨逛一下 岩岩好用盡 2小時免費泊車 閃人~~~
2021-05-29
吉列炸蠔
黑松露香煎帶子意大利粉
蝶戀花荔枝冰
宇治抹茶麻糬
2021-05-30 337 浏览
煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 $138 Smoked salmon with cream cheese crepes  賣相十分吸引 🤩 可麗餅🥞質地煙韌 厚薄適中 入面包住沙律菜🥗、椰菜絲同芝士🧀整個配搭好夾👍🏻 煙三文魚🍣係鹹味🧂既來源 味道唔會死鹹 有少少煙燻味 可麗餅面頭撒左辣粉🌶增加味覺層次😋 整體味道好清新, 所有食材都好match 唔錯💯  烤雞肉配車打芝士忌廉醬意大利粉 $118 Grilled chicken with cheddar cheese & cream sauce spaghetti 雞肉🐣無皮、啖啖肉 肉質尚算嫩滑 唔鞋口 意粉味道有啲似Carbonara  Creamy既醬汁包裹住每條意粉🍝加埋芝士🧀味道濃郁 鹹淡得宜   黑松露鮮野菌意大利粉 $148 Black truffle fresh mushroom spaghetti  一放低就聞到好大陣黑松露味 野菌處理得幾好 唔會有青味 口感爽脆  意粉🍝烹調時間啱啱好⏰質地軟硬適中 有嚼勁得黎又唔會熟唔透 做到al dente👍🏻 美中不足既係 油份頗多 碟底全部都係油🍾比較易漏🤭 特濃鮮奶抺茶 M

煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 $138

賣相十分吸引 🤩

可麗餅🥞
質地煙韌
厚薄適中
入面包住沙律菜🥗、椰菜絲同芝士🧀
整個配搭好夾👍🏻

煙三文魚🍣